Suomen 50-vuotiaille naisille pronssia Seniorien MM-kisoista

18.7.2017 14. seniorien maailmanmestaruuskisat (14th World Maxibasketball Championship) käytiin heinäkuun ensimmäisellä viikolla Italian Montecatini Termessä ja kaupungin ympäristössä. Suomi osallistui kilpailuihin viidellä joukkueella. Seuraavat MM-kisat järjestetään Espoossa vuonna 2019.

Suomen 50-vuotiaat naiset toivat Italian MM-kisoista tuliaisiksi pronssiset mitalit.

Golden Ladies ansaitsi 4. sijan metallinkiiltoa 60-vuotiaiden sarjassa.

70-vuotiaiden miesten joukkue on osallistunut lähes kaikkiin MM- ja EM-kisoihin vuodesta 2000 lähtien.


Suomen 50-vuotiaat naiset onnistuivat kirkastamaan viime kesän EM-kisojen 4. sijan pronssimitaliksi Italian Toscanan Montecatini Termessä ja kaupungin ympäristössä järjestetyissä seniorien maailmanmestaruuskilpailuissa. Kilpailuihin osallistui yhteensä 367 joukkuetta 44 eri maasta viideltä eri mantereelta, mikä tarkoittaa yhteensä noin 4 000 pelaajaa valmentajineen ja huoltajineen.

Suomesta kisoihin osallistui viisi joukkuetta: miesten 70-vuotiaat, naisten 60-vuotiaiden Golden Ladies (entinen Golden Girls), naisten 50-vuotiaiden Flying Finns sekä Täydelliset Naiset Kotkasta, joka osallistui 30- ja 40-vuotiaiden sarjoihin.

 

50-vuotiaiden naisten joukkue oli hakemassa kirkastusta edellisen kesän Euroopan mestaruuskisojen neljännelle sijalle. Tavoite oli realistinen, sillä joukkue oli vahvistunut neljällä vähintään naisten SM-tasolla pelanneella palloilijalla ja kauden aikana oli harjoiteltu hyvin. Toki 36 joukkueen sarjassa menestyminen vaati, ettei yhtään peli ollut varaa hävitä.
Alkulohkon vastustajat Puerto Rico ja Argentiina kaatuivat helposti. Seuraavassa vaiheessa vastaan tuli parhaalla areenalla kotijoukkue Italia. Sijoituspeleihin mukaan ehti ammattilaisenakin pelannut Anja Suomalainen ja niin ennakkoasetelmia uhmaten Suomi otti joukkueena voiton, mikä avasi suoraan tien välieriin.

Ensimmäisenä vastaan tuli lukuisia mestaruuksia voittanut Latvia. Suomi aloitti hyvin ja vääntäytyi vielä seitsemän minuuttia ennen loppua johtoon, mutta Latvian kokeneet pelurit veivät lopulta voiton. Pronssiottelussa vastaan tuli edellisen vuoden Euroopan mestari Viro. Kahden samantyyppisen joukkueen kohtaamisesta oli odotettavissa tiukka taisto, mutta Suomen Flying Finns vei voiton laajemman rosterin ansiosta ja kirkasti siten sijoituksen MM-pronssiksi.

– Olen voittanut nuorempien sarjoissa MM-kultaa ja hopeaa (viimeisin kymmenen vuotta sitten), mutta arvostan tätä pronssia tosi paljon. Vuosi vuodelta kisat kovenevat, kun mukaan tulee enemmän ja paremmin treenanneita ja taitavampia joukkueita, Eeva Moilanen kommentoi.

 

70-vuotiaiden miesten joukkue on osallistunut lähes kaikkiin MM- ja EM-kisoihin vuodesta 2000 lähtien. Tällä kertaa kuumuus verotti pelureita niin, että alkulohkossa joukkue hävisi kivikoville Venäjälle ja Australialle, mutta alemmassa loppusarjassa miehet voittivat loput ottelunsa ja sijoitukseksi kirkastui lopulta 13.

60-vuotiaat naiset (Golden Ladies) ovat pitäneet parin vuoden tauon kansainvälisistä kisoista, mutta nyt matkassa oltiin 12 pelaajan voimin. Alkulohkossa Golden Ladies vei voitot Argentiinasta (B) ja Ecuadorista, mutta taipui lopulta 2. tulleelle Slovenialle. Loppupeleissä Suomi hävisi Argentiinalle (A) ja Brasilialle, joten lopputuloksena oli metalli neljännestä sijasta.

Täydellisten Naisten joukkueet eivät saavuttaneet merkittävää menestystä 30- ja 40-vuotiaiden sarjoissa, mutta kiitettävää on, että he saivat joukkueet kasaan näihin molempiin sarjoihin.
 

Kansainvälistä senioritoimintaa organisoi International Maxibasketball Federation, FIMBA. Kisaohjelmassa ovat joka toinen vuosi MM- ja joka toinen EM/PanAmerican -kisat. Uutena ohjelmassa on FIMBA World League, joka pelataan keväällä 2018 Matsuessa, Japanissa. Seuraavat MM-kisat 2019 järjestää Tapiolan Honka Espoossa. Edellisen kerran maailman mestaruuksista kisattiin Suomessa vuonna 1997.
 

 

 

 
28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

Savonlinna All Stars Real Madridin vieraaksi

Legendaarinen espanjalainen palloiluseura Real Madrid on osallistunut kahtena viime vuotena koripalloilussa Savonlinnan senioriturnaukseen.

7.2.2005 MM-kilpailut

Seniorit menestyivät MM-kisoissa

Senioreiden MM-kisat on saatu päätökseen Christchurchissa, Uuden-Seelannin eteläsaarella. Mukana oli kaikkiaan 54 joukkuetta ja Suomen menestys sarjoissa erinomainen. Suomen kuudesta joukkueesta neljä toi kotiin mitaleita.

Suomi menestyi seniorien kotikisoissaan

Sunnuntaina päättyneissä senioreiden kolmansissa Euroopan mestaruuskisoissa Suomi haali useita mitaleita. Loppuottelupaikan saavuttivat viiden eri ikäluokan miehet. Vain 60-ja 65-vuotiaat jäivät finaalien ulkopuolelle. Viikon kestäneissä kisoissa oli mukana yli 55 joukkuetta 13 maasta.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Miesten 35- ja 40-vuotiaiden senioreiden SM-sarjat huipentuvat finaaleihin

Suomen mestaruuksista pelataan torstaina Porvoossa ja lauantaina Nokialla.

27.2.2018 3x3

Satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingissä 2.–3.3.

GoExpo-messujen yhteydessä 2.–3.3. Helsingin Messukeskuksessa järjestetään satelliittitasoinen 3x3 -kutsuturnaus. Lisäksi sunnuntaina 4.3. pelataan amatöörisarjan turnaus, johon ilmoittautuminen on auki 2.3. asti.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

23.11.2017 11:30 MM-kilpailut

Susijengi 14 miehen rintamana Bulgariaan

Susijengi matkustaa torstaiaamuna Bulgarian Botevgradiin, missä joukkue aloittaa perjantai-iltana karsinnat pääsystä Kiinan vuoden 2019 MM-kisoihin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on kutsunut mukaan kaikki 14 pelaajaa, jotka ovat kuuluneet Susijengin marraskuun leiritykseen tällä viikolla.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

31.8.2017 EM-kilpailut

EM-kotikisat levittäytyvät ympäri Suomen paikallisten Sudenpesien avulla

EM-kisojen korishuuma näkyy Helsinki Arenan lisäksi Helsingin Fanzonella sekä ympäri Suomen paikallisissa Sudenpesissä.

28.8.2017 14:00 EM-kilpailut

Helsinki koripallon EM-kisaviikkoon tasavallan presidentin suojeluksessa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut torstaina Helsingissä käynnistyvien koripallon EM-kisojen suojelijaksi.

16.8.2017 Pohjoinen alue

Senioreiden SM-sarjoihin ilmoittauminen käynnissä

Senioreiden SM-sarjoihin tulee ilmoittautua 1.9.2017 mennessä.

Näytä lisää vastaavia