Suomen 50-vuotiaille naisille pronssia Seniorien MM-kisoista

18.7.2017 14. seniorien maailmanmestaruuskisat (14th World Maxibasketball Championship) käytiin heinäkuun ensimmäisellä viikolla Italian Montecatini Termessä ja kaupungin ympäristössä. Suomi osallistui kilpailuihin viidellä joukkueella. Seuraavat MM-kisat järjestetään Espoossa vuonna 2019.

Suomen 50-vuotiaat naiset toivat Italian MM-kisoista tuliaisiksi pronssiset mitalit.

Golden Ladies ansaitsi 4. sijan metallinkiiltoa 60-vuotiaiden sarjassa.

70-vuotiaiden miesten joukkue on osallistunut lähes kaikkiin MM- ja EM-kisoihin vuodesta 2000 lähtien.


Suomen 50-vuotiaat naiset onnistuivat kirkastamaan viime kesän EM-kisojen 4. sijan pronssimitaliksi Italian Toscanan Montecatini Termessä ja kaupungin ympäristössä järjestetyissä seniorien maailmanmestaruuskilpailuissa. Kilpailuihin osallistui yhteensä 367 joukkuetta 44 eri maasta viideltä eri mantereelta, mikä tarkoittaa yhteensä noin 4 000 pelaajaa valmentajineen ja huoltajineen.

Suomesta kisoihin osallistui viisi joukkuetta: miesten 70-vuotiaat, naisten 60-vuotiaiden Golden Ladies (entinen Golden Girls), naisten 50-vuotiaiden Flying Finns sekä Täydelliset Naiset Kotkasta, joka osallistui 30- ja 40-vuotiaiden sarjoihin.

 

50-vuotiaiden naisten joukkue oli hakemassa kirkastusta edellisen kesän Euroopan mestaruuskisojen neljännelle sijalle. Tavoite oli realistinen, sillä joukkue oli vahvistunut neljällä vähintään naisten SM-tasolla pelanneella palloilijalla ja kauden aikana oli harjoiteltu hyvin. Toki 36 joukkueen sarjassa menestyminen vaati, ettei yhtään peli ollut varaa hävitä.
Alkulohkon vastustajat Puerto Rico ja Argentiina kaatuivat helposti. Seuraavassa vaiheessa vastaan tuli parhaalla areenalla kotijoukkue Italia. Sijoituspeleihin mukaan ehti ammattilaisenakin pelannut Anja Suomalainen ja niin ennakkoasetelmia uhmaten Suomi otti joukkueena voiton, mikä avasi suoraan tien välieriin.

Ensimmäisenä vastaan tuli lukuisia mestaruuksia voittanut Latvia. Suomi aloitti hyvin ja vääntäytyi vielä seitsemän minuuttia ennen loppua johtoon, mutta Latvian kokeneet pelurit veivät lopulta voiton. Pronssiottelussa vastaan tuli edellisen vuoden Euroopan mestari Viro. Kahden samantyyppisen joukkueen kohtaamisesta oli odotettavissa tiukka taisto, mutta Suomen Flying Finns vei voiton laajemman rosterin ansiosta ja kirkasti siten sijoituksen MM-pronssiksi.

– Olen voittanut nuorempien sarjoissa MM-kultaa ja hopeaa (viimeisin kymmenen vuotta sitten), mutta arvostan tätä pronssia tosi paljon. Vuosi vuodelta kisat kovenevat, kun mukaan tulee enemmän ja paremmin treenanneita ja taitavampia joukkueita, Eeva Moilanen kommentoi.

 

70-vuotiaiden miesten joukkue on osallistunut lähes kaikkiin MM- ja EM-kisoihin vuodesta 2000 lähtien. Tällä kertaa kuumuus verotti pelureita niin, että alkulohkossa joukkue hävisi kivikoville Venäjälle ja Australialle, mutta alemmassa loppusarjassa miehet voittivat loput ottelunsa ja sijoitukseksi kirkastui lopulta 13.

60-vuotiaat naiset (Golden Ladies) ovat pitäneet parin vuoden tauon kansainvälisistä kisoista, mutta nyt matkassa oltiin 12 pelaajan voimin. Alkulohkossa Golden Ladies vei voitot Argentiinasta (B) ja Ecuadorista, mutta taipui lopulta 2. tulleelle Slovenialle. Loppupeleissä Suomi hävisi Argentiinalle (A) ja Brasilialle, joten lopputuloksena oli metalli neljännestä sijasta.

Täydellisten Naisten joukkueet eivät saavuttaneet merkittävää menestystä 30- ja 40-vuotiaiden sarjoissa, mutta kiitettävää on, että he saivat joukkueet kasaan näihin molempiin sarjoihin.
 

Kansainvälistä senioritoimintaa organisoi International Maxibasketball Federation, FIMBA. Kisaohjelmassa ovat joka toinen vuosi MM- ja joka toinen EM/PanAmerican -kisat. Uutena ohjelmassa on FIMBA World League, joka pelataan keväällä 2018 Matsuessa, Japanissa. Seuraavat MM-kisat 2019 järjestää Tapiolan Honka Espoossa. Edellisen kerran maailman mestaruuksista kisattiin Suomessa vuonna 1997.
 

 

 

 
28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

Savonlinna All Stars Real Madridin vieraaksi

Legendaarinen espanjalainen palloiluseura Real Madrid on osallistunut kahtena viime vuotena koripalloilussa Savonlinnan senioriturnaukseen.

7.2.2005 MM-kilpailut

Seniorit menestyivät MM-kisoissa

Senioreiden MM-kisat on saatu päätökseen Christchurchissa, Uuden-Seelannin eteläsaarella. Mukana oli kaikkiaan 54 joukkuetta ja Suomen menestys sarjoissa erinomainen. Suomen kuudesta joukkueesta neljä toi kotiin mitaleita.

Suomi menestyi seniorien kotikisoissaan

Sunnuntaina päättyneissä senioreiden kolmansissa Euroopan mestaruuskisoissa Suomi haali useita mitaleita. Loppuottelupaikan saavuttivat viiden eri ikäluokan miehet. Vain 60-ja 65-vuotiaat jäivät finaalien ulkopuolelle. Viikon kestäneissä kisoissa oli mukana yli 55 joukkuetta 13 maasta.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

17.5.2023 15:45 Susijengi

Susijengin MM-alkulohkon otteluajoille vahvistus

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut tulevien MM-kisojen alkulohkon otteluiden alkamisajankohdat. Susijengin kisat käynnistyvät perjantaina 25.8. klo 11.00 aamupäivällä Suomen aikaa väkivahvaa Australiaa vastaan.

8.5.2023 10:32 Susijengi

Australia MM-kisakesään väkivahvalla nimilistalla

Hallitseva olympiapronssimitalisti ja Susijengin MM-kisojen avausvastustaja Australia on nimennyt kahdeksantoista pelaajan vahvuisen listan alkavalle arvokisakesälle. Päävalmentaja Brian Goorjian on nimennyt mukaan mm. kymmenen Tokion kisojen pronssimitalistia ja koko joukon NBA:sta tuttuja pelaajia.

30.4.2023 13:05 Susijengi

Infopaketti MM-kisalipuista, matkapaketeista Japaniin

MM-kilpailuiden lohkoarvonnat on suoritettu ja tiedossa on, että Susijengi matkaa huippuseuraan Okinawan paratiisisaarelle, Japaniin. Tähän artikkeliin on kerätty tietoja MM-kisojen lipuista ja matkapaketeista.

29.4.2023 16:44 Susijengi

Susijengin MM-kisaurakka käyntiin Okinawalla E-lohkossa

Susijengi aloittaa historian toiset MM-kisansa Okinawan pääkaupungissa Nahassa yhdessä tulevien MM-kisojen kovatasoisimmista lohkoista. Susijengille tekee seuraa Okinawalla hallitseva olympiapronssimitalisti Australia, hallitseva EM-pronssimitalisti Saksa sekä kisaisäntiin lukeutuva Japani.

29.4.2023 10:44 Susijengi

MM-kisojen alkulohkot arvotaan tänään iltapäivällä

Jännitys tiivistyy tänään lauantaina klo 15 alkaen Suomen aikaa, kun loppukesän MM-kisojen alkulohkot arvotaan Manilassa. Arvonnat televisioidaan suorana Ruutu-palvelussa sekä FIBA:n YouTube-kanavalla.

2.12.2022 16:29 Susijengi

Koripallon MM-kisojen alkulohkot arvotaan 29. huhtikuuta

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on ilmoittanut, että 25.8.-10.9.2023 pelattavien koripallon MM-kisojen alkulohkot arvotaan Manilassa (Filippiinit) 29. huhtikuuta. Susijengi varmisti paikkansa Aasian MM-kisoissa ensimmäisenä eurooppalaisena joukkueena viime elokuussa.

28.8.2022 23:12 Susijengi

Ruotsi yllätysvoittoon Israelissa – Susijengi MM-kisoihin yhdeksän vuoden tauon jälkeen!

Susijengin ensimmäinen MM-kisapaikka yhdeksään vuoteen on tosiasia! Ruotsin myöhäisillan 83–95 (38–52) -yllätysvoitto Israelista takasi Susijengille paikan elo-syyskuussa 2023 pelattavissa Filippiinien, Indonesian ja Japanin MM-kisoissa. Susijengi on ensimmäinen joukkue Euroopan MM-karsinnoissa, joka varmisti MM-kisapaikkansa.

26.3.2021 14:49 Koripalloliitto tiedottaa

Aikuisten harrastesarjat, seniorisarjat ja Special Olympics -sarjat pysäytetään

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten alueellisten harrastesarjojen, seniorisarjojen ja Special Olympics -sarjojen osalta kokonaan. 

23.2.2021 17:35 Eteläinen alue

Nuorten valtakunnallisten ja kaikkien alueellisten sarjojen ottelut eteläisellä alueella tauolla maaliskuun loppuun asti, aluefinaalit perutaan

Kilpailujaos on tehnyt 23.2.2021 päätöksen, jonka mukaan niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joilla harjoittelun ja pelaamisen estävät rajoitukset ovat voimassa, nuorten valtakunnallisten sarjojen joukkueet eivät pelaa koti- tai vierasotteluita 31.3.2021 asti.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

Näytä lisää vastaavia