Suomen Cupin välierissä luvassa ”kunnon rytinää”

26.10.2004 Miesten Suomen Cup –finalistit vuosimallia 2004 ratkotaan keskiviikkona 27.10. Finaalipaikoista mittelevät otteluparit KTP Basket – Lappeenrannan NMKY ja Namika Lahti – Kouvot. Keskiviikon voittajat kohtaavat 12.12. Helsingin Jäähallissa pelattavassa loppuottelussa.

Välieristä on lupa odottaa alkaneen syyskauden kohokohtia, sillä mukana Sparliigan sarjataulukon neljän kärkikoplasta kolme. Lappeenrannan NMKY johtaa Sparliigaa puhtaalla pelillä ja Suomen Cup mukaan laskettuna sillä on meneillään kuuden ottelun mittainen voittoputki. Sarjataulukossa Lappeenrannan vanavedessä ovat Namika Lahti (voittosuhde 3-2) ja KTP (3-1). Loukkaantumisten ja sairasteluiden runtelema Kouvot on Sparliigassa vasta kahdeksantena. Se hävisi äskettäin kolme ottelua peräkkäin, mutta palasi voittokantaan viime sunnuntaina, kun Korihait sai taipua Kouvolassa lukemin 81-94. 

KTP on perinteinen Suomen Cup –menestyjä. Seura on voittanut cup-kannun kahdeksan kertaa, viimeksi vuosi sitten. Arpaonni toi sille kotiedun tulevaan välierään, joka voi näytellä ratkaisevaakin osaa. Vastustajan taso Kotkassa ainakin tiedetään – onhan Lappeenranta pöllyttänyt Sparliigan neljässä ensimmäisessä ottelussaan vastustajiaan keskimäärin 25 pisteen erolla.  

- Lappeenrannan kanssa ongelma on, että joukkue on iso ja voimakas. Sen kuusikko on koon lisäksi vielä taitava ja heittää hyvin. Lappeenranta on pelannut myös hyvin. Hyökkäyspäässä löytyy tehoja ja lukemien perusteella joukkue on myös puolustanut kovaa, kehui KTP:n valmentaja Eero Saarinen vastustajaansa.  

- Tulemme tarvitsemaan liikkuvuutta koko joukkueelta. Heittopelimme on myös avainasemassa. Samalla lähdemme kuitenkin haastamaan lappeenrantalaisia kaksinkamppailuissa. Fyysinen kamppailu ja kunnon rytinää tulossa, Saarinen jatkoi.  

Liikkuvuutta Saarinen on saamassa miehistöönsä lisää, sillä vikkelä Sauli Silvonen toipunee keskiviikoksi lievästä nilkkavammastaan pelikuntoiseksi. Kotkalaisittain katseet ovat välierässä muutenkin KTP:n takakentällä. Jos KTP aikoo Lappeenrannan tosissaan haastaa, tulee kotimaisten pelureiden heittojyvän löytyä. Pasi Heinosen, Roope Mäkelä ja Jari Vekkilän muodostama kolmikko ei ole vielä tällä kaudella ollut parhaimmillaan.  

- En panisi yhtään pahakseni, jos heitto keskiviikkona löytyisi, Saarinen naurahti.  

Lappeenrannasta tihkuneiden tietojen mukaan Namika saa keskiviikkoiseen välierään parhaimman miehistönsä. Joukkueen tanskalaispelintekijä Chanan Colman selvisi säikähdyksellä sunnuntaina sattuneesta iskusta silmäänsä. Vaikka Colman ei pystyisikään täysipainoiseen esitykseen, ei LrNMKY ole hätään kärsimässä. Sen osoitti sunnuntai, jolloin Timo Riihelä hyppäsi Colman loukkaannuttua puikkoihin, teki 14 pistettä ja jakeli kuusi koriinjohtanutta syöttöä. Eturivihän Lappeenrannalla on pelottavan kokoinen ja monipuolinen. Sparliigan otteluissa hyökkäyspään tehoista ovat vastanneet pääosin Matthew Williams (pistekeskiarvo 27,5), Andre Foreman (21,5) ja Pasi Riihelä (20,5), mutta yhtä arvokasta työtä on raatanut usean ammattilaiskauden koulima Jussi Kumpulainen. 

”Ilmatilan herruus ratkaisee” 

Yhtä kiihkeätunnelmaista kohtaamista voidaan odottaa nähtäväksi myös Lahdessa. Namika Lahti ja Kouvot kohtasivat viime keväänä liigafinaaleissa. Kouvot vei tuolloin potin ja lahtelaisilla on kalavelka jos toinenkin maksettavana vierailleen. Kouvot nimittäin vei nimiinsä myös kauden ensimmäisen kohtaamisen voittamalla sarja-avauksessa Lahden kotikentällään lukemin 92-81.  

Sittemmin Kouvoja on tosin potkittu ja lujaa. Viikonvaihteessa Jarno Nissinen loukkasi nilkkansa ja on varmuudella sivussa keskiviikkona. Luke Deania vaivaa angiina ja kuumeilu. Hänen pelikuntonsa ratkaisee lääkäri vasta keskiviikkona. Lisäksi Kouvoilla on pitkäaikaistoipilaana kokenut pelinrakentaja ja joukkueen henkinen johtaja Jukka Toijala.  

- Pieniä vastoinkäymisiä on ollut. Nuoret pelaajamme joutuu kertaheitolla kovaan rooliin. Kovalla itseluottamuksella meidän on peliin lähdettävä, kertoi Kouvojen käskyttäjä Jouni Grönroos.  

Toijalan poissaollessa Kouvot on joutunut peluuttamaan paremmin kakkospaikalla viihtyvää Anssi Kinnaslampea pelinjohtajana. Tähän liittyy yksi ottelun avaintekijöistä, sillä Lahdella riittää penkin leveydeltä tuoreita jalkoja väsyttämään Kinnaslampea. Grönroos näkee kamppailun ratkaisut kuitenkin lähempänä koria.  

- Meidän ja Lahden väliset ottelut ovat olleet kovia vääntöjä. Se kumpi voittaa levypallot ja hallitsee ilmatilan, tulee olemaan vahvoilla, Grönroos arvioi.  

Namika Lahden eturivi, jonka muodostavat Tom Gustafsson, Sami Lehtoranta ja Mario Woodson, on yksi maan kovimmista ja fyysisimmistä. Sitten lokakuun alun, on virolaisvahvistus Jesper Parve päässyt lisäksi vauhtiin ja vasta sarja-avauksen kynnyksellä joukkueeseen liittynyt Lehtoranta kuvioihin takaisin sisään. Myös Monte Cummings on ollut lennokkaassa vauhdissa. 

Suomen Cup –välierät käynnistyvät keskiviikkona 27.10. klo 18:30 Karhuvuoren ja Lahden Urheilutaloilla. Finaali pelataan siis 12.12. Helsingin Jäähallissa osana kolmen lajin yhteistä Suomen Cup –finaalitapahtumaa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_suomen_cup/
 
24.1.2013 Katsojat

Cup-voitot ratkotaan Tampereella, Lappeenrannassa ja Säynätsalossa

Ensi viikolla alkavan helmikuun kaksi ensimmäistä viikonloppua pyhitetään vuoden 2012 Suomen cupeille. Ensimmäistä kertaa pelattava miesten liigacup huipentuu 2.-3. helmikuuta Tampereella, kun taas naisten cupin välieräjoukkueet kokoontuvat 9.-.10. helmikuuta Lappeenrantaan. Miesten Suomen cupin mestaruus ratkotaan 9.2. Säynätsalossa.

9.12.2009 09:00 Katsojat

Suomen cupit huipentuvat lauantaina

Miesten ja naisten Suomen cup –mestaruuksien kohtalot ratkeavat lauantaina (12.12.). Miesten cup-finaalia isännöi Tampereen Pyrintö, joka saa vieraakseen Espoon Hongan. Naisten cupissa finaaliemännän rooli on Espoo Teamillä, joka kohtaa kotkalaisseura Peli-Karhut.

19.11.2009 13:30 Katsojat

Tampere ja Espoo saivat Suomen cup –finaalit järjestettäväkseen

Joulukuun 12. päivänä pelattavien koripallon Suomen cup –finaalien järjestäjät arvottiin torstaina Helsingissä. Miesten cup-finaalin järjestelyoikeuden arpa heitti Tampereen Pyrinnölle, joka saa vieraakseen Espoon Hongan. Naisten cup –arvonnassa emännän roolin sai Espoo Team, jonka vastustajaksi välieristä selviytyi kotkalaisseura Peli-Karhut.

1.10.2009 Katsojat

Miesten ja naisten Suomen cup –välieräparit arvottu

Koripallon miesten ja naisten Suomen cup –välierien otteluparit on arvottu. Marraskuun 18. päivänä pelattavissa välierissä kohtaavat miesten Suomen cupissa Namika Lahti – Espoon Honka ja Järvenpään Koripalloseura – Tampereen Pyrintö.

24.9.2009 Katsojat

Miesten ja naisten Suomen cup –puolivälierien otteluparit selvillä

Koripallon miesten ja naisten Suomen cup –puolivälierien otteluparit on arvottu. Miesten puolivälierät pelataan tiistaina 29.9. ja naisten heti seuraavana päivänä, keskiviikkona 30.9.

3.12.2007 Katsojat

Miesten Suomen cup –finaalin ABC

Koripallosyksyn huipennus, Suomen cupin finaalitapahtuma, järjestetään tänä vuonna lauantaina 8. joulukuuta Vantaan Energia Areenan hulppeissa tiloissa. Klo 18:30 alkavassa miesten cup-loppuottelussa kohtaavat kaksi edellistä cup-mestaruutta voittanut Lappeenrannan NMKY:n tähtisikermä sekä erinomaisen alkukauden myötä sarjan kärkikahinoihin noussut Kouvolan Kouvot.

30.10.2007 Katsojat

Suomen cupin finaalipaikat jaossa keskiviikkona

Miesten Suomen cupin finaali pelataan Vantaan Energia Areenalla 8. joulukuuta osana neljän lajin yhteistä cup-huipennusta. Koripallofinalistit selviävät keskiviikon (31.10.) välierissä, joissa kohtaavat otteluparit ToPo-Kouvot ja LrNMKY-Pyrintö.

2.10.2007 Katsojat

Suomen cupin välieräpaikat katkolla

Korisliigan pelikausi käynnistyy ensi lauantaina (6.10.). Ennen sitä seitsemän liigajoukkuetta sekä neljännesvälierissä Joensuun Katajan pudottanut divisioonajoukkue Lapuan Korikobrat taistelevat Suomen cupin puolivälierissä keskiviikkona (3.10.).

15.12.2006 Katsojat

Suomen cupin finaalitaisto jo käynnissä

Lappeenrannan NMKY puolustaa sekä Suomen mestaruutta että Suomen cupin voittoa. Espoon Honka on puolestaan Korisliigan kenties kuumin joukkue juuri nyt. Lauantaina (16.12.) Helsingin Jäähallissa pelattava Suomen cupin finaali tuskin jättää ketään kylmäksi. Siitä pitävät huolen finalistit, jotka aloittivat henkisen taiston ajoissa ennen finaalia.

14.12.2006 Katsojat

Espoon nuoret haastavat kokeneen Huiman

Naisten koripallon lauantaisesta Suomen cupin finaalista on lupa odottaa tasaista kamppailua nuoren Espoo Teamin ja kokeneen Äänekosken Huiman välillä. SM-sarjassa Huima on vetänyt pitemmän korren kahdesti, mutta Espoo Team tulee ensi lauantaina Helsingin Jäähallissa haastamaan konkarit tosissaan. Ja viime viikonvaihteen cup-kenraali tukee aikeita.

Näytä lisää vastaavia