Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Zitting FIBA Europen hallitukseen

17.5.2014 Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting on valittu Euroopan koripalloliiton (FIBA Europe) hallitukseen. Zitting on vuonna 2002 organisoituneen FIBA Europen historian ensimmäinen suomalainen hallituksen jäsen. FIBA Europen hallitus- ja puheenjohtaja-valinnat suoritettiin lauantaina Münchenissä, Saksassa.

Antti Zittingistä tuli FIBA Europen historian ensimmäinen suomalainen hallituksen jäsen.

FIBA Europe sai uuden hallituksen lisäksi uuden puheenjohtajan, Turkin Turgay Demirelin (vas.), joka kuvassa poseeraa FIBA:n pääsihteerin Patrick Baumannin, FIBA:n puheenjohtajanYvan Maininin ja väistyvän FIBA Europen puheenjohtajan Cyriel Coomansin kanssa. Kuvat: Tenho Ulmanen & FIBA Europe.

FIBA Europen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin turkkilainen Turgay Demirel, 57, joka keräsi 51 jäsenmaan äänistä peräti 40.

Demirelin ohella FIBA Europen hallitukseen valittiin 23 edustajaa ympäri Euroopan. Suomen Koripalloliiton puheenjohtajana vuodenvaihteessa aloittanut Antti Zitting oli valittujen joukossa.

- Suomalainen koripallo on miesten maajoukkueen eli Susijengin menestyksen johdolla nostanut asemaansa kansainvälisessä koripalloyhteisön silmissä. Olemme myös onnistuneet kentän ulkopuolella. Ihmiset ovat olleet aidon hämmentyneitä esimerkiksi MM-kisoihin lähtevien faniemme määrästä. Meillä on arvostettuja henkilöitä myös FIBA Europen komissioissa ja on hienoa, että Suomi-koriksen tekemää työtä arvostettiin nyt myös hallitusvalintoja tehtäessä. Kiva virstanpylväs tänä vuonna 75-vuotisjuhliaan viettävälle Suomen Koripalloliitolle, kiitteli Münchenistä, FIBA Europen vuosikokouksesta tavoitettu Zitting.

Suomea on edustanut jo usean vuoden ajan FIBA Europen kilpailukomissiossa Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ja naisten komissiossa maajoukkuelegenda Lea Hakala.

Antti Zitting, 58, tuli valituksi Suomen Koripalloliiton hallituksen puheenjohtajaksi viime marraskuussa liittokokouksessa Loimaalla. Hän on toiminut Koripalloliiton hallituksessa vuodesta 2011. Zitting on siviiliurallaan ansioitunut metallialan yrittäjänä ja toiminut muun muassa Elinkeinoelämän keskusliiton varapuheenjohtajana menestyksekkään pelaajauransa jälkeen.

Urallaan 119 miesten maaottelua pelannut Zitting ei ollut FIBA Europen lauantaisissa hallitusvalinnoissa ainoa entinen maajoukkueen suurpelaaja. FIBA Europen hallitukseen tulivat Zittingin ohella valituksi koripalloväelle tutuista nimistä mm. Italian Dino Meneghin, Ukrainan Aleksander Volkov, Serbian Dejan Bodiroga, Tshekin Jiri Zidek ja Latvian Edgars Sneps.

FIBA Europe on yksi kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) viidestä alueorganisaatiosta. Sen tehtävä on organisoida ja kehittää koripallotoimintaa Euroopassa.

 
13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

Lea Hakala ja Jouko Vuolle jatkavat itsenäisen FIBA Euroopan komiteoissa

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n merkittävimmän alueen, itsenäisen FIBA Euroopan hallitus on valinnut viime viikolla pitämässään kokouksessa jäsenet eri osa-alueidensa komiteoihin (työryhmiin). Lea Hakala jatkaa seuraavat neljä vuotta naiskomiteassa. Jouko Vuolle jatkaa nuorisokomiteassa toimien seuraavat neljä vuotta yksikön varapuheenjohtajana.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

8.8.2018 12:32 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä KTP:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

Näytä lisää vastaavia