Suomen Koripallovalmentajat ry juhlii 25-vuotista taivaltaan

31.5.2017 Tällä viikolla tulee kuluneeksi tasan 25 vuotta siitä, kun Suomen Koripallovalmentajat ry perustettiin.

Jyri Lohikosken vetämässä paneelikeskustelussa nähtiin Eero Saarinen, Henrik Dettmann, Ari Tammivaara ja Eero Nikkarinen. Kuvat: Matti Koskinen

Juhlavuoden kunniaksi yhdistyksen hallitus järjesti jäsenilleen ja läheisille yhteistyötahoilleen juhlaillallisen Ravintola Maistraatissa, jossa 25 vuotta sitten yhdistyksen perustamissanat lausuttiin.

Yhdistyksen perusajatuksena on alusta asti ollut suomalaisen koripallovalmennuksen kehittäminen ja tukeminen. Näkyvämpiä muotoja toiminnassa on ollut 64 kertaa ilmestynyt Bulletin sekä kymmenen kertaa järjestetty valmentajaklinikka, jossa luennoitsijoina on ollut niin amerikkalaisia kuin eurooppalaisia huippuvalmentajia aina Ettore Messinaa myöten. Lisäksi useita suomalaisvalmentajia on tuettu stipendeillä ulkomaisille valmentajaklinikoille osallistumisen helpottamiseksi.

Yhdistyksen perusajatusta toteutettiin myös juhlaillallisella, jonka avasi nykyinen puheenjohtaja Pekka Salminen, joka järjestyksessään on kuudes puheenjohtaja yhdistyksen historiassa. Aikaisemmat puheenjohtajat ovat olleet Eero Saarinen, Jaakko Heikkilä, Timo Nieminen, Anton Mirolybov ja Jyri Lohikoski.

Avaussanojen jälkeen kaikki 25 vuotta hallituksessa istunut Eero Saarinen piti historiakatsauksen, josta sitten sujuvasti siirryttiin Jyri Lohikosken vetämään paneelikeskusteluun. Panelisteina olivat Eero Saarinen, Henrik Dettmann, Ari Tammivaara ja Eero Nikkarinen.

Panelistit keskustelivat koripallon lähihistoriasta, nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä valmennuksen näkökulmasta. Kolmen pisteen heiton merkitys nousi monessa puheenvuorossa esille, kun keskusteltiin lajin viime vuosien merkittävimmistä muutoksista. Pelinopeuden katsottiin myös merkittävästi lisääntyneen viimeisten 25 vuoden aikana.

Tulevaisuuden valmentajia panelistit evästivät jatkossa keskittymään ennen kaikkia heitto- ja syöttötaidon vaalimiseen, liikkumis- ja jalkatekniikoiden valmentamiseen sekä henkisen ja fyysisen läsnäolon korostamiseen.

Suomen Koripallovalmentajat on toiminut koko olemassa olonsa ajan hyvässä yhteistyössä Koripalloliiton kanssa ja tästä hyvänä osoituksena se, että kesäisin järjestettävä Klinikka on saanut statuksen, jossa valmentajat voivat päivittää A-valmentajalisenssinsä.

Tänä kesänä Klinikka järjestetään Mäkelänrinteessä 16.-18. kesäkuuta “Mestarien klinikkana”, jossa yksi päätavoitteista on lisätä valmentajakunnassamme asiapitoista keskustelua ja saada valmentajat jakamaan ajatuksiaan laadukkaan valmentajaklinikan puitteissa. FABC Mestareiden Klinikka on jokavuotinen Suomen Mestarivalmentajien valmennus- ja työtapojen esittelytilaisuus.

 
24.1.2023 14:45 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen Koripalloliitto hakee nuorten päävalmentajaa

Suomen Koripalloliitto hakee nuorten maajoukkueiden päävalmentajaa Suomen Olympiakomiteaan huippu-urheiluvastaavaksi siirtyneen Juha Stenin seuraajaksi. Työ alkaa kevään 2023 aikana.

5.12.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Juha Sten siirtyy Olympiakomitean huippu-urheiluvastaavaksi

Nuorten maajoukkueiden ja HBA-Märskyn I divisioona A:n valmentaja Juha Sten, 38, on valittu Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluvastaavaksi. Sten aloittaa uudessa tehtävässään alkuvuodesta.

21.9.2020 11:15 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Helsingin NMKY:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

18.12.2019 09:47 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen Koripalloliitto hakee nuorten päävalmentajaa

Suomen Koripalloliitto hakee nuorten maajoukkueiden päävalmentajaa Viron miesten maajoukkueen valmentajaksi siirtyvän Jukka Toijalan tilalle. Työ alkaa kesäkuussa 2020.

26.6.2019 08:52 Pääjuttu

Koskelainen uusien haasteiden pariin – Toijala nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

Merkittävää työtä edelliset kymmenen vuotta suomalaisen koripallon eteen tehnyt Antti Koskelainen jättää tehtävänsä nuorten olympiavalmentajana. Koskelaisen paikan ottaa monivuotinen maajoukkuevalmentaja Jukka Toijala, 47.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

26.3.2019 14:34 Pääjuttu

HKVT 2019 -koulutukseen valittiin 18 valmentajaa

Suomen Koripalloliiton järjestämään huippukoripallovalmentajatutkintoon (HKVT) valitut valmentajat on julkaistu. Soveltavuuskokeiden jälkeen tutkintoa suorittamaan valittiin 18 valmentajaa. Kaikkiaan hakijoita oli yhteensä 36.

27.2.2019 19:22 Pääjuttu

HKVT 2019 -kurssille haku on käynnissä - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat. Soveltuvuuskokeeseen voi ilmoittautua 4.3. saakka.

27.2.2019 18:45 Koripalloliitto tiedottaa

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 4.3.

15.1.2019 17:37 Valmentajat

Nuorisovalmennusseminaari keräsi 135 valmentajaa Kisakallioon

Vuotuinen Nuorisovalmennusseminaari Kisakallion Susi Training Centerissä keräsi jälleen kerran ison joukon valmentajia yhteen. Seminaarin ohjelmassa oli tuttuun tyyliin mielenkiintoisia esityksiä ja valmentajien illallinen Rantamakasiinin tunnelmallisessa miljöössä. Nuorisovalmennusseminaarin esitykset ja materiaalit löytyvät nyt Koripalloliiton valmentajakoulutuksen oppimisympäristöstä, Susi Campuksesta.

Näytä lisää vastaavia