Suomen pyörätuolikoriksen nuorten maajoukkue hakemassa tärkeää kokemusta Pajulahdessa järjestettävässä EPYG:ssä

1.7.2022 08:50 Uutta tulemista tekevä Suomen pyörätuolikoripallon maajoukkueen nuoret saavat tulevana viikonloppuna tärkeitä kansainvälisiä otteluita, kun joukkue osallistuu Suomessa järjestettävin European Para Youth Gamesiin. Loppuviikon ottelut ovat katsottavissa BasketFinlandin Youtube-kanavalta.

Suomi aloittaa oman urakkansa tänään kello 13.30 Hollantia vastaan.

Suomen Koripalloliitto käynnisti nuorten ja aikuisten pyörätuolikoripallon valmennusryhmän vuoden 2022 alusta, joka tähtää jatkossa maajoukkuetoimintaan. Valmennusryhmän myötä on käynnistetty pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen valmennustoiminta, joka kehittää pelaajia kohti kansainvälistä tasoa. Tarkoituksena on myös innostaa entistä enemmän harrastajia lajin pariin.

Yksi toiminnan kulmakivistä on, että nuoret pelaajat saavat tavoitteellista ja koripallotoimintaa, harjoittelua ja kilpailukokemusta. Perjantaina käynnistyvä EPYG tukee tätä tavoitetta, kun nuorten maajoukkue saa tärkeitä kansainvälisiä otteluita. 

- Meillä on joukkueessa tapahtunut alkuvuoden aikana tosi hyvä ryhmäytyminen, jonka myötä ryhmään on syntynyt tiivis, sitoutunut ja motivoinut porukka. Leirien myötä pelaajien kehittyminen on ollut nähtävissä, kun olemme päässeet harjoittelemaan perusasioita. Osalle pelaajistamme kansainväliset pelit ovat uusia. Olemme päässeet täällä Pajulahdessa seuraamaan muiden maiden harjoittelua, ja vähän jännitystä on meidän pelaajistamme ollut havaittavissa, avaa joukkueen päävalmentaja Mina Mojtahedi.

Tulevien otteluiden merkitystä pelaajille ei voi aliarvioida. EPYG:in yksi merkittävimmistä tarkoituksista on koota tavoitteelliset vammaisurheilijat yhteen paikkaan.

- Pelillisesti on tärkeintä, että pelaajat pääsevät katsomaan missä oma taso menee suhteessa muiden maiden urheilijoihin. Kokonaisuudessa on tärkeää myös se, että urheilijat saavat seurata toistensa toimintaa kentän ulkopuolella, joukkueen valmentaja Emma Virtanen taustoittaa.

Suomen joukkue osallistuu turnaukseen kahdella yli-ikäisellä pelaajalla, joten joukkue pelaa turnauksessa mutta eisijoitusotteluissa. Yli-ikäisiä (s. 1998 ja sitä vanhemmat) nimettiin joukkueeseen, jotta Suomi saa ainakin kahdeksan pelaajaa turnaukseen ja ottelut pelattua. 

- Pyörätuolikorista ei oikein voi seurata mistään, pelejä ei näy ja videoitakin netissä on suhteellisen vähän. Monille tämä on ensimmäinen kerta, kun ne pääsevät elämään pyörätuolikorista täysillä. Täällä tuemme meidän urheilijoita tunnistamaan omia vahvuuksia ja vastaavasti myös omia kehityskohteita, Mojtahedi jatkaa.

Kaikki ottelut ovat katsottavissa perjantaista sunnuntaihin BasketFinlandin Youtube-kanavalta. Suomen lisäksi turnaukseen osallistuu Hollanti, Italia, Irlanti ja Portugali.

- Olemme kevään aikana rakentaneet maajoukkueen uutta tulemista ja tavoitteena on tulevaisuudessa edetä EM-kisoihin. EPYG on yksi tärkeä askel kohti sitä. Tarkoituksena on saada luotua pelaajille sellainen kipinä, että he ovat entistä motivoituneempia tähtäämään huipulle, Motajhedi päättää ja toivottaa kaikki tervetulleeksi Pajulahteen seuraamaan joukkueen edesottamuksia.

Suomen joukkue EPYG:ssä

Anttila Jesse, BC Nokia
Karvo Santeri, Tapiolan Honka
Keskikorpi Nuutti, Kalajoki
Kylänpää Aku, Tapiolan Honka
Kössö Henri, Tapiolan Honka
Laine Joni, BC Nokia
Paukkeri Sini, Tapiolan Honka
Tyni Topias, Tapiolan Honka

Mina Mojtahedi, päävalmentaja
Emma Virtanen, valmentaja
Markku Vesikansa, joukkueenjohtaja ja huolto 

EPYG:in pyörätuolikoriksen ottelut ovat katsottavissa BasketFinlandin Youtube-kanavalta.

 
23.9.2023 17:43 Pyörätuolikoripallo

Suomelle mieluisa päänahka pyörätuolikoriksen EM-kisojen päätösottelussa

Suomi kukisti Tanskan pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-51 (24-23). Voiton myötä Suomi sijoittui viidenneksi ja samalla sen ranking tulee nousemaan.

22.9.2023 16:43 Pyörätuolikoripallo

Suomi kaatoi Unkarin pyörätuolikoriksen EM-kisoissa - pelaa lauantaina viidennestä sijasta

Suomi kukisti perjantaina Unkarin pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-19 (31-9). Voiton myötä Suomi pelaa turnauksen päätöspäivänä lauantaina kisojen viidennestä sijasta Tanskaa vastaan.

21.9.2023 15:44 Pyörätuolikoripallo

Suomi taipui Portugalin käsittelyssä pyörätuolikoriksen EM-kisoissa

Suomi kohtasi turnauksen kolmantena päivänä Portugalin, joka kukisti suomalaiset 65-44 (36-20). Suomen turnaus jatkuu Sarajevossa perjantaina, kun se pelaa sijoista 5-8. toisen lohkon joukkueita vastaan.

20.9.2023 21:36 Pyörätuolikoripallo

Suomelle avausvoitto pyörätuolikoripallon EM-kisoissa, Armenia kaatui selvänumeroisesti

Suomi otti avausvoiton miesten pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa kukistamalla Armenian 72-26 (41-8).

19.9.2023 21:04 Pyörätuolikoripallo

Suomi taipui Irlannille pyörätuolikoripallon EM-avauksessa

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen EM-kisoihin palannut Suomi roikkui pitkään Irlannin mukana, mutta joutui lopulta taipumaan 48–62 (22–30) miesten C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa.

18.9.2023 10:00 Pyörätuolikoripallo

Miesten pyörätuolimaajoukkue aloittaa EM-kisat tiistaina

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue aloittaa Sarajevossa käytävät C-sarjan EM-kisat tiistaina Irlantia vastaan.

1.9.2023 14:52 Pyörätuolikoripallo

Joni Laine: ”Joukkuehenki on ollut todella hyvä ja porukka on valmistautunut kovaa koko kesän ajan”

Suomen pyörätuolikoriksen maajoukkue valmistautuu parhaillaan syyskuussa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin. Edellisen kerran joukkue nähtiin EM-tasolla kahdeksan vuotta sitten. Joni Laineen mukaan joukkueen valmistautuminen EM-paluuseen on mennyt suunnitelmien mukaan.

22.8.2023 12:30 Pyörätuolikoripallo

Suomi tekee paluun pyörätuolikoripallon EM-kisoihin: ”Pitkäntähtäimen tavoite on tulevaisuudessa”

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue osallistuu Sarajevossa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin syyskuun puolenvälin tiennoilla.

2.3.2022 08:30 Pyörätuolikoripallo

Pyörätuolikoripalloilijoille tavoitteellista leiritystä

Pyörätuolikoripallon valmennusryhmä kokoontui tammikuussa harjoitusleirille Helsingissä. Päivän kestävä leiri piti sisällään kahdet lajiharjoitukset ja fysiikkatreenin. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran tulevana viikonloppuna.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

10.1.2020 08:49 Pyörätuolikoripallo

Kausiennakko: Hongalla kasassa nuori joukkue pyörätuolikoripallon SM-sarjassa

Pyörätuolikoripallon SM-sarja pelataan kaudella 2019-2020 kolmen joukkueen voimin. Tapiolan Hongan nuoret pelaajat Sini Paukeri, Henri Kössö ja Lasse Tahkoniemi ennakoivat lauantaina alkavaa kautta ja kertovat omista kokemuksistaan pyörätuolikoripallon parissa.

8.1.2020 08:37 Pyörätuolikoripallo

Kausiennakko: BC Nokia ensimmäistä kertaa mukana pyörätuolikoripallon SM-sarjassa

Pyörätuolikoripallon SM-sarja pelataan kaudella 2019-2020 kolmen joukkueen voimin. Vaikka BC Nokia on ensimmäistä kertaa mukana sarjassa, on sillä koossa kokenut pelaajarunko. Kausi käynnistyy 11.1.

3.12.2019 09:35 Pyörätuolikoripallo

Kansainvälinen vammaisten päivä: Pyörätuolikoris vei Markku Poikelan mukanaan

Tänään vietetään Kansainvälistä vammaisten päivää. PuHu:n Markku Poikela kertoo ajatuksiaan pyörätuolikoripallosta sekä erityisliikunnanohjaajan että pelaajan näkökulmasta ja ennakoi tammikuussa käynnistyvää sarjakautta.

24.3.2019 10:12 Pyörätuolikoripallo

Pyörätuolikoripallon Suomen mestaruus palasi Tampereelle

Tampereen NMKY juhli Suomen mestaruutta neljän vuoden tauon jälkeen, kun se kaatoi finaalissa Vilppaan. Pronssiottelussa PuHu oli Honkaa etevämpi.

21.12.2018 12:00 Pyörätuolikoripallo

Teemu Partanen nauttii pyörätuolikoripalloammattilaisuudesta

Saksan pyörätuolikoripallon Bundesliigaan noussut Thuringia Bulls kysyi syksyllä 2011 Teemu Partaselta, josko hän olisi kiinnostunut edustamaan nousijajoukkuetta Saksan korkeimmalla sarjatasolla. Seitsemän vuotta myöhemmin Partanen, 27, on Saksan ja Euroopan koripallomestari sekä suomalaisen pyörätuolikoripallon ehdoton kärkinimi.

Pyörätuolikoripallon Suomen mestaruus Salon Vilppaalle

Koripallokauden ensimmäinen Suomen mestaruus ratkaistiin Salossa Salon Vilppaan ja PuHu Junioreiden välillä. Finaalissa Vilpas voitti seurahistoriansa ensimmäisen SM-kullan pistein 39-34.

11.7.2015 EM-kilpailut

Suomen pyörätuolimiehille C-divisioonan EM-pronssia

Suomen pyörätuolikoripallomaajoukkue taisteli itselleen muutaman vuoden arvokisatauon jälkeen EM-kisojen C-divisioonan pronssimitalin. Pronssiottelussa Suomi kukisti Irlannin niukasti 61-58 ja pääsi juhlimaan mitaleja.

10.7.2015 EM-kilpailut

Pyörätuolimiehet taistelemaan noususta B-divisionaan

Suomen pyörätuolimaajoukkue kukisti kutkuttavassa taistelussa Irlannin lukemin 56-58 ja eteni välieriin, jossa vastaan asettuu C-divisioonan EM-kisojen isäntämaa Portugali. Voitolla Portugalista Suomi etenisi myös finaalin lisäksi B-divisioonaan.

8.7.2015 EM-kilpailut

Pyörätuolimaajoukkue avasi EM-kisat kahdella voitolla

Suomen pyörätuolimaajoukkue aloitti Lissabonin C-divisioonan EM-kilpailut kahdella voitolla Serbiasta (69-40) sekä niukasti isäntämaa Portugalista lukemin 49-47.

30.3.2015 Haastattelu

Leo-Pekka Tähti odottaa innolla kesää: ”EM-kisat ovat mahtava juttu”

Pyörätuolikoripallon maajoukkueen kokeneimpaan kaartiin ja Suomen tunnetuimpiin vammaisurheilijoihin lukeutuva Leo-Pekka Tähti, 31, puhkuu intoa maajoukkueen paluusta kansainväliselle tasolle, heinäkuussa Portugalissa järjestettäviin C-sarjan EM-kisoihin.

Näytä lisää vastaavia