Suomen tytöille ja pojille koululaisten MM-pronssia

6.5.2017 Mäkelänrinteen lukion tyttöjen ja poikien joukkueet päättivät koululaisten MM-kilpailut pronssimitaleille Kroatiassa.

Erik Waxlax aiheutti MM-kisoissa vastustajien takapelaajille vaikeuksia.

Anna Kahelin yltyi hirmuiskuun tyttöjen pronssiottelussa. Kuvat: Francois Perthuis & Vesa Koivunen

Märskyn pojat kaatoivat pronssiottelussa isokokoisen Saksan lukemin 46-43. Suomi pääsi hyödyntämään nopeuttaan ja laajaa kokoonpanoaan halliten ottelua kolmannen erän notkahdusta lukuun ottamatta.

- Lähdimme peliin 12 pelaajan rotaatiolla ja se kannatti, tämä jos mikä oli joukkuevoitto! Ollaan todella pysytty joukkueena kokoa ajan ja lisäksi on ollut upeaa huomata loistava Märsky-henki täälläkin. Pojat ovat kannustaneet tyttöjä ja päinvastoin upealla tavalla, hehkutti poikien joukkueen päävalmentaja Juha Dahlström.

Suomen joukkueesta Erik Waxlax dominoi jälleen takakenttää ja Mikael Jantunen (9/13) korien alustoja. Myös Ville Tahvanainen (17/4) lukeutui onnistujiin vahvalla kaukoheittopelillään.

Tytöt kohtasivat pronssiottelussa Israelin, joka joutui antautumaan Märskylle lukemin 61-51. Ottelu eteni tasalukemissa, kunnes Sara Bejedi (8/5) käynnisti suomalaisten kolmosten putken, jota erinomaisen pelin pelannut Anna Kahelin (17/4) jatkoi. Korin alla Israel sai tuntea Elina Ariken (8/11) ja Lotta-Maj Lahtisen (13/13/4 riistoa) kovuuden.

- Tämä oli ihan mieletön suoritus. Voimme olla ylpeitä kaikista näistä tytöistä, ja tietysti on hienoa huomata, että panostus naiskorikseen alkaa tuottaa tulosta, päävalmentaja Pekka Salminen iloitsi.

- Turnaus oli upea kokemus ja MM-pronssi on arvokas suoritus myös Mäkelänrinteen lukiolle. Saavutus osoittaa myös HBA:n ohjelman hienouden – pojat ovat näyttäneet esimerkkiä ja tytöt seuraavat kovaa vauhtia perässä.

Koululaisten MM-kilpailut on pitkän perinteen turnaus, jossa Mäkelänrinteen lukion pojat saavuttivat viime vuonna hopeaa. Tytöt sijoittuivat vuosi sitten 10:nneksi. Turnaus on vuosien aikana muuttanut hieman muotoaan ja yhä useammassa maassa joukkueet koostuvat Mäkelänrinteen ja HBA:n tapaisista koulujen joukkueista.

Asiat

 
21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

Näytä lisää vastaavia