Suomen Unified-koripalloilijat Abu Dhabissa: ”Pelejä, aurinkoa ja kavereita!”

14.3.2019 13:52 Arabiemiirikuntiin kuuluvassa Abu Dhabissa kirjoitetaan parhaillaan suomalaista koripallohistoriaa. Suomi on lähettänyt ensimmäistä kertaa sekä miehissä että naisissa Unified-koripallon edustusjoukkueensa punnitsemaan taitojaan Special Olympics -kesämaailmankisoihin. Kisat pelataan 14.-21.3.

Anni Pihlström ja Kalle Paasonen Abu Dhabissa. Kuva: Ulla Karlsson / Basket.fi

Maailmankisojen koripalloturnaus otti varaslähdön jo 12.-13.3., jolloin Suomenkin joukkueet ryhmittyivät mittaamaan taitojaan luokittelupelien merkeissä.

Tiedossa oli heti kättelyssä kaste kansainväliseen koripallokulttuuriin, kun naisten joukkue sai vastaansa Pakistanin, Arabiemiirikunnat ja Saudi-Arabian ja miehet kohtasivat seitsemän pelin ja seitsemän tunnin rutistuksessa Singaporen, Nigerian, Pohjois-Makedonian, Malin, Saudi-Arabian, Belgian sekä Serbian.

- Tähänastinenkin kokemus täällä Abu Dhabissa on ollut unohtumaton. Unified-piireissä ihmiset ovat vilpittömästi ja tunteella mukana, mikä on ihan parasta, hehkuttaa naisten joukkueen partneripelaajana kisoihin lähtenyt Emma Kivistö.

Naisten joukkueessa pelaava Anni Pihlström (PuHu Juniorit) ja miesten joukkueessa pelaava Kalle Paasonen (PuHu Juniorit) eivät peittele innostustaan puhuessaan turnausodotuksistaan ja kokemuksistaan.

- Tiukkoja pelejä ja kunniallisia voittoja. Olisi kiva saada myös onnistumisia. Lisäksi odotan vesipuistovierailua ja uusia tuttavuuksia eri maista, Kalle Paasonen pohtii.

- Pelejä odotan tietysti eniten, mutta lisäksi aurinkoa ja kavereiden kanssa olemista! Anni Pihlström kertoo turnausta koskevista toiveistaan.

Iloa ja onnistumisen kokemuksia

Unified-koripallo on kuluvan vuosikymmenen aikana vahvistanut jalansijaansa niin suomalaisessa kuin kansainvälisessäkin koripalloperheessä.

Kansainvälisessä Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa, kansallisella tasolla myös muut erityistä tukea tarvitsevat harrastajat voivat pelata Unified-koripalloa.

Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Partnerit eivät kuitenkaan saa olla dominoivassa roolissa kenttätapahtumissa.

Koripalloliiton Special Olympics Unified -sarjassa pelattiin 2018-19-pelikaudella jo viidessä eri divisioonassa 20 joukkueen voimin. Abu Dhabin turnaus on jälleen yksi osoitus siitä, että Unified-koripallon kaltaiselle toiminnalle on kasvava kysyntä. Tätä alleviivaa omalla tapausesimerkillään miesten joukkueen partneripelaaja Samuli Pajulahti.

- Kävin osana toimintaterapian opintojani tutustumassa erilaisiin erityisliikunnan harrastuksiin ja yksi näistä oli Unified-koripallo. Tutustumiskerralla osallistuin normaalisti harjoituksiin ja koin pitkästä aikaa samaa iloa, jota koripallo oli itselleni nuorempana antanut, Pajulahti kiittelee.

Pajulahden mukaan Unified-koripallo tarjoaa harrastajilleen parhaimmillaan positiivisen kierteen, joka kasvattaa fyysistä kuntoa, tukee itsetuntoa ja kasvua, laajentaa sosiaalisia ympyröitä ja opettaa ryhmädynamiikkaa.

- Innostavinta on nähdä, kuinka pelaajat kehittyvät kentällä ja iloitsevat onnistumisistaan sekä kokemus siitä, että voi omalla toiminnallaan tukea pelaajien kehitystä, Pajulahti hymyilee.

”Kivointa on kun voittaa välillä mitaleita”

Suomen miesten ja naisten joukkueen pelaajille Unified-koripallo on kuulunut säännölliseen päiväjärjestykseen jo vuosien ajan. Anni Pihlströmin ja Kalle Paasosen tapauksessa kipinän leimahtamiseen vaadittiin vain kerta.

- Äiti näki ilmoituksen netissä ja vei minut ensimmäisiin treeneihin ja innostuin heti. Uudet kaverit, paras yhteishenki ja uuden oppiminen ovat olleet Unified-koriksessa kaikkein parasta, Pihlström hymyilee.

- Kivointa on kun voittaa välillä mitaleita. Joukkuekavereista on tullut kavereitani myös lajin ulkopuolella. Yhteistyö ja joukkuehenki, hyvä ilmapiiri ja harjoittelun tavoitteellisuus motivoivat, täydentää Paasonen.

Pihlström ja Paasonen ylistävät myös saumatonta joukkuetoveruutta partneripelaajien kanssa.

- On kiva pelata yhdessä ja viettää aikaa kentän ulkopuolellakin, Paasonen kuvailee.

- Koko kisojenkin ajan ollaan huonekavereita! huomauttaa Pihlström ja viittaa partneripelaajaansa Emma Kivistöön.

Suomen miesten ja naisten Unified-joukkueiden urakkaa Abu Dhabin kisoissa voi seurata Facebookissa Special Olympics Unified koripallo -sivustolla.

 
22.3.2019 17:16 Pääjuttu

Suomen Unified-korisjoukkue voittoon Abu Dhabissa: ”Isompi porukka eli kahta hauskempaa!”

Suomi lähetti ensimmäistä kertaa sekä miehissä että naisissa joukkueet Unified-koripallon Special Olympics -kesämaailmankisoihin. Naisten joukkue juhli oman divisioonansa voittoa – kisat olivat jättimenestys.

13.2.2019 15:14 Unified-koripallo

Unified-joukkueet Special Olympics -kesämaailmankisoihin Abu Dhabiin

Naisten ja miesten Unified-joukkueet suuntaavat maaliskuussa Abu Dhabissa järjestettäviin Special Olympics -kesämaailmankisoihin.

18.5.2019 20:58 Korisliiga

KTP-Basket juhli Salohallissa pronssimitaleja

Kotkalaiset nousivat mitalikantaan vain seitsemän sekuntia ennen loppua Tyrell Nelsonin kahdella vapaaheitolla.

18.5.2019 13:12 Korisliiga

Kapteeni Lehto jatkaa Pyrinnössä

Tampereen Pyrintö ja Antero Lehto ovat solmineet 1+1-vuotisen jatkosopimuksen. Seuraikoni Lehdon sopimuksessa on optio kaudesta 2020-21.

17.5.2019 21:07 Korisliiga

Karhu Basket piti kotiedustaan kiinni kynsin hampain – Finaalit jatkuvat maanantaina Kouvolassa

Kouvot osoitti olevansa valmis haastamaan hallitseva Suomen mestarin, joka on voittanut kotiparketillaan jo 18 kertaa putkeen. Greg Mangano takoi Karhu Basketille 30 pistettä.

17.5.2019 18:37 Susijengi

Petteri Koponen mestaruus mielessä pudotuspeleihin – ”Hyvät mahdollisuudet mestaruuteen”

Saksan Bundesliiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Petteri Koposen Bayern München voitti runkosarjan ja aloittaa mestaruuden tavoittelun lauantaina kohtaamalla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Braunschweigin.

17.5.2019 14:14 Pirkka Street Basket

Aurinko hemmotteli Pirkka Street Basketissa Kotkassa

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Kevään 2019 kiertueella järjestetään 19 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

17.5.2019 09:41 Susijengi

Susijengi-kapteeni Shawn Huff Seagullsiin kolmivuotisella sopimuksella

Korisliigaa edellisen kerran pelikaudella 2003-04 pelannut Susijengi-kapteeni Shawn Huff, 35, on solminut kolmivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa. 198-senttinen Torpan Poikien kasvatti palaa Suomeen pelattuaan yli vuosikymmenen Saksan, Italian ja Kreikan ammattilaisparketeilla.

17.5.2019 09:40 Susijengi

Wilsonin Lietkabelis Liettuan liigan välieriin - Ahosen kausi päättyi pettymykseen

Jamar Wilsonin Lietkabelis eteni Liettuan liigan välieriin suoraan kahdella voitolla. Roope Ahosen kausi Espanjan LEB Orossa päättyi sen sijaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

16.5.2019 13:45 Korisliiga

Korisliiga-finaalien ennakko: Onnistuuko Kouvot haastamaan pudotuspeleissä vielä tappiotonta hallitsevaa mestaria?

Karhu Basket on voittanut kotiparketillaan peräti 17 ottelua peräkkäin. Kansanedustaja Ville Kauniston ura koripalloammattilaisena päättyy finaaleihin.

16.5.2019 13:44 Pirkka Street Basket

Aurinkoinen Pirkka Street Basket Lappeenrannassa

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Kevään 2019 kiertueella järjestetään 19 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

15.5.2019 13:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma julkaistu

Finaalit käynnistyvät perjantaina Kauhajoella, kun Karhu Basket isännöi Kouvoja. Pronssiottelu pelataan tulevana lauantaina Salossa, jossa Vilpas kohtaa KTP-Basketin.

15.5.2019 13:04 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket ensimmäistä kertaa Laukaassa

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Kevään 2019 kiertueella järjestetään 19 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

14.5.2019 21:22 Korisliiga

Kylmähermoinen Kouvot tiputti runkosarjan voittajan finaaleista – Loppuottelut alkavat perjantaina Kauhajoella

Korisliigan historian toinen joukkueiden välinen seitsemäs pudotuspeliottelu päättyi vierasvoittoon Salohallissa. Vilpas nousi 23 pisteen takaa jo kannoille, mutta Kouvot ei panikoinut.

14.5.2019 15:51 Pirkka Street Basket

Vuoden hauskinta koulupäivää vietti lähes 700 alakoululaista Orimattilassa

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Kevään 2019 kiertueella järjestetään 19 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

14.5.2019 13:02 Naisten Korisliiga

Mäkelä jatkaa mestarijoukkue Peli-Karhujen päävalmentajana

Kaksi edellistä naisten Suomen mestaruutta voittanut Peli-Karhut jatkaa ensi kaudella tutulla valmennuskaksikolla.

14.5.2019 09:54 Susijengi

Jamar Wilson aloittaa pudotuspelit Liettuassa – ”Olen valmis jättämään kaiken kentälle”

Liettuan liigan runkosarja päättyi viikonloppuna ja pudotuspelit starttaavat tiistaina. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Jamar Wilsonin Lietkabelis kohtaa puolivälierissä Pieno zvaigzdesin.

13.5.2019 16:17 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenonen yhden ottelun kilpailukieltoon

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on asettanut Salon Vilppaassa pelaavan Juho Nenosen yhden ottelun kilpailukieltoon. Nenosen kilpailukielto koskee tiistaina 14.5. pelattavaa seitsemättä Vilpas-Kouvot-välieräottelua.

13.5.2019 16:15 Pirkka Street Basket

Klaukkalan Pirkka Street Basketissa mukana lähes 700 pelaajaa

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Kevään 2019 kiertueella järjestetään 19 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

12.5.2019 22:02 Susijengi

Bundesliigan runkosarja päätökseen - Iisalon ja Vertion Crailsheim säilytti sarjapaikkansa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim nousi sillasta ja säilytti paikkansa Saksan Bundesliigassa jännittävien vaiheiden jälkeen.

Näytä lisää vastaavia