Suomi päihitti Viron jatkoajalla

13.6.2002 NOKIA Teamista koottu 20-vuotiaiden miesten maajoukkue veti torstaina pidemmän korren virolaisista ikätovereistaan Lapualla. Helpolla Viro ei kuitenkaan isäntiään päästänyt. Suomen voittolukemat kirjattiin jatkoajan jälkeen 82-79.

Jatkoajan hahmo oli KTP:n Anssi Kinnaslampi, joka teki lisäviisiminuuttisella viisi pistettä ja antoi syötöt muihin Suomen pelitilannekoreihin, jotka viimeisteli Kinnaslammen seuratoveri Joni Harjula. Lisäksi vuoden puolustuspelaajaksi SM-Koriksessa valittu Kinnaslampi rutisti jalkatyöllään mehut pois Viron pelintekijä Heiko Rannulasta.

Suomi otti kamppailuun lentävän lähdön. Puolustuksessa taistelutahto oli korkealla ja hyökkäykset lähtivät kuin tykin suusta. Reilussa viidessä minuutissa Lapuan Urheilutalon tulostaululla komeili lukemat 16-2 Suomen eduksi, kun mainioita otteita esittänyt Olli Ahvenniemi tälläsi donkillaan pallon korisukan läpi.

Toisella neljänneksellä oli Viron vuoro viedä ja Suomen vikistä. Suomen hyökkäysliike pysähtyi. Joukkue änki korin alle tuloksetta ja menetti tukun palloja helponlaisesti, kun Viro puolestaan punnersi tarvittavat pisteet. Kun vajaat 16 minuuttia oli pelattu, oli Viro kirinyt jo tasoihin (29-29).

- Hätäiltiin hyökkäyksessä turhaan ja puolustuksessa intensiteetti laski. Aina, kun pelattiin hyvää puolustusta päästiin myös hyvin nopeisiin hyökkäyksiin, arvioi Suomen parhaana palkittu Kinnaslampi, joka heitti kaikkiaan 24 pistettä.

Puoliajalle poistuttiin parketilta Suomen pisteen johdossa (37-36). Sen jälkeen suurin ero joukkueiden välillä oli viisi pistettä. Viro kävi viiden pisteen johdossa 35 minuutin kohdalla, kun Rannula pussitti kolmosen sisään (65-60). Jatkoajalle pääsystä Suomi saa pitkälti kiittää kaksikkoa Shawn Huff-Ville Kaunisto. Huff teki vaikeilla hetkillä Suomelle viisi pistettä ja otti varsinaisen peliajan lopussa järkevän virheen. Huff esti virheellään tilanteessa 71-71 Gregor Arbertin donkin, kun peliaikaa oli puoli minuuttia jäljellä. Arbet heitti molemmat vaparinsa ohi ja Kaunisto korjasi tuikitärkeän irtopallon huomaansa. Suomen pitkä hyökkäys toisessa päässä kilpistyi Viron puolustukseen ja edessä oli jatkoaika.

Lisäajalla Kinnaslampi avasi sähäkästi - kolmonen pohjaan 15 sekunnin jälkeen ja seuraavassa hyökkäyksessä koriinjohtava syöttö Huffin juoksukoriin. Viro taisteli, mutta 20 sekuntia ennen loppua Kinnaslammen tekemä kori jäi ottelun viimeiseksi ja Suomi voitti lukemin 82-79.

- Tasainen ja hyvä ottelu - juuri sellainen kuin haettiinkin. Paransimme huomattavasti levypallopeliä ja puolustusta loppua kohti, joka oli positiivinen merkki, kehui Suomen valmentaja Ensio Helimäki.

Kinnaslammen ohella Suomen parhaimmistoa oli korin alla mallikkaan ottelun pelannut Olli Ahvenniemi. Karkkilalaista Team Componentaa tulevalla kaudella SM-Koriksessa edustava 206-senttinen Ahvenniemi kokosi teholukemat 13/5 ja oli koko ajan aktiivinen puolustuspelissä. Myös yli 210-senttiset Lasse Aavamäki (6/6) ja Artur Surov (4/2) väläyttelivät osaamistaan. Ville Kaunisto petrasi loppua kohden. Hän paikkasi heikkoa viimeistelyprosenttiaan levyreillään, joita tarttui hyppysiin peräti 13. Shawn Huff ja Joni Harjula heittivät kymmenen pistettä mieheen.

Suomen 11-miehinen joukkue valittiin Viro-otteluihin viime viikon NOKIA Campilta, johon osallistui kaikkiaan 24 poikien maajoukkuepelaajaa. NOKIA Campin harjoittelussa keskityttiin pelaajien taito- ja ominaisuusharjoitteluun. Viro-ottelut ovat jatkotapahtuma NOKIA Campille. Niiden tarkoitus on, että suomalaispelaajat pääsevät mittaamaan tasoaan ja testaamaan NOKIA Campilla oppimaansa kansainvälistä vastustajaa vastaan.

NOKIA Team kohtaa Viron uudelleen samalla kokoonpanolla perjantai-aamuna Kuortaneen Urheiluopistolla klo 11.00. Viron joukkueessa pelaa tuolloin muutama yli-ikäinen pelaaja, joiden myötä kyseinen kamppailu ei ole virallinen maaottelu. Viro vahvistuu Kuortaneen otteluun mm. 23-vuotiaalla ja 210-senttisellä Leho Kraavilla, joka pelaa Southern Polyn yliopistossa Yhdysvalloissa.

Suomi - Viro 82-79 ja. (71) (37-36), 20-vuotiaiden maaottelu, Lapua 13.6.2002

Artur Surov 4/2 Lasse Aavamäki 6/6 Olli Ahvenniemi 13/5 Ville Kaunisto 7/13 Sami Pekkola 5/1 Jukka Kataja 3/3 Shawn Huff 10/3 Anssi Kinnaslampi 24/1 Tero Kuivalainen 0/1 Joni Harjula 10/3 Antero Lehto 0/0
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

Näytä lisää vastaavia