Suomi taipui Irlannille pyörätuolikoripallon EM-avauksessa

19.9.2023 21:04 Kahdeksan vuoden tauon jälkeen EM-kisoihin palannut Suomi roikkui pitkään Irlannin mukana, mutta joutui lopulta taipumaan 48–62 (22–30) miesten C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa.

Leo-Pekka Tähti oli Suomen pisteykkönen 18 pisteellään. Kuva: Taneli Salo

Suomen pyörätuolikoripallon maajoukkue, Parasudet, avasi EM-kisat kirvelevällä tappiolla, kun vastaan asettui Irlanti. Kisa-avauksen alku oli molemminpuolista tunnustelua, mutta alun jälkeen Irlanti otti pienimuotoisen etumatkan. Alun etumatka pysyi läpi ensimmäisen puoliajan ja Irlanti lähti tauolle johdossa luvuin 22-30. 

Kolmannen neljänneksen alku oli Irlannilta vahva ja johto lisääntyi muutamassa minuutissa jo yhteentoista. Suomi kuitenkin taisteli, eikä antanut johdon kasvaa tästä kuin pisteen neljänneksen loppuun. Viimeiselle neljännekselle mentiin Irlannin 12 pisteen johdossa. 

Viimeinen neljännes meni Irlannin komennossa ja irlantilaiset kävivät jo parhaimmillaan 19 pisteen johdossa. Parasudet eivät luovuttaneet helpolla ja kuroi lopussa piste-eron neljääntoista. Irlanti oli parempi EM-avauksessa luvuin 48-62. Suomen tehokkain pelaaja oli 18 pisteellä ja viidellä syötöllä Leo-Pekka Tähti. 

- Olemme jälleen kahdeksan vuoden tauon jälkeen EM-kisoissa ja puolet pelaajista on ensimmäistä kertaa arvokisoissa. Tämä seikka varmasti lisäsi omanlaista jännitystä pelaamiseen, päävalmentaja Mina Mojtahedi arvio peliä.

- Olimme hyvin pelissä mukana. Pieniä teknisiä suorituksia parantamalla joukkueen taso nousee, Mojtahedi kommentoi..

- Vaikka ottelu hävittiinkin, niin koitetaan ottaa huomiseen Armenia-peliin positiiviset asiat mukaan tästä pelistä, Leo-Pekka Tähti kommentoi peliä.

- Tänään tuli liikaa huolimattomuusvirheitä ja ne pitää saada jatkossa pois. Turnaus on vasta alussa ja pelejä on paljon jäljellä. Huomenna lähdetään hakemaan ehjää ja tasapainoista 40 minuuttista ja tietysti voittoa, Tähti summasi.

Ottelutilastot >

Suomen EM-urakka jatkuu keskiviikkona, kun se kohtaa Armenian klo 17.45. Ottelu on katsottavissa suorana kisojen YouTube-kanavalta.

 
6.4.2024 23:00 Pääjuttu

BC Nokialle kolmas perättäinen Suomen mestaruus pyörätuolikoripallossa

Tehokas ensimmäinen neljännes petasi keltapaidoille hyvän etumatkan, joka piti loppuun saakka ja varmisti mestaruuspystin pysymisen Nokialla.

5.3.2024 08:31 Pyörätuolikoripallo

Emma Virtanen pyörätuolimaajoukkueen päävalmentajaksi – Mina Mojtahedille huippupesti YK:hon

Uudelleenrakennusvaiheessa olevan pyörätuolimaajoukkueen valmennusjohtoon tulee muutoksia. Emma Virtanen nousee joukkueen päävalmentajaksi, kun viimeiset vuodet joukkuetta johtanut Mina Mojtahedi siirtyy uusiin tehtäviin.

23.9.2023 17:43 Pyörätuolikoripallo

Suomelle mieluisa päänahka pyörätuolikoriksen EM-kisojen päätösottelussa

Suomi kukisti Tanskan pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-51 (24-23). Voiton myötä Suomi sijoittui viidenneksi ja samalla sen ranking tulee nousemaan.

22.9.2023 16:43 Pyörätuolikoripallo

Suomi kaatoi Unkarin pyörätuolikoriksen EM-kisoissa - pelaa lauantaina viidennestä sijasta

Suomi kukisti perjantaina Unkarin pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-19 (31-9). Voiton myötä Suomi pelaa turnauksen päätöspäivänä lauantaina kisojen viidennestä sijasta Tanskaa vastaan.

21.9.2023 15:44 Pyörätuolikoripallo

Suomi taipui Portugalin käsittelyssä pyörätuolikoriksen EM-kisoissa

Suomi kohtasi turnauksen kolmantena päivänä Portugalin, joka kukisti suomalaiset 65-44 (36-20). Suomen turnaus jatkuu Sarajevossa perjantaina, kun se pelaa sijoista 5-8. toisen lohkon joukkueita vastaan.

20.9.2023 21:36 Pyörätuolikoripallo

Suomelle avausvoitto pyörätuolikoripallon EM-kisoissa, Armenia kaatui selvänumeroisesti

Suomi otti avausvoiton miesten pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa kukistamalla Armenian 72-26 (41-8).

18.9.2023 10:00 Pyörätuolikoripallo

Miesten pyörätuolimaajoukkue aloittaa EM-kisat tiistaina

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue aloittaa Sarajevossa käytävät C-sarjan EM-kisat tiistaina Irlantia vastaan.

1.9.2023 14:52 Pyörätuolikoripallo

Joni Laine: ”Joukkuehenki on ollut todella hyvä ja porukka on valmistautunut kovaa koko kesän ajan”

Suomen pyörätuolikoriksen maajoukkue valmistautuu parhaillaan syyskuussa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin. Edellisen kerran joukkue nähtiin EM-tasolla kahdeksan vuotta sitten. Joni Laineen mukaan joukkueen valmistautuminen EM-paluuseen on mennyt suunnitelmien mukaan.

22.8.2023 12:30 Pyörätuolikoripallo

Suomi tekee paluun pyörätuolikoripallon EM-kisoihin: ”Pitkäntähtäimen tavoite on tulevaisuudessa”

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue osallistuu Sarajevossa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin syyskuun puolenvälin tiennoilla.

1.7.2022 08:50 Pyörätuolikoripallo

Suomen pyörätuolikoriksen nuorten maajoukkue hakemassa tärkeää kokemusta Pajulahdessa järjestettävässä EPYG:ssä

Uutta tulemista tekevä Suomen pyörätuolikoripallon maajoukkueen nuoret saavat tulevana viikonloppuna tärkeitä kansainvälisiä otteluita, kun joukkue osallistuu Suomessa järjestettävin European Para Youth Gamesiin. Loppuviikon ottelut ovat katsottavissa BasketFinlandin Youtube-kanavalta.

Näytä lisää vastaavia