Suomi vei nitrokamppailun

8.8.2001 Suomen ja Ruotsin välinen oli juuri niin tasainen kuin ennakkoon osattiin odottaakin. Joukkueiden neljä viimeistä kohtaamista olivat päättyneet kaikki alle kahdeksan pisteen eroilla. Keskiviikko-iltana Södertäljen illassa Suomi onnistui nipistämään arkkivihollisestaan niukkaakin niukemmin 85-86-voiton. Suomi nousi voittoon hienosti ottelun toisella puoliajalla sankarinaan voittopisteet upottanut Hanno Möttölä.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen perusteella Suomen peli näytti kulkevan isäntiään liukkaammin - Suomi johti 23-18. Ruotsalaiset kuitenkin intoutuivat heittopäälle ja takoivat seuraavat neljänneksen peräti 31-19 ja karkasivat 49-42-taukojohtoon.

- Ensimmäinen neljännes taisi mennä vähän liiankin hyvin. Puolustusotteemme herpaantui ja kaveri pääsi rankaisemaan, selvitti maajoukkueen päävalmentaja Ari Tammivaara toisen neljänneksen kulkua.

Möttölän hermot rautaa - Luhtanen mies paikallaan

Tauolta kentälle asteli taistelutahtoinen suomalaisnippu. Suomi kiri ottelun tasoihin, kun ottelua oli kaksi minuuttia jäljellä (tilanne 81-81). Kun aikaa oli vain 43 sekuntia, oli Suomi pisteen tappiolla (84-85). Suomen NBA-pelaaja Hanno Möttölä taisteli itsensä vapaaheittoviivalle ja heitti kylmähermoisesti molemmat heittonsa sisään ja siirsi Suomen johtoon.

Ruotsin ratkaisuyritys reilut kymmenen sekuntia ennen päätössummeria epäonnistui ja Antti Nikkilä kahmaisi levypallon kouriinsa. Suomi sai pelattua pallon etukentälle ja korin alle Nikkilälle, jota rikottiin ja tamperelaisjätti tallusti puolestaan bonusviivalle. Hermopaineessa Nikkilä epäonnistui heitoissaan, mutta onneksi paikalle liiteli taistelutahdon ruumiillistuma Juha Luhtanen ja vei levypallon. Suomi sai pelattua sivurajasta pallon kentälle, eikä ruotsalaiset onnistuneet enää rikkomaan ja Suomen voitto varmistui.

- Pojat osoittivat kyllä hirmuista taistelutahtoa. Positiivista oli nähdä korinaluskaksikkomme, Möttölä-Nikkilä, suvereeni esitys. Myös Rannikon Teemun pirteät otteet lupailevat hyvää, lateli Tammivaara, jolle Ruotsi-voitto oli uran ensimmäinen maajoukkueen peräsimessä.

- Tuntuu todella hyvältä. Vieraissa ei ole koskaan helppo voittaa ja kun siinä onnistuu näinkin hegemoniallisessa tilanteessa kuin Ruotsia vastaan, niin vähemmästäkin nousee hymy huulille, huokaisi Tammivaara.

Möttölän saldoksi Ruotsi-ottelusta tuli lopulta 23 pistettä ja 12 levypalloa. Rannikko pussitti 17 ja Nikkilä 15 pistettä. Ruotsin paras oli tarkkakätinen Jonas Larsson 15 pisteellään.

Kautta aikojen Suomen ja Ruotsin keskinäiset mittelöt ovat nyt Suomelle 63-52.

Seuraavaksi EM-karsintaa

Suomen valmistautuminen elokuun loppupuolella jatkuvaan EM-karsintaan jatkuu 16.8, jolloin maajoukkue kokoontuu seuraavalle yhteisleirilleen Helsinkiin. EM-karsinnassa Suomella on jäljellä neljä ottelua, joista ensimmäisen se pelaa vieraissa Islantia vastaan 22.8. Islannista palattuaan Suomi kohtaa satumaan edustajat heti uudestaan 25.8. Tällä kertaa pelitantereena on kuitenkin Espoon LänsiAuto Areena. EM-karsinnan päättää Salohallissa 29.8. pelattava Irlanti-ottelu sekä vieraskamppailu Sveitsiä vastaan 1.9.

Suomi tarvitsee jäljellä olevista EM-karsintaotteluistaan vähintään kolme voittoa selviytyäkseen marraskuussa käynnistyvälle EM-semifinaalikierrokselle, joka tähtää vuoden 2003 lopputurnaukseen.

Ruotsi - Suomi 85 - 86 (49-42), miesten maaottelu, Södertälje, Ruotsi 8.8.2001

Antti Nikkilä 15/9 Jussi Kumpulainen 4/3 Mikko Noopila 0/0 Juha Luhtanen 3/4 Markku Larkio 7/1 Pasi Riihelä 0/1 Maurizio Pratesi 7/2 Roope Mäkelä 5/0 Hanno Möttölä 23/12 Teemu Laine 5/1 Teemu Rannikko 17/1
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

Näytä lisää vastaavia