Suosikin viittaa heitetään Espoon, Vantaan ja Äänekosken suuntaan

6.10.2006 Naisten SM-sarjassa ensimmäiset ottelut pelattiin viime viikonvaihteessa. Kunnon vauhtiin sarjassa päästään kuitenkin vasta tulevana viikonloppuna, jolloin ohjelmassa on täysi tuplakierros eli kahdeksan ottelua. Miesten Korisliigan tapaan sarjasta povataan ennakkoon aiempia vuosia tasaisempaa. Kolme suosikkikandidaattia joukosta kuitenkin löytyy.

Suosikeista Äänekosken Huima ja Pussihukat Vantaalta vankistivat ennakkokäsityksiä voittamalla sarjan avausottelunsa. Huima jyräsi 92-77-voittoon Peli-Karhuista ja PuHu haki 86-80-vierasvoiton Forssan Alusta.

Kauden kynnyksellä järjestetyssä naisten SM-infotilaisuudessa valmentajat nimesivät kolmanneksi ennakkosuosikiksi Nenad Stefanovicin käskytyksessä kulkevan Espoo Teamin.

Espoo Team viimeisteli iskukykyään SM-sarjaan viime viikonloppuna Ruotsin Södertäljessä voittamalla kaikki harjoitusturnauksen kolme otteluaan ruotsalaisjoukkueita vastaan. Kolmen 20-vuotiaiden EM-pronssimitalistin tähdittämä Telge kaatui numeroin 74-66, Ruotsin finaaleissa viime keväänä esiintynyt Luulaja 68-56 ja Norrköping niukasti 66-64.

Espoolaisjoukkue panostaa vahvaan takamiespeliin, jonka lisäksi korin alla häärii Gonzagan yliopistosta Suomeen siirtynyt kaksikko Ashley Anderson-Anne Bailey.

- Meillä on tasavahva joukkue ja hyvä sekoitus pelaajia. Takamiespelissä Kaisa (Höök) ja Heidi (Lönnberg) edustavat kokemusta ja Henna (Launiainen) sekä Kia (Ignatius) ovat nuoria ja aggressiivisia. Heidi Adler lopetti, mutta saimme joukkueeseen Miia Liimon, joka istuu hyvänä puolustuspelaajana täydellisesti joukkueeseemme, kuvasi Stefanovic joukkuettaan.

- Lähdemme voittamaan ottelua kerrallaan. Mitalimielellä ollaan liikkeellä. Uskon kuitenkin, että tänä vuonna SM-sarja on tasaisempi kuin aiempina vuosina ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.

Huima vahvisti vielä rivejään

Äänekoskella on vanha nippu koossa taas. Kokeneet Sanna Jämsen, Minna Myllylä, Sari Puranen ja Kenya Robinson olivat Huiman tukipilarit, kun seura voitti historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuden vuonna 2003. Myllylä ja Puranen siirtyivät kesällä takaisin Äänekoskelle Forssasta. Nelikkoa täydentävät mm. Noora Kotisaari ja nuorten maajoukkueiden vakiokasvo Vilma Kesänen.

- Heittovoimaa meillä pitäisi olla. Voi olla tyylimme on hieman hitaampi kuin aiemmin – riippuen siitä miten meidän vanhat jaksavat juosta, letkautti Huiman valmentaja Mervi Nurmi.

Ulkomaanosastolleen Huima sai lisävahvistusta perjantaina, kun Huima ilmoitti kiinnittäneen riveihinsä 182-senttisen ja 27-vuotiaan Lonniya Braggin. Yleispelurina parketilla viihtyvä Bragg tekee seuraa jo ennestään Huiman vahvuudessa olleelle korinaluspeluri Dominique Brownille.

Arkansasin yliopiston kasvatti Bragg on viimeksi pelannut WBCBL-liigaa Yhdysvalloissa. Hän tehtaili Atlanta Angels –joukkueen paidassa keskiarvoikseen 14,6 pistettä, 9,0 levypalloa ja 1,6 riistoa. Bragg oli sarjan ykkönen niin pisteissä kuin levypalloissakin ja tuli valituksi sarjan parhaaksi pelaajaksi.

"Hyvä henki päällä"

Pussihukilta löytyy kaikki eväät palata mitalikantaan kahden vuoden tauon jälkeen. Ehkä jopa hieman yllättäen, huomioiden vilkkaan kesän.

- Pelaajia on tullut ja mennyt kuin Stocmannin ovista hulluilla päivillä. Iskukykymme on ainakin minulle täysi kysymysmerkki, kertoi PuHun valmentaja Markus Makkonen.

Viime keväänä Pussihukkien menoa haittasi Aneta Kausaiten loukkaantuminen. Nyt vastuunkantajien määrä on suurempi.

- Meille Anetan loukkaantuminen oli tavallaan onni onnettomuudessa. Vähän aikaa meni ihmetellessä, mutta sen jälkeen muiden oli vain yksinkertaisesti otettava lisää vastuuta. Muutamat pelurimme ovat varmasti nyt valmiimpia, lisäsi Makkonen.

PuHu sai äskettäin yhden vastuunkantajan lisää, kun Suomen mestari Johanna Lautala siirtyi Vantaalle sarjasta luopuneesta Panttereista. Lautalalla oli mestarijoukkueessa tärkeä rooli rotaatiossa, jossa hän sai peliaikaa keskimäärin 23,0 minuuttia kirjauttaen tehoikseen 6,8 pistettä ja 3,4 levypalloa.

Jo ennen Lautalaa Panttereista "hukkalaumaan" siirtyi Venlakaisa Hölttä. PuHun muut vahvistukset ovat Espoo Teamista siirtyneet Mikaela Kaarni ja Savka Pavlovic.

Pelaajan näkökulmasta katsottuna Pussihukilta on lupa odottaa hyvää kautta.

- Tuntuu siltä, että kaikilla on hauskaa ja kaikki nauttii tekemisestä. Joukkuehenki on hyvä ja peli-iloa löytyy, jutteli Alli Arppe.

Haastajia riittää

Vaikka ennakkosuosikeista SM-sarjajoukkueiden valmentajat olivat lähes liikuttavan yksimielisiä, samaan hengenvetoon kaikki uskoivat sarjan tasaisuuteen ja yllätyksellisyyteen.

BC Nokian riveistä Reetta Ojala lopetti uransa ja Jenni Laaksonen siirtyi pitämään välivuotta. Tilalle nokialaiset saivat joukon pelureita Tampereen Pyrinnöstä, joiden joukossa mm. nuorten maajoukkuepelurit Tiia Huuhka ja Mari Summanen. SM-sarjan vuoden tulokkaana keväällä palkitun Huuhkan suhteen BC Nokian valmentajalla Antti Hyvärisellä on selkeät suunnitelmat.

- Tiia on jo vuoden nähnyt SM-sarjamenoa. Meille hän on kovana heittäjänä puhdas korintekijä. Kokonaisuudessaan meillä on lyhyt joukkue, jonka tarkoituksena pelata nopeaa peliä ja panostaa aggressiiviseen puolustukseen, suunnitteli Hyvärinen.

Forssan Alku on kova pala purtavaksi korilinko Tysell Bozemanin johdolla ja Peli-Karhut sai kokoon varsin iskukykyisen ja heittovoimaisen nipun, vaikka menetti Reetta Piiparin Espanjan liigaan ja Henna Launiaisen Espoo Teamiin. Menetyksiä paikkaa ulkomaalaisvahvistusten lisäksi Huimasta siirtynyt Maiju Pekkarinen ja Pussihukista Kotkaan palannut Saara Silvonen.

- Paljon on muutoksia tapahtunut joukkueessa. Heittovoimaa kuitenkin löytyy ja sitä myös käytetään, totesi PeKa-valmentaja Seppo Kurki.

Sanansa sanottava on myös Helsingin NMKY:llä sekä Lappeenrannan Catzilla. Sarjanousija HNMKY ei aio lähteä sarjaan pyytelemään anteeksi.

- Namika on tullut mestaruussarjaan jäädäkseen. Meillä on nuori ja innokas ryhmä, joka ei anna mitään ilmaiseksi. Haastamaan lähdetään jokaista vastustajaa, uhosi Jussi Laakso, HNMKY:n päävalmentaja.

Catz löysi korvaajan Ivanovalle

Catz vahvistui kesällä sarjan nimekkäimmällä paluumuuttajalla Kaisa Tuuren palatessa Suomeen kymmenen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. 189-senttisen Tuuren lisäksi joukkueella on vahvuudessaan kazakstanilainen ja 188-senttinen Yelena Solovyeva sekä maajoukkueessa debyyttinsä kesällä tehnyt Annika Jaakkola (185 cm), joten sisäpelin pitäisi joukkueella olla ainakin kunnossa.

Catzin kokoonpanoon on Huiman tapaan tullut tuoreita muutoksia. Joukkue joutui katsastamaan pelaajamarkkinoita, kun Alena Ivanovan jalkavamman todettiin vaativan leikkaushoitoa. Catz löysi Ivanovan korvaajaksi amerikkalaistakamiehen Abby Scharlow’n.

Scharlow on yksi kolmesta amerikkalaispelaajasta, joiden oli määrä pelata sarjasta vetäytyneen Panttereiden joukkueessa. Pantterit-valmentaja Ilpo Rantanen suositteli Scharlow’ta Catzin valmentaja Tommi Koskiselle.

172-senttinen Scharlow pelasi yliopistouransa Wisconsin-Green Bayn joukkueessa ja valmistui keväällä 2005. Tämän jälkeen hän pelasi Yhdysvalloissa NWBL-amatöörisarjassa edustaen San Diego Siege joukkuetta. Viimeisellä yliopistokaudellaan Scharlow teki keskiarvoikseen 13,4 pistettä ja 5,2 levypalloa 4,9 koriin johtaneen syötön ohella.

Naisten SM-ottelut 7.-8.10.

la

7.10.

Catz

-

BC Nokia

12:30

Lappeenrannan urheilutalo

la

7.10.

PuHu

-

Espoo Team

14:30

Myyrmäen urheilutalo

la

7.10.

HNMKY

-

Huima

15:00

Helsingin urheilutalo

la

7.10.

PeKa

-

FoA

15:00

Karhulan liikuntahalli

 

su

8.10.

HNMKY

-

FoA

13:00

Malmin liiketalousopisto

su

8.10.

BC Nokia

-

Huima

14:00

Nokian palloiluhalli

su

8.10.

PeKa

-

Espoo Team

15:00

Karhulan liikuntahalli

su

8.10.

PuHu

-

Catz

17:00

Myyrmäen urheilutalo

Katso myös seuraavatLisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

29.9.2016 Katsojat

Naisten Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi alkaa tulevana viikonloppuna. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet pelaavat? Kuka siirtyi kesän aikana ja mihin? Koska naisten Korisliigaa pelataan ja missä? Mitkä ovat joukkueiden tavoitteet? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat muutaman klikkauksen päässä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

15.1.2016 Katsojat

Catzin Tallinnan otteluista live-lähetykset 15.-16.1.

Naisten hallitseva Suomen mestari Catz Lappeenranta jatkaa viikonvaihteessa otteluitaan kansainvälisessä Latvia-Estonia-liigassa. Avausottelunsa voittaneen Catzin otteluita voi perjantaina (15.1.) ja lauantaina (16.1.) seurata suorina lähetyksinä Catzin nettisivuilta.

29.9.2015 Katsojat

Naisten Korisliiga -kauden 2015-16 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy miesten pääsarjan tavoin tulevana viikonloppuna. Miten joukkueiden kokoonpanot muuttuivat kesällä? Miten sarja pelataan, milloin pelataan ja missä? Millaisin tavoittein joukkueet liigakauteen lähtevät? Seuraavassa naisten Korisliiga-kauden infopaketti.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

24.5.2015 Katsojat

Vielä ehtii mukaan Korisliigan päätösristeilylle 27.-28.5.

Korisväki kokoontuu keskiviikkona Itämerelle Tallink Baltic Queenillä. Vuorokauden risteilyllä palkitaan koriskauden parhaat, juhlitaan Brädin ja Nevöhööd DJ's Julmarin ja Jaban johdolla. Vielä ehtii mukaan!

18.3.2015 Katsojat

Naisten Korisliigan puolivälierien otteluohjelma

Naisten Korisliigan pudotuspelit starttaavat käyntiin välierillä 19.3. Lappeenrannassa, Kotkassa, Helsingissä sekä Äänekoskella. Toiset puolivälieräkamppailut käydään sunnuntaina 22.3. ja kolmannet tiistaina 24.3. sekä keskiviikkona 25.3.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

29.9.2014 Katsojat

Naisten Korisliiga-kauden 2014-15 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy miesten pääsarjan tavoin tällä viikolla. Miten joukkueiden kokoonpanot muuttuivat kesällä? Miten sarja pelataan, milloin pelataan ja missä? Millaisin tavoittein joukkueet liigakauteen lähtevät? Seuraavassa naisten Korisliiga-kauden infopaketti.

13.2.2014 18:01 Yhteistyökumppanit

Korisliiga.fi julkaistu

Viime vuonna valmistuneen historiaprojektinsa jatkoksi Suomen Koripalloliitto julkaisi torstaina Korisliiga.fi-nettipalvelun. Uusi sivusto toimii jatkossa koripallon pääsarjojen eli miesten ja naisten Korisliigojen käyntikorttina verkossa.

28.11.2013 12:45 Yhteistyökumppanit

Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

30.9.2013 Katsojat

Naisten Korisliiga -kauden 2013-14 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi 2013-14 polkaistaan vauhtiin lauantaina 5. lokakuuta, jolloin pelataan neljä ottelua. Runkosarja päättyy maaliskuun puolivälissä ja Suomen mestari vuosimallia 2014 on tiedossa viimeistään 28.4.2014. Basket.fi keräsi lukijoilleen infopaketin sarjakaudesta.

Naisten SM-sarjakauden 2012-13 infopaketti

Koripallon naisten SM-sarjakausi 2012-13 lähtee käyntiin torstaina 4.10, kun paikallisvastustajat Äänekosken Huima ja HoNsU Jyväskylä ottavat sarjaan varaslähdön. Täyteen vauhtiin päästään 6.-7.10, jolloin ohjelmassa on peräti yhdeksän naisten SM-taistoa. Basket.fi keräsi lukijoilleen tuhdin infopaketin sarjakaudesta.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

30.1.2012 04:20 Liittoa koskeva tiedote

Koripallon medianäkyvyydessä huima nousu vuonna 2011

Suomen koripallomaajoukkueen eteneminen EM-lopputurnaukseen 16 vuoden tauon jälkeen ja sensaatiomainen menestys – yhdeksäs sija – Liettuassa pelatuissa EM-kisoissa poikivat lajille huimia kasvukäyriä medianäkyvyyden saralla, kertoo Suomen Koripalloliiton tilaama Sponsor Insight –tutkimus.

16.3.2011 Katsojat

ToPo haastaa Möttölän johdolla SM-seurat Punaisen Ristin hätäapukeräykseen

Helsinkiläinen koripalloseura on maajoukkuetähtensä Hanno Möttölän johdolla haastanut tänään, keskiviikkona kaikki Korisliigan ja naisten SM-sarjan joukkueet Punaisen Ristin hätäapukeräykseen. Haasteen tarkoituksena on kerätä apua kriisipesäkkeisiin eri puolilla maailmaa.

21.9.2010 Katsojat

Naisten SM-sarjakauden 2010-11 infopaketti

Naisten SM-sarjakausi käynnistyy 2. lokakuuta täydellä neljän ottelun sarjakierroksella. Sarjan joukkueet esittäytyivät medialle tiistaina Helsingissä. Basket.fi kokosi joukkueiden perusinformaation lukijoilleen.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

14.9.2009 Katsojat

Naisten SM-sarjan otteluohjelma julkaistu

Naisten SM-sarjassa pelaa kaudella 2009-10 kahdeksan joukkuetta. Sarja pelataan nelinkertaisena sarjana. SM-sarjan ensimmäinen kierros pelataan lauantaina 3.10.2009, josta ottelupari HoNsU – Catz avaa sarjan jo perjantaina 2.10.2009.

Näytä lisää vastaavia