Susijengi huipentaa kesänsä lauantain Ruotsi-derbyyn

26.8.2016 10:45 Susijengin kesän maajoukkuekampanja huipentuu lauantaina, kun joukkue juoksee Espoon Metro Areenan siirtoparketille EM-karsintoihin valmistautuvaa Ruotsia vastaan. Nuori ja kovakuntoinen Ruotsi saapuu Espooseen Puolan neljän maan turnauksesta, missä joukkue päihitti Georgian ja taipui viime sekunnilla Belgialle.

Mikko Koivisto ja Susijengi päättävät maaottelukesän 2016 Ruotsia vastaan.

Erik Murphy ja kumppanit ovat kohdanneet viimeksi perättäisissä maaotteluissa Venäjän.

Tunnelmaa otteluun tuo Espoo Big Band..

..ja tuoreimmat fanikamat myy Susijengi Store. Kuvat: Ville Vuorinen & Sampsa Pärnänen,

Susijengi palasi puolestaan torstaina Pietarista, missä joukkue kukistui toistamiseen Venäjää vastaan. Edellisen viikon Ulmin turnauksesta matkaan tarttui komea voitto Puolaa vastaan sekä Saksa- ja Venäjä-tappiot.

- Pitkä reissu takana, ja saimme joukkueesta hyviä asioita irti. Pystyimme harjoittelemaan toista puolustustamme kiitettävästi, uudet pelaajat ottivat roolia peliaikaa saatuaan ja muutamia mustia hetkiä lukuun ottamatta pelimme oli kohtuullisen hyvällä tasolla, Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas kommentoi.

Lauantain iltaotteluun joukkueella on selkeä agenda – voitto rakkaasta länsinaapurista kotiyleisön edessä.

- Ruotsi vastustajana ja ennakkoon lähes loppuunmyyty halli on yhdistelmä, joka sytyttää yhtä lailla pelaajat ja valmennusjohdon. Me kaikki haluamme jatkaa tämän kesän nousujohteista kehitystämme ja päättää maajoukkuekesämme voittoon, Larkas toteaa.

- Ruotsi on hyvä joukkue täynnä laadukkaita pelaajia, joten kotiyleisön tuki on tarpeen.

Näin saavut Espoon Metro Areenalle

Suomi-Ruotsi-ottelu käynnistyy Espoon Metro Areenalla lauantaina 27.8. klo 19:30. Koripalloliitto ja Susijengi suosittelevat katsojia saapumaan paikalle ajoissa – mieluusti vähintään tuntia ennen ottelun alkua – ja suosimaan julkisia liikennevälineitä.

Liput ottelutapahtumaan kannattaa ostaa ennakkoon. Ennakkolippuja on myyty perjantaiaamuun mennessä n. 5,500 hallin istumapaikkakapasiteetin ollessa 6,000. Mahdolliset myymättä jääneet ennakkoliput myydään Metro Areenan lipunmyynnissä.

Espoo Metro Areena sijaitsee Espoon Tapiolassa, osoitteessa Urheilupuistontie 3, 02200 Espoo. Kartalla: http://goo.gl/ViFpOs

Areenalle pääsee nopeasti Helsingin Kampista busseilla numero 105, 107 ja 109, sekä monilla Espoon sisäisillä linjoilla. Moni pääkaupunkiseudun bussireitti kulkee Areenan läheltä. Tarkempia tietoa HSL:n sivuilta (https://www.hsl.fi/) ja Reittoppaasta (http://www.reittiopas.fi/).

Metro Areena sijaitsee Tapiolan urheilupuistossa. Henkilöautolla Areenalle pääsee Länsiväylältä Tapiolan kautta pitkin Merituulentietä, josta käännytään Koivu-Mankkaantielle. Kehä I:ltä päin tultaessa Tapiolan risteyksestä Kalevalantietä pitkin Koivu-Mankkaantielle. Perille on opasteet. Metro Areenan vieressä on rajallinen määrä parkkipaikkoja.

Metro Areenalle on myös liikuntarajoitteisten helppo saapua. Invapaikoitus löytyy pääovien välittömästä läheisyydestä, hissi on asiakkaiden käytössä ja turvahenkilökunta auttaa jokaista löytämään itselleen sopivan paikan. Kaikki Metro Areenan tapahtumat ovat esteettömiä. Asiakkaiden käytössä on myös esteettömiä wc-tiloja.

Espoo Big Band tuo tunnelmaa otteluun, Susijengi Storessa fanimyyntiä

Aitoa tunnelmaa suoraan USA:n yliopistokoripallo-otteluiden tapaan Suomi-Ruotsi-peliin tuo maineikas Espoo Big Band vahvistettuna neljän miehen rock-fuusiota soittavalla Husband-yhtyeellä. 21-henkisen Lauma-projektin kapellimestarina taituroi Marzi Nyman ja flyygelin äärellä tunnelmoi Lenni-Kalle Taipale.

Metro Areenan sisääntuloaulassa päivystää Susijengi Store, jossa myydään joukkueen tuoreinta Adidas-fanikamaa aina peliasuista t-paitoihin ja huppareihin. Maksaminen onnistuu niin kortilla kuin käteiselläkin.

Ruokailu ottelun lomassa?

Halukkaille on mahdollisuus varata myös oma pöytä Metro Areenan ravintolasta, jossa peliä voi seurata ruokailun lomassa.

Metro Areenan 2. kerroksen Club Ravintola tarjoaa Suomi-Ruotsi-ottelussa Basket Menun, joka sisältää alkupalaksi Caesar-salaatin katkaravuilla, pääruoaksi talon burgerin, avokadoa ja pico de galloa coleslawilla ja ranskalaisilla perunoilla höystettynä sekä jälkiruoaksi maitosuklaamoussen mansikoilla 35,00€ hintaan. Annokset on mahdollista ostaa myös erikseen.

Tiedustelut ja pöytävaraukset ennakkoon 020 799 4010 / myynti.metroareena(at)restel.fi (arkisin klo 10-15) ja ottelupäivänä 040 630 68 30. Otteluliput vaaditaan kaikilta seurueen jäseniltä.

Live-tilastot netissä, Yle televisioi

Ottelun live-seurantaa voi seurata tuttuun tapaan Basket.fi:ssa heti ottelun alkaessa.

YLE TV2 televisioi Suomi-Ruotsi-ottelun la 27.8. klo 19:20-21:30. Ottelun selostaa Antti-Jussi Sipilä, kenttähaastattelijana Tapio Suominen.

Ottelun radiolähetyksestä vastaa Yle Puhe. Radiossa ottelun selostaa Jouko Vuolle kommentaattorinaan Ilpo Rantanen.

 
26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

29.6.2018 21:19 Susijengi

Susijengi taipui Tshekin kovassa käsittelyssä – Nuutinen Suomen valopilkku

Tshekin fyysisyys hyydytti Susijengin Pardubicessä, ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta suomalaiset joutuivat Tshekistä kotimatkalle 77-73 (37-36) -tappio niskassaan. MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratkaisut nähdään maanantaina.

25.6.2018 21:24 Pääjuttu

Susijengi karisti Viron MM-kenraalissa, Markkanen pani ranttaliksi

Susijengi jätti vähän jossiteltavaa Hartwall Areenalla, kun suomalaiset löylyttivät Viroa tuplamaaotteluiden toisessa osassa 95-76 (43-24). Kesän ensimmäisen esiintymisensä susipaidassa tehnyt Lauri Markkanen kuritti Viroa 23 pisteen ja 12 levypallon arvoisesti.

21.6.2018 22:04 Pääjuttu

Susijengi selviytyi Saku Suurhallin hermopaineesta, tulokkaat toivat virtapiikin

Susijengin eläimellinen puolustus poiki ensin jatkoajan ja sen jälkeen 69-76 (38-37) -jatkoaikavoiton Virosta valmistavassa maaottelussa Saku Suurhallissa, Tallinnassa.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

24.5.2018 15:47 Susijengi

Juhlitaan yhdessä lisenssiennätystä! Susijengi kohtaa Viron korisperheen kiitosottelussa

Susijengi aloittaa kesän kotiottelut Hartwall Arenalla Viroa vastaan 25. kesäkuuta. Ottelu on koko korisperheen juhlatapahtuma historiallisen 20 000 lisenssin rajan rikkomisen kunniaksi.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Katsojat

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

15.4.2018 11:00 Pääjuttu

Lauri Markkanen Susijengin vahvuudessa kesän MM-karsintapeleissä

Sensaatiomaisen tulokaskauden NBA:n kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin seuroihin lukeutuvan Chicago Bullsin paidassa päättänyt Lauri Markkanen, 20, nähdään Susijengin paidassa kesän 2018 MM-karsintaotteluissa. Susijengi jatkaa karsintataivaltaan juhannuksen jälkeen Tshekkiä ja Islantia vastaan.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.2.2018 10:00 Pääjuttu

Susijengi ylistää fanejaan taisteluvoiton jälkeen

MM-karsintojen sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä Helsingin Jäähallissa Bulgarian kukistanut Susijengi kaipasi haastavassa asemassa faniensa tukea ja sai täsmälleen sitä, mitä tilasi. Yli 5.200 suomalaisfania kannatti Susijengin yli karikoiden ja täytti oman ruutunsa täydellisesti Susijengin petratessa asemiaan MM-jatkokarsintaa kohti edetessä.

26.2.2018 Pääjuttu

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

Näytä lisää vastaavia