Susijengi huipentaa kesänsä lauantain Ruotsi-derbyyn

26.8.2016 10:45 Susijengin kesän maajoukkuekampanja huipentuu lauantaina, kun joukkue juoksee Espoon Metro Areenan siirtoparketille EM-karsintoihin valmistautuvaa Ruotsia vastaan. Nuori ja kovakuntoinen Ruotsi saapuu Espooseen Puolan neljän maan turnauksesta, missä joukkue päihitti Georgian ja taipui viime sekunnilla Belgialle.

Mikko Koivisto ja Susijengi päättävät maaottelukesän 2016 Ruotsia vastaan.

Erik Murphy ja kumppanit ovat kohdanneet viimeksi perättäisissä maaotteluissa Venäjän.

Tunnelmaa otteluun tuo Espoo Big Band..

..ja tuoreimmat fanikamat myy Susijengi Store. Kuvat: Ville Vuorinen & Sampsa Pärnänen,

Susijengi palasi puolestaan torstaina Pietarista, missä joukkue kukistui toistamiseen Venäjää vastaan. Edellisen viikon Ulmin turnauksesta matkaan tarttui komea voitto Puolaa vastaan sekä Saksa- ja Venäjä-tappiot.

- Pitkä reissu takana, ja saimme joukkueesta hyviä asioita irti. Pystyimme harjoittelemaan toista puolustustamme kiitettävästi, uudet pelaajat ottivat roolia peliaikaa saatuaan ja muutamia mustia hetkiä lukuun ottamatta pelimme oli kohtuullisen hyvällä tasolla, Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas kommentoi.

Lauantain iltaotteluun joukkueella on selkeä agenda – voitto rakkaasta länsinaapurista kotiyleisön edessä.

- Ruotsi vastustajana ja ennakkoon lähes loppuunmyyty halli on yhdistelmä, joka sytyttää yhtä lailla pelaajat ja valmennusjohdon. Me kaikki haluamme jatkaa tämän kesän nousujohteista kehitystämme ja päättää maajoukkuekesämme voittoon, Larkas toteaa.

- Ruotsi on hyvä joukkue täynnä laadukkaita pelaajia, joten kotiyleisön tuki on tarpeen.

Näin saavut Espoon Metro Areenalle

Suomi-Ruotsi-ottelu käynnistyy Espoon Metro Areenalla lauantaina 27.8. klo 19:30. Koripalloliitto ja Susijengi suosittelevat katsojia saapumaan paikalle ajoissa – mieluusti vähintään tuntia ennen ottelun alkua – ja suosimaan julkisia liikennevälineitä.

Liput ottelutapahtumaan kannattaa ostaa ennakkoon. Ennakkolippuja on myyty perjantaiaamuun mennessä n. 5,500 hallin istumapaikkakapasiteetin ollessa 6,000. Mahdolliset myymättä jääneet ennakkoliput myydään Metro Areenan lipunmyynnissä.

Espoo Metro Areena sijaitsee Espoon Tapiolassa, osoitteessa Urheilupuistontie 3, 02200 Espoo. Kartalla: http://goo.gl/ViFpOs

Areenalle pääsee nopeasti Helsingin Kampista busseilla numero 105, 107 ja 109, sekä monilla Espoon sisäisillä linjoilla. Moni pääkaupunkiseudun bussireitti kulkee Areenan läheltä. Tarkempia tietoa HSL:n sivuilta (https://www.hsl.fi/) ja Reittoppaasta (http://www.reittiopas.fi/).

Metro Areena sijaitsee Tapiolan urheilupuistossa. Henkilöautolla Areenalle pääsee Länsiväylältä Tapiolan kautta pitkin Merituulentietä, josta käännytään Koivu-Mankkaantielle. Kehä I:ltä päin tultaessa Tapiolan risteyksestä Kalevalantietä pitkin Koivu-Mankkaantielle. Perille on opasteet. Metro Areenan vieressä on rajallinen määrä parkkipaikkoja.

Metro Areenalle on myös liikuntarajoitteisten helppo saapua. Invapaikoitus löytyy pääovien välittömästä läheisyydestä, hissi on asiakkaiden käytössä ja turvahenkilökunta auttaa jokaista löytämään itselleen sopivan paikan. Kaikki Metro Areenan tapahtumat ovat esteettömiä. Asiakkaiden käytössä on myös esteettömiä wc-tiloja.

Espoo Big Band tuo tunnelmaa otteluun, Susijengi Storessa fanimyyntiä

Aitoa tunnelmaa suoraan USA:n yliopistokoripallo-otteluiden tapaan Suomi-Ruotsi-peliin tuo maineikas Espoo Big Band vahvistettuna neljän miehen rock-fuusiota soittavalla Husband-yhtyeellä. 21-henkisen Lauma-projektin kapellimestarina taituroi Marzi Nyman ja flyygelin äärellä tunnelmoi Lenni-Kalle Taipale.

Metro Areenan sisääntuloaulassa päivystää Susijengi Store, jossa myydään joukkueen tuoreinta Adidas-fanikamaa aina peliasuista t-paitoihin ja huppareihin. Maksaminen onnistuu niin kortilla kuin käteiselläkin.

Ruokailu ottelun lomassa?

Halukkaille on mahdollisuus varata myös oma pöytä Metro Areenan ravintolasta, jossa peliä voi seurata ruokailun lomassa.

Metro Areenan 2. kerroksen Club Ravintola tarjoaa Suomi-Ruotsi-ottelussa Basket Menun, joka sisältää alkupalaksi Caesar-salaatin katkaravuilla, pääruoaksi talon burgerin, avokadoa ja pico de galloa coleslawilla ja ranskalaisilla perunoilla höystettynä sekä jälkiruoaksi maitosuklaamoussen mansikoilla 35,00€ hintaan. Annokset on mahdollista ostaa myös erikseen.

Tiedustelut ja pöytävaraukset ennakkoon 020 799 4010 / myynti.metroareena(at)restel.fi (arkisin klo 10-15) ja ottelupäivänä 040 630 68 30. Otteluliput vaaditaan kaikilta seurueen jäseniltä.

Live-tilastot netissä, Yle televisioi

Ottelun live-seurantaa voi seurata tuttuun tapaan Basket.fi:ssa heti ottelun alkaessa.

YLE TV2 televisioi Suomi-Ruotsi-ottelun la 27.8. klo 19:20-21:30. Ottelun selostaa Antti-Jussi Sipilä, kenttähaastattelijana Tapio Suominen.

Ottelun radiolähetyksestä vastaa Yle Puhe. Radiossa ottelun selostaa Jouko Vuolle kommentaattorinaan Ilpo Rantanen.

 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

15.4.2018 11:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Lauri Markkanen Susijengin vahvuudessa kesän MM-karsintapeleissä

Sensaatiomaisen tulokaskauden NBA:n kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin seuroihin lukeutuvan Chicago Bullsin paidassa päättänyt Lauri Markkanen, 20, nähdään Susijengin paidassa kesän 2018 MM-karsintaotteluissa. Susijengi jatkaa karsintataivaltaan juhannuksen jälkeen Tshekkiä ja Islantia vastaan.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.2.2018 10:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi ylistää fanejaan taisteluvoiton jälkeen

MM-karsintojen sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä Helsingin Jäähallissa Bulgarian kukistanut Susijengi kaipasi haastavassa asemassa faniensa tukea ja sai täsmälleen sitä, mitä tilasi. Yli 5.200 suomalaisfania kannatti Susijengin yli karikoiden ja täytti oman ruutunsa täydellisesti Susijengin petratessa asemiaan MM-jatkokarsintaa kohti edetessä.

26.2.2018 Ajankohtainen

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

25.2.2018 12:15 Haastattelu

Shawn Huff: ”Mitä haastavammat lähtökohdat, sen suurempi merkitys yleisön tuella”

Susijengin sunnuntain MM-karsintaottelu Bulgariaa vastaan nousee arvoon arvaamattomaan, kun joukkueet paaluttavat lähtöasemiaan ensimmäisen karsintavaiheen huipentumaan ensi kesänä. Susijengin kapteeni Shawn Huff toivoo yleisön löytävän tiensä Helsingin Jäähallin lehtereille illalla sankoin joukoin auttamaan työvoiton hakemisessa.

25.2.2018 11:30 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi tutulla tusinalla sunnuntai-illan otteluun, Bulgaria sai vahvistuksen Vezenkovista

Sunnuntai-illan elintärkeään MM-karsintaotteluun Bulgariaa vastaan valmistautuva Susijengi kirjauttaa pöytäkirjaan samat 12 pelaajaa kuin toissapäivänä Islannissa. Bulgaria on saanut puolestaan riveihinsä elintärkeän vahvistuksen, kun FC Barcelonaa edustava laituri Alexander Vezenkov on lentänyt Helsinkiin joukkueensa avuksi.

24.2.2018 13:01 Huippu- ja kilpaurheilu

Bostilla vahvistettu Bulgaria Susijengin kiusaksi sunnuntaina

Perjantai-iltana sydäntä särkevän kotitappion Tshekille kärsinyt Bulgaria saapuu sunnuntaina Helsingin Jäähallin ”neljän pisteen otteluun” täynnä tulta ja tappuraa. FC Barcelonan tähtipelaaja Alexander Vezenkovin pelaaminen on epävarmaa, mutta amerikkalaissyntyinen takamies Dee Bost tekee Bulgariasta vaarallisemman ja monipuolisemman vastuksen.

24.2.2018 13:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Tshekki tukevasti lohkokärjessä, Susijengillä vielä kaikki auki MM-karsintalohkossaan

Tshekki jatkoi tappiottomia MM-karsintapelejään perjantai-iltana nousemalla 16 pisteen takaa vierasvoittoon Bulgariasta. Voitollaan Tshekki tarrasi tukevan sijan paikasta vuosien 2018-19 MM-jatkokarsinnoissa, kun taas Susijengin, Islannin ja Bulgarian välillä kaikki on vielä auki. Sunnuntain kotiottelu Bulgariaa vastaan nouseekin Susijengin osalta arvoon arvaamattomaan.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

22.2.2018 12:05 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi matkustaa Islantiin 14 pelaajan laumana

Helmikuun MM-karsintaikkuna käynnistyy Susijengin osalta perjantaina, jolloin Kiinan MM-kisoihin tähtäävä joukkue kohtaa myöhäisottelussa Reykjavikissa Islannin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on komentanut matkaan 14 pelaajaa. YLE TV2:n suora lähetys MM-karsintaottelusta käynnistyy perjantaina klo 21:35 Suomen aikaa.

22.2.2018 09:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Kotiyleisönsä tukema Islanti kantona Susijengin kaskessa perjantain myöhäisillassa

Susijengin matka kohti vuoden 2019 Kiinan MM-kisoja jatkuu myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa, kun Islanti isännöi Suomea Reykjavikissa. Raivoisan kotiyleisönsä tukema Islanti hakee pakkovoittoa kahden marraskuussa kärsityn tappion jälkeen. Joukkue juoksee kotiareenalleen liki samalla kokoonpanolla kuin viime kesän EM-kisoissa Helsingissä.

21.2.2018 09:20 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Meidän tulee olla varpaillamme Islannin varalta”

Euroopan MM-karsintojen jatkumiseen on enää kaksi yötä, ja Susijengi jatkaa helmikuun karsintaleiritystään Helsingissä tutulla miehistöllä. Maanantai-iltana Ranskasta Suomeen saapunut pelinrakentajaveteraani Jamar Wilson juhlii torstaina 34-vuotispäiväänsä ja toivoo syntymäpäivälahjakseen voitokasta iltapuhdetta perjantaina Reykjavikissa.

20.2.2018 Haastattelu

Erik Murphy: “Meidän on pelattava omantyylistämme peliä”

Susijengi kohtaa tulevana viikonloppuna helmikuun MM-karsintaotteluissaan Islannin ja Bulgarian. Joukkue kokoontui maanantaina yhteen hiomaan valmiuttaan perjantain ja sunnuntain koitoksiin ja avainpelaajan manttelia sommitellaan viidettä vuottaan Susijengiä edustavalle Erik Murphylle, 27, joka on viettänyt alkuvuoden kotikonnuillaan Yhdysvalloissa.

17.2.2018 Ajankohtainen

Valtonen Susijengin teinidebytanttien harvassa listassa

Vain harva pelaaja on saanut kutsua Susijengiin ennen 20 ikävuoden rajapyykin saavuttamista, mutta jokainen teini-ikäisenä Susijengiin nimetty pelaaja on osoittanut arvonsa ensimmäisistä maaotteluista alkaen. Ennen Elias Valtosta viimeisimmät Susijengissä teini-ikäisinä debytoineet pelaajat olivat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

16.2.2018 13:30 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi helmikuun MM-karsintaikkunaan tutuin kasvoin, Elias Valtonen debytoi maajoukkueessa

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 17 pelaajaa Susijengiin helmikuun karsintaikkunaan pitkällä taipaleella kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja. Vanhojen, tuttujen Susijengi-hahmojen rinnalle Dettmann on nostanut joukkueeseen Suomi-koriksen tulevaisuuden nimiin lukeutuvan HBA-Märskyn Elias Valtosen, 18.

Näytä lisää vastaavia