Susijengi hurmasi täyden Kisahallin, donkkikisa ja nimmarointisessio fanien suosikit White vs. Blue -tapahtumassa

21.7.2017 21:25 EM-kotikisoihin kynsiään teroittava Susijengi kohtasi Euroopan parhaat koripallofanit perjantaina Töölön Kisahallin White vs. Blue -fanitapahtumassa. Susijengin sisäinen scrimmage-ottelu päättyi tasalukemiin 53-53, minkä lisäksi Kisahallin illassa nähtiin mm. donkkikilpailu sekä heitto- ja taitokisoja. Illan huipensi nimikirjoitus- ja kuvaussessio Kisahallin parketilla.

Jamar Wilson nautiskeli pelin parhaat tyylipisteet katukorisliikkeillään.

Donkkikisan kuninkaaksi ponnisti Shawn Hopkins.

"Junnu-Lee" oli rautaa lähietäisyyksiltä..

...ja Juho Nenonen liikkui Kisahallin parketilla kuin "sedulan" lattialla.

Susijengi pelaa kesän ensimmäisen maaottelunsa viikon päästä lauantaina Tampereella. Kuvat: Ville Vuorinen.

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann oli jakanut joukkueensa pelaajat maaottelukokemuksen perusteella vanhempaan (Team White) ja nuorempaan (Team Blue) joukkueeseen.

Nuorukaiset ja vanha kaarti intoutuivat ottamaan toisistaan mittaa parhaimmillaan reippaastikin. Team Blue juoksi heti pelin alkajaisiksi 2-12-johtoon, mutta ottelun edetessä Team White alkoi tiivistää puolustustaan ja päätyi ruoripaikalle.

Team White oli karkaamalla viimeisellä minuutilla voittoon, mutta nuorisokaarti rynni väkisin takaa. Alexander Madsen (3/3/3 syöttöä) nosti pelin tasoihin kuusi sekuntia ennen loppua, eikä Team White saanut enää heittoa aikaiseksi.

- Tämä oli hauska tapahtuma. Meillä oli tilaisuus viihdyttää ja hauskuuttaa faneja. Yritin tuoda mukaan vähän katukorisliikkeitä, joita en ihan yhtä paljon maaotteluissa tee, hymyili Team Whiten Jamar Wilson (3/1/11 syöttöä), joka keräsi pelin suurimmat aplodit oivaltavilla syötöillään ja ”Rucker Park”-koripallollaan.

- Kyllä mä odotin, että saadaan henkselienpaukutusoikeudet, mutta kelpaa tämä tasapelikin meille. Kiva, rento tapahtuma, ei puristettu mailaa, säteili puolestaan Team Bluen kaksi kolmosta upottanut Shawn Hopkins (8/0).

Kentällä nähtiin viisitoista Susijengin pelaajaa, jotka viihdyttivät tuhatpäistä susifanien laumaa joka hetkestä nauttien.

Itse ottelussa tilastojen valossa erottuivat Team Whitesta Wilsonin lisäksi varmoin prosentein lähietäisyydeltä heittäneet Erik Murphy (17/2) ja Gerald Lee Jr. (12/2). Team Bluesta Alex Murphy (12/1) antoi yleisölle esimakua pelisilmästään ja heittotaidostaan, Antto Nikkarinen (9/1/3 syöttöä) johti joukkueensa peliä kylmähermoisesti.

Alex Murphyn ohessa kotifanien kanssa esiintyi ensimmäistä kertaa Topias Palmi (6/0), joka onnistui heti ensimmäisessä kolmosessaan.

- Ei tämä vielä jännittänyt. Tultiin nauttimaan ja esiintymään. Katsotaan sitten, kuinka paljon perhosia on mahassa, kun tulee ekan maaottelun vuoro, Tampereen Pyrinnön heittäjä-ässä naureskeli.

Hopkins vei donkkikisan, Markkanenkin mukana donkkaamassa

Täysi Kisahalli sai nähdäkseen myös paljon muuta kuin pelkän koripallo-ottelun.

Jo ottelun alkajaisiksi hallin kattoon oli nostettu kuudennen pelaajan pelipaita kunnianosoitukseksi susifaneille, ja niin neljänneksien väliin kuin aikalisillekin oli kehitelty monipuolista ohjelmaa.

Isojen pelaajien taitokilpailu, joukkueita valmentaneiden Jukka Toijalan ja Mikko Larkaksen välinen heittokisa sekä Juho Nenosen fysiikan lakeja uhmaava tanssiesitys valloittivat viihdyttivät yleisöä. Päätösneljänneksellä tapahtuman seremoniamestarina toiminut Antti-Jussi Sipilä lämmitteli katsojia kesän maaotteluihin ”Susijengi”-huudatuksillaan. Myös nuoremman polven susifanit pääsivät parketeille avustamaan suosikkipelaajiaan kilpailuissa.

Kolmannen ja neljännen jakson välissä yleisö pidätteli henkeään, kun Team Bluen Fiifi Aidoo ja Shawn Hopkins sekä susikapteeni Shawn Huffin Team Whiteen kidnappaama Lauri Markkanen ryhmittyivät donkkikilpailuun.

Chicago Bullsilta osallistumisluvan saanut Markkanen huudatti yleisöä ilmavalla tuulimyllydonkillaan, Aidoo nappasi oman pomppusyöttönsä ilmasta kiinni ja viimeisteli sen yhden käden vasaralla korirenkaasta sisään. Voiton vei Shawn Hopkins, joka donkkasi maassa maanneen kameramiehen yli.

Susijengi pelaa kesän ensimmäisen maaottelunsa lauantaina 29.7. Tampereella Latviaa vastaan.

Team White – Team Blue 53-53 (17-18, 33-33, 44-45)
 

Team White: Erik Murphy 17/2, Gerald Lee Jr. 12/2, Tuukka Kotti 8/5, Shawn Huff 7/3, Sasu Salin 3/3, Matti Nuutinen 3/2, Jamar Wilson 3/1/11 syöttöä, Mikko Koivisto, Petteri Koponen, Roope Ahonen.

Team Blue: Alex Murphy 12/1, Antto Nikkarinen 9/1/3 syöttöä, Carl Lindbom 8/2, Shawn Hopkins 8/0, Fiifi Aidoo 6/1, Topias Palmi 6/0, Alexander Madsen 3/3/3 syöttöä, Joonas Cavén 1/1, Lauri Markkanen.

 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

15.4.2018 11:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Lauri Markkanen Susijengin vahvuudessa kesän MM-karsintapeleissä

Sensaatiomaisen tulokaskauden NBA:n kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin seuroihin lukeutuvan Chicago Bullsin paidassa päättänyt Lauri Markkanen, 20, nähdään Susijengin paidassa kesän 2018 MM-karsintaotteluissa. Susijengi jatkaa karsintataivaltaan juhannuksen jälkeen Tshekkiä ja Islantia vastaan.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.2.2018 10:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi ylistää fanejaan taisteluvoiton jälkeen

MM-karsintojen sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä Helsingin Jäähallissa Bulgarian kukistanut Susijengi kaipasi haastavassa asemassa faniensa tukea ja sai täsmälleen sitä, mitä tilasi. Yli 5.200 suomalaisfania kannatti Susijengin yli karikoiden ja täytti oman ruutunsa täydellisesti Susijengin petratessa asemiaan MM-jatkokarsintaa kohti edetessä.

26.2.2018 Ajankohtainen

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

25.2.2018 12:15 Haastattelu

Shawn Huff: ”Mitä haastavammat lähtökohdat, sen suurempi merkitys yleisön tuella”

Susijengin sunnuntain MM-karsintaottelu Bulgariaa vastaan nousee arvoon arvaamattomaan, kun joukkueet paaluttavat lähtöasemiaan ensimmäisen karsintavaiheen huipentumaan ensi kesänä. Susijengin kapteeni Shawn Huff toivoo yleisön löytävän tiensä Helsingin Jäähallin lehtereille illalla sankoin joukoin auttamaan työvoiton hakemisessa.

25.2.2018 11:30 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi tutulla tusinalla sunnuntai-illan otteluun, Bulgaria sai vahvistuksen Vezenkovista

Sunnuntai-illan elintärkeään MM-karsintaotteluun Bulgariaa vastaan valmistautuva Susijengi kirjauttaa pöytäkirjaan samat 12 pelaajaa kuin toissapäivänä Islannissa. Bulgaria on saanut puolestaan riveihinsä elintärkeän vahvistuksen, kun FC Barcelonaa edustava laituri Alexander Vezenkov on lentänyt Helsinkiin joukkueensa avuksi.

24.2.2018 13:01 Huippu- ja kilpaurheilu

Bostilla vahvistettu Bulgaria Susijengin kiusaksi sunnuntaina

Perjantai-iltana sydäntä särkevän kotitappion Tshekille kärsinyt Bulgaria saapuu sunnuntaina Helsingin Jäähallin ”neljän pisteen otteluun” täynnä tulta ja tappuraa. FC Barcelonan tähtipelaaja Alexander Vezenkovin pelaaminen on epävarmaa, mutta amerikkalaissyntyinen takamies Dee Bost tekee Bulgariasta vaarallisemman ja monipuolisemman vastuksen.

24.2.2018 13:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Tshekki tukevasti lohkokärjessä, Susijengillä vielä kaikki auki MM-karsintalohkossaan

Tshekki jatkoi tappiottomia MM-karsintapelejään perjantai-iltana nousemalla 16 pisteen takaa vierasvoittoon Bulgariasta. Voitollaan Tshekki tarrasi tukevan sijan paikasta vuosien 2018-19 MM-jatkokarsinnoissa, kun taas Susijengin, Islannin ja Bulgarian välillä kaikki on vielä auki. Sunnuntain kotiottelu Bulgariaa vastaan nouseekin Susijengin osalta arvoon arvaamattomaan.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

22.2.2018 12:05 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi matkustaa Islantiin 14 pelaajan laumana

Helmikuun MM-karsintaikkuna käynnistyy Susijengin osalta perjantaina, jolloin Kiinan MM-kisoihin tähtäävä joukkue kohtaa myöhäisottelussa Reykjavikissa Islannin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on komentanut matkaan 14 pelaajaa. YLE TV2:n suora lähetys MM-karsintaottelusta käynnistyy perjantaina klo 21:35 Suomen aikaa.

22.2.2018 09:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Kotiyleisönsä tukema Islanti kantona Susijengin kaskessa perjantain myöhäisillassa

Susijengin matka kohti vuoden 2019 Kiinan MM-kisoja jatkuu myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa, kun Islanti isännöi Suomea Reykjavikissa. Raivoisan kotiyleisönsä tukema Islanti hakee pakkovoittoa kahden marraskuussa kärsityn tappion jälkeen. Joukkue juoksee kotiareenalleen liki samalla kokoonpanolla kuin viime kesän EM-kisoissa Helsingissä.

21.2.2018 09:20 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Meidän tulee olla varpaillamme Islannin varalta”

Euroopan MM-karsintojen jatkumiseen on enää kaksi yötä, ja Susijengi jatkaa helmikuun karsintaleiritystään Helsingissä tutulla miehistöllä. Maanantai-iltana Ranskasta Suomeen saapunut pelinrakentajaveteraani Jamar Wilson juhlii torstaina 34-vuotispäiväänsä ja toivoo syntymäpäivälahjakseen voitokasta iltapuhdetta perjantaina Reykjavikissa.

20.2.2018 Haastattelu

Erik Murphy: “Meidän on pelattava omantyylistämme peliä”

Susijengi kohtaa tulevana viikonloppuna helmikuun MM-karsintaotteluissaan Islannin ja Bulgarian. Joukkue kokoontui maanantaina yhteen hiomaan valmiuttaan perjantain ja sunnuntain koitoksiin ja avainpelaajan manttelia sommitellaan viidettä vuottaan Susijengiä edustavalle Erik Murphylle, 27, joka on viettänyt alkuvuoden kotikonnuillaan Yhdysvalloissa.

17.2.2018 Ajankohtainen

Valtonen Susijengin teinidebytanttien harvassa listassa

Vain harva pelaaja on saanut kutsua Susijengiin ennen 20 ikävuoden rajapyykin saavuttamista, mutta jokainen teini-ikäisenä Susijengiin nimetty pelaaja on osoittanut arvonsa ensimmäisistä maaotteluista alkaen. Ennen Elias Valtosta viimeisimmät Susijengissä teini-ikäisinä debytoineet pelaajat olivat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

16.2.2018 13:30 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi helmikuun MM-karsintaikkunaan tutuin kasvoin, Elias Valtonen debytoi maajoukkueessa

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 17 pelaajaa Susijengiin helmikuun karsintaikkunaan pitkällä taipaleella kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja. Vanhojen, tuttujen Susijengi-hahmojen rinnalle Dettmann on nostanut joukkueeseen Suomi-koriksen tulevaisuuden nimiin lukeutuvan HBA-Märskyn Elias Valtosen, 18.

Näytä lisää vastaavia