Susijengi hurmoksessa, hallitseva Euroopan mestari Ranska kaatui Hakametsän huutomyrskyssä

2.8.2015 00:10 Neljänsiin peräkkäisiin arvokisoihinsa valmistautuva Susijengi aloitti kesän 2015 maaottelut sensaatiomaisella voitolla, kun Susijengi kaatoi 7,282-päisen Hakametsän Jäähallin edessä hallitsevan Euroopan mestarin ja MM-pronssimitalisti Ranskan 76-67 (53-35). Kotiyleisön huutomyrsky avitti Susijengin hurmokseen ensimmäisellä neljänneksellä, jolloin Susijengi ei saanut heitettyä ohitse.

Erik Murphy ja Sasu Salin pääsivät tuulettelemaan Susijengin sensaatiomaista voittoa hallitsevasta Euroopan mestarista Ranskasta.

Salinin ranne kävi tulikuumana erityisesti avausneljänneksellä, kun "Malmin roskisdyykkari" naulasi kolmosen toisensa perään.

Hakametsän Jäähallissa lämpötila nousi, kun sisällä hurrasi 7,282 katsojaa.

Erik Murphy löi viimeisen sinetin Ranskan kaadolle.

Petteri Koponen pyöritti Susijengin hyökkäystä 9 syötön arvoisesti.

Debytantti Jamar Wilson on Dettmannin mukaan kunnon susi.

Susijengi pelaa seuraavan kerran kotiyleisönsä edessä 28.8. Helsingissä. Kuvat: Ville Vuorinen.


Susijengi antoi myrskyvaroituksen jo ensimmäisessä hyökkäyksessään, jossa Erik Murphy löysi Sasu Salinin vapaaseen kolmoseen. Susijengin kolmosrallilla ei näyttänyt olevan loppua kun vuoroin Salin, Murphy ja Koivisto upottivat tyylipuhtaita kolmosia sukkana sisään.

Ranskan keskittymiseen vaikutti silmin nähden Hakametsän Jäähallin täyteen pakattu kotiyleisö, jolle valkosinipaitojen jokainen heitto oli kovaäänisen hurraamisen arvoinen. Susijengi teki 36 pistettä ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin flow-tilassa, heittäen kakkoset 6/7 ja kolmoset käsittämättömällä tarkkuudella 8/9.

- Olinhan minä hieman yllättynyt, kun pallo alkoi yhtäkkiä menemään maaliin. Harjoituksissa ei ole mennyt sitten mistään, Dettmann naureskeli pelin jälkeen.

Ranska sai pakkansa kasaan huutomyrskyn keskellä hetkeksi tunkien palloa korin alle jättimäisille senttereilleen Rudy Gobertille ja Alexis Ajincalle. Myös Tony Parker löysi heittojyvänsä ja ranskalaiset hiipivät lähelle.

Petteri Koponen, Murphy ja Salin olivat kuitenkin eri mieltä. Salin pilasi Parkerin peli-iloa ollen kuin päällystakki tähtitakamiehen iholla ja upottaen viidennen kolmosena ensimmäiseen puoliaikaan. Murphy säesti upottamalla omansa ja Petteri Koponen päätti puoliajan tavaramerkillään: Suomen viimeisessä hyökkäyksessä ”Petsku” kuljetti laitaan, harhautti ja upotti hyvästä rytmistä pitkän kakkosen, jolla Suomi pääsi tauolle 53-35-johdossa.


Puolustuksella maaliviivan ylitse


Puoliajan jälkeen kentälle asteli vihastunut Ranska, joka ei antanut milliäkään tilaa Suomen pallollisille pelaajille ja Gobert  pääsi riehumaan mielensä mukaan raudan yläpuolella. Ranska hiipi ja hiipi lähemmäksi, mutta Petteri Koponen jakeli vapauttavia passeja joukkuetovereilleen ja debytantti Jamar Wilson pääsi riistosta nautiskelemaan yhden käden donkilla.

Ranska oli 11 pisteen takaa-ajoasemassa päätösneljännekselle lähtiessä ja ero hupeni lähemmäksi tasatilannetta, mitä pidemmälle kello kävi nollaa. Kahden minuutin kohdalla Thomas Heurtel heitti hypärillään puolinopeasta hyökkäyksestä Ranskan kolmen pisteen päähän 67-70.

Kun avausneljänneksen hyökkäys oli kantanut Susijengin näin pitkälle, niin nyt puolustus vei lauman maaliviivalle saakka. Heurtelin korin jälkeen pakkipään ankkuriksi vaihdettu Tuukka Kotti ja ”Susijengin linkkuveitsi” Shawn Huff pitivät huolen, että Ranska ei saanut edes heittoa ilmaan seuraavaan kolmeen hyökkäykseen.

Koposen kalastettua virheen ja naulattua kaksi vaparia Murphy löi lopullisen naulan ranskalaisten arkkuun, kun Sasu Salin löysi nopeassa hyökkäyksessä ”Susi-Erkin” ilmavaan donkkiin. Murphy viimeisteli vielä loppulukemat tippaamalla Wilsonin ohiheiton kuusi sekuntia ennen summeria.


Salin: ”Meillä oli aikamoinen hurmos päällä”


”Malmin roskisdyykkari”, useimmiten puolustuspelaamisestaan tunnettu Salin, ei paljoa Euroopan mestareita kumarrellut, vaan upotti ennakkoluulottomasti niin vapaita kuin haastettujakin heittoja. Salin heitti 19 pistettä upottamalla kolmosensa komeasti 5/7. Sekaan mahtui myös salinmaiseen tapaan 4 levypalloa.

- Kaikki heitot meni sisään ensimmäisellä neljänneksellä ja meillä oli aikamoinen hurmos päällä. Hallissa oli aivan mahtava tunnelma. Oli aika makeeta pelata pitkästä aikaa kotiyleisön edessä, Salin kertoi

Toinen huippupelin pelannut oli Murphy, joka näytti, että D-liigassa saatu rutka vastuu on tehnyt pelkästään hyvää. Murphy teki sisältä ja kaukaa 19 pistettä ja noukki 6 levypalloa. Debyyttipelinsä Susijengissä pelannut Jamar Wilson toi juuri sitä Susijengin peliin, mitä ennakkoon on povattu: vikkeläjalkaista liikkumista ja röyhkeyttä.

- ”Jammu” oli tehnyt kotiläksynsä: hän oli opetellut sekä Maamme-laulun sanat, että meidän pelikirjamme. Hän tuo peliimme elementtejä, joita meillä ei ole aiemmin ollut. Hän on kunnon susi, Dettmann kommentoi.

Koponen ei osunut Hakametsässä kolmosen takaa, mutta huippupelaajan tavoin etsi toisen keinon, jolla avittaa joukkuettaan: ”Petsku” jakoi 9 namusyöttöä joukkuekavereilleen 10 pisteen lisäksi. Mikko Koivisto (6/1) täytti paikkansa kolmosspesialistina ja Huff (6/3) taisteli kapteenin natsojen arvoisesti.

Ennen peliä Susijengin fanit saivat kunnianosoituksen, kun Hakametsän Jäähallin kattoon nostettiin kuudes pelaaja -paita, joka tästä lähtien nostetaan hallin kattoon aina, kun Susijengi pelaa. Seuraavan kerran Susijengi esiintyy kotiyleisönsä edessä 28.8. Helsingin Jäähallissa Ukrainaa vastaan.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

Näytä lisää vastaavia