Susijengi karisteli kesäterää Hakametsässä, Belgia pykälän vahvempi

4.8.2022 22:28 Susijengi pelasi ensimmäisen maaottelunsa sitten keskikesän voitokkaan MM-karsintaikkunan kohdatessaan Belgian Tampereen Hakametsässä Scandic Cupin avauspäivänä. Susijengi toipui murska-alusta ja piti peliä pitkään näpeissään, kunnes Belgia osui viime minuuttien ratkaisuheitoissa ja nappasi 71–75 (40–39) -voiton.

Olivier Nkamhoua jatkaa vahvaa nousuaan Susijengin isossa päässä. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Susijengi johti ottelua suurimman osan pelin jälkipuoliskosta, kunnes Belgia nykäisi tasatilanteesta 63–68-johtoon nelisen minuuttia ennen loppua.

Petteri Koposen (2/5/4 syöttöä) vapaaheitot ja kolmannella jaksolla irti päässeen Sasu Salinin (12/2) kolmonen palauttivat Susijengin tasatilanteeseen, mutta Retin Obasohanin (6/2/4 riistoa) ajo ja Hans Vanwijnin (8/5) taaksepäin kallistuva hyppyheitto tarjosivat vieraille riittävän turvavälin voiton varmistamiseksi.

Luonteeltaan ottelu oli tyypillinen tauon jälkeinen maaottelu. Lujaa mentiin kentän päästä toiseen, kaksitoista susipelaajaa kellotti vähintään 11 minuuttia peliaikaa ja hetkittäiset yksilölliset ja joukkueonnistumiset tekivät ajoittain tilaa kommunikaatiovirheille ja harhasyötöille.

- Aikamoista rallia oli. Kaksitoista pelaajaa pääsi näyttämään isoilla minuuteilla, tietyt pätkät saatiin onnistumaan todella hyvin ja sitten tuli sellaisia pätkiä, että näytti siltä, ettei oltu pelattu yhdessä koskaan. Mutta sekin on ihan inhimillistä, kolmannen ottelunsa Susijengin peräsimessä valmentanut Lassi Tuovi kuittasi.

Nkamhoualle tupla-tupla, Blomgrenille debyytti

Ottelun alkupeli ennakoi täystyrmäystä, kun Belgia rullaili punaisella matolla paraatimarssia korille ja ”Leijonat” takoi taululle 4–14-lukemat Susijengin saatua joukkuevirheet täyteen neljässä minuutissa.

Kuten odotettua, Susijengin valmennusjohto oli hereillä ja ohjeisti tarvittavat korjausliikkeet. Olivier Nkamhoua (14/10) ja Remu Raitanen (7/5) herättivät isäntäjoukkueen hyökkäyspään onnistumisillaan ja susipuolustus sai Belgian hyytymään.

Kotijoukkueen korkeimmista tehoista vastasi tupla-tuplan kaapinut ja vasta kuudennen miesten maaottelunsa pelannut Nkamhoua, joka hemmotteli Hakametsän yleisöä kahdella voimakkaalla donkilla, yhdellä ilmavalla heitontorjunnalla, vahvalla levypallopelaamisella sekä yhä kehittyvällä puolustuspään presenssillä.

- Helmikuun loukkaantumisen jälkeen olen tullut vahvemmin takaisin joka päivä ja keksinyt peliini treenaamalla ja filmiä katsomalla sellaisia asioita, joiden ansiosta voin sanoa olevani joka päivä parempi pelaaja, Nkamhoua arvioi omaa esitystään.

Muitakin väläytyksiä nähtiin.

Avauspuoliskolla Belgian puolustuksen pimennossa ollut Sasu Salin löysi jyvänsä tauon jälkeen, Remu Raitanen väläytteli ratkaisukykyään avausneljänneksellä upottamalla seitsemän pistettään lähes peräjälkeen. Petteri Koponen löysi nuoruutensa jalat toisella neljänneksellä jakamalla perättäin kolme koriin johtanutta syöttöä ja hakemalla kaksi hyökkäyslevypalloa. Carl Lindbom (6/2) vei Susijengin perättäisillä kolmosillaan johtoon juuri ennen taukoa.

Hakametsässä nähtiin myös susidebyytti, kun Salon Vilppaan Perttu Blomgren (3/3) juoksi kentälle ensimmäisen kerran miesten maajoukkueen kanssa. Blomgren kellotti vajaat 14 peliminuuttia, upotti kolmannella jaksolla tyylipuhtaan kolmosen, toi palloa varmasti ylös Belgian koko kentän paineessa ja osoitti puolustuspään otteillaan olevansa sulava lisä susipuolustukseen.

- Eka vaihto ja ekat pallonhallinnat jännittivät aika paljon, mutta sehän kuuluu asiaan. Toinen vaihto tuntui jo paljon luonnollisemmalta ja siitähän se peli lähti vähitellen rullaamaan. Kun tajusi, että koristahan tämä vain on, oli taas helpompaa, Blomgren hymyili.

Myös valmennusportaassa nähtiin debyytti, kun Teemu Rannikko otti pitkään odotetun paikkansa Mikko Larkaksen ja Hanno Möttölän rinnalla.

Tuovi: ”Prosessi jatkuu”

Susijengi ei joudu odottamaan revanssin paikkaa kauaa, sillä joukkueet kohtaavat uudelleen Hakametsässä lauantai-iltana klo 19.30.

Lassi Tuovi hymyili luottavaisesti taiston tauottua ja joukkueensa jäätyä jakamaan nimikirjoituksia perinteikkääseen Hakametsän halliin.

- Tämä on prosessi, ja prosessi jatkuu, Tuovi hymähti.

- Jatketaan tästä lauantaille ja parannetaan niitä asioita, jotka olivat tänään vaiheessa, päävalmentaja kommentoi.

Susijengi – Belgia 71–75 (16–20, 40–39, 59–56), miesten maaottelu, Tampere 4.8.2022

Susijengi: Olivier Nkamhoua 14/10, Sasu Salin 12/2, Remu Raitanen 7/5, Elias Valtonen 7/4, Edon Maxhuni 7/1/3 syöttöä, Carl Lindbom 6/2, Shawn Huff 4/2, Hannes Pöllä 4/2, Topias Palmi 4/0, Perttu Blomgren 3/3, Petteri Koponen 2/5/4 syöttöä, Ilari Seppälä 1/0, Luukas Vaara.

Belgia: Emmanuel Lecomte 18/2/5 syöttöä, Ismael Bako 13/9/2 blokkia, Pierre-Antoine Gillet 11/1, Hans Vanwijn 8/5.

 
27.2.2023 21:25 Susijengi

Susijengi lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa, maagisesti heittänyt Saksa lohkovoittoon

Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa.

24.2.2023 17:40 Susijengi

Ilari Seppälä jatkoajan kultaranne, Susijengi jatkoaikavoittoon Tel Avivissa

Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

23.2.2023 10:11 Susijengi

Uudistunut Israel luottaa vanhaan ja hyväksi havaittuun

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

14.11.2022 21:18 Susijengi

Susijengi rynni ryhtiliikkeen jälkeen Virolta karkuun

Jälleen kerran Viro teki MM-karsintaottelusta Susijengille vaikean, mutta toisen jakson alhosta noustuaan Susijengi hallitsi peliä. Mikael Jantunen säkitti piste-ennätyksensä, Alexander Madsen ja Daniel Dolenc dominoivat korinalustaa ja Sasu Salin säkitti karkumatkan ratkaisuheitot, kun Susijengi nautti 5528-päisen kotiyleisön edessä 91–71 (39-41) -voiton.

11.11.2022 22:20 Susijengi

Fyysinen Saksa järjesti Susijengille klinikan Bambergissa

Saksa ampaisi perjantai-iltana yksin MM-jatkokarsintalohko J:n piikkipaikalle kaatamalla Susijengin pistein 94–80 (44–36). Saksa piti läpi toisen puoliajan vierailleen klinikkaa tehokkaasta eurooppalaisesta joukkuehyökkäyksestä, ja vaikka Susijengi virittelikin loppukiriä, osoittautui Saksan hankkima turvaväli turhan suureksi vieraiden saavuttaa.

11.9.2022 19:18 Susijengi

Susijengi jyräsi Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon 55 vuoden tauon jälkeen!

Jos Kroatia todellakin taktikoi Susijengin EM-neljännesvälierävastustajakseen, olisi sen kannattanut miettiä kahdesti. Lauri Markkanen rynni tauluun 43 pistettä, Sasu Salin ja Edon Maxhuni löysivät heittoranteensa ja roolipelaajat Henri Kantosesta Miro Littleen näyttivät parastaan, kun Susijengi eteni historiallisesti Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon!

8.9.2022 17:43 Susijengi

Susijengi tyylitteli Hollannin kumoon alkulohkon päätösottelussa

Susijengin aika Prahassa sai voitokkaan päätöksen torstai-iltapäivänä, kun lohkojumbo Hollanti kaatui O2 Arenalla pistein 88–67 (48–31). Susijengi dominoi kenttätapahtumia joukkuepuolustuksellaan ja kolmen pisteen heittopelillään ja piti huolen siitä, etteivät oranssipaitojen korisepät saaneet tilaisuutta syttyä liekkeihin.

6.9.2022 23:34 Susijengi

Susijengi leimasi Berliinin lentoliput Tshekin kustannuksella

Susijengi varmisti paikkansa EM-kisojen huipennuksessa Berliinissä peittoamalla kiihkeäksi käyneessä tiistaiottelussa kisaisäntä Tshekin 98–88 (51–45). Eikä talon isännästä ollut kahta sanaa. Lauri Markkanen ja Sasu Salin välkehtivät pääosissa, kun Susijengi otti ohjat jo varhain ja kohosi jokaisen vaikean hetken partaalta takaisin ruoriin.

6.9.2022 00:45 Susijengi

Mitalisuosikki Serbia järjesti klinikan Susijengiä vastaan

Susijengi sai EM-kisojen kolmanteen ottelunsa suurta ennakkosuosikkia Serbiaa vastaan salama-alun, kun Edon Maxhuni upotti kymmenen pistettä neljään minuuttiin. Valmentajavelho Svetislav Pesicin komentama Serbia nykäisi kuitenkin seuraavan kolmeminuuttisen 14–0 ja petasi siten tiensä vastaansanomattomaan 100–70 (62–34) -voittoon.

3.9.2022 18:34 Susijengi

Susijengi raateli Puolan, EM-voittotili riemuiten auki!

Parempaa ottelua Susijengi ei olisi pystynyt pelaamaan EM-avauspäivän Israel-tappion jälkeen! Koko lauma puri raateluhampaansa syvälle Puolan pelisuunnitelmaan ja ammensi maailmanluokan puolustuspään esityksestä iloa ja energiaa hyökkäyspäähän. Susijengi sai huudattaa kotihallikseen muuttunutta Prahan 02 Arenaa 89–59 (44–30) -ilotulituksella.

2.9.2022 18:35 Susijengi

Trillerillä alkuun: Israel narutti Susijengiä jatkoajalla

Susijengin seitsemän ottelun pituinen karsinta- ja arvokisavoittojen putki katkesi perjantaina Prahan EM-kisa-avauksessa, kun Israel hyvitti viikon takaisen MM-karsintatappionsa 89–87 (40–40, 77–77) -jatkoaikavoitolla. Susijengillä oli voiton avaimet tassussaan varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla, mutta jatkoajalla Israelin rutiini kesti.

28.8.2022 20:59 Susijengi

Sasu Salin heitti häkälöylyt Saku Suurhallissa – Susijengi tuuman päähän MM-kisapaikasta

Isäntäjoukkue Viro repi, puri ja hiersi ja kaivautui naruista takaisin peliin mukaan kotiyleisönsä mylviessä, mutta Susijengi kesti paineet. Susipuolustus nauliutui kohdalleen ratkaisevilla hetkillä ja ninjana varjoista ampaissut Sasu Salin latoi kolmosen toisensa jälkeen, kun Susijengi päätti illan Tallinnassa 68–76 (36–47) -voittoon.

25.8.2022 21:36 Susijengi

Susijengi rynnisti MM-karsintavoittoputkelle jatkoa, Israel kaatui Tampereella

Susijengin MM-karsintavoittojen putki kasvoi torstaina yhdellä. Periksiantamattomana vastustajana tunnettu Israel kaivautui loppuhetkillä 13 pisteen takaa tasoihin, mutta puolustuspään ryhtiliike ja Elias Valtosen, Lauri Markkasen ja Petteri Koposen viime minuuttien onnistumiset takasivat Susijengille 79–73 (47–37) -voiton 11 554 katsojan hurratessa.

18.8.2022 22:19 Susijengi

Jyväskylä ulvoo! Susijengi kaivautui nitrovoittoon, Markkanen huudatti katsomoa 42 pisteellä

Ensimmäinen Jyväskylässä pelattu miesten maaottelu 34 vuoteen olisi tuskin voinut mennä paremmin. 4644-päinen kotikatsomo sai ulvoa ja tuuletella, kun kotikaupungin iso poika Lauri Markkanen heitti löylyä 42 pisteellä ja Susijengi noudatti oikeaoppista draaman kaarta kohoamalla kymmenen pisteen takaa 97–94 (87–87, 47–44) -voittoon Ukrainaa vastaan.

11.8.2022 21:39 Susijengi

Liettua laittoi Susijengin mankeliin Vilnan illassa

Liettua antoi Susijengille täyden 40 minuutin oppitunnin kansainvälisen koripallon lainalaisuuksista, kun joukkueet kohtasivat toiseen kertaan kahdessa illassa. Liettua rynnisti 213-senttisen Jonas Valanciunasin onnistumiset moottorinaan 25–1-johtoon ja rymisteli ottelusta 87–52 (51–24) -murskavoiton.

6.8.2022 22:27 Susijengi

Ralli päälle! Susijengi pyöritteli Belgiaa Hakametsässä

Tampereen Hakametsän jäähallissa päästiin lauantai-iltana perinteiseen Delfin Basket -tunnelmaan. Susijengi nosti selkeästi tasoaan sitten toissailtaisen Belgia-tappion ja laulatti 4410-päistä kotiyleisöä iloisella ja henkeä nostattavalla 80–71 (43–37) -revanssivoitolla.

3.7.2022 23:57 Susijengi

Susijengi narrasi voiton Kroatiasta Rijekan saunassa, viides voitto taskussa MM-jatkokarsintoihin

Aikakaudet vaihtuvat, Susijengin olemus säilyy. Kroatia tuuletteli lähes varmaa voittoaan sunnuntain MM-karsintaottelun viimeisellä minuutilla, kunnes Edon Maxhunin ja Lauri Markkasen kolmoset ja liian aikaisin nuolaisseen isäntäjoukkueen täydellinen sulaminen vapaaheittoviivalta veivät Susijengin 79–81 (34–43) -vierasvoittoon Rijekan trooppisissa olosuhteissa.

30.6.2022 22:02 Susijengi

Susijengi varmisti MM-karsintalohkon voiton Lassi Tuovin päävalmentajadebyytissä

Espoo Metro Areenan 6951 katsojan kotiyleisö sai helteisenä torstai-iltana täyden lipunhinnan edestä viihdettä, kun Susijengi raivosi 85–69 (43–46) -revanssivoittoon Ruotsista uuden päävalmentajansa Lassi Tuovin debyyttiottelussa. Hitaan alun jälkeen Susijengi dominoi peliä urheilullisuudellaan ja monipuolisuudellaan ja jyräsi MM-karsintalohkonsa voittoon.

17.6.2022 16:07 Susijengi

Susihaastajat taistelivat tasapelin toisesta Tallinnan ottelustaan

Susijengin haastajamaajoukkue päätti kesäkuun toisen Viro-maaottelunsa diplomaattisesti ani harvinaiseen 74–74 (32–28) -tasapeliin. Viro johti ottelua kuudella pisteellä vielä päätösjakson puolessavälissä, mutta edellisillan tavoin Suomi oli terävänä loppuminuuteilla ja sai vielä viime sekunneilla potentiaalisen voittoheiton ilmaan.

16.6.2022 20:38 Susijengi

Susijengin haastajat kaivautuivat jatkoaikavoittoon Tallinnassa

Hetken hurmosta ja hiomattomuutta, väläyksiä virtuositeetista ja parantamisen varaa: Susijengin haastajamaajoukkue käynnisti maaottelukesän torstaina Tallinnassa 72–76 (30–39, 62–62) -jatkoaikavoitolla Virosta. Kiihkeän kamppailun ratkaisevat korit upottivat Fede Federiko, Miro Little, Perttu Blomgren ja Severi Kaukiainen.

Näytä lisää vastaavia