Susijengi kiusaajan roolissa EM-hopeamitalistia vastaan

9.8.2014 21:55 Viime kesän EM-kisoissa hopealle sijoittunut koripallon mahtimaa Liettua kaatoi Susijengin toisen kerran viikon sisään hakemalla kotikentällään Klaipedassa 83–66 (40–39)-voiton. Ennakkoluulottomasti pelannut Susijengi johti peliä vielä kolmannen jakson puolenvälin tuntumassa, kunnes Liettua sai paikkapuolustuksellaan susien käpälät tervaan.

Pelikentille palannut Tuukka Kotti pääsi hyvin Susijengin peliin sisään lauantaina.

"Junnu Lee" antoi taas maailmanluokan näytön taidoistaan.

Teemu Rannikko johti joukkueensa peliä pieteetillä.

Antero Lehto kunnostautui taas "petrivirtasena".

Erik Murphy nosti maaottelun piste-ennätyksensä neljääntoista. Kuvat: Ville Vuorinen.

Vuosituhannen taitteen maaotteluissa Liettua antoi kaksi suurinumeroista löylytystä Susijengille, mutta viime vuonna liettualaisyleisö joutui pureskelemaan kynsiään viimeiselle sekunnille asti ennen suosikkiensa 78–76-voiton varmistumista.

Klaipedalaiskatsomo joutui myös tänään lauantaina pyyhkimään tuskanhikeä ohimoiltaan kerran jos toisenkin, kun ennakkoluulottomasti isäntäjoukkueen haastanut Susijengi pinnisteli tavaramerkiksi muodostuneella susipuolustuksellaan, tarkoilla kaukoheitoillaan sekä Gerald Lee juniorin lähietäisyyksien onnistumisilla tiensä 46–47-johtoon kolmannen jakson alussa.

Liettua onnistui kuitenkin kolmannella jaksolla jäädyttämään Susijengin pelin siirtymällä paikkapuolustukseen ja tukkimalla korinalustansa. Suomen kaukoheitot alkoivat karahtaa kiville, ja lähes näkymättömissä avauspuoliskolla pysynyt Toronto Raptorsin Jonas Valanciunas alkoi löytää tilaa korin läheisyydestä. Liettua vei viiden minuutin jakson 17-0 ja petasi itselleen 16 pisteen johdon.

Susijengi rynni vielä Leen ja Tuukka Kotin koreilla kahdeksan pisteen päähän päätösneljänneksen aluksi, jonka jälkeen Liettua varmisti lopullisesti voittonsa omalla 9-0-jaksollaan.

– Pelin sisään mahtui yksi viisiminuuttinen, jonka voisin unohtaa, ja se taisi mennä 17-0. Muuten hyvä esitys, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann arvioi.

– Kun olemme aggressiivisia puolustuksessa ja liikutamme palloa hyökkäyksessä, olemme aika hyvä joukkue.

Hyvää koripalloa 33 minuuttia

Vaikka Liettuan 17 pisteen voitto kertoo oikean joukkueen voittaneen ottelun, 83-66-lukemat eivät kerro kaikkea pelin kulusta.

Liettua perusti voittonsa käytännössä kahteen suomalaisnotkahdukseen, joista ensimmäinen kesti viisi minuuttia kolmannen jakson puolivälissä ja toinen kaksi minuuttia päätösjakson alussa. Muuten Suomi haastoi huipputaitavan ja äärimmäisen kovaa pelaavan EM-hopeamitalistin verenmakuiseen lukkopainiin samalla tatamilla.

Susijengi onnistui mm. pakottamaan Liettuan kuuteentoista pallonmenetykseen ja iskemään parhaimmillaan liettualaisselustaan niin kaaren takaa kuin korin läheisyydestäkin. Joukkueen akilleenkantapäiksi muodostuivat Liettuan hurjat vapaaheittomäärät (30-2 Liettualle) sekä toisen puoliajan levypallopelaaminen Liettuan siirryttyä paikkapuolustukseen. Isännät veivät irtopallomittelön 40–23.

– Kokonaisuudessaan hyvä peli. Pitää muistaa, että Liettua oli parhaalla kokoonpanollaan liikkeellä ja silloin puhutaan yhdestä maailman parhaista joukkueista, Susijengin pelinrakennuksesta päävastuun kantanut Teemu Rannikko tuumi.

– Koko ottelussa puolustus toimi erityisen hyvin alussa ja hyökkäyskin oli silloin kivan näköstä, kun jaksettiin kierrättää palloa ja pistettiin vapaat heitot sisään. Peli hävittiin osittain levypalloihin.

Taas tukku onnistujia

Yksilötasolla Susijengi löysi jälleen kentälle tukun pelaajia, jotka pistivät kovan kovaa vastaan ennakkosuosikkia vastaan.

Jo maanantain ottelussa erinomaisesti pelannut Gerald Lee jr (20/3/5 syöttöä) venyi jälleen maailmanluokan esitykseen Liettuan lihasmuuria vastaan punnertamalla varmoja koreja lähietäisyyksiltä ja ruokkimalla Susijengin heittäjiä vastapalloon. Suomalaisittain ottelun näyttävin suoritus nähtiin kolmannella jaksolla, kun varmasti pelannut Rannikko (6/1/9 syöttöä) vapautti selkänsä takaa lähteneellä Magic Johnson -syötöllä Leen kakkoseen.

– No, siinä oli sellainen tilanne, jossa oli mahdollisuus antaa sellainen syöttö. Onneksi meni perille asti ja Junnu pisti sisään, Rannikko naurahti.

Kolmannen maaottelunsa pelannut Erik Murphy (14/4) osoitti päässeensä yhä paremmin sisään Susijengin peliin ja Antero Lehto (10/2) toi jälleen petrivirtasmaista korintekouhkaa kentälle. Oman mainintansa ansaitsee myös Matti Nuutinen (0/1) aktiivisella puolustuspelaamisellaan.

– Susijengin kanssa on kiva pelata. Pelaamme kovaa ja mielestäni oikealla tavalla. Mitä enemmän saan pelata jätkien kanssa, sitä paremmin tämä alkaa sujua, Erik Murphy arvioi.

Suomen kokoonpanosta puuttuivat Petteri Koponen, Sasu Salin sekä Kimmo Muurinen. Susijengi hakee kesän 2014 avausvoittoaan ensi viikon tiistaina Koripalloliiton 75-vuotisjuhlien ”jatkoilla” Australiaa vastaan.

– Helsingissä oli mahtava pelata viime maanantaina ja nyt lähdetään hakemaan revanssia Australiasta, tykitti Murphy.

Liettua – Suomi 83–66 (13–18, 40–39, 69–55), miesten maaottelu, Klaipeda (Liettua) 9.8.2014

Suomi: Gerald Lee jr 20/3/5 syöttöä, Erik Murphy 14/4, Antero Lehto 10/2, Teemu Rannikko 6/1/9 syöttöä, Mikko Koivisto 6/2/3 syöttöä, Shawn Huff 5/1, Hanno Möttölä 3/1, Tuukka Kotti 2/4, Matti Nuutinen 0/1, Antti Nikkilä 0/0, Samuel Haanpää 0/0, Roope Ahonen 0/0, Ville Kaunisto.

Liettua: Jonas Valanciunas 20/11, Mindaugas Kuzminskas 17/2/3 syöttöä, Simas Jasaitis 13/4, Paulius Jankunas 12/8/3 syöttöä, Martynas Pocius 8/1, Mantas Kalnities 2/3/11 syöttöä.

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

Näytä lisää vastaavia