Susijengi-konkareilta ylistystä nuorisojaostolle: ”Vauhtia on treeneissä ja kentällä”

10.9.2018 09:48 Susijengin harjoitusvahvuuteen sunnuntaina palanneet viisinkertaiset arvokisakävijät Mikko Koivisto, Petteri Koponen ja Sasu Salin ovat seuranneet tarkalla silmällä joukkueen nuoremman jaoston esityksiä alkusyksyn maaotteluissa. Konkarit jakavat auliisti kiitoksia nuoremmille pelaajille MM-jatkokarsintojen avausviikon alkaessa.

Petteri Koponen palasi Münchenista Susijengin harjoituksiin. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Juhannuksena miesten maajoukkuedebyyttinsä tehnyt 204-senttinen, 18-vuotias Mikael Jantunen on pelannut itsensä jo nyt tärkeäksi palaseksi Susijengin rotaatiota kirjauttamalla seitsemässä maaottelussa 6,0 pistettä, 4,9 levypalloa, 1,0 syöttöä ja 1,0 riistoa ottelua kohden.

Jantusen ikätoveri Ville Tahvanainen, 193 cm, teki näyttävän sisääntulon perjantai-iltana nakuttamalla Latviaa vastaan hurjat 24 pistettä Janis Strelnieksiä, Janis Blumsia ja muita monissa liemissä marinoituja eurokenttien rutiinipelaajia vastaan.

Kun yhtälöön lisätään Topias Palmin (syksyn peleissä 13,0 pistettä/3,3 levypalloa/1,3 syöttöä) ja Alex Murphyn (12,0/2,0/2,0) huippuvire, on Susijengin rotaatioon yhtäkkiä hurjasti tunkua MM-jatkokarsintojen ensimmäisen viikon alkaessa.

- Sanotaan, että nuoret pojat saattavat tässä vaiheessa vuotta olla kovemmassa iskussa kuin me vanhukset ja se on näkynyt kentälläkin. Tulee olemaan valmennuksellekin vaikea päätös, ketkä otetaan mukaan karsintoihin, Münchenista sunnuntaina Suomeen palannut Petteri Koponen pohti.

Sasu Salin astui puolestaan Malagasta saapuneesta lentokoneesta parahiksi nähdäkseen Ville Tahvanaisen heittäneen Latviaa vastaan 24 pistettä ja ratkaisevat kolmosen ja vapaaheiton. Salin säteilee intoa Susijengin uudesta kilpailutilanteesta.

- On hieno nähdä, että jätkät ovat nousseet ennakkoluulottomasti näihin ympyröihin. Junnut haastavat ja kehittävät meitä vanhempia ovat voittaneet kolme peliä kolmesta mahdollisesta, ei tässä oikein voi parempaa toivoa.

Jo vuosikymmenen päivät Susijengissä pelannut Mikko ”La Bomba” Koivisto on kuulunut Susijengin harjoitusvahvuuteen viimeiset kolme viikkoa, mutta sai sunnuntaina alle syksyn ensimmäiset täydet harjoitukset joukkueen kanssa.

- Treeneissä huomasi heti syksyn alusta asti, että vauhtia on tullut treeneissä ja sitä on tullut kentällekin, Koivisto hymyili.

- Itsellä on vielä vähän hakemista, kun on ollut jonkin aikaa kentältä sivussa, joten katsotaan miten pysyy itse vauhdissa mukana.

Susijengi kohtaa torstaina 13.9. klo 19:00 Espoo Metro Areenalla MM-jatkokarsintojen avausottelussa Bosnia & Hertsegovinan. Lipunmyynti otteluun täällä.

 
28.2.2023 13:07 Susijengi

Kroatian kaatajaiset ja mestari-Slovenian tuplavoitto – näin Susijengi selvitti tiensä Aasian MM-kisoihin

Susijengi selvitti eilen päättyneissä MM-karsinnoissa tiensä Aasian MM-kisoihin ensimmäisenä joukkueena Euroopasta. MM-kisapaikka irtosi seitsemän ottelun mittaisella voittoputkella vuoden 2022 helmikuun ja elokuun välisenä aikana. Elä uudelleen Susijengin matka karsintojen haastavilta alkumetreiltä Aasian kisaparketeille!

27.2.2023 21:25 Susijengi

Susijengi lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa, maagisesti heittänyt Saksa lohkovoittoon

Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa.

27.2.2023 08:26 Susijengi

Saksassa tulosta tekevä Tuomas Iisalo: ”Illan ottelun avain on puolustuspelaaminen”

Jo pitkään Saksassa viihtynyt ja viime keväänä Bundesliigan vuoden valmentajaksi valittu Tuomas Iisalo, 40, odottaa maanantain MM-karsintahuipennusta kiinnostuneena. Iisalon sydän sykkii Susijengille, mutta hän toivoo myös oman joukkueensa Bonnin Leon Kratzerille onnistumisia ja on tiiviisti yhteydessä kummankin joukkueen valmentajiin.

26.2.2023 19:18 Susijengi

Susijengi ja Saksa julkistivat kokoonpanot MM-karsintahuipennukseen, Kaukiainen debytoi

Susijengi ja Saksa ovat vahvistaneet kahdentoista hengen miehistönsä maanantai-iltana Espoo Metro Areenalla pelattavaan MM-karsintojen huipennukseen, joka ratkaisee samalla karsintalohkon ykkössijan. Erinomaista kautta Karhu Basketissa pelaava Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 24, nousee ensimmäistä kertaa uransa aikana Susijengin tusinaan.

26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

25.2.2023 09:17 Susijengi

Ilari Seppälä: ”Tavoite on hoitaa homma maanantaina”

Susijengin leveästä kokoonpanosta löytyi perjantai-iltapäivänä Tel Avivissa monta tärkeää onnistujaa jatkoaikavoitossa. Israel-jatkoaikavoitossa suurimmat otsikot kuittasi kuitenkin takamiesveteraani Ilari Seppälä, 29, joka on kunnostautunut loppuhetkien ratkaisukoreissa aiemminkin.

24.2.2023 17:40 Susijengi

Ilari Seppälä jatkoajan kultaranne, Susijengi jatkoaikavoittoon Tel Avivissa

Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

23.2.2023 17:33 Susijengi

Susijengi ja Israel nimesivät tusinansa perjantain maaotteluun

Susijengi ja Israel ovat vahvistaneet kaksitoistapäiset miehistönsä perjantai-iltapäivän MM-karsintaotteluun. Israel isännöi Susijengiä Tel Avivin Drive In Arenalla perjantaina klo 14.30. Ottelu televisioidaan suorana Nelosella ja Ruudussa.

23.2.2023 10:11 Susijengi

Uudistunut Israel luottaa vanhaan ja hyväksi havaittuun

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

Näytä lisää vastaavia