Susijengi korkkasi Metro Areenan voitolla, nuori kaarti ”ilmiömäisen rohkea”

31.8.2018 22:11 Susijengi järjesti lämpimät tupaantuliaiset uudessa kotiluolassaan Espoo Metro Areenassa päihittämällä nuorella ja nälkäisellä kokoonpanollaan Latvian 80-73 (39-37). Suomen puolustus oli rautaa läpi ottelun ja Antti Kanervon liekinheitin sytytti Susijengin hyökkäyksen päätösneljänneksellä ilmiliekkeihin.

Susijengin tupaantuliaiset: ensimmäinen voitto Latviasta kymmeneen vuoteen. Kuva: Ville Vuorinen

Susijengin tuoreen kotiluolan 3182-päinen kotiyleisö koki sydämentykytyksiä, kun Latvia oli karata tyystin kolmannen neljänneksen loppupuolen 11-0-juoksullaan, joka vei sen 45-53-johtoon. Juho Nenosen pitkä kakkonen kuitenkin katkaisi latvialaisten flown ja hetkeä myöhemmin Susijengin kapteeninnauhaa kantanut Jamar Wilson nappasi laumansa selkäänsä molemmissa päissä kenttää.

Päätösneljänneksellä yleisön verkkokarvoille piirtyi tuttuja muistoja viime marraskuun Bulgariaa vastaan pelatusta MM-karsintaottelusta: Antti Kanervolle asetettiin skriinejä, jotka heittäjä-ässä käytti fiksusti saaden tarvittavasti tilaa kaukoheittoihin.

Antti Kanervon peli-ilme. Kuva: Ville Vuorinen.

Kun Kanervon ranne lämpenee, niin se lämpenee kuin mikroaaltouunissa. Äänekosken miehen kolme peräkkäistä kolmosta toivat Suomelle vipuvarren, jonka Wilsonin no look -syöttöä Matias Ojalalle väänsi kymmenen pisteen johdoksi 72-62.

Latvialaiset kykenivät vielä kipuamaan yhden pisteen päähän, kun kellossa oli aikaa reilut kaksi minuuttia.

"Jammu" Wilsonin taidonnäyte. Kuva: Ville Vuorinen.

Aikalisän jälkeen suoritusvarmuus löytyi jälleen. Susijengin puolustus piti viimeiset kaksi minuuttia latvialaiset nollilla ja viimeistään Wilsonin puolustajamerestä veivaama lay-up ratkaisi voiton suomalaisille.

Tuovi: ”Kamppailu ja terävyys”

– Yleensä meillä on ollut vaikeaa kamppailutilanteet fyysisempää Latviaa vastaan. Tänään kamppailimme heti alusta lähtien ja olimme terävästi pelissä kiinni. Kyllä se osoittaa, että emme tulleet tähän peliin pelkästään tämä viikko alla, vaan on ollut haastajamaajoukkuetta ja muita tapahtumia, jotka kantoivat siihen, että olemme valmiimpia pelaamaan kovia otteluita, Suomen apuvalmentaja Lassi Tuovi kertoi ottelun jälkeen.

Susijengi oli ottelun päällä ensimmäisestä puoliajasta lähtien. Pieni notkahdus kolmannella neljänneksellä oli kostautua, mutta joukkuepuolustus piti huolen, että lopussa taisteltiin voitosta.

6. pelaaja pääsi nauttimaan susipuolustuksesta parhaimmillaan. Kuva: Ville Vuorinen.

– Kanervon kolmosten kautta saimme hyökkäyspään auki, mutta kyllä se puolustukseen ratkesi. Ensimmäisellä puoliajalla olimme ruorissa, kun saimme levypallot ja pääsimme juoksemaan. Ilman sitä meillä ei ole mahdollisuuksia saada peliä haltuun.

Susijengi vei levypallot 48-44 ja onnistui pakottamaan Latvian 15 menetykseen, kun taas suomalaiset pitivät pallosta mainiosti huolta sortuen vain viiteen menetykseen.

Nuoret nälkäiset sudet ja laumanjohtaja

Poikkeuksellisen nuorella kokoonpanolla pelanneen Susijengin kokoonpanoon kuului peräti neljä tulokasta (Matias Ojala, Ville Tahvanainen, Ricky Waxlax, Henri Kantonen) ja kolme alle viisi miesten maaottelua pelannutta (Topias Palmi, Fiifi Aidoo, Mikael Jantunen).

Ojala (4/1) kunnostautui rouhijana, Aidoo (7/1) ajoi muutamaan kertaan urheilullisesti korille ja väläytteli taitojaan puolustuspään terrierinä sekä Palmi (7/5) pääsi esittelemään hyökkäyspään taitojaan.

Matias Ojala teki oivan ensiesiintymisen. Kuva: Ville Vuorinen.

– Tätä varten on taas treenattu koko kesä, että pääsee jälleen pukemaan Susijengin paidan päälle. Joukkueella ja itsellä meni ihan hyvin. Sain tuotua energiaa kentällä ja tuli tehtyä pari koriakin, Palmi kommentoi ottelun jälkeen.

Jo MM-karsinnoissa irti päässyt Jantunen taas viilsi parketilla kuin veteraani keräten Susijengi-uransa ensimmäisen tupla-tuplan 10 pistettä ja 11 levypalloa.

Konkariosastolla Kanervon (17/4/3 syöttöä) lisäksi hyökkäyspään sytyttäjänä toimi päätösneljänneksellä isoja heittoja upottanut Juho Nenonen (7/3). Suomen pistekärki ja ehdoton kentän kuningas oli kuitenkin Wilson, joka taiteili 19 pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Laumanjohtaja oli syystäkin tyytyväinen suojattiensa esiintymisestä.

Juho Nenonen nakutti tärkeitä heittoja Susijengille. Kuva: Ville Vuorinen.

– He tekivät enemmän kuin hemmetin hyvää duunia. Pukukopissa katsoin ympärille ja mietin, kuinka paljon uusia kasvoja ympärillä on. Oli ilmiömäistä, miten rohkeasti jokainen uusista pelaajistamme pelasi, Wilson virkkoi.

– He ovat varmaan katsoneet kokeneempiaan pelaamassa, koska he tulivat ja pelasivat samalla tavalla.

Susijengi pelaa seuraavan kerran Espoo Metro Areenalla ensi keskiviikkona 5. syyskuuta, kun Suomen vieraaksi matkustaa Euroopan ehdottomaan kärkeen kuuluva Liettua.

Lisätietoja: Ottelutilastot
Lisätietoja: Ottelutilastot.pdf

 
4.8.2021 21:21 Susijengi

Susijengi päätti kesänsä revanssivoittoon Tanskasta

Tiistai-iltana Tanskaa vastaan kompastellut Susijengi teki keskiviikkona odotetun ryhtiliikkeen ja hallitsi Helsingin Mäkelänrinteen URHEA-hallilla kumpaakin kenttäpäätyä matkallaan vakuuttavaan 79–59 (35–23) -voittoon. Illan tähtenä loisti ennätyspisteensä, 17, upottanut Remu Raitanen.

3.8.2021 21:17 Susijengi

Tanska tukahdutti Susijengin vahvuuksillaan URHEA-hallin avajaisottelussa

Helsingin Mäkelänrinteessä tehtiin tiistai-iltana suomalaista koripallohistoriaa, kun upouusi URHEA-halli vihittiin käyttöön Susijengin ja Tanskan välisen maaottelun merkeissä. Tanska pääsi pelaamaan ottelun avauspuoliskon mukavuusalueellaan ja vaikka Susijengi tauon jälkeen piristyikin, haki Tanska ottelusta 68–72 (24–42) -voiton.

11.7.2021 09:52 Susijengi

Susijengi kellisti olympiaisäntä Japanin Dettmannin juhlaottelussa

Susijengi päätti Okinawan turnauksen hymyyn hakemalla Suomen miesten maajoukkueen historian kautta aikain ensimmäisen voiton Japanista loppupistein 71–76 (30–34). Aihetta juhlaan oli kaksin verroin, sillä ottelu oli myös Henrik Dettmannin 300. maaottelu Suomen miesten maajoukkueen peräsimessä.

9.7.2021 10:25 Susijengi

Susijengin saumaton joukkuetyöskentely masensi Unkarin Okinawalla

Susijengi nappasi avausvoittonsa Okinawan turnauksessa peittoamalla Unkarin 72–89 (31–41). Ratkaisevan eron toisen jakson alussa hakenut Susijengi masensi vastustajansa tiiviillä joukkuepuolustuksellaan, jakoi hyökkäyspäässä peräti 26 syöttöä ja piti kolmosrallia esittäneen Unkarin päätösjaksolla takanaan rutiinilla.

7.7.2021 10:40 Susijengi

Belgia karkasi Susijengiltä miesten 1000. A-maaottelussa kautta aikain

Susijengi käynnisti urakkansa Okinawan kansainvälisen turnauksen avauspäivänä kohtaamalla Belgian miesten maajoukkueen 1000. A-maaottelussa kautta aikain. Joukkueet kamppailivat voitosta rinta rinnan, mutta Belgian päätösjakson hyökkäyslevypallot ja vapauttavat kolmoset siivittivät sen 64–74 (36–39) -voittoon.

13.6.2021 15:55 Susijengi

Tshekki hyödynsi Susijengin mustat hetket, Jantunen ja Tahvanainen vahvoina

Tshekki ei antanut Susijengille mahdollisuutta revanssivoittoon sunnuntaina Prahassa. Kotijoukkue aloitti ottelun kuudella lähes perättäisellä kolmosella, piti nuoren Susijengin avainpelaajat tiukassa vartioinnissaan ja hyödynsi vieraiden mustat hetket taidolla ja rutiinilla matkallaan 93–85 (56–36) -voittoon.

12.6.2021 18:27 Susijengi

Nuori Susijengi kiusasi Tshekkiä, kokenut isäntä kuittasi voiton

Olympiakarsintoihin valmistautuvan Tshekin pallollisen pelaajan puolustus ja 217-senttisen Ondrej Balvinin ankkuroima joukkuehyökkäys olivat nuorelle Susijengille myrkkyä lauantaina Prahassa. Keski-iältään 22,3-vuotiaan Susijengin vauhtipeli ja urheilullisuus saivat Tshekin pysymään varpaillaan, vaikka ottelu päättyikin kotijoukkueen 78–65 (33–32) -voittoon.

21.2.2021 19:55 Susijengi

Susijengi säpisi Georgian kumoon päätösneljänneksellä

Fantastinen avauspuolisko, raskas kolmas jakso ja puolustuspään onnistumisten myötä kuitattu päätösneljänneksen kasvojen pesu – siinä reseptit Susijengin EM-karsinnat päättäneeseen 70–78 (30–49)-voittoon Georgiasta. Susijengi selvisi helmikuun karsintaikkunasta tappioitta ja eteni EM-kisoihin kolmella voitolla kuudesta ottelusta.

19.2.2021 17:02 Pääjuttu

Kenraali Koponen katkaisi Sveitsin kirin vapaaheittoviivalta

Periksiantamaton Sveitsi kiri EM-karsintaottelussa Susijengiä vastaan täsmäaseillaan 27 pisteen takaa kahden heiton päähän. Loppuhetkillä joukkuepuolustus ja Petteri Koposen seitsemän vapaaheittoa nousivat arvoon arvaamattomaan, kun Susijengi otti 92–84 (49–31) voitolla jättiaskeleen kohti syksyn 2022 EM-kisoja.

30.11.2020 21:58 Susijengi

Susijengi kasvoi pelin sisällä, jäi hipan rooliin Serbiaa vastaan

Sveitsi-tappion sisuunnuttama Serbia oli lyödä tilannekovuudellaan ja toteuttamisellaan Susijengin kanveesiin jo maanantai-illan EM-karsintaottelun alkumetreillä. Edon Maxhunin herättämä Susijengi kasvoi pelin aikana silmissä, mutta Serbia katkaisi huolella Susijengin toisen puoliajan kirinpoikaset ja jäädytti ottelusta 75–66 (35–25)-voiton.

28.11.2020 22:29 Susijengi

Shermadini kuningas korien alla, Georgia Susijengiä väkevämpi

EM-karsintalohkoa tappiottomasti johtava Georgia lisäsi vyölleen kolmannen perättäisen päänahan kaatamalla Susijengin Espoo Metro Areenalla myöhään lauantai-iltana. Georgian korinaluspelaaminen suisti 216-senttisen Giorgi Shermadinin johdolla suomalaiset virhevaikeuksiin ja lopulta parkettiin pistein 85–91 (40–44).

30.7.2020 22:27 Susijengi

Susijengi kesti paineet, peittosi Viron toistamiseen

Vähintäänkin nuorekas Susijengi sai toistamiseen napattua päänahan Virolta 75-67 (34-34). Susijengillä oli hyvät ja huonot hetkensä, mutta yhtenäinen Suomi kaivoi puolustuspelinsä ja löysi tiensä voittoon vaikeuksien kautta Kisakallion Susi Training Centerissä.

29.7.2020 22:36 Susijengi

Nuori Susijengi riuhtoi, raateli ja puri voiton Virosta

Kotiturnauksessaan Liettuan ja Latvian piessyt Viro tiedettiin nälkäiseksi ja vaaralliseksi vastustajaksi. Keski-iältään 22,5-vuotiaas Susijengi tarjoili kuitenkin koronarajoitusten mukaiselle 485 hengen yleisölle mannaa karkaamalla avausjaksolla 17 pisteen johtoon ja löylyttämällä peli-iloa pursuten Tapiolan urheiluhallin taululle loppulukemat 97–76 (48–29).

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

18.8.2019 21:37 Susijengi

Susijengin nuoret käynnistivät takaa-ajon, Venäjä veti viimeisen korren

Koko- ja lihasylivoimalla pelannut Venäjä oli hyydyttää ja painia Susijengiin kanveesiin Koripalloliiton 80-vuotisjuhlaturnauksen päätösottelussa, mutta Susijengi syttyi nuorten pelaajien johdolla takaa-ajoon ja piipahti johdossakin ennen kuin Venäjä vei viimeisen viisiminuuttisen 19-4 ja karkasi Kiinan MM-kisoihin 67-81 (31-40) -voitto matkassaan.

8.8.2019 00:16 Susijengi

Serbian korinalusvoima liikaa ärhäkälle Susijengille

Susijengi lähti keskiviikkona haastamaan Serbiaa juoksemalla kenttää, latomalla kolmosia ja rynnimällä hyökkäyslevypalloihin. Taktiikka toimi mainiosti puolentoista jakson ajan, kunnes Serbia otti ohjat ja piti vieraiden tauon jälkeistä hurmosta lukuun ottamatta suitset tiukasti käsissään. Susijengi taipui Zrenjaninissa pistein 95-75 (54-36).

21.2.2019 22:10 Susijengi

Wilsonin kikkapussista löytyi 29 pistettä, Susijengin MM-unelma elää Ranska-voitolla

Susijengi iski kyntensä syvälle Ranskan lihaan 7009 katsojan edessä Espoo Metro Areenalla ja pääsi tuulettamaan rankasti elintärkeää 76-69 (31-33)-voittoa MM-karsintojen viimeisessä kotiottelussa. Susijengi sai tarvittavan vetoavun Bosnian voittaneelta Tshekiltä ja sai MM-kisapaikan kohtalon omiin tassuihinsa. Sunnuntaina Susijengi tarvitsee MM-kisoihin päästäkseen vähintään kolmen pisteen voiton Venäjästä Permissä.

30.11.2018 22:36 Susijengi

Susijengille sydäntäsärkevä tappio, Venäjä vei jatkoajalla

Susijengin päätösneljänneksen 13 pisteen johto ei riittänyt, kun Venäjä kipusi rinnalle ja jatkoajalla ohitse MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. 6. pelaaja tuki Susijengiä antaumuksella ja sydämellä loppuun asti, mutta itänaapuri väänsi 75-77 (36-27, 68-68) -voiton.

25.10.2018 15:32 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu Venäjää vastaan loppuunmyyty – Ranska-ottelun liput myyntiin 5.11.

Susijengin MM-karsintaotteluun on vielä reilut viisi viikkoa aikaa, mutta Espoo Metro Areenalla pelattava kamppailu Venäjää vastaan on jo myyty täyteen. MM-jatkokarsintojen viimeinen kotiottelu pelataan Ranskaa vastaan 21.2.2019 ja liput tulevat myyntiin 5.11.2018.

13.9.2018 21:59 Pääjuttu

Salinin heittokäsi yli kiehumispisteen, Susijengi ravasi Bosnia-Hertsegovinan ohitse

Susijengin kolmen neljänneksen loistopelaaminen poiki 24 pisteen johdon, mutta MM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan äityi jännitysnäytelmäksi. Susijengi piti päänsä mielettömän kotiyleisönsä edessä ja tuuletti 85-81 (43-34) –voittoa. Espoo Metro Areenan illan sankari oli 27 pistettä upottanut Sasu Salin.

Näytä lisää vastaavia