Susijengi millin päässä Euroopan mestarin kaadosta

23.8.2014 23:55 Susijengi oli lähellä lähettää shokkiaaltoja ympäri koripalloilevan maailman lauantai-iltana. Suomi johti Strasbourgissa hallitsevaa Euroopan mestari Ranskaa neljä minuuttia ennen loppua kymmenellä pisteellä. Ranska vei kuitenkin kokeneemman kaartinsa uroteoilla viimeiset minuutit 17-2 ja pakeni Susijengin leuoista voittoon lukemin 74–69 (42–33).

Petteri Koposen Susijengi piti lauantaina Ranskaa pihdeissään Strasbourgissa.

Sasu Salin oli ilmiömäinen pelin kolmannella jaksolla.

Sutten isosta miehistöstä Gerald Lee jr työsti parhaat minuutit. Kuvat: Ville Vuorinen.

Strasbourgin Rhénus Sports Arenan 3,600-päinen kotiyleisö hiljeni tyrmistyksestä nelisen minuuttia ennen ottelun loppua, kun Tuukka Kotti taisteli ensiksi Susijengin 57–64-johtoon, ja hetkeä myöhemmin Petteri Koponen (20/0/6 syöttöä) ruokki Erik Murphya (9/4) onnistuneeseen kolmen pisteen heittoon.

Susijengi ei kuitenkaan kyennyt nelistämään kymmenen pisteen johtoa enää suuremmaksi. Nicolas Batumin kaksi lähes perättäistä kolmosta palauttivat Ranskan iskuetäisyydelle. Vaikka Mikko Koivisto (4/1) onnistui vielä nostamaan Suomen 65–69-johtoon, ranskalaisratkaisijana juhlittiin Mickaël Gelabalea, joka rynni viidellä perättäisellä pisteellään tahtipuikon takaisin ranskalaisille.

Koposelle ja Murphylle tarjoutui vielä tilaisuus siirtää Suomi johtoon, mutta heitot osuivat rautoihin ja Ranska nautiskeli viiden pisteen voiton kentän pistekuninkaan Nicolas Batumin (28/1) vapaaheitoilla.

– Eilen oltiin Australiaa vastaan vähän kuin poikaporukka, joka lähti radalle kokeilemaan onneaan, mutta ratkesi ryyppäämään, kun ei ollut onni myötä. Tänään tultiin erilaisella asenteelta ja oltiin valmiit pelaamaan, Susijengin luotsi Henrik Dettmann runoili.

– Peli toimi kuten pitikin. Turha tässä muuta jossitella, kuin että saatiin kolme voittoheittoa ilmaan, ja että ne pitää pistää sisään. Tämä oli omissa käsissä, mutta onneksi on vielä pari harjoituskertaa jäljellä ennen kisoja.

Salin: ”Vähän kuin voitettu peli”

Perjantaina Susijengi tuskaili pahimman kerran heittopelissään Australiaa vastaan. Heittopelin takalukko vaivasi sinivalkoisia myös Ranska-ottelun ensimmäisen puolentoista jakson ajan.

Toisella jaksolla Suomen takalukkoa alkoi avata Petteri Koponen, joka jallitteli ranskalaispuolustusta minkä kerkesi ja nautiskeli kymmeneen minuuttiin kymmenen pistettä.

Kolmas jakso olikin silkkaa suomalaisnäytöstä. Ranskalle jäi sormi suuhun sutten puolustusmyllyssä, ja hyökkäyspäässä suomalaisittain esille nousi Sasu Salin (12/3/3 riistoa). ”Malmin roskisdyykkari” siirsi kahdeksalla perättäisellä pisteellä Suomen 50–46-tappioasemasta 50–54-johtoon.

Suomi onnistui pitämään johtoa aina viimeiselle minuutille, kunnes Ranska jyräsi väkisin ohi.

– Olihan tämä jo paljon parempaa peliä eiliseen nähden, aivan eri tekemisen meininki. Toki jäi kismittämään, että vähän kuin voitettu peli hävittiin, Salin pyöritteli päätään.

Myös Susijengin tehokärki Petteri Koponen jäi harmittelemaan käsistä livennyttä voittoa.

– Aika harvoin on mahdollisuus voittaa Euroopan mestari vieraskentällä. Tänään se oli käsissä, mutta sinne meni. On tässä toki aikamoisia loikkia tehty vuosien aikana, jos häviää parilla pisteellä Ranskalle ja pääasiallinen tunne on pettymys.

Möttölä: ”Hyvät 40 minuuttia”

Susikapteeni Hanno Möttölä oli Ranska-pelin tappiosta huolimatta suhteellisen tyytyväinen näkemäänsä.

– Ranska heitti ensimmäisellä puoliajalla hyvin, ja pysyimme silti iskuetäisyydellä, vaikka omat prosentit eivät olleet hääppöiset. Kolmas neljännes oli meiltä erinomaista peliä, mutta näitä pelejä ei saisi antaa noin pois kuin me tehtiin viimeisellä kolmeminuuttisella, Möttölä punnitsi.

– Tämä prosessi on edennyt koko ajan johdonmukaisesti ja nyt pelasimme hyvät – emme erinomaiset, vaan hyvät – 40 minuuttia. Se on tärkeintä ja tietää hyvää ensi viikkoa ajatellen.

Susijengin MM-turnee käynnistyy lauantaina 30. elokuuta Bilbaossa iltaottelulla hallitsevaa maailmanmestaria Yhdysvaltoja vastaan.

– Toivottavasti viikon kuluttua alamme voittaa näitä otteluita, Möttölä latasi.

Ranska – Suomi (21–15, 42–33, 54–58), miesten maaottelu, Strasbourg (Ranska) 23.8.2014

Suomi: Petteri Koponen 20/0/8 syöttöä, Sasu Salin 12/3/3 riistoa, Gerald Lee jr 9/6, Erik Murphy 9/4, Mikko Koivisto 4/1, Teemu Rannikko 4/1, Hanno Möttölä 3/4, Tuukka Kotti 2/6, Shawn Huff 2/3, Kimmo Muurinen 2/2, Matti Nuutinen 2/0, Antero Lehto.

Ranska: Nicolas Batum 28/1, Mickaël Gelabale 12/5, Antoine Diot 11/5, Boris Diaw 10/6/11 syöttöä.

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

Näytä lisää vastaavia