Susijengi rallatteli yli sadan pisteen, nuori Liettua pisti mallikkaasti kampoihin

5.9.2018 21:19 MM-karsintoihin valmistavassa maaottelussa Susijengi pisti taululle tylyt 103-75 (47-44) -lukemat nuorta Liettuaa vastaan Espoo Metro Areenalla. Liettualaiset pysyivät kyydissä puoliaikaan saakka, kunnes Susijengi löysi intensiteettinsä ja jätti vieraat vain seitsemään pisteeseen kymmenessä minuutissa.

Fiifi Aidoo lensi omissa korkeuksissaan. Kuva: Ville Vuorinen

Liettuan tulevaisuuden joukkue pisti oivasti kampoihin, mutta Susijengi oli puoliajalla teroittanut torahampaansa ja tunki liettualaisille jauhot suuhun. Susijengi puolusti koko kentän mitalta vierailijat ahtaalle, mikä poiki viljalti nopeita hyökkäyksiä toiseen päätyyn.

Kun Alex Murphy ja Mikael Jantunen tarjoilivat toisilleen helpot korit peräjälkeen, niin oli selviö, että nyt Susijengi irtoaa vastustajastaan. Päävalmentaja Henrik Dettmann pystyi kierrättämään kokoonpanoaan, kun jokainen suomalaispelaaja näytti tuovat jotain uutta parketille.

Mikael Jantunen toimi Matti Nuutisen kanssa Suomen sytyttäjinä. Kuva: Ville Vuorinen

Hetkellinen Topias Palmi -show, Carl ”#MeidänCalle” Lindbomin täräyttämä donkki ja lopulta Antti Kanervon nopean hyökkäyksen päättänyt kolmonen repäisi eron 30 pisteeseen 76-46. Susijengin viedessä kolmannen neljänneksen murskaluvuin 31-7 ottelun voittaja oli ratkaistu.

– Vaihdettiin vähän, että miten puolustetaan ja sen jälkeen päästiin aika hyvin kiinni kaikkeen. Kolmas jakso oli aika murhaava. Siinä saimme paljon energiaa kentälle ja erityisesti Mikael Jantunen ja Matti Nuutinen olivat erittäin hyviä siinä pätkässä. He käytännössä kahdestaan käänsi tämän matsin, Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas kertoi.

Tuovi: ”Löysimme intensiteetin puoliajalla”

Pitkälti nuorten Euroliigaa Lietuvos Rytas Vilnassa ja muutamasta kokeneemmasta pelaajasta muodostunut Liettua osoitti, että kuinka kovasta koripallomaasta on kyse.

Läpi ensimmäisen puoliajan Susijengi oli pinteessä, kun liettualaisten pallonliike pilkkoi Suomen puolustuksen kerta kerran jälkeen. Varsinkin Marek Blazevic (25/7) pääsi riehumaan liialti. Kolmannella neljänneksellä viimeistään Susijengin nosto intensiteetissä osoittautui liian isoksi palaksi purtavaksi vieraille.

Kolmas neljännes ei jättänyt jossiteltavaa. Kuva: Ville Vuorinen

– Vaihteleva peli. Liettua tuli nuorella joukkueella ennakkoluulottomasti peliin ja pisti meille luun kurkkuun. Kyllä siinä ensimmäisellä puoliajalla me olimme jatkuvasti perässä. Se taisi olla heidän hyvyyttä ja meidän vaisuutta, Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi aloitti.

– Sitten löydettiin intensiteetti puoliajalla. Aloimme kilpailemaan ja voittamaan kaksinkamppailuja. Sitä kautta peli kääntyi. Saimme hyvän herätyksen ja muistutuksen, että minkälaista on pelata, kun ei ole täysin pelissä sisällä.

Susijengin kippari Shawn Huff kehui vastustajaa ottelun jälkeen. Kuva: Ville Vuorinen

– Vaikka Liettua oli nuori, niin he näyttivät jo intensiteetillään, että kyseessä on koripallomaa sieltä parhaimmasta päästä. Treeneissä on vaikea simuloida näitä pelejä, joten tämä oli arvokas harjoitusmatsi, Susijengin kippari Shawn Huff virkkoi.

Murphy: ”Hienoa olla taas täällä”

Mieluisat paluumuuttajat Huff, Nuutinen ja Murphy pistivät heti tohinaksi Susijengin tuoreessa kotiluolassa. Kapteeni Huff väänsi konkarin elkein 11 pistettä, neljä levypalloa ja neljä syöttöä. Nuutinen (8/5/3 syöttöä) toi virtapiikin kolmannella neljänneksellä ja Murphy (14/1/3 syöttöä) nautti silmiinnähden sekä omasta pelaamisestaan kuin muiden onnistumisista.

Alex Murphy tuuletteli joukkuekavereidensa onnistumisia. Kuva: Ville Vuorinen.

– On hienoa olla taas täällä. Tämä oli ensimmäinen kertani tässä areenassa. On hienoa saada joukkueelle ja upeille Susijengi-faneille uusi koti, Murphy kertoi ottelun jälkeen.

Susijengiltä Huffin ja Murphyn lisäksi kolme pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille. Palmi (14/2) väänsi pisteensä ryppäissä, Fiifi Aidoo (11/1/5 syöttöä) huudatti kotiyleisöä yhdellä näyttävällä donkilla ja Kanervo (10/1) pelasi terävästi. Jantunen rouhi yhdeksän pistettä ja seitsemän levypalloa, kun taas Juho Nenonen nakutti yhdeksän pistettä.

Topias Palmi loisti Susijengi-paidassa toistamiseen. Kuva: Ville Vuorinen

Susijengi pelaa seuraavan kerran vieraskentällä maaottelun Latviaa vastaan Riikassa perjantaina.

Lisätietoja: Ottelutilastot
Lisätietoja: Ottelutilastot.pdf

 
13.6.2021 15:55 Susijengi

Tshekki hyödynsi Susijengin mustat hetket, Jantunen ja Tahvanainen vahvoina

Tshekki ei antanut Susijengille mahdollisuutta revanssivoittoon sunnuntaina Prahassa. Kotijoukkue aloitti ottelun kuudella lähes perättäisellä kolmosella, piti nuoren Susijengin avainpelaajat tiukassa vartioinnissaan ja hyödynsi vieraiden mustat hetket taidolla ja rutiinilla matkallaan 93–85 (56–36) -voittoon.

12.6.2021 18:27 Susijengi

Nuori Susijengi kiusasi Tshekkiä, kokenut isäntä kuittasi voiton

Olympiakarsintoihin valmistautuvan Tshekin pallollisen pelaajan puolustus ja 217-senttisen Ondrej Balvinin ankkuroima joukkuehyökkäys olivat nuorelle Susijengille myrkkyä lauantaina Prahassa. Keski-iältään 22,3-vuotiaan Susijengin vauhtipeli ja urheilullisuus saivat Tshekin pysymään varpaillaan, vaikka ottelu päättyikin kotijoukkueen 78–65 (33–32) -voittoon.

21.2.2021 19:55 Susijengi

Susijengi säpisi Georgian kumoon päätösneljänneksellä

Fantastinen avauspuolisko, raskas kolmas jakso ja puolustuspään onnistumisten myötä kuitattu päätösneljänneksen kasvojen pesu – siinä reseptit Susijengin EM-karsinnat päättäneeseen 70–78 (30–49)-voittoon Georgiasta. Susijengi selvisi helmikuun karsintaikkunasta tappioitta ja eteni EM-kisoihin kolmella voitolla kuudesta ottelusta.

19.2.2021 17:02 Pääjuttu

Kenraali Koponen katkaisi Sveitsin kirin vapaaheittoviivalta

Periksiantamaton Sveitsi kiri EM-karsintaottelussa Susijengiä vastaan täsmäaseillaan 27 pisteen takaa kahden heiton päähän. Loppuhetkillä joukkuepuolustus ja Petteri Koposen seitsemän vapaaheittoa nousivat arvoon arvaamattomaan, kun Susijengi otti 92–84 (49–31) voitolla jättiaskeleen kohti syksyn 2022 EM-kisoja.

30.11.2020 21:58 Susijengi

Susijengi kasvoi pelin sisällä, jäi hipan rooliin Serbiaa vastaan

Sveitsi-tappion sisuunnuttama Serbia oli lyödä tilannekovuudellaan ja toteuttamisellaan Susijengin kanveesiin jo maanantai-illan EM-karsintaottelun alkumetreillä. Edon Maxhunin herättämä Susijengi kasvoi pelin aikana silmissä, mutta Serbia katkaisi huolella Susijengin toisen puoliajan kirinpoikaset ja jäädytti ottelusta 75–66 (35–25)-voiton.

28.11.2020 22:29 Susijengi

Shermadini kuningas korien alla, Georgia Susijengiä väkevämpi

EM-karsintalohkoa tappiottomasti johtava Georgia lisäsi vyölleen kolmannen perättäisen päänahan kaatamalla Susijengin Espoo Metro Areenalla myöhään lauantai-iltana. Georgian korinaluspelaaminen suisti 216-senttisen Giorgi Shermadinin johdolla suomalaiset virhevaikeuksiin ja lopulta parkettiin pistein 85–91 (40–44).

30.7.2020 22:27 Susijengi

Susijengi kesti paineet, peittosi Viron toistamiseen

Vähintäänkin nuorekas Susijengi sai toistamiseen napattua päänahan Virolta 75-67 (34-34). Susijengillä oli hyvät ja huonot hetkensä, mutta yhtenäinen Suomi kaivoi puolustuspelinsä ja löysi tiensä voittoon vaikeuksien kautta Kisakallion Susi Training Centerissä.

29.7.2020 22:36 Susijengi

Nuori Susijengi riuhtoi, raateli ja puri voiton Virosta

Kotiturnauksessaan Liettuan ja Latvian piessyt Viro tiedettiin nälkäiseksi ja vaaralliseksi vastustajaksi. Keski-iältään 22,5-vuotiaas Susijengi tarjoili kuitenkin koronarajoitusten mukaiselle 485 hengen yleisölle mannaa karkaamalla avausjaksolla 17 pisteen johtoon ja löylyttämällä peli-iloa pursuten Tapiolan urheiluhallin taululle loppulukemat 97–76 (48–29).

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

18.8.2019 21:37 Susijengi

Susijengin nuoret käynnistivät takaa-ajon, Venäjä veti viimeisen korren

Koko- ja lihasylivoimalla pelannut Venäjä oli hyydyttää ja painia Susijengiin kanveesiin Koripalloliiton 80-vuotisjuhlaturnauksen päätösottelussa, mutta Susijengi syttyi nuorten pelaajien johdolla takaa-ajoon ja piipahti johdossakin ennen kuin Venäjä vei viimeisen viisiminuuttisen 19-4 ja karkasi Kiinan MM-kisoihin 67-81 (31-40) -voitto matkassaan.

8.8.2019 00:16 Susijengi

Serbian korinalusvoima liikaa ärhäkälle Susijengille

Susijengi lähti keskiviikkona haastamaan Serbiaa juoksemalla kenttää, latomalla kolmosia ja rynnimällä hyökkäyslevypalloihin. Taktiikka toimi mainiosti puolentoista jakson ajan, kunnes Serbia otti ohjat ja piti vieraiden tauon jälkeistä hurmosta lukuun ottamatta suitset tiukasti käsissään. Susijengi taipui Zrenjaninissa pistein 95-75 (54-36).

21.2.2019 22:10 Susijengi

Wilsonin kikkapussista löytyi 29 pistettä, Susijengin MM-unelma elää Ranska-voitolla

Susijengi iski kyntensä syvälle Ranskan lihaan 7009 katsojan edessä Espoo Metro Areenalla ja pääsi tuulettamaan rankasti elintärkeää 76-69 (31-33)-voittoa MM-karsintojen viimeisessä kotiottelussa. Susijengi sai tarvittavan vetoavun Bosnian voittaneelta Tshekiltä ja sai MM-kisapaikan kohtalon omiin tassuihinsa. Sunnuntaina Susijengi tarvitsee MM-kisoihin päästäkseen vähintään kolmen pisteen voiton Venäjästä Permissä.

30.11.2018 22:36 Susijengi

Susijengille sydäntäsärkevä tappio, Venäjä vei jatkoajalla

Susijengin päätösneljänneksen 13 pisteen johto ei riittänyt, kun Venäjä kipusi rinnalle ja jatkoajalla ohitse MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. 6. pelaaja tuki Susijengiä antaumuksella ja sydämellä loppuun asti, mutta itänaapuri väänsi 75-77 (36-27, 68-68) -voiton.

25.10.2018 15:32 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu Venäjää vastaan loppuunmyyty – Ranska-ottelun liput myyntiin 5.11.

Susijengin MM-karsintaotteluun on vielä reilut viisi viikkoa aikaa, mutta Espoo Metro Areenalla pelattava kamppailu Venäjää vastaan on jo myyty täyteen. MM-jatkokarsintojen viimeinen kotiottelu pelataan Ranskaa vastaan 21.2.2019 ja liput tulevat myyntiin 5.11.2018.

13.9.2018 21:59 Pääjuttu

Salinin heittokäsi yli kiehumispisteen, Susijengi ravasi Bosnia-Hertsegovinan ohitse

Susijengin kolmen neljänneksen loistopelaaminen poiki 24 pisteen johdon, mutta MM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan äityi jännitysnäytelmäksi. Susijengi piti päänsä mielettömän kotiyleisönsä edessä ja tuuletti 85-81 (43-34) –voittoa. Espoo Metro Areenan illan sankari oli 27 pistettä upottanut Sasu Salin.

7.9.2018 22:23 Susijengi

Tahvanainen ja Palmi tykittivät Susijengin kolmanteen perättäiseen voittoon

Tampereen Pyrinnöstä ponnistava Topias Palmi löi alkutahdit heittämällä 13 pistettä avausneljänneksellä ja vasta 18-vuotias HNMKY-kasvatti Ville Tahvanainen oli silkkaa liekkiä loppuhetkillä, kun Susijengi jatkoi voittoputkeaan kaatamalla Latvian Riiassa 84-86 (42-49).

31.8.2018 22:11 Susijengi

Susijengi korkkasi Metro Areenan voitolla, nuori kaarti ”ilmiömäisen rohkea”

Susijengi järjesti lämpimät tupaantuliaiset uudessa kotiluolassaan Espoo Metro Areenassa päihittämällä nuorella ja nälkäisellä kokoonpanollaan Latvian 80-73 (39-37). Suomen puolustus oli rautaa läpi ottelun ja Antti Kanervon liekinheitin sytytti Susijengin hyökkäyksen päätösneljänneksellä ilmiliekkeihin.

30.8.2018 19:53 Susijengi

Susijengin tusina Latviaa vastaan nimetty – "Nuori osasto on esiintynyt ennakkoluulottomasti"

Espoo Metro Areenan parketilla nähdään perjantai-iltana silmäys Susijengin tulevaisuuteen. Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti neljä maajoukkuedebytanttia ja tukun nuorempaa susikaartia kokoonpanoon syksyn maaotteluavaukseen Latviaa vastaan.

2.7.2018 22:11 Susijengi

Susijengi ilotteli lohkokakkosena MM-jatkokarsintoihin täyden Hartwall Arenan todistaessa

Peräti 12 183 -päinen kotikatsomo loi heinäkuisena maanantaina Hartwall Arenalle viime syksyn EM-kotikisojen tunnelman, kun alkuvaikeuksista selvinnyt Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena. Tehotrio Koponen-Salin-Markkanen liekitti islantilaissukkaa 64 pisteen edestä.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

Näytä lisää vastaavia