Susijengi taisteli korkealla energialla, Italia karkasi kolmosillaan

12.8.2017 00:35 Susijengin kesän paras puolustusesitys ja ensimmäisen puoliskon tasapainoinen hyökkäyspeli eivät aivan riittäneet voittoon lauantai-iltana Cagliarissa. Kolmannen jakson kolmossuman ja pelin jälkipuoliskon painimolskiotteidensa sisuunnuttama Italia karkasi 12 pisteen johtoon ja piti päänsä kylmänä Suomen loppukirissä. Italia pääsi nauttimaan voitosta pistein 75-70 (34-38).

Lauri Markkanen naulasi 19 pistettä, mutta Italia karkasi Susijengiltä toistamiseen.

Teemu Rannikko piti pelin alkupuoliskolla palloskriinipelaamisen maisteriklinikan.

Junnu Lee nosteli lähietäisyyksiltä pisteitä korkein tarkkuuksin.

Susijengin puolustus oli avauspuoliskolla rautaa. Kuvassa tyylinäyte Jammu Wilsonilta.

Otteet kovenivat tauon jälkeen. Sasu Salin sai iskun leukaansa pari minuuttia ennen taukoa. Kuvat: Ville Vuorinen.

Pelin alkupuoliskolla ainoastaan avausneljänneksen synkkä yhdeksän pallonmenetyksen saldo esti Susijengiä karkaamasta suurinumeroiseen johtoon Italiasta.

Italia oli alituiseen hätää kärsimässä joka paikkaan sutena ehtivän suomalaispuolustuksen siimeksessä, eikä kyennyt saamaan aikaiseksi lähes ainuttakaan tasapainoista heittoa kolmen pisteen viivan sisältä. Toisessa päädyssä kentän ikäpresidentti Teemu Rannikko pyöritti kesän nautittavinta susihyökkäystä luoden magiaa joka ainoasta palloskriinistä.

Italia pääsi vielä peliin mukaan ennen taukoa kiskomalla 27-35-takaa-ajoasemasta pariminuuttisen 7-0, mutta Lauri Markkanen pelattiin sekuntia ennen isoa taukoa paraatiasemaansa metri kolmosviivan takaa. Jyväskylän nuori härkä laukaisi käsi naamallaan korkeakaarisen kolmosen, joka lävisti koriraudan summerin soidessa ja petasi Susijengille 34-38-taukojohdon.

Peli alkoi kääntyä Italialle kolmannella jaksolla. Nimimiehet Luigi Datome ja Marco Belinelli aloittivat kaukoheittojen viljelyn, ja Italia onnistui kymmenen minuutin aikana peräti kuudesti kaaren takaa. Toisessa päässä kenttää tuomarilinja lipsahti pari astetta liberaalimpaan suuntaan, eikä Susijengi saanut paraatihyökkäyksiään pyörimään italialaisten viikatteiden iskiessä käsivarsille ja niittäessä suomalaispelaajaa parketin pintaan.

Italia johti peliä parhaimmillaan lukemissa 71-59, mutta Susijengi tuli vielä kerran. Lauri Markkaselle pelattiin liukuhihnalta 1-1-ratkaisuja, ja kesän parhaan pelinsä pelannut Alex Murphy raatoi sutena irtopalloja kouriinsa. Suomi nousi neljän pisteen päähän (71-67), ennen kuin Marco Belinelli onnistui kaaren takaa ja petasi Italialle voiton.

- Meillä oli tänään mahdollisuus voittaa, ihan turhaan annoimme Italian päästä ohi. Meillä oli mahdollisuus lyödä kunnon ero tauluun heti alussa, mutta pallonmenetyksiä tuli ihan liikaa, susi-kapteeni Shawn Huff virkkoi.

- Energiataso ja intensiteetti olivat juuri oikealla kohdalla. Nyt pitää keskittyä siihen, että saadaan tarkkuus ja yksityiskohdat kuntoon.

Kovuuteen vastaaminen kesti hetken

- Ekalla puoliskolla puolustimme äärimmäisen hyvin ja pääsimme juoksemaan kenttää haluamallamme tavalla. Pelimme ei ole kuitenkaan vielä valmista. Kommunikaatiokatkoksien johdosta syötimme palloa vähän minne sattuu. Ilman pallonmenetyksiä pelin alku olisi ollut meiltä aivan erinomainen, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala arvioi.

- Toiselle puoliskolle tultaessa Italia oli selvästi puhunut pukukopissa, että nyt pistetään peli vielä kovemmaksi. Emme pystyneet heti vastaamaan Italian kovuuteen pystypainissa, ja kun otteet kovenivat, tunteemme eivät aivan pysyneet kontrollissa.

Pelin avauspuoliskolla Teemu Rannikko (8/4/7 syöttöä) osoitti edelleen olevansa korkean kansainvälisen tason pelaaja, kun taas Lauri Markkanen (19/7/2 blokkia) onnistui erikoisvartioinnista huolimatta hakeutumaan 11 kertaa vapaaheittoviivalle ja levittämään Susijengin peliä silkalla olemassaolollaan.

Ensimmäistä kesäänsä susipaidassa pelaava Alex Murphy (6/5) oli energia- ja puolustuspelaamisellaan arvokas lisä Susijengiin ja väläytteli erikoisosaamistaan erityisesti viime minuuttien kirivaiheen aikana.

Ottelun levypallot Susijengi vei vakuuttavasti 39-30.

Turkki vastassa lauantaina

Susijengi pelaa kolmannen huipputason ottelunsa neljän päivän sisään lauantai-iltana, kun joukkuetta vastaan asettuu viime vuosien arvokisoista tuttu vastustaja, Turkki.

- Vaikka olemmekin ottaneet isoja kehitysaskelia, itseluottamuksen kannalta olisi hyvä napata voitto. Tänään johdimme 28 minuuttia peliä ja harmittaa, että matsi lähti käsistämme, mutta ei auta pistää päätä pensaaseen, Toijala ennakoi huomista.

- Turkki on taas erilainen vastustaja kuin mitä vastaan olemme kahdesti peräkkäin pelanneet. Nyt otetaan taas askel eteenpäin ja päätetään tämä turnaus kunnialla.

Turkki ja Susijengi mittelevät Cagliarissa lauantai-iltana klo 21:45 Suomen aikaa.

Italia-Suomi 75-70 (18-25, 34-38, 58-54), miesten maaottelu, Cagliari (Italia) 11.8.2017

Suomi: Lauri Markkanen 19/7/2 blokkia, Gerald Lee Jr. 9/1, Teemu Rannikko 8/4/7 syöttöä, Mikko Koivisto 7/2, Alex Murphy 6/5, Shawn Huff 6/3, Sasu Salin 5/3/3 syöttöä, Erik Murphy 5/2, Matti Nuutinen 3/1, Jamar Wilson 2/5/5 syöttöä/2 blokkia, Tuukka Kotti 0/3, Antto Nikkarinen 0/0, Carl Lindbom, Joonas Cavén

Italia: Luigi Datome 14/1/4 syöttöä, Marco Belinelli 14/0/3 syöttöä, Pietro Aradori 12/3, Nicolo Melli 10/6/4 syöttöä.

 

Ottelutilastot: Italia – Suomi
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

Näytä lisää vastaavia