Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

5.9.2017 23:20 Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

Carl Lindom ja Susijengi ansaitsi EM-jatkopaikkansa Istanbuliin päihittämällä Kreikan.

Lauri Markkanen tekemässä, mitä Lauri Markkanen tekee.

Ottelun hahmo oli Kreikan puolustusta mielensä mukaan pyöritellyt kenraali Petteri Koponen.

Kauaksi taakse ei jäänyt ominaiseen tapaansa isoihin peleihin syttyvä Teemu Rannikko.

Kapteeni Shawn Huff pystyi katsomaan ylpeänä joukkueensa esitystä.

Hartwall Arenalla oli Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisö.

Susijengi kohtaa huomenna Islannin. Kuvat: Ville Vuorinen.


Susijengi pääsi päätösneljännekselle 15 pisteen johdossa 52-67, mutta Kreikka löi kentälle ennakkoluulottomasti liudan nälkäisiä vaihtopelaajia, joilla ei ollut mitään hävittävää. Neljänneksen puolen välin tienoilla Nikos Pappas juoksi Kreikan vastahyökkäyksen kärkenä eron vain neljään pisteeseen 65-69.
 

”Taikuri” Rannikko ei kokeneena vähästä hätkähtänyt, vaan hetkeä myöhemmin riisti juonikkaasti pallon kreikkalaisilta siintäen kohti hyökkäyspäätä. Kreikka rikkoi epäurheilijamaisesti Rannikkoa ja päävalmentaja Kostas Missas otti vielä kaiken kukkuraksi teknisen virheen päälle. Rannikko oli takuuvarma vapaaheittoviivalta ja Suomen pallonhallinta päättyi Lauri Markkasen jäätävään kolmoseen. Yhdessä pallonhallinnassa Susijengi sai aikaan kuusi pistettä ja ero oli jälleen kymmenessä 65-75.
 

Kreikalta löytyi vielä paukkuja, mutta Rannikko pysäytti helleenien rypistyksen vielä kerran Hartwall Arenan räjäyttäneellä kolmosellaan. Rajusti ajossa rikottu Markkanen, Koponen ja loppusummerin soidessa vielä yhden kolmosen upottanut Rannikko viimeistelivät loppulukemat.
 

– Kreikka ottaa joukkueena aika kovaa, laittaa agressiivisesti vastaan ja ottaa paljon riskejä. Kreikka on on tehnyt vastaavan nousun nyt kaikissa kisojen peleissään, myös esimerkiksi Ranska vastaan, Markkanen laukoi.

Koponen rankaisi, Rannikko määräsi

Vaikka Kreikka pääsikin iholle päätösneljänneksellä, niin koko 40 minuutin aikana paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä. Susijengi johti peliä ensimmäisestä minuutista lähtien ja Kreikka ei missään vaiheessa yltänyt johtoon asti.
 

– Pelasimme erinomaisen pelin neljänkymmenen minuutin ajan. Peli oli meidän kontrollissa, saimme vahvan alun 14-3-juoksulla ja Kreikka ei loppua lukuun ottamatta päässyt lähelle. Olimme juuri tuon 10-12 pistettä parempi joukkue, kaksikymmentä vuotta sitten ensimmäisen maaottelunsa pelannut Rannikko kommentoi lehdistötilaisuudessa.
 

– Valmentaja Rannikko sanoi jo kaiken, mitä sanottavissa on, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann nyökytteli hymyillen vieressä.
 

Viinin tapaan vanhenevan Rannikon saldo ottelussa oli 14 pistettä ja taikurimaiset viisi korisyöttöä. Markkanen järisytti korirenkaita vasaradonkeillaan 17 pisteen ja 6 levypallon arvoisesti, kippari Shawn Huff (8/5) löysi tarvittavat keinot auttaa joukkuettaan, Sasu Salin (7/4/4 syöttöä) ahmi elintärkeitä irtopalloja ja ensimmäiset EM-minuuttinsa pelannut Carl ”#MeidänCalle” Lindbom (5/5) iski ensimmäisen puoliajan komeimman donkin suoraan hyökkäyslevypallosta.
 

– Ei Callea oltu säästelty penkillä, peli vaan menee niin, että huolimatta siitä ketkä kentällä pelaavat, joutuvat ottamaan siellä vastuuta. Alkoi tulla virheitä, mikä loi luonnollisen rotaation ja toi  Callen kentälle ja meille mahdollisuuden katsoa miten tilanne menee, Dettmann sanoi.
 

- Menin kentälle ja annoin parhaani, ei siinä muuta voi. Ei voi sanoin kuvailla sitä energiaa, minkä yleisö antaa, Lindbom sanoi vaatimattomasti.
 

Parketin sadanpäämies, päällikkö ja kenraali oli kuitenkin Petteri Koponen, jonka käsi on selkeästi vertynyt turnauksen edetessä. Koponen piti pilkkanaan palloskriinien kautta puolustajakseen joutuneita kreikkalaismörssäreitä shake and bake -hyppyheitoillaan 24 pisteen, kahden levypallon ja kuuden syötön arvoisesti.

Rannikko: ”Fanit on yksi syy, miksi voitamme”

Susijengin lisäksi Hartwall Arenalla erottui jälleen 6. pelaaja, joka yltyi mielettömään kannustukseen joukkueen sitä tarvitessa ja vihellyskonsertteihin kreikkalaisten heittäessä vapaaheittoja. Kreikka saikin 29 vapaaheittoa, joista sisään meni vain 17 (59%).
 

– Olen käynyt pitkän tien B-divisioonasta siihen, että Suomi järjestää EM-alkulohkon Helsingissä. Isoin juttu minulle on, että meillä on kolmetoistatuhatta ihmistä katsomassa ja jokainen peli on ollut loppuunmyyty. Yksi syy, miksi pystymme voittamaan isompia koripallomaita, on fanit, koko Susijengin nousun elänyt Rannikko virkkoi.
 

Jatkolipun Istanbuliin kuudentoista parhaan joukkoon varmistanut Susijengi pelaa kotiyleisönsä edessä Helsingissä vielä kerran huomenna keskiviikkona 6.9. kello 20:45. Vastaan tulee Islanti tukenaan mittava fanijoukko. Elämyksiä on varmasti luvassa jälleen sekä katsomossa että kentällä.
 

– Valmistaudumme huomenna aivan samalla tavalla kuin kaikkiin muihinkin peleihin: katsomme videoita, vedämme aamutreenit ja siitä se lähtee. Ei mitään erityistä vaan täysin normaali valmistautuminen.

 
9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

23.11.2016 Maaottelu

PostNord on Susijengin uusi pääyhteistyökumppani

Pohjoismaiden johtavaan logistiikkakonserniin kuuluva PostNord Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä PostNordista tulee Suomen koripallomaajoukkueen – Susijengin – uusi pääyhteistyökumppani. Tuore sopimus kattaa laaja-alaisesti myös nuorten ja naisten maajoukkuetoimintoja sekä näkyvyyksiä ensi vuonna Helsingissä järjestettävissä miesten EM-kilpailuissa.

13.9.2015 Maaottelu

Susijengi taisteli Serbiaa vastaan, EM-kisat päätökseen saappaat jalassa

MM-hopeamitalisti Serbia osoittautui liian kovaksi palaksi purtavaksi Susijengille EM-kisojen pudotuspeleissä numeroin 94-81 (48-43). Susijengi taisteli kolme neljännestä tasaisesti, mutta serbialaiset repivät eron päätösneljänneksen alussa heittämällä neljä peräkkäistä kolmosta pussin pohjalle.

10.9.2015 Maaottelu

Kookas Puola jyräsi Susijengin EM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi joutui tyytymään tappioon EM-alkulohko A:n viimeisessä pelissään, kun isokokoinen Puola pakotti Suomen pelaamaan omalla tempollaan. Susijengi oli vielä kiinni kolmannen neljänneksen alussa, mutta kehno heittopeli ei riittänyt takaa-ajoon, vaan Puola nappasi 65-78 (41-42) -voiton. Susijengi eteni EM-kisoissa puolivälieriin, joissa vastaan tulee MM-hopeamitalisti Serbia.

9.9.2015 Maaottelu

Susijengi ulvoi Bosnia-Hertsegovinan kumoon, EM-jatkopaikka varmistui

Susijengi varmisti jatkopaikkansa EM-kisoissa superonnistumisella oikeaan paikkaan Montpellierin huutomyrskyssä. Susijengin torahammas eli aggressiivinen puolustus ruokki onnistumisia ja itseluottamusta hyökkäykseen, minkä myötä Suomi jylläsi ylivoimaiseen 59-88 (27-41) -voittoon Bosnia-Hertsegovinasta.

Näytä lisää vastaavia