Susijengin MM-karsinnat käyntiin trillerivoitolla, Wilson ja Kanervo joukkueen sytyttäjät

24.11.2017 22:25 Susijengin urakka vuoden 2019 Kiinan MM-kisojen karsinnoissa alkoi joukkueelle jo ominaiseksi tavaksi muodostuneella trillerillä, 80-82 (36-39) -vierasvoitolla Bulgariasta. Jamar Wilson piti päänsä kylmänä Bulgarian loppurutistuksessa ja Antti Kanervo tahditti kolmosillaan Susijengin karkumatkalle, mutta elintärkeän karsintavoiton suurin sankari oli koko joukkue.

Erik Murphy ja taistelevat sudet aloittivat MM-karsinnat vierasvoitolla Bulgariasta.

18 pistettä upottanut Antti Kanervo oli Susijengin jokerikortti.

Jamar Wilson toimi joukkueen voiton varmistajana loppuhetkillä.

Anton Odabasi antoi osviittaa potentiaalistaan.

Roope Ahonen pelasi uransa 50. A-maaottelun. Kuvat: Ville Vuorinen / FIBA Europe.

Ottelu näytti ratkeavan jo kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun nurkkaan vapaaksi jätetty Matti Nuutinen (8/2) hyödynsi Erik Murphyn (10/6/3 syöttöä) oivallisen syötön ja tahditti Susijengin kymmenen pisteen karkumatkalle lukemissa 70-80.

Kuten Susijengi oli itse kesän EM-kisoissa todennut Puolaa vastaan nousemalla puolessatoistaminuutissa yhdeksän pisteen takaa jatkoajalle, koripallo-ottelu ei ole kuitenkaan ohi ennen kuin harmaapaidat viheltävät pilliin.

Fyysistä ja periksiantamatonta itäeurooppalaista koripalloa pelaava Bulgaria sai yleisönsä mukaan loppurynnistykseen, imi energiaa kovista henkilökohtaisista suorituksista ja sai mahdollisuuden siirtyä johtoon 30 sekuntia ennen loppua. Matti Nuutinen puolusti kuitenkin ensiksi Pavel Marinovin (15/5/3 syöttöä) tyylipuhtaasti pimentoon, jonka jälkeen Jamar Wilson (20/5/7 syöttöä/3 riistoa) blokkasi Asen Velikovin heittoyrityksen ja kalasti tiensä vapaaheittoviivalle.

Wilsonin upotettua kummatkin heittonsa ja siirrettyä Suomen 79-82-johtoon Susijengi pakotti Pavel Marinovin vapaaheittoviivalle, kun pelikellossa oli enää runsas sekunti aikaa. Marinov upotti ensimmäisen ja yritti taktikoida heittämällä toisen vapaaheiton eturaudan kautta joukkuetoverilleen, mutta Bulgarian ykköstähti Alexander Vezenkov (16/7/3 syöttöä) maksoi oppirahoja lähtemällä liian aikaisin liikkeelle.

Tuomarit vihelsivät pilliin ja pallo annettiin Susijengille. Mikko Koivisto (3/1) syötti sisäänheiton Matti Nuutiselle, jonka tehtäväksi jäi kuljettaa pelikelloon jäänyt sekunti umpeen.

- Bulgaria oli sisukas joukkue. He puolustivat erinomaisesti ja liikuttivat palloa hyvin, mutta me olimme tänään ”haalarisusia”. Meiltä puuttui tukku tärkeitä pelaajia, mutta pelaajamme pelasivat suurella sisulla ja sydämellä ja ansaitsivat tämän voiton meille, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kiitteli omiaan.

Wilson: ”Penkiltä löytyi koko ajan uusia miehiä”

Susijengiltä puuttui MM-karsinta-avauksesta NBA:ssa pelaavan Lauri Markkasen lisäksi FIBA:n ja Euroliigan välisen kiistan välikappaleiksi joutuneet Petteri Koponen ja Sasu Salin, unohtamatta EM-kotikisajoukkueeseen kuuluneita runkopelaajia Teemu Rannikkoa ja Gerald Lee Junioria.

Lisää jobinpostia joukkueelle toi Tuukka Kotin (2/1) vetäytyminen kentältä runsaan seitsemän minuutin pelin jälkeen.

Susijengi ei kuitenkaan jäänyt harmittelemaan poissaoloja ja kolhuja, vaan tilkitsi ottelun avauspuoliskon edetessä puolustuspään vuotojaan ja pääsi hiljalleen niskan päälle viitisen minuuttia ennen taukoa. Ryhmän unilukkarina toimi kapteeni Shawn Huff (14/2), joka herätteli omiaan kulmasta upotetulla hurmoskolmosella ja koritelinettä ravisuttaneella donkilla sekä teki töitä koko persoonallaan ohjeistaen omiaan kädestä pitäen.

Kolmannella jaksolla oli puolestaan Äänekosken lahjan suomalaiselle koripallolle, Antti Kanervon (18/2), aika näyttää parastaan. Ensimmäisen maaottelunsa kolmeen ja puoleen vuoteen pelannut Helsinki Seagullsin takamies kairasi viisi ensimmäistä kolmen pisteen heittoyritystään naruihin johdattaen Susijengin parhaimmillaan 43-57-karkuasemaan.

- Ekalla puoliskolla ei tullut testattua heittokättä, mutta löysin puolustuksen kautta rytmini. Kun kolmannen jakson alkajaisiksi sain pari sisään putkeen, sen jälkeen jätkät löysivät minut loistavasti, Kanervo hymyili vaatimattomana.

Päätösjaksolla Suomen kaikki kaikessa oli Jammu Wilson, joka liukasteli järjestelmällisesti puolustajistaan ohi, upotti tärkeän kupin toisensa jälkeen ja löysi joukkuetoverinsa oivaltavilla syötöillään.

- Päävalmentaja sanoi tauolla, että kunhan jaksamme keskittyä omaan puolustukseemme, turhautamme kyllä Bulgarian ennen pitkää. Saimme itsellemme pienen lepopieluksen kolmannella jaksolla ja lopussa melkein kävi kalpaten, mutta pidimme kuitenkin hermomme kasassa, Wilson pohdiskeli.

Kolmatta vuottaan Susijengissä pelaava Wilson piti Bulgaria-voittoa yhtenä uransa ikimuistoisimmista.

- Lähtökohtamme peliin olivat vaikeat, mutta penkiltä löytyi koko ajan uusia miehiä isoihin rooleihin. Tulimme Bulgariaan avaamaan karsinnat voitolla, ja tärkeintä on, että onnistuimme siinä.

Odabasilla erinomainen avaus, Madsen pimensi Vezenkovin

Päävalmentaja Dettmannin lausuma ”haalarisusista” oli oivallinen, sillä Susijengi hyödynsi Botevgradissa koko materiaaliaan.

Huff, Kanervo ja Wilson nousivat lauantaiaamun lehtien otsikoihin, mutta oma työn sankarinsa oli Erik Murphy (10/6/3 syöttöä), joka urakoi ekstraminuutit Kotin istuessa penkillä. Murphyn ruuti oli kaaren takaa kylmää (kolmoset 1/7), mutta ”Susi-Erkki” ansaitsi puhtaat paperit pystypainillaan bulgarialaissenttereitä vastaan.

Matti Nuutinen (8/2) oli tuttuun tapaan mies paikallaan ja iski molemmissa päissä kenttää aina Bulgarian sitä vähiten odottaessa. Nuoresta osastosta Anton Odabasi (6/0) väläytteli hyökkäyspään monipuolisuuttaan toisella neljänneksellä ja Alexander Madsen (1/4/5 syöttöä) lunasti kiitettävät paperit Bulgarian tähden Alexander Vezenkovin paimentamisessa.

Ottelussa rikottiin myös rajapyykkejä, kun Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen (0/1) pelasi uransa 50. A-maaottelun.

- Tämä oli koko joukkueen voitto. On vaikeaa tulla avaamaan karsinnat vieraskentälle ilman viisikollista avainpelaajia. Meillä oli kuitenkin uskoa omaan tekemiseen ja tiesimme, että kun pakitamme kovaa ja liikutamme palloa, ratkaisijoita kyllä löytyy, Susijengi-kippari Shawn Huff uhkui.

- Meillä oli lopussa vaikeutemme, mutta pystyimme pitämään päämme. Olen hemmetin ylpeä näistä jätkistä ja tästä voitosta tänään.

MM-karsintalohkon toisessa ottelussa Tshekki ryöpytti Islantia kotonaan 89-69 (39-30) Jaromir Bohacikin viitoittaessa tietä 20 pisteellä. Susijengi isännöi Tshekkiä Helsingin Jäähallissa maanantai-iltana 27.11. klo 18:30.

Bulgaria – Suomi 80-82 (19-17, 36-39, 53-60), miesten maaottelu, MM-karsintaa, Botevgrad (Bulgaria) 24.11.2017

Suomi: Jamar Wilson 20/5/7 syöttöä/3 riistoa, Antti Kanervo 18/2, Shawn Huff 14/2, Erik Murphy 10/6/3 syöttöä, Matti Nuutinen 8/2, Anton Odabasi 6/0, Mikko Koivisto 3/1, Tuukka Kotti 2/1, Alexander Madsen 1/4/5 syöttöä, Roope Ahonen 0/1, Carl Lindbom 0/0, Antto Nikkarinen.

Bulgaria: Stanimir Marinov 18/2, Alexander Vezenkov 16/7/3 syöttöä, Pavel Marinov 15/5/3 syöttöä, Alexander Georgiev Yanev 9/6, Chadar Kostov 8/5.

Ottelutilastot: Bulgaria – Suomi
 
26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

29.6.2018 21:19 Susijengi

Susijengi taipui Tshekin kovassa käsittelyssä – Nuutinen Suomen valopilkku

Tshekin fyysisyys hyydytti Susijengin Pardubicessä, ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta suomalaiset joutuivat Tshekistä kotimatkalle 77-73 (37-36) -tappio niskassaan. MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratkaisut nähdään maanantaina.

25.6.2018 21:24 Pääjuttu

Susijengi karisti Viron MM-kenraalissa, Markkanen pani ranttaliksi

Susijengi jätti vähän jossiteltavaa Hartwall Areenalla, kun suomalaiset löylyttivät Viroa tuplamaaotteluiden toisessa osassa 95-76 (43-24). Kesän ensimmäisen esiintymisensä susipaidassa tehnyt Lauri Markkanen kuritti Viroa 23 pisteen ja 12 levypallon arvoisesti.

21.6.2018 22:04 Pääjuttu

Susijengi selviytyi Saku Suurhallin hermopaineesta, tulokkaat toivat virtapiikin

Susijengin eläimellinen puolustus poiki ensin jatkoajan ja sen jälkeen 69-76 (38-37) -jatkoaikavoiton Virosta valmistavassa maaottelussa Saku Suurhallissa, Tallinnassa.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

24.5.2018 15:47 Susijengi

Juhlitaan yhdessä lisenssiennätystä! Susijengi kohtaa Viron korisperheen kiitosottelussa

Susijengi aloittaa kesän kotiottelut Hartwall Arenalla Viroa vastaan 25. kesäkuuta. Ottelu on koko korisperheen juhlatapahtuma historiallisen 20 000 lisenssin rajan rikkomisen kunniaksi.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Katsojat

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

15.4.2018 11:00 Pääjuttu

Lauri Markkanen Susijengin vahvuudessa kesän MM-karsintapeleissä

Sensaatiomaisen tulokaskauden NBA:n kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin seuroihin lukeutuvan Chicago Bullsin paidassa päättänyt Lauri Markkanen, 20, nähdään Susijengin paidassa kesän 2018 MM-karsintaotteluissa. Susijengi jatkaa karsintataivaltaan juhannuksen jälkeen Tshekkiä ja Islantia vastaan.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.2.2018 10:00 Pääjuttu

Susijengi ylistää fanejaan taisteluvoiton jälkeen

MM-karsintojen sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä Helsingin Jäähallissa Bulgarian kukistanut Susijengi kaipasi haastavassa asemassa faniensa tukea ja sai täsmälleen sitä, mitä tilasi. Yli 5.200 suomalaisfania kannatti Susijengin yli karikoiden ja täytti oman ruutunsa täydellisesti Susijengin petratessa asemiaan MM-jatkokarsintaa kohti edetessä.

26.2.2018 Pääjuttu

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

Näytä lisää vastaavia