Susijengin nelikko kovin tavoittein Espanjassa

27.9.2018 18:51 Espanjan koripallosarjoissa nähdään tällä kaudella neljä Susijengin pelaajaa, kun Sasu Salin aloittaa toisen kautensa Malagassa, Alexander Madsen hakee läpimurtoa Euroliiga-joukkue Gran Canariassa ja Roope Ahonen sekä Matti Nuutinen havittelevat nousua ACB-liigaan Oviedon riveissä.

Sasu Salin ja Matti Nuutinen nähdään ensi kaudella Espanjan korisparketeilla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin lähtee hyvillä mielin toiseen kauteensa Aurinkorannikolla.

- Harjoituskausi on mennyt hyvin ja voitimme juuri Copa Andalusian. Hyvillä fiiliksillä. Tuntuu, että meillä on hyvä joukkue, Salin avaa.

Kolme sormea pystyssä ovat tuttu merkki Sasu Salinin heiton jälkeen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Malaga sai täksi kaudeksi uuden päävalmentajan, kun Salinia aiemmin Gran Canariassa valmentanut Luis Casimiro otti joukkueen ohjat käsiinsä. Tutun valmentajan saapuminen on ollut Salinille mieluisa asia.

- Aika samanlainen rooli on tulossa ja paljon samanlaisia juttuja kuin silloin Gran Canariassa. On ollut helppoa treeneissä, kun hommat ovat aika lailla tutut eikä ole hirveästi tarvinnut sopeutua uusiin asioihin.

Salin kuului viime kaudella Malagan luottopelaajiin eikä tutun valmentajan alla vastuu ole ainakaan pienentynyt. Harjoituspeleissä Salinille on kertynyt sekä vastuuta että onnistumisia.

- Treenipeleissä on tullut hyvin minuutteja, mutta saa nähdä sitten, kun kausi alkaa. Valmentajista ei koskaan tiedä, Salin naureskelee.

Malaga nähdään tällä kaudella myös eurokentillä, kun se pelaa EuroCupia samassa lohkossa kuin Shawn Huffin, Erik Murphyn ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners. Lohkoa täydentävät Torino, Mihailo Pavicevicin valmentama Mornar Bar, Rytas Vilna sekä Kazan.

- Tiukkoja pelejä ja paljon matkustamista on taas edessä. On kiva päästä pelaamaan Shawnia, Erikiä ja ”Pajoa” vastaan. Lohko on kova, mutta mielestäni meillä on mahdollisuudet mennä EuroCupissa tänä vuonna jopa loppuun saakka. Meillä on iskukykyinen joukkue.

Malagan viime kausi ACB-liigassa oli pienoinen pettymys, kun joukkue sijoittui tasaisessa runkosarjassa seitsemänneksi ja putosi lopulta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle. Täksi kaudeksi tähtäin on asetettu korkealle.

- Copa Del Rey on ensimmäinen välitavoite ja ACB:ssa sitten pudotuspeleihin ja vähintään välieriin. Ne tavoitteet ovat ihan saavutettavissa, miettii Salin.

Malagan kausi ACB-liigassa starttaa perjantaina, kun se kohtaa kotikentällään Valencian. EuroCupissa urakka alkaa vieraspelillä Rytasia vastaan tiistaina 2.10.

Madsen hakee läpimurtoa Gran Canariassa

Kahden Tshekin liigassa USK Prahassa vietetyn kauden jälkeen Alexander Madsen, 23, otti uuden haasteen uralleen, kun hän siirtyi kolmen vuoden kehityssopimuksella Euroliigaa tällä kaudella pelaavan Gran Canarian riveihin. Madsen kuului Prahassa joukkueensa tähtipelaajiin ja pääsi pelaamaan lähes niin paljon kuin sielu sieti. Gran Canarian kivikovassa ryhmässä peliaika tulee kuitenkin olemaan ainakin alkuun tiukassa.

- Tämä on uudenlainen haaste ja sellaista halusin. Aikaisemmin minulla on ollut aika lailla taatut minuutit, mutta taso ei välttämättä ole ollut niin korkea. Tämä on nyt siihen verrattuna totaalinen vastakohta. Minulla on monta jätkää edessä ja pitää tehdä duunia saadakseni peliaikaa.

Alexander Madsenilla on edessään uransa kovin haaste. (Kuva: Ville Vuorinen)

Madsen harjoittelee Gran Canarian ykkösjoukkueen kanssa ja pitää samalla pelituntumaa yllä seuran kakkosjoukkueessa, joka pelaa Espanjan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Madsen ei kuitenkaan näe pelaavansa kakkosmiehistössä pitkään.

- Kaikessa on aina omat riskinsä, mutta katsoin tässä olevan mahdollista saavuttaa niin paljon enemmän. Minulla on kova luotto omaan tekemiseeni eikä kakkosjoukkueeseen jääminen ole omassa mielessäni vaihtoehto.

Harjoituksissa Madsen pääsee kehittymään Euroopan eliittiin lukeutuvien pelaajien kanssa ja se on hänen mukaansa kantanut jo hedelmä.

- Kilpailu treeneissä on tosi kovaa ja siinäkin mielessä tilanne on täysin eri kuin aikaisemmin. Sen huomasi, kun liityin kesällä mukaan Susijengiin, niin olin heti valmiimpi ja pääsin paremmin mukaan rytmiin ja peleihin.

Monipuolisen ja atleettisen laiturin tavoitteena on lyödä itsensä läpi ykkösjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon mahdollisimman pian.

- Debyytit Euroliigassa ja ACB:ssä ovat tietenkin tavoitteena ja pysyä mahdollisimman paljon ykkösjoukkueen mukana ja mahdollisimman kaukana kakkosjoukkueesta.

Gran Canarian kausi Espanjan liigassa alkaa torstaina vierasottelulla Barcelonaa vastaan. Euroliigassa avausottelu on edessä 12.10. Fenerbahcen vieraana.

Ahonen ja Nuutinen tavoittelevat nousua

Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Orossa nähdään tällä kaudella kaksi suomalaista ja vieläpä samassa joukkueessa. Viime kaudella LEB Orossa Ourensen riveissä pelannut Roope Ahonen, 28, teki tällä kaudella sopimuksen Oviedon kanssa ja hän sai seuraa Matti Nuutisesta, 28.

Ahosen viime kausi Ourensessa oli vaiherikas, kun joukkue kamppaili häntäpäässä koko alkukauden, mutta vuodenvaihteessa kurssi kääntyi ja joukkue hinasi itseään lähemmäs pudotuspelejä. Lopulta se joutui kuitenkin nuolemaan näppejään jääden ulos pudotuspeleistä.

Roope Ahosella on alkamassa toinen kausi Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jos Ourense taisteli sarjan häntäpäässä, niin Oviedoa povataan sarjan kärkitaisteluun. Viime vuonna Oviedo sijoittui runkosarjassa neljänneksi, mutta nousutaistelu tyssäsi heti pudotuspelien avauskierroksella.

- Ajattelin, että jos jään Espanjaan, niin haluan parempaan joukkueeseen, joka taistelee kärkikahinoissa. Valmentaja ja seura saivat ylipuhuttua minut tänne ja he ovat rakentamassa tänne nousevaa ja kehittyvää joukkuetta, Ahonen kertoo.

Ahonen on nauttinut alustaan entisen Espanjan maajoukkuepeluri Javi Rodriguezin alaisuudessa.

- Kaikki on tietenkin vielä alkuvaiheessa, mutta pelisysteemiin ja valmentajaan olen ollut todella tyytyväinen. Hän pelasi urallaan omaa pelipaikkaani, joten hän pystyy varmasti auttamaan minua myös sillä saralla. Joukkue näyttää kaikin puolin hyvältä ja innokkaana odotellaan kauden alkua. Minulle on tarjolla johtava rooli ja iso vastuu.

Oviedo ei ole koskaan pelannut Espanjan pääsarjassa, mutta on kolkutellut sen portteja jo useampana vuonna. Ahonen uskoo tällä kaudella joukkueen nousumahdollisuuksiin.

- Meillä on joukkueessa tosi hyvät espanjalaiset, jotka ovat pelanneet korkealla tasolla ja muutenkin tosi kokenut joukkue. Jos pysymme terveenä, niin meillä on kilpailukykyinen joukkue. Kun löydämme yhteisen sävelen, niin meillä on tosi hyvät mahdollisuudet menestyä, ennakoi Ahonen.

Oman lisänsä kauteen tuo Nuutisen liittyminen joukkuekaveriksi.

- Onhan se hieno juttu, että yksi parhaista kavereista tulee samaan joukkueeseen. Kyllähän se helpottaa aina sekä kentällä että sen ulkopuolella, että on tuttu kaveri mukana. Tosi siisti kausi tulossa siinäkin mielessä, että ensimmäistä kertaa Suomen rajojen ulkopuolella minulla on suomalainen joukkuekaveri.

Matti Nuutisella starttaa neljäs kausi ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Nuutisella alkaa urallaan neljäs etappi ulkomailla, kun Kreikan, Ranskan ja Romanian jälkeen edessä on Espanja.

- Tähän asti olen tykännyt paljon. Tämä on taas uusi maa ja pelillisesti taas erilainen sarja kuin missä olen aiemmin pelannut. Treeneissä on menty tosi kovaa ja valmentaja on hyvin vaativa, mikä sopii minulle. Peleissä on vauhtia, mutta myös paljon taktisia asioita, ettei täällä vain juosta päästä päähän, Nuutinen kertoo ensitunnelmistaan.

Nuutinen tunnetaan monikäyttöisenä pelaajana, jonka panos ei aina näy tilastolakanalla. Viime kaudella romanialaisessa Pitestissä pelatessaan hänelle lankesi erikoistehtävät puolustuksessa, mutta Oviedossa hän pääsee käyttämään myös hyökkäysaseitaan.

- Luvassa on isoa roolia kummassakin päässä. Valmentaja on sellainen, joka on halunnut joukkueeseen nimenomaan joukkuepelaajia eikä pisteiden vastuu rajoitu vain parille pelaajalle, vaan ne jakautuvat aika tasaisesti koko joukkueelle. Kaikki pelaajat ovat siinä samalla viivalla. Viime kaudella oma roolini oli lähinnä puolustuspäässä eikä hyökkäyksessä tullut paljon vastuuta, mutta nyt ne ovat enemmän tasapainossa.

Ahosen tavoin Nuutisen mielestä Oviedolla on edellytykset taistella noususta.

- Joukkue on ollut nousujohteinen viime vuosina ja tavoite on pelata pääsarjassa. Jos joukkue pystyy terveenä, niin meillä on mielestäni siihen hyvä sauma. Meillä on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta ja tähän asti kaikki on vaikuttanut hyvältä. Kausi on kuitenkin pitkä.

Ranskassa Roannessa pelatessaan Nuutinen pelasi yhdessä Antti Kanervon kanssa ja nyt joukkuekavereista löytyy Ahonen. Turusta ja Salosta lähtöisin olevat kaverukset ovat jo ehtineet aiheuttaa hämmennystä joukkueen keskuudessa.

- Valmentaja naureskelee harjoituksissa, kun treeneissä kuuluu Varsinais-Suomen murretta ja hänkin haluaa oppia suomea, jotta tietää mistä me puhumme. Siitä on hyötyä, että pystymme nopeasti sopimaan joistain asioista kentälle ilman, että kukaan muu ymmärtää mistä puhumme. Se on selkeä etu.

Oviedo aloittaa kautensa lauantaina 6.10. kotiottelulla Bilbaota vastaan.

 
28.9.2018 17:59 Susijengi

Bundesliigassa runsaasti suomalaismielenkiintoa

Saksan Bundesliigassa on iso suomalaiskiinnostus tällä kaudella, kun sarjan suomalaisedustus on noussut peräti neljällä.

21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

31.10.2019 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tehokkaana Bayern Münchenin voittaessa Real Madridin

Petteri Koponen ja Bayern München pääsivät juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa kaadettuaan Euroliigan ottelussa Real Madridin. Koponen oli jälleen Bayernin kantavia voimia ottelussa heittäen 15 pistettä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä ja Ranskan cupissa nähtiin suomalaiskohtaaminen.

11.10.2019 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin VEF Riika aloittanut tappioitta - Koposen Bayern München kaatui Euroliigassa

Euroliigan hallitseva mestari Moskovan TsSKA oli liian kova pala purtavaksi Petteri Koposen Bayern Münchenille. Alexander Madsenin VEF Riika on aloittanut kauden komeasti puhtaalla pelillä.

4.10.2019 08:31 Susijengi

Koposen Bayern München aloitti Euroliigan komealla voitolla

Petteri Koposen Bayern München otti hienon voiton Euroliigan avausottelussaan kaataessaan Olimpia Milanon. Alexander Madsen myös pääsi avaamaan kautensa voitolla.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

15.3.2019 07:28 Susijengi

Salinin tehoilta ei riittänyt jatkopaikkaan EuroCupissa – Kanervon Stjarnan runkosarjan voittoon

Sasu Salinin ja Malagan taival EuroCupissa päättyi puolivälierissä, kun Malaga hävisi ratkaisevan ottelun ALBA Berliinille Salinin 17 pisteen iltapuhteesta huolimatta. Islannin liigassa Antti Kanervon Stjarnan lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

8.3.2019 08:13 Susijengi

Salinin Malaga avasi EuroCupin pudotuspelit voitolla

Sasu Salin ja Malaga saivat lentävän lähdön EuroCupin pudotuspeleille voittamalla ALBA Berliinin vieraskentällä. Islannissa Antti Kanervo tykitti Stjarnanin sarjakärkeen.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

1.2.2019 11:51 Susijengi

Petteri Koponen juhli kovaa voittoa Euroliigassa

Petteri Koposen Bayern München tarrasi tiukasti kiinni Euroliigan pudotuspelipaikkaan saksalaisjoukkueen voittaessa kotonaan turkkilaisen suurseura Fenerbahcen.

18.1.2019 09:46 Susijengi

Salin ja Wilson juhlivat voittoja eurokentillä

Sasu Salin ja Jamar Wilson pääsivät voittojen makuun eurokentillä. Petteri Koponen oli Bayern Münchenin paras pistemies, mutta se ei tällä kertaa riittänyt voittoon saakka Euroliigassa.

4.1.2019 07:07 Susijengi

Lindbom loisti Puolassa – EuroCupin jatkolohkot käynnistyivät

Carl Lindbom oli jälleen huippuiskussa, kun hän johdatti 24 pisteellään Rosa Radomin voittoon Puolan liigassa. EuroCupissa jatkolohkot pyörähtivät käyntiin ja Susijengin kolmikko ylsi komeasti kaksinumeroisiin pisteisiin.

2.1.2019 11:07 Susijengi

EuroCupin jatkolohkot käynnistyvät - Susijengin kolmikko valmiina

EuroCupin lohkovaihe saatiin päätökseen joulukuun lopussa ja heti vuoden 2019 toisena päivänä pyörähtävät käyntiin jatkolohkot. Susijengin pelaajista mukana on Malagaa edustava Sasu Salin sekä Frankfurt Skylinersin Shawn Huff ja Erik Murphy.

20.12.2018 09:56 Susijengi

Koponen ja Salin voittojen takuumiehinä eurokentillä

Petteri Koponen pääsi keskiviikkoiltana juhlimaan Bayern Münchenin kolmatta peräkkäistä voittoa Euroliigassa ja EuroCupissa Sasu Salin ja Malaga päättivät alkulohkon tyylikkäästi voittoon.

22.11.2018 09:44 Susijengi

Sasu Salin kuumassa heittovireessä - Gerald Lee Junior hurjasteli tupla-tuplan

Sasu Salinin käsi kävi kuumana, kun hän nakutti 17 pistettä johdattaessaan Malagan voittoon EuroCupin ottelussa. Gerald Lee Junior oli huippuvireessä tilastoiden 17 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Ironi Ness Zionan varmistaessaan jatkopaikan FIBA Europe Cupissa.

14.11.2018 14:27 Susijengi

EuroCup-kierroksen MVP:ksi valittu Erik Murphy pelaa vahvaa kautta – ”Olen heittänyt hyvin”

Ennen tätä kautta Erik Murphy oli pelaamatta yhdeksän kuukauden ajan, mutta ruostetta ei ole miehen otteissa alkukauden aikana esiintynyt. Siitä parhaimpana osoituksena viime kierroksella saatu tunnustus EuroCupin kierroksen parhaaksi pelaajaksi.

26.10.2018 08:18 Susijengi

Susijengiläisille komeita voittoja eurokentillä - Wilson jälleen huippuvireessä

Susijengin pelaajat pääsivät viikolla juhlimaan komeita voittoja eurokentillä. Jamar Wilson oli suomalaisten johtotähtenä komeilla suorituksillaan Mestarien liigassa.

19.10.2018 08:26 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy hurjana EuroCupissa

Erik Murphy oli jälleen Frankfurtin ykkösnimi, kun hän pamautti 23 pistettä vajaassa 25 minuutissa, kun Frankfurt Skyliners voitti EuroCupin ottelussa Rytas Vilnan. Eurokentillä suomalaispelaajista Murphy ja joukkuekaverinsa Shawn Huffin lisäksi voittoja pääsivät juhlimaan myös Sasu Salin ja Alex Murphy.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

Näytä lisää vastaavia