Susijengin pelaajat hurjina loppuviikon peleissä

5.4.2021 09:08 Viime viikon lopulla nähtiin taas hienoja edesottamuksia Susijengin pelaajilta. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja Ilari Seppälä, Petteri Koponen sekä Murphyn veljekset Alex ja Erik pääsivät kaksinumeroisille. Lisäksi Aapeli Alanen debytoi Tshekin liigassa.

Erik Murphy ja Sasu Salin loistivat viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin tykitti 20 pistettä ollen Teneriffan paras pistemies 93-82 (51-30)-voitossa Real Betistä vastaan. Salin koristeli tilastojaan myös viidellä levypallolla ja kahdella riistolla. Emir Sulejmanovic oli myös tehokkaana 15 pisteen, viiden levypallon ja syötön tilastoilla. Teneriffa on Espanjan liigassa tukevasti kolmantena.

- Pelasimme erittäin hyvin ensimmäisestä minuutista lähtien ja puolustimme kovaa, Salin totesi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan LEB Oron jatkolohkossa kärkitaistelu kiristyi, kun Roope Ahosen Breogan hävisi Alicantelle 82-85 (42-49). Ahonen heitti kolme pistettä, otti yhden levypallon ja antoi yhden syötön. Tappiosta huolimatta Breogan johtaa lohkoa edelleen.
Ottelutilastot

Alex Murphy oli taas mainiolla pelipäällä Granadan otettua 87-86 (46-36)-voiton Valladolidin. Murphy heitti 13 pistettä, nappasi kolme irtopalloa ja riisti kerran. Granada on heti Breoganin perässä toisena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Frankfurt Skyliners kaatoi suomalaisvalmentajien Merlins Crailsheimin 94-84 (42-44). Tappiosta huolimatta Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins on sarjassa tukevasti viidentenä.
Ottelutilastot

ProA:ssa Elias Valtonen oli jälleen Tigers Tübingenin johtohahmo 24 pisteen, kuuden levypallon, viiden syötön ja yhden torjunnan tilastoilla, kun Tigers voitti vieraskentällä Artland Dragonsin 85-79 (41-41). Vastikään jatkosopimuksen Tigersin kanssa tehneen Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama joukkue on sarjassa 13.
Ottelutilastot

Elias Valtosen upeat otteet saivat jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla Grazin vieraskentällä 94-82 (55-45). Daniel Dolenc kasasi seitsemän pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja torjunnan. Swans johtaa otteluparia 2-0 ja on voiton päässä välieräpaikasta.

- Onnittelut pelaajilleni, mutta sarja ei ole vielä ohi, Mirolybov varoitti Itävallan liigan sivuilla.
Ottelutilastot

Ranskan ProA:ssa Ilari Seppälä oli jälleen Aix-Mauriennen ykkösnimi pisteissä, kun joukkue nappasi tärkeän voiton kaataessaan Bloisin 80-73 (42-38). Seppälä heitti 19 pistettä ja tilastoi lisäksi levypallon, viisi syöttöä ja riiston. Henri Kantonen auttoi joukkuetta viidellä pisteellä, levypallolla ja kahdella syötöllä. Voitolla Aix-Maurienne nousi pois jumbosijalta.
Ottelutilastot

Carl Lindbomin Antibes hävisi kotikentällään Lillelle 58-74 (26-30). Avausviisikossa ollut Lindbom heitti yhden kahden pisteen korin, mutta nappasi käsiinsä kolme levypalloa ja antoi yhden syötön. Antibes on Aix-Mauriennen kanssa samoissa pisteissä.
Ottelutilastot

LM1:ssä Marius van Andringa heitti kaksi pistettä, kun Lorient hävisi kärkiottelussa Vitrelle 80-84 (37-49).
Ottelutilastot

Petteri Koposen 11 pistettä eivät riittäneet voittoon, kun Reggiana hävisi Cremonan vieraana 71-90 (40-44). Suurimmat peliminuutit joukkueensa riveissä kirjauttanut Koponen keräsi myös kuusi levypalloa, kaksi syöttöä ja kolme riistoa. Topias Palmi ei ollut Cremonan kokoonpanossa. Voitolla Cremona piti pudotuspelihaaveensa elossa ollen nyt 12. ja Reggiana on pari sijaa perässä.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Firebonds palasi viikonloppuna takaisin tositoimiin kahdella ottelulla nappaamalla kaksi voittoa Earthfriends Tokiota vastaan.

Ensimmäisessä pelissä Murphy lähenteli tripla-tuplaa 15 pisteen, 12 levypallon, kahdeksan syötön ja torjunnan tilastoilla Firebondsin voittaessa 78-68 (43-35).
Ottelutilastot

Toisessa pelissä Firebonds Murphy kunnostautui levypallorohmuna hakiessaan peräti 18 irtopalloa Firebondsin voittaessa 97-70 (43-33). Murphy tilastoi myös kahdeksan pistettä, neljä syöttöä ja kaksi torjuntaa. Firebonds on sarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin runkosarja Viron ja Latvian yhteisliigassa päättyi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika päätti runkosarjan 108-57 (51-32)-murskavoittoon Liepajasta. Madsen sai tilastoihinsa yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, riiston ja kaksi torjuntaa. VEF Riika voitti Latvian lohkon ylivoimaisesti.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin 24 pistettä eivät riittäneet Pärnulle voittoon TALTECHia vastaan Pärnulle merkityksettömässä ottelussa, kun Pärnu hävisi 80-85 (43-50). Maxhuni tilastoi myös kuusi syöttöä, levypallon ja riiston. Pärnu sijoittui Viron lohkossa toiseksi.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigan lopputurnaus pelataan huhtikuun 8.-11. päivä Riiassa, johon ottavat osaa molempien maiden lohkojen kolme parasta voittoprosentin omaavaa joukkuetta. VEF Riika etenee lohkovoittajana suoraan välieriin, kun taas Pärnu pelaa puolivälierissä Latvian lohkon kolmosta eli BK Ogrea vastaan. Puolivälierät pelataan 8.4., välierät 10.4. ja mitaliottelut 11.4.

Joonas Lehtorannan komea 12 pisteen, kahden levypallon ja 10 syötön tupla-tupla ei riittänyt voittoon kärkijoukkue Leideniä vastaan, kun Feyenoord hävisi 92-96 (49-45). Feyenoord on Hollannin liigan ylemmässä loppusarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Aapeli Alanen teki debyyttinsä Tshekin liigassa Brnon riveissä ja tilastoi neljässä minuutissa kaksi levypalloa, syötön ja riiston Brnon voittaessa Kolinin 84-77 (35-44). Brno on ylemmässä loppusarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

Näytä lisää vastaavia