Susijengin rautainen puolustus kumosi Belgian

15.8.2015 Susijengin viikonlopun tuplamaaottelu laadukasta Belgiaa vastaan alkoi erinomaisesti, kun belgialaiset juoksivat Suomen puolustusmuuriin Brainessa. Hyökkäyspäässä 20 pistettä pussittanut Gerald Lee jr. pääsi mellestämään mielensä mukaan korin alla ja Suomi voitti Belgian 62-75 (31-35).

Junnu Leelle ei löytynyt pysäyttäjää, kun Susijengi ahmaisi Belgian.

Erik Murphy kuului Susijengin onnistujiin puolustuspäässä.

18-vuotias Lauri Markkanen avasi kolmosellaan pistetilinsä miesten maajoukkueessa. Laurin isälle Pekka Markkaselle ei kirjattu urallaan yhtään maajoukkuekolmosta

"Malmin roskisdyykkari" Sasu Salin taisteli irtopalloista.

Jamar Wilson ja Susijengi pelaa lauantaina Belgiaa vastaan uudestaan. Kuvat: Ville Vuorinen.


Belgian salama-alun jälkeen Sasu Salin avasi Suomen pistetilin kolmosellaan, kun peliä oltiin pelattu kaksi minuuttia. Hiljaa, mutta varmasti Suomi kairasi itsensä peliin mukaan, kun Junnu Lee viimeisteli pick-and-rollista ja Petteri Koponen riisti, pelasti sivurajalta pallon kentälle ja naulasi kovasta vauhdista kolmosen.

Toisella neljänneksellä Susijengin nuorin pelaaja Lauri Markkanen päästettiin irti ensimmäisille miesten maajoukkueminuuteilleen ja avasi samalla pistetilinsä kolmosella. Susijengin tavaramerkki eli aggressiivinen puolustus pakotti belgialaiset 12 pallonmenetykseen 20 minuutin aikana ja Suomi pääsi puoliajalle johtoasemassa 31-35.

Tauon jälkeen peli eteni pitkään kori korista -periaatteella, kunnes sähikäinen Roope Ahonen sytytti joukkueensa energisellä vaihdollaan. Ahonen löysi Joonas Cavénin nurkasta kolmoseen ja seuraavassa hyökkäyksessä naulasi oman triplansa.

Suomen päästessä 7 pisteen johtoasemassa päätösneljänneksellä dominaattori Junnu Lee otti pelin lopullisesti leveille harteilleen. Jos Lee ei rynninyt 1-1-tilanteista belgialaisten puolustusmuurin ylitse, niin Koponen löysi Junnun pick-and-rollista, jotka Lee nosti tylysti sisään käsille läpsimisistä huolimatta.

Susijengi vei viimeisen neljänneksen alun 11-3 eikä Belgialta löytynyt enää aseita kunnon takaa-ajoon, kun Suomen puolustus pakotti belgialaishyökkäyksen tahmeaksi.


”Junnu oli täysin pitelemätön”


Aiemmissa harjoitusotteluissaan Kreikan voittanut ja Espanjan tiukoille laittanut Belgia antoi erinomaisen vastuksen ja haki viljalti hyökkäyslevypalloja silkalla aktiivisuudella. Suomen 1-1-puolustus piti kuitenkin huolen, että belgialaiset pysyivät talutushihnassa.

- Belgia on poikkeuksellinen vastustaja meille, koska yleensä vastustajalla on joku osa-alue, jossa he ovat ylivoimaisesti parempia kuin me. Jos tällaista vastustajaa vastaan pärjätään mies miestä vastaan, niin silloin on hyvä pohja rakennettu, päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi.

- Suurta nautintoa antoi hyökkäyspäässä se, että pystyimme pelaamaan palloa sisälle ja voittamaan sieltä tilanteita, Dettmann lisäsi viitaten huikean pelin pelanneeseen Leehen.

- Junnu oli täysin pitelemätön. Tandemi Koponen-Lee toimi erinomaisesti. Jossain vaiheessa belgialaiset huomasivat, että he eivät pärjää Junnulle kuin tuplaamalla tai triplaamalla, niin hän alkoi ruokkia Koposta ja se oli mahtavaa katsottavaa, apuvalmentaja Pekka Salminen hehkutti.

Lee rynni pelitilanneheittonsa puhtaasti 8/8 tehden 20 pistettä. Vapaaheittoviivalta Junnu teki samaa kirurgintarkkaa työtä neljällä vapaaheitollaan. Onnistumiset eivät jääneet hyökkäyspäähän, vaan puolustuksessa Lee paini mallikkaasti Belgian sisäpelaajien kanssa.

- Puolustuksessa alamme hiljalleen ymmärtää, että missä apuasemissa meidän pitää olla. Henkilökohtaisella tasolla todella kovia puolustussuorituksi:. Petsku, Junnu, Sasu, Erik...


Dominaattori Lee: ”Kova voitto kovasta joukkueesta”


- Joukkuepuolustus toimi ja onnistuttiin pitämään Belgian parhaat aseet kurissa. Hyökkäyksessä pallo liikkui hyvin ja omakin peli kulki. Kova voitto kovasta joukkueesta ja huomenna tulee olemaan toinen kova peli. Oikeaan suuntaan ollaan selvästi menossa, ottelun sankari Lee kommentoi.

Toinen ottelun pirteimpiin esiintyjiin suomalaisittain kuului Ahonen, joka käytti peliminuuttinsa tehokkaasti heittäen 3 pistettä ja tuoden sähikäisenergiaa Susijengin puolustukseen, kun sitä penkiltä tarvittiin.

- Vähän oli hidas alku peliin, mutta kun päästiin vauhtiin, niin tultiin myös mukaan. Puolustuspään energia oli hyvä, saimme menetyksiä kavereilla ja päästiin juoksemaan niistä, Ahonen kommentoi.

Suomen suurimmat minuutit pelannut Koponen (15/3/5 syöttöä) antoi myrskyvaroituksen Euroopalle ”Petskun” ja Leen pick-and-rollin tehokkuudesta. Jamar Wilson (10/1/3 riistoa), Sasu Salin (8/2) ja Erik Murphy (6/4) kunnostautuivat myös korintekotalkoissa.

Suomi kohtaa Belgian toistamiseen lauantaina pelipaikan vaihtuessa Pepinsteriin. Ottelu alkaa kello Suomen aikaan kello 21:30.
 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

25.8.2017 23:15 Maaottelu

Susijengin hyökkäys kulki EM-kenraalissa, Venäjä karkasi puolustuspään virheistä

Susijengin EM-kisoihin valmistavien maaotteluiden jakso huipentui perjantaina kisapyhättö Hartwall Areenalla, kun maajoukkue haastoi vahvasti esiintyneen Venäjän. Rohkeasti hyökännyt Susijengi pääsi useaan otteeseen ottelussa kahden heiton päähän, mutta Venäjällä oli aina toisessa päässä ratkaisu valmiina. Venäjä venyi lopulta 91-100 (38-45)-vierasvoittoon.

18.8.2017 21:45 Maaottelu

Susijengi jäi Prahassa Tshekin satimeen kolmannella jaksolla

Susijengi onnistui nousemaan perjantai-iltana Prahassa kertaalleen tatamista neljälle tassulle Tshekin shokkialun jälkeen, mutta jäi lopullisesti rautoihin kotijoukkueen yltyessä pelaamaan kolmannella jaksolla kuin hurmiossa. Tshekki tyylitteli Susijengistä kotiyleisönsä suureksi riemuksi 83-62 (35-36) -voiton.

Näytä lisää vastaavia