Susijengin voittotili aukesi rytisten, Turkki kanveesiin Cagliarin saunassa

13.8.2017 00:30 Peli peliltä otteitaan parantanut Susijengi korkkasi kotikisakesän 2017 ensimmäisen voittonsa kuudennella yrittämällä, kun toista EM-alkulohkoa ja EM-jatkopelejä isännöivä Turkki lakosi Cagliarin illassa pistein 93-88 (54-37). Turkki rynni jälkipuoliskolla 19 pisteen takaa pisteen päähän, mutta Susijengillä oli monta sisukasta sankaria, jotka pitivät joukkueen pään pinnalla.

Jammu Wilson oli rautaa, kun Susijengi puraisi Turkkia.

Erik Murphy löysi heittojyvänsä ja nousi Suomen pistekärkeen.

Lauri Markkanen takoi kovaa ja korkealta Susijengin juostessa toisella neljänneksellä avointa kenttää.

Sasu Salin piti päänsä kylmänä päätösneljänneksellä..

..ja Teemu Rannikko piti pallosta huolta Turkin prässin keskellä.

Tuukka Kotti uurasti vahvan avausneljänneksen. Kuvat: Ville Vuorinen.

Susijengin ja Turkin mittelö muistutti monella tapaa joukkueiden Espanjan kesän 2014 MM-kisojen alkulohkokohtaamista. Tiiviisti puolustanut, nopeisiin vastahyökkäyksiin millintarkasti ryhmittynyt ja ilmiömäisesti heittänyt Suomi karkasi avauspuoliskolla parhaimmillaan 19 pisteen johtoon raskasjalkaisemman Turkin kompuroimaan ja tuittuilemaan.


Ja aivan kuten Bilbaossa kolme vuotta sitten, Turkki sai pelin juonesta uudelleen kiinni ryhmittymällä pelättyyn prässipuolustukseensa ja koventamalla otteitaan samalla tavalla kuin Italia edellisenä iltana.

Päätösjaksolla päävalmentaja Henrik Dettmannin miehistöstä nousi kuitenkin yksi toisensa jälkeen rautaisia työn sankareita, jotka eivät olleet valmiit luovuttamaan ajurinpiiskaa rinnalle rynnivälle turkkilaiselle taisteluvaunulle.

Alex Murphy (9/3) ja Sasu Salin (9/1/6 syöttöä) häärivät molemmissa päädyissä vastustajaa hiertävinä, härnäävinä energiapalloina. Teemu Rannikko (11/1/3 syöttöä) piti pallon elossa Turkin prässin puristuksessa ja naksutteli turkkilaisten selkärankaa kolmosellaan 26 sekuntia ennen loppua. Parivaljakko Erik Murphy (15/2)-Mikko Koivisto (8/1/5 syöttöä, +17) naulasi viime sekuntien vapaaheitot heittokädet vakaina sisään.

Loppusummerin soidessa Susijengi pääsi viimein nauttimaan tekemänsä työn hedelmistä voiton muodossa.

- Turkki sai meidät prässillään ja puolustuksensa muutoksilla pois raiteiltamme toisella puoliskolla, mutta me pysyimme yhdessä ja uskoimme itseemme, kesän parhaan pelinsä pelannut Erik Murphy uhkui.

- Turkki yritti päästä lopussakin päämme sisään, mutta pidimme homman kasassa. Meille jäi kuitenkin vielä kauneusvirheitä paikattavaksi jatkoa ajatellen. Voitto helpottaa, mutta työ jatkuu.

Maailmanluokan avauspuolisko

Pelin ensimmäisellä puoliskolla näytti siltä, kuin Susijengi olisi parturoinut Turkin paljaaksi jo heti kättelyssä. Kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen sinivalkoinen myrsky oli runnellut turkkilaisten korisukkaa yhdentoista (11) onnistuneen kolmosen edestä samalla, kun kymmenen suomalaispelaajaa oli tehnyt pisteitä ja joukkuetoverit olivat jakaneet toisilleen 18 korisyöttöä.

Kentän kuninkaina avauspuoliskolla huhkivat heittokipsinsä karistamisesta silminnähden nauttineet Erik Murphy ja Jamar Wilson (12/3/4 syöttöä).

Vielä ottelun päättyessä pöytäkirjasta saattoi lukea Susijengin osalta tähtitieteellisen korkeat pelitilanneheittoprosentit: kahden pisteen heitot 74% (20/27), kolmen pisteen heitot 56% (13/23), vapaaheitotkin 73% (14/19).

Vaikka pelin avauspuolisko olikin tehokkainta Susijengiä tänä kesänä, joukkueen apuvalmentaja Jukka Toijala oli kenties vielä vakuuttuneempi tavasta, jolla Suomi piti johtonsa edellisillan Italia-tappio yhä tuoreessa muistissa.

- Tiesimme kyllä Turkin prässistä, mutta valmistavissa maaotteluissa keskitymme kuitenkin 90-prosenttisesti omaan tekemiseemme, emmekä olleet niin ollen niinkään harjoitelleet prässin purkua. Me sorruimme vähän sähläämiseen, mutta pienempään viisikkoon siirtyessämme saimme peliin riittävästi pallonkäsittelijöitä, Toijala arvioi.

- Avauspuoliskolla jatkoimme vain siitä, mihin olemme tähdänneet. Pystyimme puolustamalla saamaan itsellemme mahdollisuuden juosta kenttää, ja kun pääsemme puolustuksen jälkeen siirtymään ja saamaan itsellemme etutilanteita, voimme luoda itsellemme sellaisia heittopaikkoja kuin tänään. Jälki näyttikin todella hyvältä.

Toijalaa ilahdutti myös Susijengin ratkaisijoiden määrä. Kentällä kävi 12 pelaajaa, joista 11 nousi pisteille.

- Meillä on ollut monia onnistujia puolustuspäässä jo aiemmissa otteluissa, tänään saimme kymmenkunta pelaajaa mukaan myös hyökkäykseen.

Koti kutsuu ja sitten Prahaan

Susijengi lentää helteisestä Cagliarista koto-Suomeen sunnuntaina ja jatkaa ulkomaan turneetaan alkuviikolla lentämällä Prahaan.

- Hyvä viikko tulee, kun pääsemme harjoittelemaan ja loppuviikolla testaamaan harjoittelemaamme maaottelun muodossa, Toijala kertoo.

- Juna puksuttaa aikataulussa ja rakennamme peliämme pala palalta. Ensi viikolla otamme käyttöön yhden hyökkäyspään elementin, jota emme ole tänä kesänä vielä käyttäneet, ja tarkastamme vielä muutamia taktisia yksityiskohtia puolustuksessa.

Susijengi ja Tshekki kohtaavat Prahassa perjantaina 18. elokuuta.

Turkki – Suomi 88-93 (19-25, 37-54, 64-69), miesten maaottelu, Cagliari (Italia) 12.8.2017
 

Suomi: Erik Murphy 15/2, Jamar Wilson 12/3/4 syöttöä, Teemu Rannikko 11/1/3 syöttöä/3 riistoa, Lauri Markkanen 10/3, Alex Murphy 9/3, Sasu Salin 9/1/6 syöttöä, Gerald Lee Jr. 8/4, Mikko Koivisto 8/1/5 syöttöä, Tuukka Kotti 4/3, Matti Nuutinen 4/0, Shawn Huff 3/0, Carl Lindbom 0/0, Antto Nikkarinen, Joonas Cavén.

Turkki: Cedi Osman 19/3/3 syöttöä, Bobby Dixon 18/1/11 syöttöä, Semih Erden 16/2/3 riistoa.

Ottelutilastot: Turkki – Suomi
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

Näytä lisää vastaavia