Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

9.10.2020 20:52 Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Elina Koskimies (vas.) ja Anniina Äijänen aloittavat kautensa viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koskimies pelasi viime kaudella ensimmäistä kauttaan ammatikseen ja lukeutui Ibaizabalin avainpelaajiin. Täksi kaudeksi hän suuntasi tuttuun osoitteeseen tehtyään kesällä seuran kanssa jatkosopimuksen.

- Koronan takia markkinat olivat aika huonot, joten tämä oli turvallinen valinta. Tiedän mitä valmentaja haluaa ja valmentaja halusi minut myös takaisin, niin päätös oli sikäli helppo,

- Lisäksi viime kausi loppui kesken ja siitä jäi vähän hampaankoloon, joten halusin tulla jatkamaan siitä Koskimies kertoo päätöksen taustoista.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Paluu tuttuun ympäristöön on sujunut ongelmitta.

- Se helpottaa tosi paljon, että on ollut täällä aiemmin eikä tarvitse stressata uutta paikkaa. Valmentaja on tuttu, kuviot ovat samat ja osa pelaajista on pysynyt samana, joten oli helppo tulla takaisin.

Tulonen aloitti viime kauden Celta Vigossa, mutta siirtyi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin joukkueeseen. Täksi kaudeksi osoite vaihtui, kun hän liittyy Koskimiehen seuraksi Ibaizabaliin.

- He tarjosivat heti kauden jälkeen sopimusta. Koronan takia olin vähän epävarma, että teenkö sopimuksen vai en, mutta tarjous oli sellainen, että olisin tehnyt diilin myös normaalitilanteessa, kertoo Tulonen.

Haittaa ei ollut siitäkään, että joukkueessa oli jo ennestään tuttu pelaaja.

- Se on pelkkää plussaa, että on toinen suomalainen samassa joukkueessa. Elina on ollut apuna sekä kentällä että sen ulkopuolella, kuten muutkin täällä jatkaneet pelaajat.

Liga Femenina 2 koki täksi kaudeksi suuria muutoksia koronapandemian takia. Joukkuemäärää nostettiin peräti 14 joukkueella ja nyt sarjassa pelaa yhteensä 48 joukkuetta, jotka on jaettu kolmeen 14 joukkueen lohkoon. Lohkojen neljä parasta etenee seuraavaan lohkovaiheeseen, jossa on neljä lohkoa ja kolme joukkuetta kussakin. Niiden lohkojen voittajat sen taistelevat sen jälkeen kahdesta nousupaikasta. Suomalaisittain on mielenkiintoista, että sekä Ibaizabal että Äijäsen Ferrol pelaavat samassa lohkossa.

- Jännä nähdä miten tason käy, kun niin monta joukkuetta nostettiin mukaan alemmasta sarjasta. Pelimme on vielä vähän vaiheessa ja etsimme joukkueena vielä yhteistä tekemistä. Systeemiä hiotaan vielä sisään, mutta kun palaset loksahtavat kohdilleen, niin hyvä tulee, Koskimies toteaa luottavaisena.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tulonen on Koskimiehen kanssa pitkälti samoilla linjoilla.

- Harjoituspelit ovat menneet suuressa kuvassa ihan hyvin, mutta joukkuepelaaminen ei ole vielä sillä tasolla millä sen pitäisi eikä myöskään oma peli. Vähän on vielä hakemista kaikilla ja peliä pitää hioa vielä.

Viime kaudella Tulonen jäi Celta Vigossa suhteellisen vähälle peliajalle, mutta Magec Tiasissa peliaikaa tuli käytännössä niin paljon kuin jaksoi vain pelata.

- Lanzarotessa tilanne oli aika erilainen, sillä kun menin sinne, niin joukkue ei ollut voittanut yhtään peliä ja minulle sanottiin, että puolet lopuista peleistä pitäisi voittaa, että sarjapaikka säilyisi. Täällä ei ehkä ole ihan yhtä suurta roolia kuin siellä, mutta muuten joukkue on kyllä parempi, Tulonen vertailee.

Tulonen toivoo, että Ibaizabalissa vastuuta olisi luvassa.

- Haluan olla pelaavassa roolissa ja auttaa joukkuetta voittoihin. Kaikkeni teen sen eteen, että voittaisimme pelejä.

Koskimies pelasi ennen viime kautta USA:n yliopistosarjassa ja debyyttikausi ammattilaisena meni vielä sopeutuessa. Nyt hän on valmis pistämään kaiken likoon.

- Minulla on kovat odotukset kaudesta ja haluan kehittyä entisestään ja pelata vielä paremmin. Viime kausi meni vähän totutellessa USA:n jälkeen, mutta nyt pelityyli on tuttu.

Ibaizabal aloittaa kautensa sunnuntaina Barakaldon vieraana.

Äijänen jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Anniina Äijänen aloittaa jo kolmannen kautensa Espanjassa. Ensimmäisen kauden hän pelasi pääsarjassa Sedis Basquetin riveissä, josta hän siirtyi viime kaudella Ferrolin joukkueeseen. Päätös jatkaa seurassa oli Äijäselle helppo.

- Tilanne on epävarma monin tavoin ja minulla oli täällä hyvä olla ja seurassa kaikki asiat hoidettiin viime kaudella todella hyvin. Lisäksi tuntui, että viime kaudesta jäi työ kesken, Äijänen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ferrol oli viime kaudella sarjan keskeytyessä toisena. Täksi kaudeksi joukkue on pysynyt pääosin samana, mutta uutta vertakin on tullut mukaan.

- Meillä on pari uutta pelaajaa ja pari lähti. Meillä on kuitenkin samat ulkomaalaiset. Mielestäni joukkueessa on tapahtunut hyvä muutos. Pelitapa ja valmennus ovat samat viime kaudesta. Meillä on hyvä kombo uutta ja vanhaa, Äijänen kuvailee joukkuetta.

Viime kaudella Äijänen sai alkukaudesta hieman vähemmän vastuuta, mutta vuodenvaihteen jälkeen hän nousi mukaan avausviisikkoon ja peliaika kasvoi ja sitä kautta myös onnistumiset. Vastuuta on tullut myös harjoituskaudella.

- Meiltä puuttuu vielä toinen iso pelaaja, joten olen pelannut aika paljon. Kaikki on mennyt ihan hyvin. Vähän on ollut totuttelua uuteen tilanteeseen ja olosuhteisiin.

- Haluan jatkaa siitä mihin viime kaudella jäin, kun keväällä pelini kulki paremmin. Lähden kauteen ilman paineita eikä minulla ole erillisiä henkilökohtaisia tavoitteita. Keskityn auttamaan joukkuetta menestymään.

Liga Femenina 2:n avauskierros siirrettiin kokonaan, mutta tänä viikonloppuna olisi tarkoitus päästä jo tositoimiin. Äijänen ei vaivaa päätään sillä, että kausi jäisi tänä vuonna kesken.

- Joukkueen kanssa olemme puhuneet, että vaikka kaikkea voi sattua ja tapahtua, niin lähdemme kauteen siten, että koko sarja pelataan. Jokainen peli on tärkeä ja on tärkeä heti ottaa voittoja.

Ferrol saa lauantain kauden avauksessa vastaansa Cortegadan.

 
23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

Näytä lisää vastaavia