Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

9.10.2020 20:52 Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Elina Koskimies (vas.) ja Anniina Äijänen aloittavat kautensa viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koskimies pelasi viime kaudella ensimmäistä kauttaan ammatikseen ja lukeutui Ibaizabalin avainpelaajiin. Täksi kaudeksi hän suuntasi tuttuun osoitteeseen tehtyään kesällä seuran kanssa jatkosopimuksen.

- Koronan takia markkinat olivat aika huonot, joten tämä oli turvallinen valinta. Tiedän mitä valmentaja haluaa ja valmentaja halusi minut myös takaisin, niin päätös oli sikäli helppo,

- Lisäksi viime kausi loppui kesken ja siitä jäi vähän hampaankoloon, joten halusin tulla jatkamaan siitä Koskimies kertoo päätöksen taustoista.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Paluu tuttuun ympäristöön on sujunut ongelmitta.

- Se helpottaa tosi paljon, että on ollut täällä aiemmin eikä tarvitse stressata uutta paikkaa. Valmentaja on tuttu, kuviot ovat samat ja osa pelaajista on pysynyt samana, joten oli helppo tulla takaisin.

Tulonen aloitti viime kauden Celta Vigossa, mutta siirtyi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin joukkueeseen. Täksi kaudeksi osoite vaihtui, kun hän liittyy Koskimiehen seuraksi Ibaizabaliin.

- He tarjosivat heti kauden jälkeen sopimusta. Koronan takia olin vähän epävarma, että teenkö sopimuksen vai en, mutta tarjous oli sellainen, että olisin tehnyt diilin myös normaalitilanteessa, kertoo Tulonen.

Haittaa ei ollut siitäkään, että joukkueessa oli jo ennestään tuttu pelaaja.

- Se on pelkkää plussaa, että on toinen suomalainen samassa joukkueessa. Elina on ollut apuna sekä kentällä että sen ulkopuolella, kuten muutkin täällä jatkaneet pelaajat.

Liga Femenina 2 koki täksi kaudeksi suuria muutoksia koronapandemian takia. Joukkuemäärää nostettiin peräti 14 joukkueella ja nyt sarjassa pelaa yhteensä 48 joukkuetta, jotka on jaettu kolmeen 14 joukkueen lohkoon. Lohkojen neljä parasta etenee seuraavaan lohkovaiheeseen, jossa on neljä lohkoa ja kolme joukkuetta kussakin. Niiden lohkojen voittajat sen taistelevat sen jälkeen kahdesta nousupaikasta. Suomalaisittain on mielenkiintoista, että sekä Ibaizabal että Äijäsen Ferrol pelaavat samassa lohkossa.

- Jännä nähdä miten tason käy, kun niin monta joukkuetta nostettiin mukaan alemmasta sarjasta. Pelimme on vielä vähän vaiheessa ja etsimme joukkueena vielä yhteistä tekemistä. Systeemiä hiotaan vielä sisään, mutta kun palaset loksahtavat kohdilleen, niin hyvä tulee, Koskimies toteaa luottavaisena.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tulonen on Koskimiehen kanssa pitkälti samoilla linjoilla.

- Harjoituspelit ovat menneet suuressa kuvassa ihan hyvin, mutta joukkuepelaaminen ei ole vielä sillä tasolla millä sen pitäisi eikä myöskään oma peli. Vähän on vielä hakemista kaikilla ja peliä pitää hioa vielä.

Viime kaudella Tulonen jäi Celta Vigossa suhteellisen vähälle peliajalle, mutta Magec Tiasissa peliaikaa tuli käytännössä niin paljon kuin jaksoi vain pelata.

- Lanzarotessa tilanne oli aika erilainen, sillä kun menin sinne, niin joukkue ei ollut voittanut yhtään peliä ja minulle sanottiin, että puolet lopuista peleistä pitäisi voittaa, että sarjapaikka säilyisi. Täällä ei ehkä ole ihan yhtä suurta roolia kuin siellä, mutta muuten joukkue on kyllä parempi, Tulonen vertailee.

Tulonen toivoo, että Ibaizabalissa vastuuta olisi luvassa.

- Haluan olla pelaavassa roolissa ja auttaa joukkuetta voittoihin. Kaikkeni teen sen eteen, että voittaisimme pelejä.

Koskimies pelasi ennen viime kautta USA:n yliopistosarjassa ja debyyttikausi ammattilaisena meni vielä sopeutuessa. Nyt hän on valmis pistämään kaiken likoon.

- Minulla on kovat odotukset kaudesta ja haluan kehittyä entisestään ja pelata vielä paremmin. Viime kausi meni vähän totutellessa USA:n jälkeen, mutta nyt pelityyli on tuttu.

Ibaizabal aloittaa kautensa sunnuntaina Barakaldon vieraana.

Äijänen jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Anniina Äijänen aloittaa jo kolmannen kautensa Espanjassa. Ensimmäisen kauden hän pelasi pääsarjassa Sedis Basquetin riveissä, josta hän siirtyi viime kaudella Ferrolin joukkueeseen. Päätös jatkaa seurassa oli Äijäselle helppo.

- Tilanne on epävarma monin tavoin ja minulla oli täällä hyvä olla ja seurassa kaikki asiat hoidettiin viime kaudella todella hyvin. Lisäksi tuntui, että viime kaudesta jäi työ kesken, Äijänen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ferrol oli viime kaudella sarjan keskeytyessä toisena. Täksi kaudeksi joukkue on pysynyt pääosin samana, mutta uutta vertakin on tullut mukaan.

- Meillä on pari uutta pelaajaa ja pari lähti. Meillä on kuitenkin samat ulkomaalaiset. Mielestäni joukkueessa on tapahtunut hyvä muutos. Pelitapa ja valmennus ovat samat viime kaudesta. Meillä on hyvä kombo uutta ja vanhaa, Äijänen kuvailee joukkuetta.

Viime kaudella Äijänen sai alkukaudesta hieman vähemmän vastuuta, mutta vuodenvaihteen jälkeen hän nousi mukaan avausviisikkoon ja peliaika kasvoi ja sitä kautta myös onnistumiset. Vastuuta on tullut myös harjoituskaudella.

- Meiltä puuttuu vielä toinen iso pelaaja, joten olen pelannut aika paljon. Kaikki on mennyt ihan hyvin. Vähän on ollut totuttelua uuteen tilanteeseen ja olosuhteisiin.

- Haluan jatkaa siitä mihin viime kaudella jäin, kun keväällä pelini kulki paremmin. Lähden kauteen ilman paineita eikä minulla ole erillisiä henkilökohtaisia tavoitteita. Keskityn auttamaan joukkuetta menestymään.

Liga Femenina 2:n avauskierros siirrettiin kokonaan, mutta tänä viikonloppuna olisi tarkoitus päästä jo tositoimiin. Äijänen ei vaivaa päätään sillä, että kausi jäisi tänä vuonna kesken.

- Joukkueen kanssa olemme puhuneet, että vaikka kaikkea voi sattua ja tapahtua, niin lähdemme kauteen siten, että koko sarja pelataan. Jokainen peli on tärkeä ja on tärkeä heti ottaa voittoja.

Ferrol saa lauantain kauden avauksessa vastaansa Cortegadan.

 
23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

Näytä lisää vastaavia