Susiladies-ohjelma on suomalaisen tyttö- ja naiskoriksen yhteinen toimintamalli

30.4.2021 10:21 Suomalainen tyttö- ja naiskoripallo on kovassa nosteessa. Tyttöjen maajoukkueet kilpailevat parhaillaan korkeimmalla A-tasolla Euroopassa. Naisten maajoukkue on samaan aikaan alkanut ottaa harppauksia kohti kärkeä ja naiskorikselle on syntymässä uusi supertähti. Entistä valoisamman tulevaisuuden selkänojana toimii Susiladies-strategia.

Pitkäaikainen työ seura- ja maajoukkuetoiminnassa on alkanut tuottaa tulosta. Susiladies on pitkän oppimatkan jälkeen onnistunut kaatamaan jo kovia vastustajia maaotteluissa ja EM-karsinnoissa. Viimeisemmät ilon hetket koettiin huhtikuussa, kun Awak Kuier varattiin naisten NBA:hin varaustilaisuuden toisena pelaaja, historian ensimmäisenä suomalaisena ykköskierroksen varauksena.

Suomalainen tyttökoripallo on viimeisten vuosien ottanut paikkansa Euroopan kärkitasolla, kun kaikki tyttöjen maajoukkueet ovat korkeimmalla A-tasolla kilpailemassa Euroopan parhaiden maiden kanssa. Samaan aikaan se on luonut pohjaa naisten maajoukkueen, Susiladiesin nousemiselle kohti kärkipäätä, mistä on jo saatu viitteitä viimeisen parin vuoden aikana.

- Susiladies-ohjelma on suomalaisen naiskoripallon yhteinen toimintamalli, jossa osaavien valmentajien avulla jatkuva liike, korkea intensiteetti, urheilullisuus, peloton kehonkäyttö, yhteinen peliajatus, syöttötaito ja kolmen pisteen heitot synnyttävät kollektiivisen kilpailuedun suhteessa vastustajaan, strategiaprosessissa mukana olleena 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana Jussi Räikkä avaa.

Susiladies-strategian tavoitteena on, että tyttö- ja naismaajoukkueet kilpailevat Euroopan 12 parhaan tasolla. 

Koriksesta tytöille ensimmäinen ammatti

Susiladies-strategiaa esiteltiin seurajohtajien webinaarissa viime viikonloppuna. 

Strategian yksi keskeinen tavoite on, että koripallo voi olla tytöille ensimmäinen ammatti. 

- Valmennuspuolella tavoitteena on, että nais- ja tyttöpelaajien valmentaminen olisi arvostettu ammatti. On tärkeää saada lisää naisvalmentajia mukaan tyttöpuolen varhaisvalmennukseen esimerkiksi lopettaneiden naispelaajien kautta, Räikkä sanoo.

- Yhtenä tärkeimmistä toimenpiteistä on tulevaisuudessakin valmentajakoulutuksen kehitystyö, jota tukee olemassa oleva ja paljon kiitosta saanut juniorivalmennusverkosto. 

Maajoukkuevalmentajaverkostolla on myös tärkeä rooli strategiassa, jossa parhaat valmentajat valmentavat parhaita nuoria pelaajia parhaissa olosuhteissa. Kaikessa on lähtökohtana se, että tasa-arvo ja liiton strateginen arvopohja ohjaavat koko tyttö- ja naispuolen valmentajien koulutusohjelmaa.

Ensimmäisessä vaiheessa syksyllä käynnistyy tyttö- ja naiskoripalloverkosto, jossa mukana ovat aluksi naisten Korisliiga-joukkueiden valmennuksen avainhenkilöt. Verkostotoiminnan tarkoituksena on synnyttää verkostolle uusia kehiä, jotka vievät osaamista mahdollisimman laajalle joukolle seuroja ja valmentajia. Verkostotyyppisesti ja vuorovaikutuksen kautta yhdessä mietitään, miten tyttö- ja naiskoripallon toimintaa voidaan kehittää läpi Suomen.

 
13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

27.4.2021 14:47 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton uusi lisenssityökalu on vapaasti seurojen käytössä

Koripalloliitto on tuottanut oman lisenssitilastointisivuston palvelemaan jäsenseurojaan. Tilastosivuilta seurat pystyvät hyödyntämään kerättyä ja suodatettua lisenssidataa oman kehityksensä arviointiin ja tulevaisuuden suunnitelmien laatimiseen.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

22.4.2004 Pohjoinen alue

EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

Dettmannista päävalmentaja, Selkeestä valmennuksen ja koulutuksen johtaja

Suomen Koripalloliiton hallitus on keskiviikkona pitämässään ylimääräisessä kokouksessa valinnut Henrik Dettmannin Suomen miesten koripallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Dettmann valmensi viimeiset kuusi vuotta Saksan maajoukkuetta luotsaten joukkueen mm. sensaatiomaisesti MM-pronssille 2002. Kokouksessaan liittohallitus valitsi myös Koripalloliitolle valmennuksen ja koulutuksen johtajan.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

Näytä lisää vastaavia