Susiladies päätti kesän komeaan voittoon – ”Teimme joukkueena todella paljon töitä”

7.8.2021 21:26 Naisten koripallomaajoukkue, Susiladies, päätti kesänsä kohdatessaan Itävallan toistamiseen lauantaina. Perjantaina Itävalta kiri voittoon, mutta lauantaina Susiladies nappasi revanssin komealla tavalla ja hoiteli ottelun nimiinsä tyylikkäästi 86-71 (54-40).

Elina Koskimies oli Suomen pistekuningatar. (Kuva: Ville Vuorinen)

Joukkueet kohtasivat perjantaina URHEA-hallissa ja tuolloin Itävalta nousi kovalla kirillään Suomen ohi jättäen kotijoukkueelle sopivasti revanssihenkeä. Lauantaina suljettujen ovien takana pelatussa ottelussa Susiladies oli teroittanut kyntensä ja näytti tasonsa. Tasaisten muutamien ensimmäisten minuuttien jälkeen Suomi määräsi tahdin eikä katsonut taakseen.

- Me nostimme puolustuksen intensiteettiä todella paljon ja teimme joukkueena todella paljon töitä. Itävalta oli vielä paljon parempi kuin perjantaina. He heittivät hyvin ja tekivät komeita koreja, mutta saimme joukkuetekemisemme puolustuspäässä todella hyväksi, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kehui suojattiensa esitystä.

Perjantaisessa kohtaamisessa Suomi kontrolloi pääosan ottelua, mutta Itävalta nousi lopussa voittoon. Lauantaina voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Suomen valmennusjohto oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaa säntillisesti.

Elina Koskimies takoi taululle 24 pistettä lähes 54 prosentin heittotarkkuudella ja Lotta-Maj Lahtinen kutitteli tripla-tuplaa 23 pisteen, kuuden levypallon ja peräti seitsemän riiston saldolla.

- Kävimme läpi peruskonseptimme ja viilasimme sitä kuntoon, jotta meillä on yksi ase enemmän olemassa tulevaisuudessa. Perjantaina näimme ongelmat, ja lauantaina näimme mitä peli voi olla parhaimmillaan, Salminen kehaisi.

- Hyökkäyspäässä sitten nostaisin esiin Koskimiehen Elinan fantastisen heittopelin sekä Lotta-Maj Lahtisen kokonaispelin. Ne ovat hienoja uutisia meille, Salminen jatkoi.

Susiladiesin nuoresta kaartista Silja Viita väläytteli jälleen ennakkoluulottomuuttaan. 20-vuotias Viita (5/3/4 syöttöä) oli yksi joukkueen monista onnistujista.

- Hän otti mielettömän kehitysaskeleen tänä viikonloppuna. Hän oli hyvä, aktiivinen, aggressiivinen, monipuolinen, juoksi kenttää erittäin hyvin, mikä on meille ihan pakko, että hommat toimivat. Hän teki kaiken niin kuin pitikin, Salminen suitsutti.

Katseet kohti EM-karsintoja

Susiladies pelasi aiemmin kesällä kaksi harjoitusottelua Latviaa vastaan ja harjoitusjakso päättyi Itävalta-otteluihin. Kesän päättäminen voittoon maistui sekä pelaajistossa että päävalmentajalle.

- Tässä on paiskottu hommia, ja osa on ollut mukana enemmän tai vähemmän kesäkuun alusta saakka. Kyllä voitto on tärkeä asia.

Yksi kesän päätavoite oli saada pelaajat yhteen ja valmistaa heitä kohti marraskuussa alkavia EM-karsintoja, sekä katsastaa nuorempia pelaajia mukaan haastamaan kokeneempaa kaartia. Salmisen mukaan kesä täytti tehtävänsä ja hän katsoo luottavaisena kohti tulevaa.

- Näissä peleissä katsottiin kuka pärjää minkäkinlaisessa tilanteessa, kun katsomme joukkuetta seuraavaan ikkunaan. Sillä tavalla tämä näyttää hyvältä, että niiden pelaajien lisäksi, jotka eivät olleet täällä mukana, saimme selkeästi muutaman rotaatiopelaajan maajoukkuerinkiin mukaan. Näimme, että he pystyvät pärjäämään tällä tasolla.

EM-karsintalohkojen arvonnat ja tarkemmat aikataulut selviävät elokuun aikana. Kokonaisuudessaan Susiladiesin tilanne näyttää EM-karsintoja silmällä pitäen vähintäänkin lupaavalta.

- Toivottavasti Janette Aarnio kuntoutuu siihen mennessä ja saamme Awak Kuierin mukaan. Meillä on nuorempien ikäluokkien maajoukkueista mahdollisesti ainakin yksi pelaaja mukana.

Ottelutilastot

 
23.1.2022 21:55 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen ratkaisi Carugatelle voiton – ”Oli kyllä erittäin tärkeä voitto”

Helmi Tulonen oli jälleen Carugaten ratkaisija, kun hän heitti joukkueensa tärkeään voittoon Italian Serie A2:ssa.

16.1.2022 22:07 Suomalaiset ulkomailla

Kuier loisti jälleen Italiassa – Holopainen ja Koskimies koville pisteille

Awak Kuier oli kahdesti pelihommissa viikolla ja tilastoi kovat tehot Ragusan napatessa kaksi voittoa. Annika Holopainen iski tauluun kovan tupla-tuplan Ranskassa, Elina Koskimies oli tehokkaana Saksassa ja Veera Pirttinen oli isossa roolissa tärkeässä voitossa Slovakiassa.

30.12.2021 08:11 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen siirtyy Helsingborgista Espanjan kakkossarjan Maresmeen

Susiladiesin marraskuun EM-karsintaikkunassa säväyttänyt Ebba Pekonen, 20, siirtyy kevätkaudeksi Espanjan kakkossarjassa LF Challengessä pelaavaan Maresmeen. Joukkueessa pelaa jo ennestään Heta Äijänen.

22.12.2021 23:03 Suomalaiset ulkomailla

Pounds ja Koskimies urakoivat jättiminuutit maratonottelussa

Anissa Poundsille ja Elina Koskimiehelle pieni joululepo tulee tarpeeseen, sillä he urakoivat hurjat minuutit peräti kolmannelle jatkoajalle venyneessä ottelussa. Anniina Äijänen ja Sofia Pelander pääsivät joulun viettoon voitto lahjasäkissään ja Awak Kuier iski Italiassa kovat tilastot.

20.12.2021 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies sinetöi voiton Saksassa

Elina Koskimies iski niitin Angels Nördlingenin voitolle Saksan Bundesliigassa. Helmi Tulonen kasasi jälleen tupla-tuplan Italiassa ja kaksinumeroisille pisteille pääsivät viime viikon aikana myös Veera Pirttinen, Silja Viita ja Annika Holopainen.

13.12.2021 08:51 Suomalaiset ulkomailla

Kuier, Viita ja Holopainen tulittivat yli 20 pistettä - Tuloselle tupla-tupla

Susiladiesin pelaajat olivat loistoiskussa Euroopan kentillä. Awak Kuier, Silja Viita ja Annika Holopainen pistivät tauluun yli 20 pistettä. Kaksinumeroisillekin ylsivät Veera Pirttinen, Marianne Kalin, Anniina Äijänen sekä kauden viidennen tupla-tuplansa tilastoinut Helmi Tulonen.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

5.12.2021 22:38 Suomalaiset ulkomailla

Susiladiesin pelaajille kovia voittoja Saksassa

Saksan Bundesliigassa Susiladiesin pelaajat pääsivät kaikki voittojen makuun. Italiassa Awak Kuier jatkoi loistavaa kauttaan ja Helmi Tulonen oli jälleen tehokkaana. Linda-Lotta Lehtoranta debytoi uudessa seurassaan vahvasti.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 10:51 Susijengi

Suomelle paikat universiadien koripalloturnaukseen miehissä ja naisissa

Suomalainen koripalloyhteisö vastaanotti ilouutisen, kun kansainvälinen yliopistourheiluliitto FISU ilmoitti myöntäneensä Suomelle paikat niin miesten kuin naistenkin universiadien koripalloturnaukseen. Koronapandemian vuoksi jo kertaalleen vuodella lykätyt universiadit järjestetään Kiinan Chengdussa 26.6.-7.7.2022.

30.11.2021 12:25 Yhteistyökumppanit

Fixus ja Suomen Koripalloliitto jatkavat yhteistyötään

Suomen johtava autovaraosa-, lisävaruste- ja huoltopalveluketju Fixus on solminut uuden yhteistyösopimuksen Susijengin ja Susiladiesin kanssa. Fixus on toiminut vuodesta 2020 maajoukkueiden yhteistyökumppanina.

29.11.2021 06:12 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen 30 pisteen tupla-tuplaan – Awak Kuier ja Elina Koskimies myös koviin suorituksiin

Helmi Tulonen oli täysin pitelemätön Italian Serie A2:ssa, kun hän painoi peräti 30 pisteen tupla-tuplan. Awak Kuier loisti myös Italiassa ja Elina Koskimies merkkautti tupla-tuplan Saksassa.

22.11.2021 08:32 Suomalaiset ulkomailla

Holopainen, Viita, Koskimies, Kalin ja Tulonen tehokkaina – Kuier järjesti blokkiklinikan

Annika Holopainen, Silja Viita, Elina Koskimies, Marianne Kalin ja Helmi Tulonen takoivat kovia pistelukemia Euroopan korisparketeilla viime viikolla. Lisäksi Anniina Äijänen ja Awak Kuier lähentelivät tupla-tuplaa Kuierin suojellessa lisäksi omaa koriaan peräti viidellä torjunnalla.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

14.11.2021 19:40 Susiladies

Ukraina kesti Susiladiesin loppukirin Urhea-hallin painekattilassa

Susiladies kärsi niukan tappion EM-karsinnoissa täyteen pakatussa Urhea-hallissa Ukrainalle loppunumeroin 71-77 (31-40). Ukrainalaiset kykenivät pitämään johtoasemansa loppuun saakka, vaikka Susiladies kiri hurjasti Anissa Poundsin johdolla.

14.11.2021 08:32 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano valittu Ukraina-otteluun, Rokkanen kehiin

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt kahdentoista pelaajan kokoonpanonsa tänään klo 17:00 Urhea-hallissa pelattavaan EM-karsintaotteluun Ukrainaa vastaan. Sara Rokkanen on nostettu uutena pelaajana kokoonpanoon.

13.11.2021 14:26 Susiladies

Ukraina on koonnut liikkuvia isoja ja heittovoimaa Iagupovan ympärille

Susiladiesin huominen EM-karsintavastustaja Ukraina on muuttunut ison kalustonsa suhteen edellisestä kohtaamisesta. Ukrainan isot ovat liikkuvampia, mutta peli pyörii edelleen tähtipelaaja Alina Iagupovan ympärillä.

12.11.2021 16:48 Susiladies

Ukrainan ykköspelaaja Alina Iagupova on kaksinkertainen Euroliigan MVP

Sunnuntaina Susiladiesin EM-karsinnoissa Urhea-hallissa kohtaavan Ukrainan tähtipelaaja on Alina Iagupova, joka on voittanut kaksi edellistä Euroliigan arvokkaimman pelaajan palkintoa (MVP) turkkilaisen Fenerbahcen riveissä.

12.11.2021 09:05 EM-karsinnat

Ukraina kaatoi Ranskan, Iagupova ja Filevych johtotähtinä

EM-karsintojen B-lohkon toisessa ottelussa Ukraina kaatoi kotikentällään Ranskan 90-71 (54-37). Alina Iagupova ja Krystyna Filevych heittivät kaksistaan 60 pistettä ukrainalaisille.

Näytä lisää vastaavia