Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

17.11.2018 21:26 Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

Awak Kuierin johdattama Susiladies taipui Slovenialle. Kuva: Ville Vuorinen.

637-päinen kotiyleisö sai nauttia avausneljänneksellä, kun Slovenia äkkäsi, että ennakkoluulottomat suomalaiset aikovat pistää vastaan. Sara Bejedi puikkelehti vieraiden puolustuksen selustaan ja nakutti kaaren takaa, Awak Kuier esitteli heittotaitoaan ja Taru Tuukkasen oivaltavat syötöt osoittivat, että kokemus on rautaa.

Suomen johtaessa ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen 18-19, Slovenia tuli hurjalla peli-ilmeellä parketille. Slovenialaiset rynnivät aivan iholle ja kolossaalinen Shante Evans aiheutti harmaita partakarvoja Suomen valmennusjohdolle. 

Vietyään toisen neljänneksen 9-25 Slovenia onnistui kokoamaan kaksinumeroisen johdon, jota Susiladies lähti kirimään toisella puoliajalla. Tuukkasen hyppyheitto, Anniina Äijäsen nosto korin alta ja Saara Wahlgrenin fiiliskolmonen nopeassa hyökkäyksessä toivat eron hetkeksi kahdeksaan 42-50.

Maestro Tuukkanen tarjoili kuusi syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen.

Slovenian rutiini osoittautui kuitenkin vielä liian kovaksi palaksi purtavaksi. Maltillinen pallonpyörittäminen vapaalle pelaajalle ja salamannopeat vastahyökkäykset vetivät eron takaisin yli kymmeneen pisteeseen. Susiladiesin pisterykäykset toivat vähän toivoa, mutta ero oli lopulta liikaa.

– Vastustaja rokotti pienistä virheistä lähes aina. Kuromisvaiheessa he saivat liikaa vapaita heittoja, joten siihen tyssäsi meidän comeback, Äijänen sanaili ottelun jälkeen.

Bejedi, Äijänen ja Wahlgren sytyttivät

Tappiosta huolimatta Susiladies voi olla tyytyväinen otteluunsa. Töölön Kisahallin legendaariselle parketilla nähtiin väläyksiä tulevaisuudesta, kun muun muassa Bejedi ja Äijänen pelasivat loistopelit.

Bejedi oli ydhessä Slovenian Shante Evansin kanssa parketin pistekuningatar. Kuva: Ville Vuorinen.

Bejedi esitteli taitojaan ja vikkelyyttään 19 pisteen ja viiden syötön arvoisesti. Rapakon takaa NCAA:sta Espanjaan siirtynyt Äijänen taas nakutti uudeksi piste-ennätyksekseen naisissa 14 pistettä ja kuusi levypalloa.

– Kiva päästä taas pelaamaan Susiladiesin kanssa. Olen saanut hyvin rytmistä kiinni, vaikka en ole ollut mukana moneen vuoteen, Äijänen kertoi ottelun jälkeen.

– Tämä oli askel eteenpäin. Olen jo pitkään puhunut, että kun uusi sukupolvi pääsee Euroopan kentille yliopistosta, niin homma helpottuu. Anniina pelasi tänään todella hyvin ja nuorisokaarti pirteästi, päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi ottelun jälkeen.

– Slovenia eteni tästä pelistä EM-kisoihin ja samalla näytti, että minkä takia.

Kuier (9/8/2 torjuntaa) ja Annika Holopainen (8/4) kantoivat pistetaakkaa harteillaan, kun taas Tuukkanen (2/12/6 syöttöä) kunnostautui pitkänä pelinrakentajana ja levypallorohmuna. Ottelun säväyttäjä oli kuitenkin ikitaistelija Wahlgren (5/2/3 syöttöä).

Saara Wahlgren toi energiapiikin vaihdosta. Kuva: Ville Vuorinen.

– Saaralla on ollut vammoja, mutta olemme tienneet jo pitkään, että hän on tämän maan yksi parhaimpia puolustajia. Hän pelaa tosissaan, hirveällä intensiteetillä, itseluottamuksella ja tuo paljon positiivisia asioita kentälle, Salminen kehaisi.

Susiladiesin EM-karsintojen viimeiseen kotiotteluun oli saapunut paikalle 637 katsojaa, joista huomattava määrä nuoria tyttöjunioreita.

– Oli todella kivaa, että pelin jälkeen oli paljon tyttöjä, jotka tsemppasivat häviöstä huolimatta. Luo uskoa, että teemme asioita oikein, Äijänen sanoi hymyssä suin.

Susiladies jakamassa nimmareita. Kuva: Ville Vuorinen.

Ottelutilastot

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

10.11.2017 14:30 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

Näytä lisää vastaavia