Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

11.2.2018 Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

Suomen naisten maajoukkueen taisteluvalmius näkyi tulostaululla lauantain Romania-ottelun avausjaksolla, mutta toisella neljänneksellä vierasjoukkue kaahasi ohitse. Suomen valmennustiimin Jussi Räikkä näkee, että pelaajien henkinen kapasiteetti pitää saada näkymään paremmin kentän tapahtumissa.

– Sanoisin, että viikon harjoitusten ja Viro-scrimmageottelun perusteella olisi ollut edellytyksiä pystyä parempaan. Ei ollut intensiteetiltään paras Suomi.

Hän kertoo, että vastustajan fyysisyys ei tuottanut yllätyksiä, vaan Suomi pärjäsi pitkälti hyvin sentteri- ja takapelaajaosastolla. Räikkä uskoo, että seuraavan kerran kun maajoukkue kohtaa Romanian kaltaisen vastustajan, valmennusjohdon pitää tarkastella, miten otteluun valmistaudutaan henkisesti.

– Pitäisi haastaa pelaajia olemaan rohkeampia ja jännittämään vähemmän. Pitäisi saada henkistä kapasiteettia paremmin käyttöön. Se on kuitenkin se kapasiteetti, mitä pystyy lähes määrättömästi kehittämään.

Räikkä huomauttaa, että Susiladiesin joukkue on kasvutarina, joten kasvukipuja mahtuu matkan varrelle.

– Kentällä oli paljon hyviä hetkiä ja tilanteita, missä tahto ja kamppailuvalmius näkyi. Ne eivät vain kestä meillä vielä 40 minuuttia. Olemme kuitenkin paremmassa tilanteessa kuin marraskuussa.
– Tämä on pitkä prosessi ja meidän pitää vain joutua näihin tilanteisiin useasti.

Vaikka Suomen naisten maajoukkue on nuori, valmentaja ei laske sitä tekosyyksi tappioille. Hän mainitsee esimerkkinä 17-vuotiaan Elina Ariken, joka pelasi lauantaina pirteästi (8/3/1) vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan.

– Elina on hyvä esimerkki sellaisesta pelaajasta, joka menee vaan ja tekee parhaansa. Hän ei niin murehdi sitä, mitä edellisessä tilanteessa tapahtui. Se on se ajattelumalli, mitä pitää ruokkia. Varmaa on, että epäonnistumisia tulee. Pitäisi vain ajatella mitä niistä opitaan, jotta seuraavalla kerralla ollaan parempia.

– Kaikkein tärkein asia, olit sitten nuori tai vanhempi, on se, että kun olet kovemmilla kuin arjessa, miten otat tilanteet vastaan– näetkö uhkia vai kehittymisen mahdollisuuksia?

Räikkä kertoo hienona hetkenä Susiladiesin viikonlopussa kapteeni Taru Tuukkasen pep talk -tyylisen ”haluammeko voittaa, vai tyytyä tappioihin?” -tyylisen puheen pelaajistolle.

– Jos joskus koittaa päivä, että Taru ei ole mukana, niin se, että hän on nyt jakamassa perintöä eteenpäin on valtavan arvokasta.

Tulevaisuuteen maajoukkueen valmennustiimi suhtautuu oppivaisin tunnelmin.
– Tärkein asia on katsoa, mitä Romania-pelistä on opittavissa. Mitä jäi piippuun ja mitä ruvettaisiin saamaan esille. Tarvitsemme vielä rohkeutta, uskallusta ja päättäväisyyttä eli olemassa olevia voimavaroja käyttöön.

 
11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

9.2.2018 16:30 EM-karsinnat

Susiladiesin EM-karsintavastus Romania on vahvasti viisikkonsa varassa

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies pelaa huomenna lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa kello 14:00 Romaniaa vastaan EM-karsintaottelun. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikän mukaan Romanialla on vahva aloitusviisikko, mutta korintekovastuu nojaa vahvasti kahteen laituriin Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaan.

7.2.2018 21:50 EM-karsinnat

Susiladies päihitti Viron suljetuin ovin Kisakalliossa

EM-karsintoihin valmistautuva Suomen naisten koripallomaajoukkue Susiladies päihitti kenraaliharjoituksessaan Viron Kisakallion Susi Training Centerissä 75-52 (42-26). Suljetuin ovin pelatussa ”scrimmagessa” Susiladiesin aggressiivinen puolustus puri virolaisiin erinomaisesti, mikä lupaa hyvää ajatellen lauantaina pelattavaa EM-karsintaottelua Romaniaa vastaan.

29.1.2018 13:30 EM-karsinnat

Salminen nimesi 15 pelaajaa Susiladiesin helmikuun EM-karsintarinkiin

Suomen naisten maajoukkueen eli Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt 15 pelaajaa helmikuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin Romaniaa ja Ranskaa vastaan. Salmisen nippu on elänyt marraskuun karsintaikkunaan verrattuna, kun Susiladies saa mieluisia loukkaantumisista toipuneita pelaajia kokoonpanoonsa.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

16.11.2017 Haastattelu

Susiladiesin Lotta-Maj Lahtinen tähtää huipulle

Naisten koripallomaajoukkueen tulevaisuuden huippulupauksiin kuuluva Lotta-Maj Lahtinen, 17, esitti ennakkoluulottomia otteita EM-karsintaotteluissa Ranskaa ja Sloveniaa vastaan. Lahtisen mukaan ottelut toimivat erinomaisena oppina jatkoa ajatellen.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 10:15 EM-karsinnat

Susiladiesin EM-karsintojen seuraava koetinkivi on Slovenia

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies pelaa tänään keskiviikkona 15. marraskuuta Sloveniaa vastaan Celjessä EM-karsintaottelun, Romanian EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussaan voittanut Slovenia nojaa Susiladiesin apuvalmentaja Jussi Räikän mukaan vahvasti muutamaan avainpelaajaansa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

10.11.2017 14:30 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

8.11.2017 22:00 EM-karsinnat

Susiladiesillä lupaava ”scrimmage” Ruotsia vastaan Kisakalliossa

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies sai marraskuun EM-karsintaikkunan ensikosketuksensa kansainväliseen koripalloon keskiviikkoiltana Kisakallion SUSI Training Centerissä, kun Suomi ja Ruotsi kohtasivat suljetuin ovin pelatussa ”scrimmage” -ottelussa. Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan 5x10 minuutin jaksoilla pelattu ottelu oli rohkaiseva suoritus.

7.11.2017 15:15 EM-karsinnat

EM-hopeamitalisti Ranska kovalla nipulla Susiladiesin vieraaksi

Suomen naisten koripallomaajoukkueen EM-karsintavastustaja Ranska on nimennyt 16 pelaajaa valmistautumaan karsintaikkunan aikana pelattaviin otteluihin Suomea ja Romaniaa vastaan. Lauantaina 11. marraskuuta kello 18:30 Susiladiesin Töölön Kisahallissa kohtaava Ranska on saanut kasaan huippupelaajansa, jotka juhlivat EM-hopeamitalia viime kesänä.

24.10.2017 12:55 EM-karsinnat

Salminen nimesi 17 pelaajaa Susiladiesin marraskuun EM-karsintaikkunaan

Suomen naisten maajoukkueen eli Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen nimesi 17 pelaajaa marraskuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin Ranskaa ja Sloveniaa vastaan. Salmisen nippu sisältää sekä Euroopassa ja Naisten Korisliigassa pelaavia ammattilaisia että aimo annoksen nuoria tulevaisuuden lupauksia.

25.7.2017 EM-karsinnat

Naarassudet aloittaa EM-karsintansa marraskuussa kotikentällä

EM-karsintalohko E:ssä pelaava Suomen naisten maajoukkue eli Naarassudet aloittaa EM-karsintaurakkansa vuoden 2019 EM-kisoihin lauantaina 11. marraskuuta, kun Suomi kohtaa kotikentällään hallitsevan EM-hopeamitalisti Ranskan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 15.11. vierasottelulla Sloveniaa vastaan.

5.7.2017 EM-karsinnat

Naarassudet pelaa neljästi Hyvinkäällä elokuussa

Suomalaiselle urheiluväelle tarjoutuu tilaisuus nähdä Suomen naisten maajoukkue eli Naarassudet tänä kesänä neljästi kotikamaralla ennen marraskuussa alkavia EM-karsintoja. Naarassudet kohtaa Hyvinkäällä Martinhallissa elokuun alussa sekä Puolan universiadijoukkueen että Liettuan maajoukkueen kahdesti.

4.7.2017 EM-karsinnat

Naarassusien EM-karsintavastustajiksi Ranska, Slovenia ja Romania

Suomen naisten koripallomaajoukkueen eli Naarassusien EM-karsintavastustajan selvisivät tänään tiistaina iltapäivällä Münchenissä. Suomen EM-karsintavastustajina vuoden 2019 EM-kisoihin E-lohkossa ovat Ranska, Slovenia ja Romania.

Näytä lisää vastaavia