Susiladiesille toistamiseen Latvian päänahka, Kuier 30 pistettä ja 12 levypalloa

9.8.2020 20:30 Jo eilen kivenkovan Latvian voittanut Susiladies teki saman tempun toistamiseen, kun Suomi selätti Latvian Riiassa 66-74 (35-34). Sunnuntai-iltana parketin kuningatar oli 30 pistettä ja 12 levypalloa tehtaillut Awak Kuier.

Janette Aarnio (vas.) ja Awak Kuier (oik.) tuulettivat toista peräkkäistä voittoa Latviasta. Kuva: Ville Vuorinen.

Kuier äityi temmeltämään jo avausneljänneksellä joko postista tai kovista leikkauksista kohtia koria. Toisella neljänneksellä 194-senttinen Kuier pääsi näyttämään häikäisevää monipuolisuuttaan avaamalla jakson kahdella kolkilla sekä tylyllä torjunnalla, jonka päätteeksi Magdalene Agyei nosti kaksi pistettä korin alta virheestä huolimatta.

Eilisestä sisuuntunut Latvia piti kaikesta huolimatta lukemat tiukkana ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen pisteen johdossa 35-34. Kuierilla oli jo puoliajalla kasassa 16 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Valtaosan kolmannesta neljänneksestä Latvia piteli tahtipuikkoa, mutta jakson viimeiset hetket oli nopean ja urheilullisen Susiladiesin, joka vetäisi alle minuutissa 7-0-juoksun. Puolinopeassa hyökkäyksessä Lotta-Maj Lahtinen löysi vapaan ajolinjan keskeltä lay-upiin, Kuier työnsi palloa läpi kentän saadakseen pallon itselleen takaisin nostoon ja viimeisen silauksen löi riiston jälkeinen Lahtisen nelisen metriä kolmosen kaaren takaa lähtenyt heitto, joka peittosi summerin.

Lotta-Maj Lahtinen tuulettaa summerin peitonnutta kolmostaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Yhtäkkiä Suomi johtikin neljällä pisteellä 55-59.

Päätösneljänneksellä pistehanat olivat molemmilla pitkään kuivat ja ero pystyi pienenä Suomen hyväksi. Noin kolme minuuttia ennen loppusummeria Kuier otti Susiladiesin reppuselkäänsä ja ero läheni kymmentä pistettä. Lopullisen naulan Latvian arkkuun löi Janette Aarnio, jonka kulmakolmosella ero venyi yhteentoista pisteeseen 63-47, mistä Latvia ei enää toipunut voittotaisteluun.

Salminen: ”Yksi aivan ylivoimainen pelaaja”

Awak Kuier lenteli omissa korkeuksissaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Suurin muutos eiliseen verrattuna oli, ettei Latvian tähtipelaaja Kristīne Vītola ollut tällä kertaa kokoonpanossa. Kun Vītola oli poissa, niin latvialaiset pelasivat pituudellisesti huomattavasti pienemmällä joukkueella.

– Vastustaja pelasi vähän toisella tavalla kuin eilen ja meni pieniin viisikkoihin, mutta meiltä peli oli vielä makeamman näköistä kuin eilen, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

Latvian pienet viisikot pelasivat yliaggressiivisesti Suomen takapelaajia ylitse, minkä myötä Kuier avautui keskeltä kuljettamaan palloa yli puolen kentän ja rakentamaan peliä.

– Hän on jo osoittanut monenlaisia taitoja hyökkäyksessä, puolustuksessa ja heitontorjujana. Seuraava askel on, että kriittisenä hetkenä hän pystyy myös toimimaan pelintekijänä, Salminen kehaisi suojattiaan.

Kuierin tilastosaldo oli mieletön 30 pistettä, 12 levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi torjuntaa.

– Kentällä oli yksi aivan ylivoimainen pelaaja eli Awak. Me olemme kesän uusittu pelaamistamme sen takia, että meillä on käytössä tällainen pelaaja. Kun Awak työntää palloa levypallojen jälkeen ylös, niin ei siinä ole edes Euroliiga-pelaajilla kauhean kivaa, Salminen hymyili.

Lahtinen, Aarnio… ja jälleen Lehtoranta

Lotta-Maj Lahtinen edustaa Suomen uuden sukupolven urheilullisuutta... Kuva: Ville Vuorinen.

Vaikka Kuierin ilta oli häikäisevä, niin onnistujat eivät jääneet siihen. Nuoret nousevat tähdet Janette Aarnio ja Lotta-Maj Lahtinen olivat eilisen tapaan erinomaisia.

Aarnion 14 pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa olivat osoitus, että 17-vuotias takapelaaja pystyy jo nyt olemaan ratkaisevassa roolissa kansainvälisissä peleissä. Aarnion sekoitus taitoa ja urheilullisuutta tekevät hänestä vaarallisen pelaajan molemmissa päissä kenttää.

– Janette oli fantastinen. Hänellä on niin pitkät kädet, että kovatkin takurit joutuvat käyttämään energiaa siihen, ettei menetä palloa ja pelinjohtaminen on siinä aika hankalaa. Tänään hän otti yhden sellaisen riiston kuljetuksesta, etten ole vastaavaa nähnyt vähään aikaan, Salminen sanaili.

Yhdentoista pisteen, kahden levypallon, kahden syötön ja kolmen riiston Lahtinen taas johti peliä kypsästi ja iski muutaman tärkeän heiton tärkeään paikkaan.

... kuten myös Janette Aarnio. Kuva: Ville Vuorinen.

– Aivan mahtavat fiilikset. Eilinen voitto tuntui hyvältä, mutta meille jäi paljon parannettavaa. Tänään sitten vielä taisteltiin voitto, niin on se kyllä kova juttu, että kaksi voittoa putkeen. Ylpeä joukkueesta ja siitä, miten pelasimme nämä pelit sekä miten ollaan koko kesä treenattu ja kilpailtu, Lahtinen kertoi ottelun jälkeen.

Nuorisokolmikon lisäksi (jälleen eilistä mukaillen) Linda-Lotta Lehtoranta (3/6/5 syöttöä) oli nainen paikallaan. Lehtoranta tuskaili heittonsa kanssa, mutta ainoa sisään mennyt kolmonen upposi päätösneljänneksellä pysäyttäen latvialaisten orastavan kirin.

Koko koripalloyhteisön työn tulos

Tunnetta mukana! Kuva: Ville Vuorinen.

Huomattavaa kahdessa Latvia-voitossa on, että vielä kaksi vuotta sitten, kesällä 2018, Susiladies kävi pelaamassa samassa Riian Daugava Sporta Namsissa harjoitusmaaottelun ja hävisi 96-46.

– Olemme panostaneet tiettyihin asioihin kuten urheilullisuuteen ja todettu, että tämä on se tie, joka on kannattanut kulkea. Pelaajat ja koko suomalainen koripalloyhteisö on ostanut sen. Täältä ollaan tulossa ja kovaa. Kaikki se, mitä seuroissa ja juniorimaajoukkueissa on tehty, huipentuu tänne. Nyt pelaaminen näyttää siltä, miltä sen pitääkin näyttää, Salminen kiitteli.

Susiladies pelaa seuraavan kerran ensi marraskuun EM-karsintaikkunassa vieraissa Ukrainaa vastaan 12.11. ja kotikentällä Portugalia vastaan 15.11.

Ottelutilastot >

 
9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

20.7.2023 17:51 Susiladies

Suomen naisten haastajamaajoukkueen loppukiri ei riittänyt Portugalia vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa naisten haastajamaajoukkueiden ottelussa Portugali veti pidemmän korren Suomesta 65-70 (34-27). Portugali repäisi eroa kolmannella neljänneksellä, mutta Suomi nousi vielä taistelemaan voitosta päätöshetkillä.

19.7.2023 21:16 Susiladies

Naisten haastajamaajoukkueen vahva toinen puoliaika siivitti Suomen voittoon Portugalista Kisakalliossa

Universiadeihin valmistautuva naisten haastajamaajoukkue aloitti maajoukkuekesänsä Kisakallion Susi Training Centerissä voittamalla harjoitusmaaottelussa Portugalin 93-53 (36-36). Suomi löysi iloisen peli-ilmeensä kylkeen selkeän joukkuetekemisen ja karkasi vierailta.

12.2.2023 17:23 Susiladies

Ranska näytti kaapin paikan kolmannella neljänneksellä – Susiladiesin EM-karsinnat päätökseen

Hallitseva EM-hopeamitalisti, ja kesän 2023 EM-kisojen yksi ennakkosuosikki, Ranska voitti Susiladiesin EM-karsintojen päätösottelussa Urhea-hallissa 46-82 (26-37). Ranskalaiset sisuuntuivat puoliajalla ja veivät kolmannen neljänneksen 4-30.

9.2.2023 22:25 Susiladies

Ukraina veti pidemmän korren Susiladiesista Riiassa pelatussa EM-karsintaottelussa

Susiladies hävisi käynnissä olevien EM-karsintojen toiseksi viimeisessä pelissään Ukrainalle, joka oli Riiassa, Liettuassa, pelatussa ottelussa parempi loppulukemin 74-59 (46-36). Ukraina lähti karkumatkalle lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

27.11.2022 22:45 Susiladies

Liettua pisti Susiladiesin EM-unelman pakettiin odottamaan seuraavaa mahdollisuutta

Susiladiesin viikon toinenkin EM-karsintaottelu päättyi tappioon, kun Urhea-hallissa, Helsingissä, Liettua oli ovelampi osapuoli, pääsi aikaisin johtoon ja piti sen loppulukemiin 56-65 (21-34) asti. Tappion vuoksi on varmaa, ettei Susiladies päässyt vuoden 2023 EM-kisoihin.

25.11.2022 00:10 Susiladies

EM-hopeamitalisti Ranska päihitti mainiosti taistelleen Susiladiesin Saint-Étiennessa

Marraskuun 2022 EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Susiladies hävisi Ranskalle, joka esitteli erinomaista hyökkäyspään pelaamistaan 103-77 (47-31) -voitolla Saint-Étiennessa pelatussa ottelussa 4 042 katsojan edessä. Susiladiesin 17-vuotias Elina Aarnisalo oli kovassa vireessä hallitsevaa EM-hopeamitalistia vastaan 24 pisteellä ja kuudella syötöllä.

7.8.2022 19:58 Susiladies

Kokenut, rutinoitunut ja isokokoinen Ruotsi päihitti Susiladiesin Scandic Cupin päätösottelussa

Susiladiesin kesän maaottelut saivat päätöksensä Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelatun Scandic Cupin sunnuntaipäivänä, kun länsinaapuri Ruotsi veti pidemmän korren loppunumeroin 66-82 (30-43).

5.8.2022 20:16 Susiladies

Loistoalku siivitti Susiladiesin voittoon Islannista Hakametsässä perjantai-illassa

Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelattava Scandic Cup käynnistyi naisissa Susiladiesin 89-67 (49-26) -voitolla Islannista. Susiladies sai häikäisevän alkurysäyksen pelille, minkä jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

31.7.2022 17:43 Susiladies

Urhea-hallissa satoi taivaalta kolmosia – Susiladies 20 pisteen voittoon Latviasta

Helsingin Urhea-hallissa nähtiin jo toista kertaa tänä viikonloppuna vauhdikas, urheilullinen ja sitkeä Susiladies, joka voitti 17 onnistuneen kolmen pisteen heiton siivittämänä Latvian 85-65 (50-35).

Näytä lisää vastaavia