Susiladiesille toistamiseen Latvian päänahka, Kuier 30 pistettä ja 12 levypalloa

9.8.2020 20:30 Jo eilen kivenkovan Latvian voittanut Susiladies teki saman tempun toistamiseen, kun Suomi selätti Latvian Riiassa 66-74 (35-34). Sunnuntai-iltana parketin kuningatar oli 30 pistettä ja 12 levypalloa tehtaillut Awak Kuier.

Janette Aarnio (vas.) ja Awak Kuier (oik.) tuulettivat toista peräkkäistä voittoa Latviasta. Kuva: Ville Vuorinen.

Kuier äityi temmeltämään jo avausneljänneksellä joko postista tai kovista leikkauksista kohtia koria. Toisella neljänneksellä 194-senttinen Kuier pääsi näyttämään häikäisevää monipuolisuuttaan avaamalla jakson kahdella kolkilla sekä tylyllä torjunnalla, jonka päätteeksi Magdalene Agyei nosti kaksi pistettä korin alta virheestä huolimatta.

Eilisestä sisuuntunut Latvia piti kaikesta huolimatta lukemat tiukkana ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen pisteen johdossa 35-34. Kuierilla oli jo puoliajalla kasassa 16 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Valtaosan kolmannesta neljänneksestä Latvia piteli tahtipuikkoa, mutta jakson viimeiset hetket oli nopean ja urheilullisen Susiladiesin, joka vetäisi alle minuutissa 7-0-juoksun. Puolinopeassa hyökkäyksessä Lotta-Maj Lahtinen löysi vapaan ajolinjan keskeltä lay-upiin, Kuier työnsi palloa läpi kentän saadakseen pallon itselleen takaisin nostoon ja viimeisen silauksen löi riiston jälkeinen Lahtisen nelisen metriä kolmosen kaaren takaa lähtenyt heitto, joka peittosi summerin.

Lotta-Maj Lahtinen tuulettaa summerin peitonnutta kolmostaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Yhtäkkiä Suomi johtikin neljällä pisteellä 55-59.

Päätösneljänneksellä pistehanat olivat molemmilla pitkään kuivat ja ero pystyi pienenä Suomen hyväksi. Noin kolme minuuttia ennen loppusummeria Kuier otti Susiladiesin reppuselkäänsä ja ero läheni kymmentä pistettä. Lopullisen naulan Latvian arkkuun löi Janette Aarnio, jonka kulmakolmosella ero venyi yhteentoista pisteeseen 63-47, mistä Latvia ei enää toipunut voittotaisteluun.

Salminen: ”Yksi aivan ylivoimainen pelaaja”

Awak Kuier lenteli omissa korkeuksissaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Suurin muutos eiliseen verrattuna oli, ettei Latvian tähtipelaaja Kristīne Vītola ollut tällä kertaa kokoonpanossa. Kun Vītola oli poissa, niin latvialaiset pelasivat pituudellisesti huomattavasti pienemmällä joukkueella.

– Vastustaja pelasi vähän toisella tavalla kuin eilen ja meni pieniin viisikkoihin, mutta meiltä peli oli vielä makeamman näköistä kuin eilen, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

Latvian pienet viisikot pelasivat yliaggressiivisesti Suomen takapelaajia ylitse, minkä myötä Kuier avautui keskeltä kuljettamaan palloa yli puolen kentän ja rakentamaan peliä.

– Hän on jo osoittanut monenlaisia taitoja hyökkäyksessä, puolustuksessa ja heitontorjujana. Seuraava askel on, että kriittisenä hetkenä hän pystyy myös toimimaan pelintekijänä, Salminen kehaisi suojattiaan.

Kuierin tilastosaldo oli mieletön 30 pistettä, 12 levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi torjuntaa.

– Kentällä oli yksi aivan ylivoimainen pelaaja eli Awak. Me olemme kesän uusittu pelaamistamme sen takia, että meillä on käytössä tällainen pelaaja. Kun Awak työntää palloa levypallojen jälkeen ylös, niin ei siinä ole edes Euroliiga-pelaajilla kauhean kivaa, Salminen hymyili.

Lahtinen, Aarnio… ja jälleen Lehtoranta

Lotta-Maj Lahtinen edustaa Suomen uuden sukupolven urheilullisuutta... Kuva: Ville Vuorinen.

Vaikka Kuierin ilta oli häikäisevä, niin onnistujat eivät jääneet siihen. Nuoret nousevat tähdet Janette Aarnio ja Lotta-Maj Lahtinen olivat eilisen tapaan erinomaisia.

Aarnion 14 pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa olivat osoitus, että 17-vuotias takapelaaja pystyy jo nyt olemaan ratkaisevassa roolissa kansainvälisissä peleissä. Aarnion sekoitus taitoa ja urheilullisuutta tekevät hänestä vaarallisen pelaajan molemmissa päissä kenttää.

– Janette oli fantastinen. Hänellä on niin pitkät kädet, että kovatkin takurit joutuvat käyttämään energiaa siihen, ettei menetä palloa ja pelinjohtaminen on siinä aika hankalaa. Tänään hän otti yhden sellaisen riiston kuljetuksesta, etten ole vastaavaa nähnyt vähään aikaan, Salminen sanaili.

Yhdentoista pisteen, kahden levypallon, kahden syötön ja kolmen riiston Lahtinen taas johti peliä kypsästi ja iski muutaman tärkeän heiton tärkeään paikkaan.

... kuten myös Janette Aarnio. Kuva: Ville Vuorinen.

– Aivan mahtavat fiilikset. Eilinen voitto tuntui hyvältä, mutta meille jäi paljon parannettavaa. Tänään sitten vielä taisteltiin voitto, niin on se kyllä kova juttu, että kaksi voittoa putkeen. Ylpeä joukkueesta ja siitä, miten pelasimme nämä pelit sekä miten ollaan koko kesä treenattu ja kilpailtu, Lahtinen kertoi ottelun jälkeen.

Nuorisokolmikon lisäksi (jälleen eilistä mukaillen) Linda-Lotta Lehtoranta (3/6/5 syöttöä) oli nainen paikallaan. Lehtoranta tuskaili heittonsa kanssa, mutta ainoa sisään mennyt kolmonen upposi päätösneljänneksellä pysäyttäen latvialaisten orastavan kirin.

Koko koripalloyhteisön työn tulos

Tunnetta mukana! Kuva: Ville Vuorinen.

Huomattavaa kahdessa Latvia-voitossa on, että vielä kaksi vuotta sitten, kesällä 2018, Susiladies kävi pelaamassa samassa Riian Daugava Sporta Namsissa harjoitusmaaottelun ja hävisi 96-46.

– Olemme panostaneet tiettyihin asioihin kuten urheilullisuuteen ja todettu, että tämä on se tie, joka on kannattanut kulkea. Pelaajat ja koko suomalainen koripalloyhteisö on ostanut sen. Täältä ollaan tulossa ja kovaa. Kaikki se, mitä seuroissa ja juniorimaajoukkueissa on tehty, huipentuu tänne. Nyt pelaaminen näyttää siltä, miltä sen pitääkin näyttää, Salminen kiitteli.

Susiladies pelaa seuraavan kerran ensi marraskuun EM-karsintaikkunassa vieraissa Ukrainaa vastaan 12.11. ja kotikentällä Portugalia vastaan 15.11.

Ottelutilastot >

 
6.8.2021 21:35 Susiladies

Itävalta pääsi yllättämään Susiladiesin kalkkiviivoilla URHEA-hallissa

Upouusi Helsingin Mäkelänrinteen URHEA-halli sai kasteensa myös naiskoripallon puolella, kun Susiladies hävisi aivan ottelun viimeisillä metreillä ohi kirineelle Itävallalle 53-55 (35-24).

1.8.2021 20:21 Susiladies

Latvia tarjosi Susiladiesille toisen peräkkäisen oppitunnin

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies kärsi toistamiseen tappion Latvialle. Riikassa pelatussa maaottelussa latvialaiset olivat tyly emäntä, kun Latvia vei voiton nimiinsä loppunumeroin 82-44 (32-15).

6.2.2021 19:58 Susiladies

Ukraina pääsi karkaamaan Susiladiesin näpeistä ensimmäisellä puoliajalla

Susiladiesin viimeisessä EM-karsintaottelussa Ukraina veti pidemmän korren numeroin 75-91 (34-52). Susiladies paransi merkittävästi pelaamistaan toiselle puoliajalle, mutta Ukrainalla oli jo vakuuttava johto, jota suomalaiset eivät kyenneet kirimään. Awak Kuier sivusi piste-ennätystään 30 pisteellä.

4.2.2021 19:51 Susiladies

Belgia osoitti suuruutensa Susiladiesille toisella puoliajalla

Susiladies hävisi Portugalissa pelatussa EM-karsintaottelussa EM-kisapaikkansa jo varmistaneelle, maailmanrankingin kuudentena olevalle Belgialle 82-47 (39-32). Susiladies pysyi 20 pistettä säkittäneen Awak Kuierin johdolla belgialaisten kyydissä puoliaikaan saakka.

15.11.2020 02:11 Susiladies

Koskimies, Lahtinen ja Sandvik siivittivät Susiladiesin Portugalin ohitse

Susiladies taisteli ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun Suomi kellisti EM-karsintakuplan emäntämaa Portugalin 70-62 (30-30). Lotta-Maj Lahtinen ja Elina Koskimies pelasivat loisto-ottelut, kun taas 17-vuotias Henna Sandvik upotti uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan.

12.11.2020 19:57 Susiladies

Susiladies kaatui saappaat jalassa Iagupovan Ukrainalle

Susiladies hävisi urhoollisen taistelun jälkeen Ukrainalle 84-66 (50-39) Portugalin EM-karsintakuplassa. EM-karsintaottelun kuningatar oli Ukrainan Alina Iagupova, joka tehtaili Suomea vastaan tripla-tuplan.

8.8.2020 21:32 Susiladies

Susiladiesille vierasvoitto Latviasta, nousevat tähdet Kuier, Aarnio ja Lahtinen vedossa

Susiladies tarjosi välähdyksen tulevaisuudesta, kun Suomi kellisti Riiassa kahdeksat peräkkäiset EM-kisat kolunneen Latvian 63-68 (30-29). Yleisöltä suljettujen ovien sisällä tuikki monia nuoria suomalaistähtiä, mutta kirkkaimmiksi nousivat 17-vuotias Janette Aarnio, 18-vuotias Awak Kuier ja 20-vuotias Lotta-Maj Lahtinen.

10.7.2019 14:18 Susiladies

Suomen naisten haastajamaajoukkue universiadien yhdeksänneksi häikäisevällä Unkari-voitolla

Suomen naisten haastajamaajoukkue sijoittui tänään Napolin universiadeissa yhdeksänneksi voittamalla Unkarin 44-75 (22-35). Suomi lähti peliin altavastaajana, mutta todisti sisunsa häikäisevän hyvällä susipelaamisella.

8.7.2019 16:50 Susiladies

Naisten haastajamaajoukkue häikäisevän avauksen voimin voittoon Romaniasta universiadeissa

Suomen naisten haastajamaajoukkue pelaa keskiviikkona yhdeksännestä sijasta Napolin universiadeissa, kun Suomi voitti Romanian lopulta selkeästi 50-73 (29-36).

7.7.2019 20:51 Susiladies

Suomen naisten haastajamaajoukkueella jouheva joukkue-esitys Meksikoa vastaan universiadeissa

Suomen naisten haastajamaajoukkue eteni pelaamaan sijoista 9-12 universiadeissa, kun Suomi pelasi erinomaisesti yhteen läpi ottelun ja kellisti Meksikon 77-51 (39-23). Suomi saa vastaansa huomenna Romanian.

5.7.2019 22:50 Universiadit

Naisten haastajamaajoukkueelle ensimmäinen voitto universiadeissa, Suomi juoksi Kanadan ohitse

Napolin universiadeissa naisten haastajamaajoukkue otti nimiinsä ensimmäisen voittonsa, kun Kanada kaatui alkulohkon viimeisessä ottelussa 82-59 (34-37).

4.7.2019 16:42 Universiadit

Naisten haastajamaajoukkue kärsi kehnosta heittopäivästä, Kiina etevämpi universiadeissa

Naisten haastajamaajoukkue pelasi Napolin universiadeissa toisen alkulohkon ottelunsa tänään torstaina. Eilen Australialle hävinnyt Suomi joutui jälleen tyytymään tappioon, kun suomalaiset kivittivät heittonsa ja Kiina jylläsi 75-50 (45-30) -voittoon.

3.7.2019 16:55 Universiadit

Naisten haastajamaajoukkue pisti hanttiin hallitsevalle universiadimestarille Australialle

Suomen naisten haastajamaajoukkue aloitti universiadiurakkansa Napolissa keskiviikko iltapäivänä alkulohko-ottelulla, jossa vastassa oli Australia. Suomi pisti vastaan hallitsevalle mestarille, mutta australialaiset keräsivät avausneljänneksellä kaksinumeroisen johdon, jonka se piti loppulukemiin 51-68 (29-40) saakka.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.8.2018 14:09 Susiladies

Susiladies päihitti Viron toistamiseen vieraissa

Susiladies selätti keskiviikon varhaisessa harjoitusmaaottelussa Viron loppunumeroin 49-59 (20-31) Paidessa.

14.8.2018 21:28 Pääjuttu

Susiladies jyräsi Viron Paidessa

Suomen naisten maajoukkue oli terävänä Viron piskuisessa Paidessa, kun Susiladies pieksi Viron selkeästi 59-76 (30-42) harjoitusmaaottelussa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

Näytä lisää vastaavia