Susiladiesille vierasvoitto Latviasta, nousevat tähdet Kuier, Aarnio ja Lahtinen vedossa

8.8.2020 21:32 Susiladies tarjosi välähdyksen tulevaisuudesta, kun Suomi kellisti Riiassa kahdeksat peräkkäiset EM-kisat kolunneen Latvian 63-68 (30-29). Yleisöltä suljettujen ovien sisällä tuikki monia nuoria suomalaistähtiä, mutta kirkkaimmiksi nousivat 17-vuotias Janette Aarnio, 18-vuotias Awak Kuier ja 20-vuotias Lotta-Maj Lahtinen.

Susiladies pääsi tuulettamaan voittoa Latviasta harjoitusmaaottelussa. Kuva: Ville Vuorinen.

Alusta lähtien oli selviö, että parketilla nähdään erinomaista maajoukkuekoripalloa ja päivitetty versio Susiladiesista, joka ei pelkää vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Toisella neljänneksellä Latvia sai pienoisen momentumin itselleen, karaten seitsemän pisteen johtoon, mutta suomalaiset saivat tukittua latvialaisten pistehanat vankalla puolustuksellaan. Hiljalleen myös hyökkäyspäässä pelaajat löysivät toinen toisensa.

– Alussa oli ehkä vähän ongelmia kuvioiden kanssa, mutta kyllä se lähti siitä rullaan. Hyvin toteutettiin meidän pelejä ja siitä kaikki mahdollisuudet aukesi, Awak Kuier kertoi ottelun jälkeen.

Kolmannella neljänneksellä saatiinkin nähdä Susiladiesia parhaimmillaan: aggressiiviset puolustukset poikivat siirtymähyökkäyksiä toiseen päähän, jotka päätyivät pallonliikkeen kautta joko vapaisiin kolmosiin tai vapaisiin nostoihin korin alta.

Janette Aarnio oli Suomen parhaimmistoa 11 pisteellä. Kuva: Ville Vuorinen.

– Pelattiin omaa peliä ja tuloksena oli se, että tuli hyviä heittopaikkoja ja ne meni sisään, Kuier sanoi.

Neljänneksen lopussa suomalaisten johto oli jo kymmenen pistettä, mutta Latvia löysi vielä pariksi minuutiksi lisävaihteen, jolla ero kapeni päätösneljännekselle astellessa pisteeseen 50-51.

Päätösneljänneksellä Janette Aarnio pommitti kaaren takaa ja kapellimestari Linda-Lotta Lehtoranta löysi pariin kertaan korille leikanneen Awak Kuierin. Kun vielä Anniina Äijänen rymisteli hyökkäyslevypallosta kaksi pistettä ja Lotta-Maj Lahtinen osui kaaren takaa, niin Susiladiesilla oli homma hallussa.

Latvia pusersi vielä viimeisen kahden minuutin aikana kauhean pallonpaineen, jonka suomalaiset kestivät.

– Latvian prässi oli tosi kova, mutta hyvin siitä lopulta selvittiin, Kuier kiteytti.

Salminen: "Vauhdikkuutta ja urheilullisuutta"

Awak Kuierin esimerkki Susiladiesin urheilullisuudesta. Kuva: Ville Vuorinen.

Läpi ottelun päävalmentaja Pekka Salmisen aiemmat teesit joukkueen luonteesta pitivät kutinsa: Susiladies oli urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen molemmissa päissä kenttää.

– Vauhdikkuuteen ja urheilullisuuteen on panostettu. Pärjäsimme sellaisilla asioilla, jotka ovat aikaisemmin olleet vaikeita. Kamppailtiin, kilpailtiin, juostiin ja koko kentän pelaamisessa pelaajat pääsivät näyttämään taitojaan, Salminen kertoi ottelun jälkeen.

Ratkaisevaksi tekijäksi Salminen nosti puolustuksen, jonka kautta päästiin siirtymähyökkäyksiin.

– Kun saimme puolustuksen paineella Latvian pikkasen pois raiteeltaan, niin alettiin saamaan riistoja ja helppoja levypalloja, joista päästiin juoksemaan ja ylivoimahyökkäyksistä koreja. Ne eivät olleet mitään yksi vastaan nolla -koreja, vaan pelaajien ja pallon liikkeellä. Urheilullisuus, aloitteellisuus, pelirohkeus ja juokseminen olivat tänään voiton avaimet.

Nimenomaan koko kentällä Susiladies veti lauantai-iltana pidemmän korren, mutta parannettavaa jäi 5-5-hyökkäämisessä.

– Siinä vaiheessa, kun jouduttiin pelaamaan puolella kentällä, niin oli vaikeampaa. Kun pelaaminen meni kävelyksi, niin silloin meillä oli ne huonot vaiheet.

Nousevat tähtipelaajat… ja Linda-Lotta Lehtoranta

Linda-Lotta Lehtoranta nousi tärkeäksi pelaajaksi päätösneljänneksellä. Kuva: Ville Vuorinen.

Susiladiesin kaksi parasta pistenaista olivat 18-vuotias Awak Kuier (14/8/5 riistoa/2 torjuntaa) sekä vasta toisen naisten maaottelunsa pelannut 17-vuotias Janette Aarnio (11/3/). Molemmat pelaajat ovat häikäiseviä urheilijoita, jotka pitkine käsineen aiheuttivat ongelmia latvialaisille myös puolustuspäässä.

Lotta-Maj Lahtinen (9/6/7 syöttöä) taas esitteli sellaisen luokan pallonkäsittelyä, että latvialaispuolustajat nukkuvat yön jääpussit nilkoissaan.

Susiladiesin ainoa kokeneemman kaartin pelaaja, Linda-Lotta Lehtoranta, oli myös erinomaisella pelipäällä vääntäen kahdeksan pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Lehtoranta oli varsinkin päätösneljänneksellä se pelaaja, joka teki peliälyllään ja syötöillään joukkuetovereistaan parempia pelaajia.

Lehtorannan lisäksi päätösneljänneksen sytyttäjiin kuului ensimmäisen naisten maaottelunsa pelannut Sanni Tuomisto, jonka juonikas pelaaminen tuotti seitsemän pistettä.

– Sanni on pelaaja, joka heittää vapaat kolmoset sisään ja puolustaa hyvin. Tänään hän oli paljon enemmän. Hän liikkui hyvin ilman palloa ja teki asiat terävästi, Salminen kehaisi debytanttia.

Sanni Tuomisto säkitti seitsemän pistettä ensimmäisessä naisten maaottelussaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Duunariosastolla Anniina Äijänen (5/5) rouhi neljä hyökkäyslevypalloa, Sara Rokkanen (0/3) toi energiaa ja Magdalene Agyei (2/2) pääsi nostamaan uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Latvian pistenaiset olivat odotetusti Kristīne Vītola (17/8) ja Kate Krēsliņa (12/4).

Susiladies ja Latvia pelaavat uudestaan huomenna sunnuntaina 9.8. klo 17:00. Ottelut näytetään suoratoistona Latvian koripalloliiton Youtube-kanavalta.

Ottelutilastot >

 
6.8.2021 21:35 Susiladies

Itävalta pääsi yllättämään Susiladiesin kalkkiviivoilla URHEA-hallissa

Upouusi Helsingin Mäkelänrinteen URHEA-halli sai kasteensa myös naiskoripallon puolella, kun Susiladies hävisi aivan ottelun viimeisillä metreillä ohi kirineelle Itävallalle 53-55 (35-24).

1.8.2021 20:21 Susiladies

Latvia tarjosi Susiladiesille toisen peräkkäisen oppitunnin

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies kärsi toistamiseen tappion Latvialle. Riikassa pelatussa maaottelussa latvialaiset olivat tyly emäntä, kun Latvia vei voiton nimiinsä loppunumeroin 82-44 (32-15).

6.2.2021 19:58 Susiladies

Ukraina pääsi karkaamaan Susiladiesin näpeistä ensimmäisellä puoliajalla

Susiladiesin viimeisessä EM-karsintaottelussa Ukraina veti pidemmän korren numeroin 75-91 (34-52). Susiladies paransi merkittävästi pelaamistaan toiselle puoliajalle, mutta Ukrainalla oli jo vakuuttava johto, jota suomalaiset eivät kyenneet kirimään. Awak Kuier sivusi piste-ennätystään 30 pisteellä.

4.2.2021 19:51 Susiladies

Belgia osoitti suuruutensa Susiladiesille toisella puoliajalla

Susiladies hävisi Portugalissa pelatussa EM-karsintaottelussa EM-kisapaikkansa jo varmistaneelle, maailmanrankingin kuudentena olevalle Belgialle 82-47 (39-32). Susiladies pysyi 20 pistettä säkittäneen Awak Kuierin johdolla belgialaisten kyydissä puoliaikaan saakka.

15.11.2020 02:11 Susiladies

Koskimies, Lahtinen ja Sandvik siivittivät Susiladiesin Portugalin ohitse

Susiladies taisteli ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun Suomi kellisti EM-karsintakuplan emäntämaa Portugalin 70-62 (30-30). Lotta-Maj Lahtinen ja Elina Koskimies pelasivat loisto-ottelut, kun taas 17-vuotias Henna Sandvik upotti uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan.

12.11.2020 19:57 Susiladies

Susiladies kaatui saappaat jalassa Iagupovan Ukrainalle

Susiladies hävisi urhoollisen taistelun jälkeen Ukrainalle 84-66 (50-39) Portugalin EM-karsintakuplassa. EM-karsintaottelun kuningatar oli Ukrainan Alina Iagupova, joka tehtaili Suomea vastaan tripla-tuplan.

9.8.2020 20:30 Susiladies

Susiladiesille toistamiseen Latvian päänahka, Kuier 30 pistettä ja 12 levypalloa

Jo eilen kivenkovan Latvian voittanut Susiladies teki saman tempun toistamiseen, kun Suomi selätti Latvian Riiassa 66-74 (35-34). Sunnuntai-iltana parketin kuningatar oli 30 pistettä ja 12 levypalloa tehtaillut Awak Kuier.

10.7.2019 14:18 Susiladies

Suomen naisten haastajamaajoukkue universiadien yhdeksänneksi häikäisevällä Unkari-voitolla

Suomen naisten haastajamaajoukkue sijoittui tänään Napolin universiadeissa yhdeksänneksi voittamalla Unkarin 44-75 (22-35). Suomi lähti peliin altavastaajana, mutta todisti sisunsa häikäisevän hyvällä susipelaamisella.

8.7.2019 16:50 Susiladies

Naisten haastajamaajoukkue häikäisevän avauksen voimin voittoon Romaniasta universiadeissa

Suomen naisten haastajamaajoukkue pelaa keskiviikkona yhdeksännestä sijasta Napolin universiadeissa, kun Suomi voitti Romanian lopulta selkeästi 50-73 (29-36).

7.7.2019 20:51 Susiladies

Suomen naisten haastajamaajoukkueella jouheva joukkue-esitys Meksikoa vastaan universiadeissa

Suomen naisten haastajamaajoukkue eteni pelaamaan sijoista 9-12 universiadeissa, kun Suomi pelasi erinomaisesti yhteen läpi ottelun ja kellisti Meksikon 77-51 (39-23). Suomi saa vastaansa huomenna Romanian.

5.7.2019 22:50 Universiadit

Naisten haastajamaajoukkueelle ensimmäinen voitto universiadeissa, Suomi juoksi Kanadan ohitse

Napolin universiadeissa naisten haastajamaajoukkue otti nimiinsä ensimmäisen voittonsa, kun Kanada kaatui alkulohkon viimeisessä ottelussa 82-59 (34-37).

4.7.2019 16:42 Universiadit

Naisten haastajamaajoukkue kärsi kehnosta heittopäivästä, Kiina etevämpi universiadeissa

Naisten haastajamaajoukkue pelasi Napolin universiadeissa toisen alkulohkon ottelunsa tänään torstaina. Eilen Australialle hävinnyt Suomi joutui jälleen tyytymään tappioon, kun suomalaiset kivittivät heittonsa ja Kiina jylläsi 75-50 (45-30) -voittoon.

3.7.2019 16:55 Universiadit

Naisten haastajamaajoukkue pisti hanttiin hallitsevalle universiadimestarille Australialle

Suomen naisten haastajamaajoukkue aloitti universiadiurakkansa Napolissa keskiviikko iltapäivänä alkulohko-ottelulla, jossa vastassa oli Australia. Suomi pisti vastaan hallitsevalle mestarille, mutta australialaiset keräsivät avausneljänneksellä kaksinumeroisen johdon, jonka se piti loppulukemiin 51-68 (29-40) saakka.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.8.2018 14:09 Susiladies

Susiladies päihitti Viron toistamiseen vieraissa

Susiladies selätti keskiviikon varhaisessa harjoitusmaaottelussa Viron loppunumeroin 49-59 (20-31) Paidessa.

14.8.2018 21:28 Pääjuttu

Susiladies jyräsi Viron Paidessa

Suomen naisten maajoukkue oli terävänä Viron piskuisessa Paidessa, kun Susiladies pieksi Viron selkeästi 59-76 (30-42) harjoitusmaaottelussa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

Näytä lisää vastaavia