Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi sitoutunut Arizona Stateen

20.2.2019 16:39 HBA:n ja Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistoparketeille Arizona Staten yliopistoon.

Sara Bejedi siirtyy syksyllä kivenkovaan Arizona Staten yliopistoon. Kuva: Ville Vuorinen.

Leppävaaran Pyrinnön kasvatin perässä ovat olleet lukuisat Yhdysvaltojen huippuyliopistot, joista viime viikon vierailulla valikoitui maineikas Arizona State, joka on varsinkin vuosituhannenvaihteen jälkeen ollut miltei vakio-osallistuja NCAA:n lopputurnauksessa. Sun Devils on yltänyt lopputurnaukseen 17 kertaa, joista kaksitoista ovat vuoden 2000 jälkeen.

Bejedin vakuutti päävalmentaja Charli Turner Thorne selkeä visio, että mitä hän 166-senttiseltä takamieheltä haluaa sekä koulun akateeminen vahvuus. Oman mausteensa soppaan tuo Arizona Staten apuvalmentaja, WNBA-tähti, Briann January, joka valmentaa vanhassa yliopistossaan WNBA:n ollessa talvitauolla.

– Hän pelaa vieläkin ja on liigan parhaimpia pelaajia, joten on suuria kunnia päästä oppimaan häneltä, Bejedi kertoo.

– Tuntuu aivan mahtavalta! Olen odottanut tätä hetkeä jo kauan. Mutta en ole mielestäni saavuttanut mitään pääsemällä yliopistoon. Tämä on minulle vasta alku, ja jotta voin toteuttaa tavoitteeni, se vaatii hurjasti töitä. Tavoitteeni on olla paras versio itsestäni ensimmäisestä vuodesta lähtien.

Naisten Korisliigassa kovaa jälkeä 20,6 pisteen, 6,5 levypallon ja 4,8 syötön keskiarvoilla tehnyt Bejedi ei lähde NCAA:han kumartelemaan, vaan kovin tavoittein.

– Haluan jättää oman jäljen yliopistoon. Ennätysten tekeminen kuuluu myös suunnitelmaan. Tässä vaiheessa on vaikea sanoa muuta, mutta olen valmis tekemään töitä ja kehittymään. Olen kirjoittanut huoneeni seinälle, että ”if your dreams don't scare you, they're not big enough”, koska uskon, että menestykseni yliopistossa on vain itsestäni kiinni.

Salminen: ”Maailmanluokan monipuolinen takuri”

Nuoresta iästään huolimatta Bejedi on ehtinyt jo murtautua Susiladiesin yhdeksi avainpelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen.

Bejedi nousi vasta 17-vuotiaana Susiladiesin kokoonpanoon marraskuun 2017 EM-karsinnoissa Ranskaa vastaan. Ennakkoluuloton Bejedi nousi ripeästi Suomen kantaviin voimin heittäen mm. kahdessa viimeisessä EM-karsintaottelussa viime marraskuussa 19 pistettä Sloveniaa ja 21 pistettä Romaniaa vastaan.

Yhteensä Bejedi on pukenut Susiladiesin pelipaidan päälleen seitsemän kertaa 11,3 pisteen keskiarvolla. Susiladiesin ja HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen on tyytyväinen sekä Bejedin kehitykseen että yliopistovalintaan.

– Sara on HBA-aikana ottanut valtavan hyppäyksen eteenpäin. Vahvasta ja nopeasta skoraajasta on vähitellen kasvanut maailmanluokan monipuolinen takuri. Tämän ovat huomanneet USA:n kärkipään koulutkin ja viime aikoina päällä on ollut varsinainen hullunmylly, Salminen kertoo.

- Päätös oli varmasti vaikea, mutta perusteet uran ja kehityksen kannalta erinomaiset. Onnittelen sekä Saraa että Arizona Statea.

Bejedi ja HBA pelaavat seuraavan ottelunsa perjantaina 22.2. kello 18:00 Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa Forssan Alkua vastaan.

Henkilöt

 
15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

25.2.2019 09:22 Susiladies

HBA:n Anna Kahelin Mainen yliopistoon

HBA:n ikitaistelija Anna Kahelin, 19, siirtyy tulevaksi kaudeksi Atlantin taakse Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n Maineen.

5.11.2018 10:31 NCAA

Naisten NCAA-kausi käynnistyy – mukana huimat 32 suomalaisnaista

Yhdysvaltojen yliopistokoripallosarja NCAA pyörähtää käyntiin Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Suomalaisedustus rapakon takana on jälleen vahva ja pelikentillä nähdään muun muassa viime kaudella vakuuttavia otteita esittänyt Elina Koskimies sekä tulokaskautensa aloittava huippulupaus Lotta-Maj Lahtinen.

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

Näytä lisää vastaavia