Susiladiesin Taru Tuukkanen: ”Voitto Romaniasta on ainoa tavoite”

8.2.2018 10:30 Yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Taru Tuukkanen, 40, palasi kuunvaihteessa takaisin Suomen kotikamaralle kahden Espanjassa vietetyn kuukauden jälkeen. Hyvinkään Pontevan tähtipelaaja valmistautuu kohtaamaan Susiladiesin paidassa lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa Romanian EM-karsintaottelussa, jonka ainoana tavoitteena on Tuukkasen mukaan voitto.


Joulukuussa Naisten Korisliigan voimasuhteet muuttuivat hieman yllättäen: Tuukkanen pelasi Pontevan riveissä tehokkuudella mitattuna elämänsä kautta Suomen pääsarjatasolla, mutta soitto Espanjasta muutti koko paletin. Muutaman päivän sisällä Tuukkanen löysi itsensä jälleen Espanjan pääsarjasta Mann Filter Zaragozan vahvuudessa kuukauden määräaikaisella sopimuksella.
 

Tuukkaselle Espanja oli hyvinkin tuttu. Legendaarisen koripallouran huippuvuodet sijoittuvat juuri Espanjan Liga Femeninaan, jossa hän on nyt pelannut jo kymmenenä kautena. Zaragozan tavoitteena oli edetä Copa de la Reinan finaaliturnaukseen tammikuussa – tavoite toteutui ja Tuukkanen jäi vielä yhdeksi lisäkuukaudeksi HyPon ja Zaragozan kompromissiratkaisuna.
 

– Oli todella hyvä kokemus ja olen tyytyväinen, että lähdin. Oli kiva haaste itselle, että pärjääkö siellä vielä. Ja kiva todeta, että kyllä, kuudessa Liga Femeninan ottelussa keskimäärin 13,2 pistettä ja 5,8 levypalloa tehtaillut Tuukkanen kertoo.
 

– Se oli joukkue, jolta ei hirveästi odotettu mitään, mutta lopulta minun aikanani vain yksi vastustaja onnistui voittamaan meidät.
 

Zaragoza koitti vielä houkutella Tuukkasen jatkamaan, mutta tammikuun loppupuolella numero viisi palasi HyPon valkovihreisiin. Tuukkasen paluun jälkeen puolustava Suomen mestari on voittanut jokaisen kolmesta ottelustaan.
 

– Mestaruus on jälleen tavoite. Viime vuonna se saavutettiin ja tiesimme, että sitä on vaikeampi puolustaa. Nyt Naisten Korisliigassa on todella kovia joukkueita ja meillä ei ole mennyt niin putkeen kuin viime kaudella. Mutta pudotuspelit ovat tulossa ja silloin vasta ratkaistaan mitalit.

”Kuudes pelaaja tarvitaan”

Maajoukkueessa Tuukkanen on 160 ottelun veteraani, joka vielä nelikymppisenäkin kuuluu Susiladiesin tähtipelaajiin. Nyt Suomi on kokoontunut 15 pelaajan voimin Kisakallion Susi Training Centeriin hiomaan kuvioitaan maajoukkueikkunan aikana.
 

– Olemme treenanneet lujaa kaksi kertaa päivässä ja valmistauduttu Romania-matsiin, Tuukkanen kertoo.
 

Edellisessä marraskuun maajoukkueikkunassa Suomi hävisi selkeästi kotiluolassaan Töölön Kisahallissa Ranskalle 44-103 ja vieraskentällä Slovenialle 57-97. Vaikka jatkopaikka näyttääkin epätodennäköiseltä, niin pelissä on Suomen naiskoripallon tulevaisuus.
 

– Voitto Romaniasta on ainoa tavoite. Pitää saada voitto, jotta pääsemme tulevaisuudessa parempaan EM-karsintakoriin ja sitä kautta helpompaan lohkoon. Romanialla on kova viisikko, mutta penkki ei välttämättä ole niin vahva.
 

Ranskaa vastaan pelatussa kotiottelussa liki tuhat Susiladies-fania oli pakkautunut kannustamaan Suomea ylivertaisen vastustajan edessä.
 

– Olisi huikeata, jos saataisiin Kisahalli täyteen ja hyvä meteli sinne. Nyt on kuitenkin mahdollisuudet voittaa, kun vastassa on Romania eikä mikään Ranska.
 

– Näitä pelejä on pakko alkaa voittamaan. Ja mitä enemmän saadaan porukkaa, äänekästä porukkaa, niin sitä paremmat mahdollisuudet meillä on. Kuudes pelaaja tarvitaan. Miehissä sen on nähnyt, että se auttaa.
 

Susiladies kohtaa Romanian EM-karsintaottelussa Töölön Kisahallissa 10. helmikuuta kello 14:00. Liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi

Lisätietoja: Taru Tuukkanen
 
13.6.2014 Maaottelu

Linda-Lotta Lehtoranta: ”Montenegroa vastaan pitää vain pelata omaa peliä”

EM-karsintoja pelaavan Suomen naisten maajoukkueen Linda-Lotta Lehtoranta, 22, on ilahduttanut kotiyleisöä Saksan Bundesliigasta kerätyllä pelikovuudella ja jo Naisten Korisliiga -ajoilta tutulla puolustuspelillään. Lehtoranta ja Naarassudet pelaavat sunnuntaina Montenegroa vastaan vieraissa.

9.8.2012 10:05 EM-karsinnat

Sasu Salin: ”Olemme osoittaneet pärjäävämme Euroopan kovimpia maita vastaan”

Suomen Susijengi pelaa EM-karsintojen ensimmäisen ottelunsa runsaan viikon kuluttua, ja tänään sudet suuntaavat Saksaan kenraaliharjoitustensa merkeissä. Kahdessa vuodessa juniorimaajoukkueesta Susijengin luottokaartiin rakettimaisesti noussut Sasu Salin, 21, korostaa itseluottamuksen merkitystä tosipelien alkaessa.

18.6.2005 EM-karsinnat

Möttölä täynnä virtaa maajoukkueeseen

Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä, 28, on tavallaan oudon, mutta samalla mieluisan tilanteen edessä.

15.11.2018 12:19 Susiladies

Veera Pirttinen sopeutunut nopeasti Bundesliigan vaatimuksiin

Veera Pirttinen, 21, pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla ammattilaisena, kun hän teki kesällä sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan ChemCats Chemnitzin kanssa. Vaikka joukkueen alkukausi on ollut vaikea, on Pirttinen aloittanut ammattilaisuransa hienosti.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

26.11.2017 19:00 Haastattelu

50 maaottelun Roope Ahonen: ”Pelaajana pitää olla valmis, kun tilaisuus tarjoutuu”

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyi osaksi Susijengin kokenutta kaartia perjantai-iltana, kun Suomi aloitti MM-karsintansa päihittämällä Bulgarian vieraskentällä Botevgradissa. Uransa 50. A-maaottelun pelannut Ahonen on toipunut viime kesän alaraajavammastaan ja uskoo pystyvänsä suureen rooliin tiellä kohti Kiinan MM-kisoja.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

16.10.2017 Haastattelu

Dettmann: ”Euroliigan ahneus uhkaa koripallon tulevaisuutta”

Koripallon MM-karsintojen kolkutellessa ovella jatkuu FIBA Euroopan ja Euroliigan välinen aikataulukiista, joka koskee marras- ja helmikuun MM-karsintaikkunoita. Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann harmittelee pattitilannetta, jossa pelaajat ovat joutuneet pelinappuloiksi valtataistelussa lajiliiton ja maanosan suurseurojen välillä.

Näytä lisää vastaavia