Susiladiesin Vilma Kesänen: ”Kaksi erilaista peliä takana”

17.2.2018 Susiladies pelasi helmikuun maajoukkueikkunassa kaksi EM-karsintaottelua, joista loppusaldo oli kaksi tappiota, kun Romania nappasi voiton Töölön Kisahallissa ja hallitseva EM-hopeamitalisti Ranska vei Suomea kotikentällään. Susiladiesin konkari Vilma Kesänen tiivistää haastattelussa EM-karsintaikkunan.


Romaniaa vastaan ”Kisikselle” oli kerääntynyt liki 600 katsojaa, mutta vieraat vetivät pidemmän korren 59-80. Ranskan Brestissä taas kotijoukkue oli odotetun kova, kun ranskalaiset pääsivät juhlimaan 90-40-voittoa 5000 silmäparin edessä.
 

– Kaksi aika erilaista peliä takana. Kotona Romania oli voitettavissa ja sellainen joukkue, joka sopi paremmin meitä vastaan kuin Ranska. Romania-peli oli meille tosi tärkeä ja olisi ollut hirveän tärkeätä ottaa siitä voitto, mutta siinä ei onnistuttu. Vähän parempaa heittopäivää oltaisiin siihen kaivattu, mutta nyt ei auta muu kuin kaataa Romania Romaniassa, Kesänen kertoo.
 

– Ranskan reissulla oli odotetun kova Ranska vastassa ja vielä Slovenian ärsyttämänä. Kyyti oli kovaa, mutta se oli todella hieno koristapahtuma. Ja onhan nuo hienoja kokemuksia päästä pelaamaan tuollaista joukkuetta vastaan.
 

– Ei ole helppo lohko. Kovia vastustajia jokaisessa pelissä. Urheilijana voitto on kuitenkin se isoin juttu ja neljä tappiota ei tyydytä ketään. Maajoukkueikkunat on siitä kimurantteja, että valmistautumisaika on todella lyhyt, mutta kyllä me ollaan jokaisessa ikkunassa tehty hyvää duunia ja menty eteenpäin.
 

Susiladiesilta nuoret pelaajat ovat saaneet runsaasti peliminuutteja. Romaniaa vastaan nuorisokaartista erottui edukseen 2000-syntynyt Elina Arike, kun taas Ranskassa vuoden nuorempi Awak Kuier säväytti kymmenellä levypallolla ja viidellä syötöllä.
 

– Viimeisen neljän pelin aikana nuoret on saanut todella paljon vastuuta ja heitä on tuotu vauhdilla sisään. Itselleni oli hieno nähdä Awak Ranska-ottelussa. Hän oli siellä omissa korkeuksissaan ja pelasi samanmittaisia pelaajia vastaan ja ihan hyvinhän hänellä meni. Varsinkin puolustuspäässä levypalloja tarttui käsiin ja pistihän hän muutaman hienon passinkin.
 

EM-karsinnoissa on melkein vuoden tauko, kun karsintapelit jatkuvat seuraavassa maajoukkueikkunassa ensi marraskuussa. Susiladies kerääntyy kuitenkin tuttuun tapaan yhteen kesän aikana – mukanaan myös Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa kokemusta kerryttävät pelaajat.
 

– Kesän ohjelmaa ei ole vielä hirveästi käyty läpi. Open gym varmaan tuttuun tapaan alkukesästä ja loppukesällä muutama harjoituspeli. Eiköhän sinne saada jenkkitytötkin mukaan. Sitten on taas isompi kokoonpano käytössä, kun tulee mukaan uusia vanhoja naamoja, Kesänen hymyilee.
 

Kisahalliin Susiladies keräsi viime marraskuussa melkein tuhat katsojaa, kun vastassa oli huippujoukkue Ranska. Tärkeässä Romania-ottelussa taas katsojia oli 600 katsojaa ja Kesänen kiitteleekin tunnelmaa kotikentälle tuoneita faneja.
 

– Fanit on meille supertärkeitä. Kisahallissa oli taas hyvä tapahtuma ja iso kiitos kaikille, jotka olivat paikalla. Meidän homma on nyt ottaa pari voittoa.

Lisätietoja: Vilma Kesänen
 
11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

8.2.2018 10:30 EM-karsinnat

Susiladiesin Taru Tuukkanen: ”Voitto Romaniasta on ainoa tavoite”

Yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Taru Tuukkanen, 40, palasi kuunvaihteessa takaisin Suomen kotikamaralle kahden Espanjassa vietetyn kuukauden jälkeen. Hyvinkään Pontevan tähtipelaaja valmistautuu kohtaamaan Susiladiesin paidassa lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa Romanian EM-karsintaottelussa, jonka ainoana tavoitteena on Tuukkasen mukaan voitto.

25.11.2016 EM-karsinnat

Naarassusien Sofia Pelander: ”Ei muu auta, kun pistää pää pystyyn”

Suomen naisten koripallomaajoukkueen, Naarassusien, EM-karsintaurakka vuoden 2017 naisten EM-kisoihin päättyi eilen Luulajassa murskatappioon Ruotsille. Naarassusien luottosentterin Sofia Pelanderin, 24, mukaan keskiviikkoinen tappio oli kurja lopetus muuten onnistuneelle kymmenen päivän maajoukkueleirille.

13.6.2014 Maaottelu

Linda-Lotta Lehtoranta: ”Montenegroa vastaan pitää vain pelata omaa peliä”

EM-karsintoja pelaavan Suomen naisten maajoukkueen Linda-Lotta Lehtoranta, 22, on ilahduttanut kotiyleisöä Saksan Bundesliigasta kerätyllä pelikovuudella ja jo Naisten Korisliiga -ajoilta tutulla puolustuspelillään. Lehtoranta ja Naarassudet pelaavat sunnuntaina Montenegroa vastaan vieraissa.

18.9.2012 EM-karsinnat

Valmentajalegenda Tuominen: ”Nykymaajoukkueen pelaamista mielettömän kiva katsoa”

Suomen miesten maajoukkuetta mm. vuoden 1964 Tokion olympialaisissa sekä vuoden 1967 EM-kotikisoissa valmentanut Kalevi Tuominen, 85, on yli 40 vuoden ajan ollut miesten maajoukkuehistorian voittoisin päävalmentaja. Viikko sitten tiistaina valmentajalegenda seurasi hyvillään, kuinka ”Susijengin” tämän päivän päävalmentaja Henrik Dettmann kiilasi hänen rinnalleen voittotilastossa.

18.9.2012 EM-karsinnat

Henrik Dettmann: ”MM-kisat ja olympiakarsinnat ovat täysin mahdolliset”

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmannin johtamat joukot saavuttivat toisen peräkkäisen EM-kisapaikkansa viime viikolla päättyneistä EM-karsinnoista. Lisäksi Dettmann nousi Kalevi ”Kallu” Tuomisen rinnalle Suomen kaikkien aikojen voitokkaimmaksi maajoukkuevalmentajaksi. Dettmannin, 54, katse on kuitenkin jo tulevaisuudessa ja kovenevissa tavoitteissa.

10.9.2012 EM-karsinnat

Tuukka Kotti: ”Pitkä matka on kuljettu”

Forssan Koripoikien kasvatti ja tulevalla seurajoukkuekaudella Italian Serie A:n Cremonaa edustava Tuukka Kotti, 31, pelasi lauantaina Belgian Antwerpenissä uransa 150. miesten maaottelun. Vasta kahdeksantena pelaajana kautta aikain rajapyykin rikkonut Kotti toivoo tiistailta voitokasta päätöstä EM-karsintaurakalle ja suuntaa sitten katseensa kohti Slovenian EM-kisoja.

3.9.2012 15:00 EM-karsinnat

50 maaottelun Gerald Lee jr.: ”Keskiviikkona pelataan karsintojen tärkein ottelu”

Ensimmäisen kerran Suomen susipaidan elokuussa 2006 ylleen vetänyt Gerald Lee junior, 24, pelasi uransa 50. miesten maaottelun sunnuntaina Tiranassa Susijengin päihittäessä Albanian. Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti suuntaa nyt katseensa keskiviikkoiltaan, jolloin Suomella on mahdollisuus varmistaa EM-kisapaikkansa huippuottelussa Puolaa vastaan.

1.9.2012 EM-karsinnat

Kimmo Muurinen: ”Ihan turha lähteä laskemaan voittoja”

Susijengin rynnistys kohti Slovenian EM-kisoja jatkuu jälleen sunnuntaina, kun EM-karsintalohko E:n jumbojoukkue Albania isännöi Suomea Tiranassa. Vaikka Susijengin kisapaikka lähenee kovaa vauhtia, joukkueen laiturikonkari Kimmo Muurinen, 31, lupaa nostaa tassun kaasupolkimelta vasta karsintojen jälkeen.

Näytä lisää vastaavia