Syksyn Pikkusudet-riehoissa on rikottu ennätyksiä – Oulussa mukana yli 1300 koululaista

4.12.2018 09:30 Syksyn kuluessa Pirkka Pikkusudet-riehoja on järjestetty jo yhteensä 17 ja joulukuun aikana perheen pienimmät pääsevät palloilemaan vielä viidessä riehassa. Syksyn suurin rieha järjestettiin 27.-28.11. Oulussa, jossa 1335 alakoululaista pääsi nauttimaan koripallon ilosta.

Pikkusudet-riehassa Ouluhallissa oli mukana yli 1300 koululaista. Kuva: Tanja Ylistörniö

Pikkusudet-riehat ovat osa K-ryhmän päivittäistavaratoimialan ja Koripalloliiton Pikkusudet-yhteistyötä. Paikalliset seurat järjestävät riehoja sekä koulupäivien aikana koululaisille että viikonloppuisin lähialueen Pikkusudet-koripallokoululaisille. Kuten kaikessa Pikkusudet-toiminnassa, myös riehoissa tärkeintä on pitää hauskaa.

Vuonna 2015 käynnistyneen Pikkusudet-yhteistyön merkeissä on liikutettu jo yli 55 000 lasta. Syksyn aikana taas tuhansia uusia lapsia on päässyt opettelemaan koripallon alkeita, kun riehoja on järjestetty yhteensä jo 17 ja joulukuun aikana on luvassa vielä viisi lisää. Lisäksi Pikkusudet-koripallokouluja on ollut syksyn aikana käynnissä yli 60 seurassa. 

Oulun Pikkusudet-riehassa ennätyksellinen määrä osallistujia

Pirkka Pikkusudet-rieha keräsi Ouluhalliin 27.-28.11. ennätyksellisesti 1335 alakoululaista. Suurimmilta kouluilta oli mukana kymmeniä joukkueita ja kaikkiaan turnauksessa pelasi yhteensä 270 joukkuetta. Pelit pyörivät 17 kentällä samanaikaisesti ja pelien kokonaismäärä nousi yli 1000 otteluun. 

Oulussa on järjestetty koululaisten koripallotapahtumaa yhtäjaksoisesti 90-luvulta lähtien. Hiljalleen tapahtuma on kasvanut parin kymmenen joukkueen turnauksesta nykyiseen mittakaavaansa.

Oulun NMKY järjesti tapahtuman yhteistyössä Oulun kaupungin ja Suomen Koripalloliiton kanssa. Lisäksi tapahtumaa oli jälleen mahdollistamassa K-Citymarket Kaakkuri, jonka kauppias Risto Kontturi tarjosi kaikille tapahtumassa mukana olleille lapsille terveellisen välipalan.

- Hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Onhan nämä sellaisia iloisia tapahtumia, joissa nuoret saavat liikkua ja testata koripalloa. Jos siitä joku jää koukkuun koripalloon, niin se on vaan hyvä asia, tuumi ainakin 1800 banaania tapahtumaan toimittanut K-kauppias Risto Kontturi.

Oulun Pikkusudet-riehan järjestelyissä oli mukana lisäksi molempina päivinä lähes 30 talkoolaista Oulun NMKY:stä ja Teuvo Pakkalan kouluta. He vastasivat mm. tuomaroinnista, tulospalvelupisteestä ja otteluiden kuulutuksesta.

Oulun NMKY:n puolelta turnauksen vastuuhenkilönä toimi valmennuspäällikkö Jorgo Dakaja ja Oulun kaupungin puolelta liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö. Molemmat olivat yhtä mieltä, että tänä vuonna tapahtuma oli loistava menestys.

- Valtavan pelaajamäärän vuoksi turnaus pelattiin ensimmäistä kertaa fun-tyylisesti ratkaisematta sarjojen voittajia. Kaikille joukkueille taattiin vähintään kolme ottelua. Tämä toi tapahtumaan selkeästi rennomman ja leppoisemman ilmapiirin, kommentoi Tanja Ylisirniö.

- Molemmat päivät olivat ihan huikeita. Mahtavaa nähdä kentällä se lasten energia ja iloisuus. Ei tästä koriksen ystävänä voi muuta kuin tykätä, jatkoi Jorgo Dakaja.

Seura mukaan Pikkusudet-toimintaan

Eikö seurassanne ole käynnissä vielä Pikkusudet-toimintaa? Pikkusudet-koriskouluja ja -riehoja voivat järjestää kaikki toiminnasta kiinnostuneet seurat.

Seuran tehtävänä on lunastaa kutakin koriskoululaista vastaan koripallokoululisenssi, mikä oikeuttaa käyttämään Pikkusudet-koriskoulu -nimeä sekä jokaiselle koriskoululaiselle Pikkusudet-pallon, -kausituotteen ja vakuutuksen. Pikkusudet-riehan saavat järjestää ne seurat, jotka ovat sitoutuneet aloittamaan/aloittaneet Pikkusudet-koriskouluja omalla alueellaan.

Kysy lisää ja ilmoita seuranne mukaan:

Susanna Strömberg 
susanna@basket.fi
040 4154232       

Asiat

 
27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

12.1.2024 15:21 Seura tiedottaa

LePyn Pikkusudet-turnaus järjestetään jälleen huhtikuussa

LePyn perinteinen Supermikroturnaus on nyt Pikkusudet-turnaus. Turnaus järjestetään 27.-28.4.2024 Leppävaaran liikuntahallilla. Turnaus on joukkueille yksipäiväinen.

7.8.2023 10:01 Seura tiedottaa

LePyn Pikkusudet-turnaus järjestetään 16.-17.9.2023

LePyn jo perinteeksi muodostunut Pikkusudet -turnaus järjestetään jälleen syyskuussa. Tunnelma on aina huipussaan, kun Leppävaaran hallin täyttävät sadat Pikkusudet kannustajineen. Syksyn turnauksen ikäluokkina ovat 2014 ja 2015 syntyneet tytöt ja pojat. Turnaus on hyvä mahdollisuus hakea ensimmäiset kokemukset koripallo-otteluista, sekä mainio startti sarjakauteen.

1.3.2023 11:54 Seura tiedottaa

Pikkusudet-turnaus supermikroille Espoossa huhtikuussa

Loistavat olosuhteet, rehtiä taistelua, hymyä, hikeä, suuria tunteita, urheilujuhlan tuntua, tunnelma katossa, mieletön fiilis! Tämä on LePyn Pikkusudet-turnaus!

20.1.2023 14:30 Susijengi

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu - yhteistyön aikana on liikutettu jo yli 120 000 lasta

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmä ovat solmineet jatkosopimuksen vuonna 2015 alkaneelle yhteistyölle. Uusi sopimus kestää vuoteen 2025 saakka. Pirkka Street Basket -kiertueiden, Pirkka Pikkusudet koris-koulujen ja -riehojen ja maajoukkuenäkyvyyden lisäksi Susijengi ja Pirkka lähtevät mukaan myös K-Marketin kiusaamisvapaa vyöhyke -kampanjaan.

20.9.2022 20:33 Seurauutinen

Seurauutisia #73: Pikkusudet-rieha liikutti 350 lasta Tikkurilan Urheilutalolla

Tikkurila-Seuran jo perinteiseksi muodostunut lähialueen alakoululaisille tarkoitettu Pirkka Pikkusudet-rieha oli jälleen menestys, kun viskarit, eskarit ja ekaluokkaiset opettelivat koriksen saloja.

30.8.2022 14:13 Seurauutinen

Seurauutisia #71: Uusi kausi käynnistyy jälleen Pikkusudet-koriskoulujen ja -riehojen osalta

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu myös kaudella 2022–23. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan ja järjestämään Pikkusudet-koriskouluja, etenkin nyt kun korisbuumi on parhaimmillaan.

21.8.2022 17:21 Seura tiedottaa

LePyn Pikkusudet-turnaus järjestetään 17.-18.9.2022

Loistavat olosuhteet, rehtiä voiton taistelua, hymyä, hikeä ja suuria tunteita, urheilujuhlan tuntua, tunnelma katossa, mieletön fiilis! Niistä on LePyn Pikkusudet-turnaus tehty!

17.5.2022 10:55 Pikkusudet

Suomen 20-vuotiaat miehet kutsuttu leirille Kisakallioon

Suomen Koripalloliitto on kutsunut Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen Kisakallion Susi Training Centeriin leirille, joka pidetään 6.-9.6.2022. Pelaajia on kutsuttu kaikkiaan 27 kappaletta.

11.3.2022 08:16 Pikkusudet

Seurauutisia #66: Pohjoisen Pikkusudet-korisriehat koukuttavat korikseen

Kempele Wilduckz on nostanut itsensä vahvasti pohjoiselle koriskartalle. Seuran järjestämä Pirkka Pikkusudet-korisrieha liikutti lauantaina 26.2. Linnakankaan koululla lähes sataa mikro- ja supermikrojunioria Kempeleestä, Oulusta, Taivalkoskelta ja Rovaniemeltä.

Näytä lisää vastaavia