Tähden tähdittämä BC Sisu haastaa PuHu:n pyörätuolikoripallon mitalipeleissä Espoossa 14.-15.4.

11.4.2012 Pyörätuolikoripallon SM-sarja huipentuu Espoon Leppävaarassa 14.-15. huhtikuuta 2012 pelattaviin mitalipeleihin.

Viime vuoden mestari, vantaalainen Pussihukat varmisti suoran finaalipaikan voittamalla runkosarjan. Lauantain välierässä toista finaalipaikkaa tavoittelevat porilainen BC Sisu ja tamperelainen TSI.

BC Sisu pelaa ensimmäistä kauttaan SM-sarjassa, mutta onnistui heti runkosarjassa laittamaan PuHu:n tiukoille. Vantaalaiset veivät runkosarjan voiton keskinäisten otteluiden perusteella PuHu:n ja BC Sisun päädyttyä tasapisteisiin.

BC Sisu on debytantti korkeimmalla sarjatasolla, mutta joukkueen pelaajisto on kokenut ja tasokas. Kirkkaimpana tähtenä on paremmin ratakelaajana tunnettu Leo-Pekka Tähti. Joukkuetta valmentaa espanjalainen Javier Sandomingo, joka on ensimmäinen ulkomaalaisvalmentaja suomalaisessa pyörätuolikoripallojoukkueessa.

PuHu:n kaikki kaikessa on kokenut Jarmo Leppänen, joka vei SM-sarjan pistetilaston niukasti ennen Tähteä.

- Leo-Pekka Tähti ja Jarmo Leppänen ovat dominoineet sarjaa ja heidän välillään tulee varmasti ratkeamaan paljon mestaruudesta pelatessa, BC Sisun pelaaja ja joukkueenjohtaja Mauri Hara arvioi.

BC Sisun on tosin ensin voitettava välierässä TSI päästäkseen haastamaan hallitsevan mestarin finaalissa. Tamperelaisilta puuttuvat tähtipelaajat, mutta tasainen yhdistelmä kokemusta ja nuoruuden intoa on hankala kaadettava yksittäisessä ottelussa.

Espoon Leppävaarassa ratkotaan viikonloppuna myös pyörätuolikoripallon 1-divisioonan mestari.




Pyörätuolikoripallon SM-sarjan ja 1-divisioonan finaaliturnaus, Leppävaaran liikuntahalli (Veräjäpellonkatu 6, Espoo)

Otteluohjelma

La 14.4.

Klo 13.20 1-divisioona, välierä: TSI/NMKY II - Turun Riento
Klo 17.20 SM-sarja, välierä: BC Sisu - TSI/NMKY

Su 15.4.

Klo 10.15 1-divisioona, pronssiottelu: Välierän hävinnyt - Tapiolan Honka
Klo 12.00 1-divisioona, loppuottelu: Lahden NMKY - Välierän voittanut
Klo 17.20 SM-sarja, loppuottelu: PuHu - Välierän voittanut

 
30.12.2021 13:22 Koripalloliitto tiedottaa

Kilpailujaoksen päätös 30.12.2021 pelaamisesta rajoitusten aikana

Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

Pyörätuolikoripallon näytösottelu Seagulls–Korihait-ottelun puoliajalla 15.2.

Helsingissä, Töölön kisahallissa keskiviikkona 15. helmikuuta pelattavan Korisliigan Seagulls–Korihait -ottelun puoliajalla pelataan pyörätuolikoripallon näytösottelu. Pyörätuolikoripalloilijoiden mukana ottelussa nähdään tukku tunnettuja koripallopersoonia.

6.2.2015 Pohjoinen alue

Pyörätuolikoripallon 3 vs3 turnaus Salossa 28.2.2015

Salon Vilpas järjestää 3 vs 3 pyörätuolikoripallo turnauksen. Turnaus on tarkoitettu ensisijaisesti lajin vasta alkaneille, mutta myös kaikille lajista kiinnostuneille, joilla on joko koripallo tai pyörätuoliurheilutausta.

Pyörätuolikoripallon valmentajaklinikka ja leiri Kisakalliossa 6.-9.6.2013

Kisakallion Urheiluopistolla, Lohjalla järjestetään 6.-9.6.2013 kansainvälinen pyörätuolikoripalloleiri sekä pyörätuolikoripallon valmentajaklinikka. Camp Finland 2013 –nimeä kantavien tapahtumien päävalmentajana toimii maailmankuulu valmentaja Mike Frogley.

Pyörätuolikoripallon SM-sarjan finaaliturnausennakko

Pyörätuolikoripallon SM-sarjakausi huipentuu viikonloppuna Leppävaaran liikuntahallilla Espoossa. Suomen mestaruudesta kisaavat BC Sisu, TSI sekä Pussihukat.

Pyörätuolikoripallon runkosarjojen päätöskierros Orimattilassa

Tulevana viikonloppuna24.-25. maaliskuuta käydään Orimattilassa pyörätuolikoripallon runkosarjojen päätöskierros. Pelipaikkana viikonlopun kierroksella toimii Orimattilan urheilutalo.

Pyörätuolikoripallon SM-Sarjassa jännitystä kauden loppuun asti

Viikonloppuna pelattiin pyörätuolikoripallon SM-sarjakierros Turussa.

Pyörätuolikoripallon toinen sarjakierros pelattiin Kouvolassa 5.-6.11.2011

Pyörätuolikoripallon toinen sarjakierros pelattiin Kouvolassa viime viikonloppuna. Ensimmäisessä SM-sarjan pelissä sarjajohtaja Vantaan Pussihukat sai vastaansa TSI:n Tampereelta. Pussihukat otti ottelun komennon haltuunsa alusta asti eikä TSI päässyt missään vaiheessa edes tosissaan haastamaan Pussihukkia. Pussihukat vei ottelun nimiinsä selvin lukemin 59-31 (30-8).

Pyörätuolikoripallon SM-sarja käynnistyy viikonloppuna

Pyörätuolikoripallon SM-sarjakausi 2011/12 alkaa viikonloppuna uudistuneena. Jo useamman vuoden ajan sarjaa rikastuttanut venäläinen BC Neva Alliance on vetäytynyt liigasta, ja sarjan menestyksekkäimpiin joukkueisiin kuulunut Lahden NMKY on luopunut myös paikastaan. Uutena joukkueena liigakartalle on saapunut porilainen BC Sisu.

Näytä lisää vastaavia