Taistelu naisten mestaruudesta alkaa

10.3.2003 Tiistaina 11.3. käynnistyvät pudotuspelit huipentavat naisten SM-sarjakauden 2002-03. Ennakkosuosikkina mestaruustaisteluun lähtee kolmen edelliskauden voittaja Pantterit Helsingistä, joka saa vastaansa Pussihukat Vantaalta. Toisessa välieräparissa kohtaavat Äänekosken Huima sekä Espoo Basket Team.

Naisten huipennus pelataan tänä vuonna tiiviiseen tahtiin, sillä naisten mestari on selvillä viimeistään tiistaina 25.3. Tätä ennen pelataan viikon sisällä välierät, jotka pelataan viime kaudesta poiketen paras kolmesta -menetelmällä. Näin ollen lauantaina 15.3. on selvillä ne kaksi joukkuetta, jotka mittelevät Suomen mestaruudesta. Finaalisarja pelataan totuttuun tyyliin paras viidestä -menetelmällä.

Jo 11. peräkkäistä ja uran 16. Suomen mestaruutta metsästävää Lea Hakalaa välieräpelien systeemi miellyttää.

- Kyllähän tämä systeemi antaa lisäpanosta, kun kaksi voittoa riittää finaaliin. Nyt ei voi korjailla omaa peliä samalla tavalla, jos pelattaisiin paras viidestä -systeemillä.

Pantterit kohtaa välierissä Vantaan Pussihukat. Kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet neljä kertaa Panttereiden ollessa joka kerta parempi. Pussihukat ovat kuitenkin parantaneet otteitaan peli peliltä.

- PuHu pitää takamiehiensä avulla todella hyvää tempoa ja pelaavat aggressiivista puolustusta, joten vaikeat pelit ovat tiedossa. Uskon, että se joukkue menee jatkoon, joka pystyy pitämään oman pelinsä parhaiten kasassa, Hakala arvioi.

- Kyllä kihelmöinti vatsassa on merkki siitä, että jälleen pelataan niitä kauden tärkeimpiä pelejä, Hakala jatkoi.

Pussihukkien valmentaja Olli-Pekka Auvinen lähtee välieriin rennoin mielin. Pussihukat ovat taistelleet paikan jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen välieriin ja jo tämä on merkki hyvin menneestä kaudesta.

- On vain yksi ennakkosuosikki tähän ottelupariin, joten takaa on hyvä iskeä. Tämä uusi järjestelmä vähentää joukkueiden kotietua ja uskonkin, että tiistaina Kisahallissa nähdään ärhäkkä ’hukkalauma’, Auvinen pohdiskeli uskoen yllätysten värittävän tämän vuoden pudotuspelejä.

Huimalla tavoitteena ainoastaan mestaruus

Viime kauden Suomen mestaruus oli todella lähellä matkata Äänekoskelle ja tänä vuonna Huiman tarkoituksena on voittaa se yksi peli enemmän. Välierissä Huiman on ensin toki voitettava EBT, joka vuoden tauon jälkeen on jälleen tosissaan taistelemassa mitaleista.

- Fiilis on hyvä ja innolla odotamme tulevia pelejä. Uskon, että meidän kotiyleisö löytää jälleen tiensä hallille ja auttavat meitä viime vuoden tavoin, sillä tavoitteena on tietysti parantaa viime vuoden tulosta, Huima-luotsi Mervi Nurmi sanoi.

Keskinäisissä peleissä Huiman ja EBT:n välillä on nähty erittäin tasaisia otteluita, sillä kauden viidestä kohtaamisesta kolme on päättynyt kuuden tai pienemmän pistemäärän erolla. Näin ollen tässä parissa on odotettavissa erittäin tiukka kamppailu.

Osoituksena EBT:n kovasta kunnosta toimii voitto Panttereista vieraissa maaliskuun alussa. EBT:n sarakkeesta löytyy myös voitto Huimasta kauden alussa, kun se raivasi Huiman tieltään edetessään Suomen Cupin finaaliin.

Pelissä on paljon, kun pallo heitetään ilmaan tiistaina Äänekoskella ja Helsingissä. Pantterit tavoittelee neljättä peräkkäistä Suomen mestaruutta kokeneella joukkueella kun taas EBT ja Huima hakevat seuralleen ensimmäistä mestaruutta. Pussihukkien edellinen mestaruus löytyy vuodelta 1992, joten nälkää löytyy varmasti myös PuHu:n riveistä.

Välieräparien aiemmat kohtaamiset kaudella

Pantterit – PuHu
19.10. Pantterit – PuHu 65-42
11.01. PuHu – Pantterit 46-84
09.02. PuHu – Pantterit 80-84
18.02. Pantterit – PuHu 71-56

Huima – EBT
06.10. Huima – EBT 73-67
04.01. EBT – Huima 72-75
04.02. EBT – Huima 68-81
16.02. Huima – EBT 93-71
11.09. Huima – EBT 74-76 (Suomen Cupin välierä)

Asiat

 
27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

25.4.2024 21:21 Miesten I divisioona A

Tapiolan Honka vei miesten I divisioonan finaalit ja palaa Korisliigaan

Tapiolan Honka pääsi lunastamaan paikkansa Korisliigaan kaudelle 2024-25, kun Honka kaatoi Jyväskylä Basketball Academyn miesten I divisioona A:n kolmannessa finaaliottelussa 94-63 (46-36) Tapiolan Liikuntahallissa. Honka voitti finaalit suoraan 3-0.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

23.4.2024 13:00 Pääjuttu

Koriskokemus-palautekanava kerää palautetta seurojen ja Koripalloliiton toiminnasta

Palautteen avulla kehitetään suomalaista koripalloa entistä paremmaksi kokemukseksi eri sidosryhmille.

Näytä lisää vastaavia