Talent Campeista OPM-tuella viikon mittaisia syksystä lähtien

1.4.2009 Suomen Koripalloliitto tehostaa merkittävällä tavalla sarjakauden aikana järjestettävää Talent Camp –leiritystä, johon kutsutaan maan lahjakkaimmat 13-16-vuotiaat tulevaisuudenlupaukset. Kaudella 2009-10 järjestetään neljä 7-8-päiväistä leiriä, joille kutsutaan 16 tyttö- ja 16 poikapelaajaa vuosina 1994–96 syntyneiden ikäluokista. Opetusministeriö on lähtenyt tukemaan leiritystä.

- On hienoa, että Opetusministeriö on nähnyt tärkeiksi Koripalloliiton pyrkimykset parantaa nuoren urheilijan arkea ja lähtenyt tukemaan suoraan pelaajakehitystä. Tämä on viesti, joka lämmittää valmentajan sydäntä, iloitsee Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann.

Talent Campit on sijoitettu koulujen syys-, joulu-, hiihto- ja kesälomien yhteyteen. Leiritys on myös huomioitu kansallisessa kilpailutoiminnassa eli leirien aikana ei järjestetä B-nuorten SM-sarjatoimintaa.

Leirityksessä keskitytään hiomaan pelaajien henkilökohtaisia taitoja sekä kehittämään ominaisuuksia.

- Tuleva talenttileiritys tuo merkittävän lisän nuorien lahjakkuuksien kehityspolkuun. Kilpailijamaihimme verrattuna ikäluokkamaajoukkueidemme vuosittainen leirivuorokausien ja otteluiden määrä on vertailukelpoinen. Se missä olemme jäljessä, on nimenomaan päivittäisharjoittelun määrä. Talenttileiritys vastaa tähän tarpeeseen, kertoo nuorten maajoukkueiden päävalmentaja Ari Tammivaara.

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue oli vuonna 2008 yhdessä 53 päivää, harjoitteli 72 kertaa ja pelasi 22 kansainvälistä ottelua. Samanikäisten tyttömaajoukkueen vastaavat luvut olivat 55 päivää, 73 harjoitusta ja 22 ottelua.

Vaikka talenttileirityksessä ei keskitytäkään joukkueen, vaan nimenomaan yksilöiden kehittämiseen, on sen tuoma lisäarvo merkittävä. Mikäli pelaaja käy läpi kaikki neljä talenttileiriä kaudella 2009-10, saa hän 30 lisäpäivää maajoukkuetason valmennuksessa.

Talenttileirien päävalmentajina toimivat Ari Tammivaara ja Antti Koskelainen, joiden apuna toimii Koripalloliiton maajoukkuevalmentajia sekä leirillä läsnäoleva fysioterapeutti.

Pelaajat kutsutaan Talent Campille 15-vuotiaiden kesän maajoukkuetoiminnan sekä All Stars –kartoitusleiritysten perusteella. Valinnoista pelaajat saavat tiedon syyskuun 2009 aikana. Kauden aikana ikäluokan pelaajien kehitystä seurataan. Uusia pelaajia voidaan kutsua tarvittaessa mukaan leiritykseen.

Opetusministeriön avustuksen ja Koripalloliiton panostuksen ansiosta Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä järjestettävistä leireistä jää pelaajien maksettavaksi enimmillään ruokailukustannukset.

Talenttileiritykseen myönnetty tuki on osa Opetusministeriön lasten ja nuorten liikuntaohjelman kolmatta vaihetta, jonka yhtenä painopisteenä on lasten ja nuorten kilpaurheilun kehittäminen.

Seuravalmentajille oma tilaisuus

Jokaisen Talent Camp -leirin yhteydessä järjestetään kaksipäiväinen tilaisuus seuravalmentajille. Heillä on mahdollisuus tutustua leirien valmennukseen sekä seurata pelaajansa harjoittelua leirillä.

Pelaajat testataan kunkin leirin yhteydessä ja siten seurataan heidän kaudenaikaista kehitystään. Pelaajat saavat myös harjoitusohjeet jokapäiväiseen harjoitteluun. Harjoitusohjeet tehdään yhteistyössä pelaajan seuravalmentajan kanssa.

- Haluamme tiivistää entisestään yhteistyötämme seuravalmentajien kanssa. Pelaaja ja hänen jokapäiväisen harjoittelunsa parantaminen on kaiken keskipisteessä. Pitää muistaa, että vaikka pelaaja kävisi kaiken maajoukkue- ja talenttileirityksen läpi, on hän silti 280 päivää vuodessa seuravalmennuksessa. Tämän tärkeyttä ei voi ylikorostaa, muistuttaa Tammivaara.

Leiriajankohdat kaudella 2009-10

1. leirijakso

12.-18.10.2009 

(syysloma)

2. leirijakso

14.-21.12.2009

(joululoma)

3. leirijakso

24.2.-3.3.2010

(hiihtoloma)

4. leirijakso

31.5.-6.6.2010

(kesäloma)

Lue myös Koris.net-artikkeli "Koskelainen koulutuksen kehittäjäksi ja nuorten olympiavalmentajaksi".

 
30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

9.3.2011 Pohjoinen alue

Seuroille EM-karsintalippuja tarjoushintaan maaliskuun loppuun saakka

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten koripallomaajoukkueen elokuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Karsintojen kotiottelut pelataan Helsingin Jäähallissa 15.8. (Portugali) ja 21.8. (Unkari) ylösheiton tapahtuessa klo 19 molempina ottelupäivinä. Koripalloliitto tarjoaa jäsenseuroilleen maaliskuun loppuun saakka mahdollisuuden lunastaa pääsylippuja tarjoushintaan.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

26.2.2007 Pohjoinen alue

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmä uudistuu

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusta maajoukkuetoimintaan on aiempina vuosina hoidettu aluevalmennuksen ja –joukkueiden avulla. Kartoitusjärjestelmä on uusittu ja uudenmallinen kartoitus käynnistyy keväällä 2007.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

Dettmannista päävalmentaja, Selkeestä valmennuksen ja koulutuksen johtaja

Suomen Koripalloliiton hallitus on keskiviikkona pitämässään ylimääräisessä kokouksessa valinnut Henrik Dettmannin Suomen miesten koripallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Dettmann valmensi viimeiset kuusi vuotta Saksan maajoukkuetta luotsaten joukkueen mm. sensaatiomaisesti MM-pronssille 2002. Kokouksessaan liittohallitus valitsi myös Koripalloliitolle valmennuksen ja koulutuksen johtajan.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

Näytä lisää vastaavia