Tallinnan Kalev voitokas TUL:n juhlaottelussa

15.6.2009 Virolainen suurseura Tallinnan Kalev päihitti Salon Vilppaan, BC Jyväskylän ja Äänekosken Huiman pelaajista kootun joukkueen Tampereella TUL:n liittojuhlien yhteydessä pelatussa ottelussa. Loppulukemat merkittiin Kalevin hyväksi 90-75 (42-37).

Valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi toimi TUL:n juhlaottelun suojelijana. Kuva: Juhamatti Nieminen.

- On hankala voittaa ottelua, mikäli pallo ei uppoa koriin. Toisaalta tässä vaiheessa kesä- ja lomakautta on luonnollista, että heittotekniikka on haussa, totesi TUL:n joukkuetta valmentanut Timo Hakamaa.

TUL:n joukkueen parhaat pelaajat olivat 19 pistettä mieheen heittäneet Tero Rantaniva sekä Jani Parkkinen. Veljo Vares (22/10) oli Kalevin selkeä ykkönen.

Liitto-ottelua kunnioitti läsnäolollaan ottelun suojelijana toiminut Koripalloliiton ex-puheenjohtaja, valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi. Hänen mukaansa suomalaisella koripallolla on mahdollisuudet nousta maailman huipulle siinä missä Liettualla ja Latviallakin.

- Vain sitkeällä seuratyöllä saavutetaan edistystä, mutta esimerkiksi koripallon osuuden pienentymiseen koululiikunnassakin pitäisi ottaa kantaa ja puuttua. Nykytilanne koulujen liikunnan opetuksessakaan ei ole hyvä, tiivisti valiokuntaneuvos.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia