Tampereen ja Nokian koripallon isähahmot poissa

19.10.2010 Suomen Koripalloliitto on vastaanottanut suru-uutisen kunniajäsentensä Teuvo Tuomisen ja Pentti Toivosen poismenosta. Tampereen Pyrinnön toiminnassa yli 60 vuotta vaikuttanut Tuominen nukkui pois 82-vuotiaana. Nokialaisen nais- ja tyttökoripallon isähahmo Toivonen oli kuollessaan 79-vuotias.

Tuominen kutsuttiin valmentajalegenda Robert Petersenin jälkeen toisena henkilönä Koripalloliiton kunniajäseneksi vuonna 1989. Kolmantena kunniajäsenkutsun sai Toivonen vuonna 1995.

Monitoimimies Teuvo Tuominen toimi Tampereen Pyrinnössä yli 60 vuoden ajan lähes kaikissa mahdollisissa rooleissa. Hän pelasi, valmensi ja toimi taustalla niin joukkueenjohtajana, koripallojaoston puheenjohtajana kuin rahastonhoitajanakin. Tuomisen avustuksella Tampereelle syntyi jo 23 vuoden ikään ehtinyt perinteikäs junioriturnaus Delfin Basket.

Koripalloliiton hallituksessa Tuominen istui 1940-, 1950-, 1970- ja 1980-luvuilla toimien varapuheenjohtajana sekä liiton jäsenlehden (KORI-lehti) päätoimittajana vuosina 1979-82.

Pentti Toivosen tavoin Tuominen saavutti menestystä valmentajana naisten mestaruussarjassa johdatettuaan Pyrinnön naiset SM-kultaan neljästi. Tuominen toimi kyseisten menestysvuosien aikana myös naisten maajoukkueen valmentajana (1952-58).

Toivonen puolestaan oli käynnistämässä Nokian Urheilijoiden (NoU) menestysputkea 1970-luvulla. NoU ja NoU Stars saavuttivat Toivosen valmentamana viisi naisten Suomen mestaruutta sekä neljä Suomen cup –mestaruutta.

Nokialaisen nais- ja tyttökoripallon sieluksi kuvailtu Toivonen toimi Koripalloliiton hallituksessa vuosina 1983-88. Lisäksi hän oli vuosikymmenien ajan Koripalloliiton nuorten kilpailuryhmän jäsen ja puheenjohtaja sekä SVUL:n Hämeen piirin koripallojaoston puheenjohtaja.

Hämeen piirin vuonna 1986 ilmestyneessä historiikissa Toivosen antaumusta ja intoa kuvataan osuvalla tavalla. Historiikissa todetaan, että Toivonen” pyörittää kotoaan kaikki piirin koripallosarjat ja osaksi vielä alasarjat” ja ”on vetänyt toimintaa täydestä sydämestään koko ajan” sekä ”antaa kaiken vapaa-aikansa koripalloilulle”.

Henkilöt

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

8.8.2018 12:32 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä KTP:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

19.4.2018 12:00 Liittoa koskeva tiedote

Ari Tammivaara Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

5.3.2018 EM-karsinnat

Viking Line jatkaa Susiladiesin pääyhteistyökumppanina

Susiladiesin lisäksi Viking Line näkyy seuraavien vuosien aikana muun muassa Susijengin ottelutapahtumissa, Korisliigaparketeilla sekä Koripalloliiton jäsenseurojen matkakumppanina.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Näytä lisää vastaavia