Tampereen Pyrintö avasi voittotilinsä

20.2.2021 20:15 Naisten Korisliigassa sarjanousija Pyrintö katkaisi tappioputkensa ja otti kauden avausvoittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Peli-Karhut ja EBT.

Liisa Taponen ja Pyrintö ottivat kauden avausvoiton. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti pisteitä

Sarjakärki PeKa kohtasi Vimpeliin Vedon. Tappioitta kauden pelanneen kotkalaisjoukkueen hyökkäyspeli toimi mallikkaasti ja se voitti ottelun 117-83.

Avauspuoliskolla vierasjoukkue pysyi vielä hyvin pelissä mukana. Puoliajalla PeKan johto oli vain kuusi pistettä.

Toinen puoliaika oli sitten Peli-Karhujen näytöstä. Kolmannen jakson päättyessä tilanne oli 82-63.

Peli jatkui samanlaisena myös paatösjaksolla. PeKa kasvatti johtoaan vielä 15 pisteellä ja voittivat pelin lopulta 117-83.

- Hyökkäyksessä ei mitään hätää. Ekaan 20 minuuttiin ei saatu puolustusta toimimaan, kotijoukkueen päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

Vimpelin aloitusviisikko teki kaikki joukkueen pisteet, eikä apuja penkiltä herunut. PeKa:n vaihtopelaajat puolestaan tekivät 36 pistettä.

- Kaksi ensimmäistä jaksoa molemmat onnistui hyvin ja oltiin hyvin pelissä mukana alussa. PeKa:n laaja materiaali alkoi puoliajan jälkeen painamaan jaloissa hieman, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala totesi

Zykera Rice oli jälleen hyvällä pelipäällä. Hän teki 25 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Anissa Pounds upotti 17 pistettä. Hän upotti kaikki neljä kolmen pisteen heittoaan. Doniyah Cliney oli lähellä tripla-tuplaa. Hän teki 22 pistettä, jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä ja otti yhdeksän levypalloa. Kayla Gordon teki 31 pistettä.

Ottelutilasto

Pyrintö avasi voittotilinsä

ToPo matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Kotijoukkue metsästi otteluun lähdettäessä vielä avausvoittoaan, mutta enää sen ei tarvitse sitä tehdä sillä se onnistui nappaamaan avausvoittonsa 80-64.

Vierasjoukkue hallitsi hieman avauspuoliskoa. Se onnistui viemään molemmat jaksot ja karkasi puoliajalle johdossa 40-28.

Ottelu kääntyi kotijoukkueelle kolmannella jaksolla. Pyrintö teki sen aikana melkein mitä tahtoi varsinkin hyökkäyspäässä ja pääsi viimeiselle tauolle johdossa 59-50.

Viimeisellä jaksolla Pyrintö ei luopunut enää johtoasemastaan. Se onnistui kasvattamaan johtoaan ja voitti pelin lopulta 80-64.

- Kyllähän tämä voitto hymyilyttää! Erityisesti sen takia, että tämä oli koko joukkueen voitto ehdottomasti, tähän tarvittiin koko joukkuetta, ja kaikki onnistui tänään, myös valmennus ja penkki. On hyvä nähdä, että meidän työ tuottaa tulosta, koska ollaan jo pitkään tehty hyvää työtä, ja tiedettiin, että se voitto tulee sieltä vielä. Tästä saatiin itseluottamusta, voi olla ylpeä koko jengistä, Pyrinnön Anni Jämsä kertasi.

Pyrinnön avausviisikko teki ottelussa 59 pistettä, kun taas ToPo:n vastaava jäi 36 pisteeseen.

- Ensimmäinen 20 minuuttia pelattiin erittäin hyvin, ja pidettiin Pyrintö pienissä lukemissa. Kolmannella jaksolla meidän puolustus levähti, Pyrintö pystyi tekemään 31 pistettä, mikä käänsi tämän pelin, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Jämsä teki tamperelaisille 18 pistettä ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Liisa Taposelle kertyi tupla-tupla 16 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Nea Kuisma teki vieraille 11 pistettä.

Ottelutilasto

EBT vei Märskyä

HBA-Märsky matkasi EBT:n vieraaksi. Kolmannelta sijalta otteluun lähtenyt EBT ei antanut vieraiden yllättää ja vei ottelusta pisteet 90-73.

EBT vei ottelua heti alusta alkaen. Se karkasi jo avauspuoliajan aikana johtoon 46-32.

Kotijoukkue oli askeleen edellä myös kolmannella jaksolla. Se kasvatti johtoaan neljällä pisteellä amerikkalaiskaksikkonsa johdolla.

Viimeisellä jaksolla Märsky ei pystynyt nousemaan taistelemaan voitosta. Lopulta pisteet matkasivat Espooseen 90-73.

Espoolaiset pääsivät ottelussa heittämään huomattavasti enemmän kahden pisteen heittoja. Se onnistui niissä 34 kertaa, kun vieraat onnistuivat vain 13 kahden pisteen heitossa.

Hannah Little teki ottelussa tupla-tuplan. Hänelle kirjattiin 22 pistettä ja 13 levypalloa. Morgan Batey heitti myös 22 pistettä. Vieraista Saga Ukkoselle merkittiin 19 pistettä.

Ottelutilasto

 
7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

Näytä lisää vastaavia