Tampereen Pyrintö avasi voittotilinsä

20.2.2021 20:15 Naisten Korisliigassa sarjanousija Pyrintö katkaisi tappioputkensa ja otti kauden avausvoittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Peli-Karhut ja EBT.

Liisa Taponen ja Pyrintö ottivat kauden avausvoiton. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti pisteitä

Sarjakärki PeKa kohtasi Vimpeliin Vedon. Tappioitta kauden pelanneen kotkalaisjoukkueen hyökkäyspeli toimi mallikkaasti ja se voitti ottelun 117-83.

Avauspuoliskolla vierasjoukkue pysyi vielä hyvin pelissä mukana. Puoliajalla PeKan johto oli vain kuusi pistettä.

Toinen puoliaika oli sitten Peli-Karhujen näytöstä. Kolmannen jakson päättyessä tilanne oli 82-63.

Peli jatkui samanlaisena myös paatösjaksolla. PeKa kasvatti johtoaan vielä 15 pisteellä ja voittivat pelin lopulta 117-83.

- Hyökkäyksessä ei mitään hätää. Ekaan 20 minuuttiin ei saatu puolustusta toimimaan, kotijoukkueen päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

Vimpelin aloitusviisikko teki kaikki joukkueen pisteet, eikä apuja penkiltä herunut. PeKa:n vaihtopelaajat puolestaan tekivät 36 pistettä.

- Kaksi ensimmäistä jaksoa molemmat onnistui hyvin ja oltiin hyvin pelissä mukana alussa. PeKa:n laaja materiaali alkoi puoliajan jälkeen painamaan jaloissa hieman, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala totesi

Zykera Rice oli jälleen hyvällä pelipäällä. Hän teki 25 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Anissa Pounds upotti 17 pistettä. Hän upotti kaikki neljä kolmen pisteen heittoaan. Doniyah Cliney oli lähellä tripla-tuplaa. Hän teki 22 pistettä, jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä ja otti yhdeksän levypalloa. Kayla Gordon teki 31 pistettä.

Ottelutilasto

Pyrintö avasi voittotilinsä

ToPo matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Kotijoukkue metsästi otteluun lähdettäessä vielä avausvoittoaan, mutta enää sen ei tarvitse sitä tehdä sillä se onnistui nappaamaan avausvoittonsa 80-64.

Vierasjoukkue hallitsi hieman avauspuoliskoa. Se onnistui viemään molemmat jaksot ja karkasi puoliajalle johdossa 40-28.

Ottelu kääntyi kotijoukkueelle kolmannella jaksolla. Pyrintö teki sen aikana melkein mitä tahtoi varsinkin hyökkäyspäässä ja pääsi viimeiselle tauolle johdossa 59-50.

Viimeisellä jaksolla Pyrintö ei luopunut enää johtoasemastaan. Se onnistui kasvattamaan johtoaan ja voitti pelin lopulta 80-64.

- Kyllähän tämä voitto hymyilyttää! Erityisesti sen takia, että tämä oli koko joukkueen voitto ehdottomasti, tähän tarvittiin koko joukkuetta, ja kaikki onnistui tänään, myös valmennus ja penkki. On hyvä nähdä, että meidän työ tuottaa tulosta, koska ollaan jo pitkään tehty hyvää työtä, ja tiedettiin, että se voitto tulee sieltä vielä. Tästä saatiin itseluottamusta, voi olla ylpeä koko jengistä, Pyrinnön Anni Jämsä kertasi.

Pyrinnön avausviisikko teki ottelussa 59 pistettä, kun taas ToPo:n vastaava jäi 36 pisteeseen.

- Ensimmäinen 20 minuuttia pelattiin erittäin hyvin, ja pidettiin Pyrintö pienissä lukemissa. Kolmannella jaksolla meidän puolustus levähti, Pyrintö pystyi tekemään 31 pistettä, mikä käänsi tämän pelin, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Jämsä teki tamperelaisille 18 pistettä ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Liisa Taposelle kertyi tupla-tupla 16 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Nea Kuisma teki vieraille 11 pistettä.

Ottelutilasto

EBT vei Märskyä

HBA-Märsky matkasi EBT:n vieraaksi. Kolmannelta sijalta otteluun lähtenyt EBT ei antanut vieraiden yllättää ja vei ottelusta pisteet 90-73.

EBT vei ottelua heti alusta alkaen. Se karkasi jo avauspuoliajan aikana johtoon 46-32.

Kotijoukkue oli askeleen edellä myös kolmannella jaksolla. Se kasvatti johtoaan neljällä pisteellä amerikkalaiskaksikkonsa johdolla.

Viimeisellä jaksolla Märsky ei pystynyt nousemaan taistelemaan voitosta. Lopulta pisteet matkasivat Espooseen 90-73.

Espoolaiset pääsivät ottelussa heittämään huomattavasti enemmän kahden pisteen heittoja. Se onnistui niissä 34 kertaa, kun vieraat onnistuivat vain 13 kahden pisteen heitossa.

Hannah Little teki ottelussa tupla-tuplan. Hänelle kirjattiin 22 pistettä ja 13 levypalloa. Morgan Batey heitti myös 22 pistettä. Vieraista Saga Ukkoselle merkittiin 19 pistettä.

Ottelutilasto

 
7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

Näytä lisää vastaavia