Tampereen Pyrintö juhlii 19-vuotiaiden poikien Suomen mestaruutta

15.5.2022 20:53 Pyrintö kaatoi finaalisarjassa Omnia Basketball Akatemian suoraan otteluvoitoin 2–0. Suomen mestaruuden ratkaissut ottelu oli tasainen, ja se ratkesi vasta jatkoajalla tamperelaisten hyväksi.

Kuva: Mikko Pitkänen

Vierasjoukkue Pyrintö näytti marssivan mestariksi vahvan kolmen ensimmäisen neljänneksen myötä. Pyrintö johti päätöskympin alussa parhaimmillaan 14 pisteellä, mutta Omnia Basketball Akatemia kiri lopussa rinnalle.

Lopulta tamperelaiset olivat jatkoajalla vahvempia ja kausi päättyi kultamitaliin luvuin 71–76 (18–32, 65–65).

Pyrinnön paras pistemies oli 23 pistettä viimeistellyt ja 11 levypalloa noukkinut Arttu Pitkänen. Lisäksi kaksinumeroisiin ylsivät Roni Ahvenjärvi (19/13), Kion Williams (17/6) ja Brunel Madzou (10/8).

OBA:n paras pistemies oli 15/10-tuplatuplan viimeistellyt Gezim Bajrami.

5.10.2023 16:00 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa (U16, U17, U19) luvassa ennätysten kausi: sarjoissa edustettuna 29 kaupunkia, 47 eri seuraa

Viime viikonloppuna pelattiin viimeisetkin nuorten SM-karsinnat, joiden myötä kauden 2023–24 nuorten SM-sarjajoukkueet ovat selvillä 16-, 17- ja 19-vuotiaiden SM-sarjoissa.

17.8.2023 08:43 15-vuotiaiden nuorten SM

Nuorten valtakunnallisten karsintojen ranking-listat ja karsintalohkot on julkaistu kaudelle 2023-24

19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Muissa ikäluokissa ei pelata mitään karsintoja, vaan kaikki ilmoittautuneet joukkueet otetaan mukaan 16- ja 17-vuotiaiden valtakunnallisiin I divisiooniin.

23.4.2023 21:09 19-vuotiaiden poikien SM

Omnia Basketball Akatemia on Suomen 19-vuotiaiden poikien Suomen mestari

19-vuotiaiden poikien Suomen mestari selvisi tänään Töölön Kisahallissa 630 katsojan edessä, kun Omnia Basketball Akatemia voitti Munkkiniemen Kisapojat 84-55 (40-34). OBA voitti loppuottelut 2-0.

22.4.2023 19:25 19-vuotiaiden poikien SM

OBA voittoon 19-vuotiaiden poikien SM-sarjan ensimmäisessä loppuottelussa – Kouvot pronssille

19-vuotiaiden poikien SM-sarjan loppuotteluiden ensimmäisen pelin vei Omnia Basketball Akatemia voittamalla Munkkiniemen Kisapojat. Kouvot taas voitti pronssiottelussa Tampereen Pyrinnön.

16.4.2023 21:14 19-vuotiaiden poikien SM

MuKi ja OBA etenivät 19-vuotiaiden poikien SM-finaaliin

19-vuotiaiden poikien SM-sarjan finaalipari on selvä, kun sunnuntaina Munkkiniemen Kisapojat ja Omnia Basketball Akatemia voittivat välieränsä otteluvoitoin 2-0.

15.4.2023 22:08 19-vuotiaiden poikien SM

OBA ja MuKi veivät 19-vuotiaiden poikien SM-sarjan ensimmäiset välieräpelit

19-vuotiaiden poikien SM-sarjan välierissä Omnia Basketball Akatemia voitti Tampereen Pyrinnön, kun taas Munkkiniemen Kisapojat voitti eilen Kouvot.

17.8.2022 12:48 16-vuotiaiden poikien SM

16- poikien sekä 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Lisäksi 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupin luokitteluvaiheiden pelaamistapa on vahvistettu syksylle ja keväälle.

27.7.2022 13:38 Nuorten SM-sarjat

Ilmoittautuminen nuorten valtakunnallisiin sarjoihin ja karsintoihin päättyy 1.8.2022

Koripalloliiton nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri on nyt julkaistu. Valtakunnallisten sarjojen karsinnat alkavat 10.-11.9.2022 viikonloppuna 17- ja 19-vuotiaiden osalta. Ilmoittautuminen näihin sarjoihin ja karsintoihin päättyy 1.8.2022.

23.6.2022 08:11 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnalliset sarjat 2022-23 – merkittävimmät muutokset

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ja karsintojen pelaamiseen on tehty muutamia muutoksia, jotka on kerätty tähän yhteenvetona. Tarkemmin nuorten valtakunnallisten sarjojen ja karsintojen pelaamiseen voit tutustua sarjamääräyksissä.

14.5.2022 21:30 19-vuotiaiden poikien SM

Tampereen Pyrintö vei 19-vuotiaiden poikien ensimmäisen SM-finaaliottelun – Kouvot pronssille

19-vuotiaiden poikien SM-sarjan finaalit käynnistyivät tänään, kun Tampereen Pyrintö voitti Pyynikin palloiluhallilla Omnia Basketball Akatemian 77-48 (41-25). Kouvot taas voitti pronssiottelussa Raidersin.