Tampereen Pyrintö vei 19-vuotiaiden poikien ensimmäisen SM-finaaliottelun – Kouvot pronssille

14.5.2022 21:30 19-vuotiaiden poikien SM-sarjan finaalit käynnistyivät tänään, kun Tampereen Pyrintö voitti Pyynikin palloiluhallilla Omnia Basketball Akatemian 77-48 (41-25). Kouvot taas voitti pronssiottelussa Raidersin.

Pyrinnön parhaat pistemiehet olivat Kion Williams (17/8), Roni Ahvenjärvi (15/7) ja Brunel Madzou (15/5/5 syöttöä). OBA:lta kaksinumeroisille pistelukemille ylsi Morris Ugusuk (11/8/4 riistoa).

Pyrintö johtaa finaalisarjaa 1-0. Kakkosottelu pelataan sunnuntaina 15.5. klo 16:00 Urhea-hallissa.

> Ottelutilastot

Kouvot nappasi ikäluokan SM-pronssimitalin voittamalla Jatke Areenalla Raidersin 90-54 (53-21).

Kouvojen pistekolmikon muodosti Veeti Helakorpi (25/17), Daniel Rantapaju (24/7/10 syöttöä) ja Miko Mikkonen (11/3). Levypalloista huolen piti Eemeli Salmi, joka keräsi 7 pistettä, 22 levypalloa ja 5 syöttöä.

Raidersin parhaat pistemiehet olivat Otto Räisänen (13/3/3 riistoa) ja Elmo Lehtonen (11/3).

5.10.2023 16:00 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa (U16, U17, U19) luvassa ennätysten kausi: sarjoissa edustettuna 29 kaupunkia, 47 eri seuraa

Viime viikonloppuna pelattiin viimeisetkin nuorten SM-karsinnat, joiden myötä kauden 2023–24 nuorten SM-sarjajoukkueet ovat selvillä 16-, 17- ja 19-vuotiaiden SM-sarjoissa.

17.8.2023 08:43 15-vuotiaiden nuorten SM

Nuorten valtakunnallisten karsintojen ranking-listat ja karsintalohkot on julkaistu kaudelle 2023-24

19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Muissa ikäluokissa ei pelata mitään karsintoja, vaan kaikki ilmoittautuneet joukkueet otetaan mukaan 16- ja 17-vuotiaiden valtakunnallisiin I divisiooniin.

23.4.2023 21:09 19-vuotiaiden poikien SM

Omnia Basketball Akatemia on Suomen 19-vuotiaiden poikien Suomen mestari

19-vuotiaiden poikien Suomen mestari selvisi tänään Töölön Kisahallissa 630 katsojan edessä, kun Omnia Basketball Akatemia voitti Munkkiniemen Kisapojat 84-55 (40-34). OBA voitti loppuottelut 2-0.

22.4.2023 19:25 19-vuotiaiden poikien SM

OBA voittoon 19-vuotiaiden poikien SM-sarjan ensimmäisessä loppuottelussa – Kouvot pronssille

19-vuotiaiden poikien SM-sarjan loppuotteluiden ensimmäisen pelin vei Omnia Basketball Akatemia voittamalla Munkkiniemen Kisapojat. Kouvot taas voitti pronssiottelussa Tampereen Pyrinnön.

16.4.2023 21:14 19-vuotiaiden poikien SM

MuKi ja OBA etenivät 19-vuotiaiden poikien SM-finaaliin

19-vuotiaiden poikien SM-sarjan finaalipari on selvä, kun sunnuntaina Munkkiniemen Kisapojat ja Omnia Basketball Akatemia voittivat välieränsä otteluvoitoin 2-0.

15.4.2023 22:08 19-vuotiaiden poikien SM

OBA ja MuKi veivät 19-vuotiaiden poikien SM-sarjan ensimmäiset välieräpelit

19-vuotiaiden poikien SM-sarjan välierissä Omnia Basketball Akatemia voitti Tampereen Pyrinnön, kun taas Munkkiniemen Kisapojat voitti eilen Kouvot.

17.8.2022 12:48 16-vuotiaiden poikien SM

16- poikien sekä 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Lisäksi 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupin luokitteluvaiheiden pelaamistapa on vahvistettu syksylle ja keväälle.

27.7.2022 13:38 Nuorten SM-sarjat

Ilmoittautuminen nuorten valtakunnallisiin sarjoihin ja karsintoihin päättyy 1.8.2022

Koripalloliiton nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri on nyt julkaistu. Valtakunnallisten sarjojen karsinnat alkavat 10.-11.9.2022 viikonloppuna 17- ja 19-vuotiaiden osalta. Ilmoittautuminen näihin sarjoihin ja karsintoihin päättyy 1.8.2022.

23.6.2022 08:11 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnalliset sarjat 2022-23 – merkittävimmät muutokset

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ja karsintojen pelaamiseen on tehty muutamia muutoksia, jotka on kerätty tähän yhteenvetona. Tarkemmin nuorten valtakunnallisten sarjojen ja karsintojen pelaamiseen voit tutustua sarjamääräyksissä.

15.5.2022 20:53 19-vuotiaiden poikien SM

Tampereen Pyrintö juhlii 19-vuotiaiden poikien Suomen mestaruutta

Pyrintö kaatoi finaalisarjassa Omnia Basketball Akatemian suoraan otteluvoitoin 2–0. Suomen mestaruuden ratkaissut ottelu oli tasainen, ja se ratkesi vasta jatkoajalla tamperelaisten hyväksi.