Tapio Koskiselle Heikki Tuomala –palkinto

18.5.2006 Suomen Koripalloliitto on palkinnut monia vuosia eteläisellä alueella Tikkurila-Seurassa vaikuttaneen Tapio Koskisen Heikki Tuomala -palkinnolla. Heikki Tuomala -palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, jonka vapaaehtoistyö seura-, alue- tai liittotoiminnassa katsotaan merkittävästi edesauttaneen suomalaista koripalloilua. Palkinto on Koripalloliiton korkein tunnustus vapaaehtoistyöntekijöille.

Tikkurila-Seura ry on perustettu vuonna 1917. Tikkurila-Seura tuttavallisemmin TikS on vuodesta 1978 alkaen keskittynyt tyttöjen ja naisten koripalloiluun. Tapio Koskinen tuli TikSin toimintaan mukaan vuonna 1982 oman tyttärensä kautta. Syksyllä hänelle tulee 24 vuotta täyteen seuran vapaaehtoistyössä.

- Ajauduin seurahommiin mukaan, kun ajattelin, että 10-vuotiaalle tyttärelleni koripallo olisi hyvä laji. Huomasin lehdessä ilmoituksen koripallokoulusta ja sain motivoitua tyttäreni mukaan, muistelee Koskinen.

Koripallokouluun oli tulossa vain puolenkymmentä pelaajaa, joten Koskinen päätti kerätä lisää pelaajia mukaan, jotta saadaan kokonainen joukkue kasaan.  

- Olin sitä mieltä, että joka vuosi pitäisi saada uusi koripallokoulujoukkue mukaan. Minulle sanottiin, että se käy, kunhan hommaat valmentajat ja pelaajat. Siitä sitten kaikki lähti ja lipsahdin mukaan, kertoo Koskinen lisäten, että sen jälkeen joka vuosi uusi koripallokoulu on aloittanut toimintansa.

Koskinen on ollut TikSin koripallojaostossa mukana 20 vuotta. Kun seurassa on tarvittu toimitsijaa, valmentajaa tai erotuomaria, on hän ollut valmiina ja ajautunut yhä syvemmälle seuran toimintaan.

- Kun huomasin, että tarvittiin valmentajaa, niin kävin kouluttautumassa koripallovalmentajaksi ja kun tarvittiin erotuomaria, niin kävin erotuomarikurssin, yhden vuoden seuran puheenjohtajanakin toiminut Koskinen sanoo.

24 vuoden aikana Koskinen on perustanut joukkueita, hoitanut toimitsijoita seuran otteluihin, ollut itse kaikissa seuran otteluissa toimitsijana, ohjannut valmentajia valmennuskoulutukseen, ollut tarvittaessa valmentaja, huolehtinut erotuomareiden hankkimisesta, sekä kaiken kaikkiaan mahdollistanut Tikkurilan alueen nuorille laadukkaan harrastusmahdollisuuden kohtuullisilla kustannuksilla.

- Viime vuosina seuran toimintaan on tullut mukaan paljon uutta verta, kun uusia vanhempia on lähtenyt mukaan. Toiminta on laajentunut tätä kautta. Olen seuran johtokunnan jäsenenä ja varmasti muutenkin jossain muodossa toiminnassa mukana, sillä kivaahan tämä on, sanoo Koskinen.   

Palkintoa olivat luovuttamassa Tikkurila-Seuran koripallokauden päättäjäisissä Koripalloliiton eteläisen alueen päällikkö Ulla Karlsson sekä naisten koripallon moninkertainen Suomen mestari, pitkän maajoukkueuran pelaajana tehnyt ja nykyisin valmentajana toimiva Lea Hakala.

- Olin yllättynyt tästä palkinnosta, mutta osaan arvostaa sitä. Olen KORI-lehdestä lukenut kuinka hyvin arvostettuja koripalloihmisiä on saanut aiemmin tämän tunnustuksen. Minulle oli hienoa saada se TikSin 150 jäsenen edessä seuran päättäjäisissä, kertoi Koskinen.

Heikki Tuomala –palkitut

Nro

 

Nimi

       

Myöntämisvuosi

0

 

Heikki Tuomalan perhe

 

1991

1

 

Pentti Salmi

 

1991

2

 

Pentti Toivonen

 

1991

3

 

Esko Oikarinen

 

1992

4

 

Pekka Valpola

 

1993

5

 

Pentti Gustafsson

 

1994

6

 

Olavi Louevuo

 

1995

7

 

Markku Torkkeli

 

1996

8

 

Markku Lindqvist

 

1997

9

 

Jukka Haarala

 

1998

10

 

Rauno Haapanen

 

1999

11

 

Anne Mähönen

 

2000

12

 

John Simon

 

2001

13

 

Seppo Sonkeri

 

2002

14

 

Alarik Vihersola

 

2003

15

 

Merja Kivi

 

2004

16

 

Esko Strandberg

 

2005

17

 

Tapio Koskinen

 

2006

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

8.8.2018 12:32 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä KTP:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

19.4.2018 12:00 Liittoa koskeva tiedote

Ari Tammivaara Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

5.3.2018 EM-karsinnat

Viking Line jatkaa Susiladiesin pääyhteistyökumppanina

Susiladiesin lisäksi Viking Line näkyy seuraavien vuosien aikana muun muassa Susijengin ottelutapahtumissa, Korisliigaparketeilla sekä Koripalloliiton jäsenseurojen matkakumppanina.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Näytä lisää vastaavia