Tapiolan Honka jatkoi kärkijoukkueiden peittoamista

24.1.2020 21:02 Pari kierrosta sitten Peli-Karhut voittanut espoolaisjoukkue voitti Kouvottaret 92-81. Voiton ansiosta joukkue kavensi eroaan neljäntenä olevaan Catz Lappeenrantaan.

Haiden Palmer oli Hongan paras pisteiden tekijä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka aloitti ottelun vahvasti. Joukkue heitti ensimmäisellä neljänneksellä huomattavasti paremmin kuin vieraat. Kouvottarien pelitilanneheittojen onnistumisprosentti jäi ensimmäisellä jaksolla vain 30 prosenttiin. Tauolle mentiin Hongan 12 pisteen johdossa.

Toisella jaksolla vierasjoukkue paransi heittopeliään ja pääsi parhaimmillaan kahden pisteen päähän. Puoliajalle lähdettiin tilanteesta 45-40. Kotijoukkueen kapteeni Alexandra Ailus upotti neljä viidestä pelitilanne heitostaan ensimmäisen puoliajan aikana ja teki 11 pistettä. Kouvottarien Brandi Harvey-Carr teki yhdeksän pistettä ja repi seitsemän levypalloa.

Kolmannella jaksolla molemmilla joukkueilla oli sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kotijoukkue onnistui kuitenkin jakson aikana kasvattamaan johtoaan. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin sen yhdeksän pisteen johdosta. Vierasjoukkue viritteli hyvän kirin viimeisellä neljänneksellä, eikä Tapiolan Hongan voitto tullut helpolla. Ero kävi pienimillään neljässä pisteessä. Lopulta kotijoukkue otti voiton pistein 92-81.

Kotijoukkueen pisteykkönen oli Haiden Palmer 22 pisteellä. Chelsea Waters tilastoi tupla-tuplan 18 pistettä ja kymmenen levypalloa. Hyvässä heittovireessä ensimmäisellä puoliajalla ollut Ailus päätyi lopulta 16 pisteeseen. Vierasjoukkueen tehoista vastasi pitkälti ulkomaalaiskolmikko. Harvey-Carr teki ottelussa 20 pistettä ja otti 11 levypalloa. Ameryst Alston ja Camille Zimmerman pussittivat 18 pistettä.

Kotijoukkue nousi voittonsa ansiosta kahden pisteen päähän neljännestä sijasta. Sunnuntaina Suomen cupin finaalissa pelaava Kouvottaret jatkaa sarjassa toisena.

Ottelutilasto

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.