Tappioton Susijengi söi Sveitsin välipalaksi

27.8.2012 Sveitsi pystyi pyristelemään Suomen Susijengin kyydissä maanantain EM-karsintaottelussa vain puolentoista jakson ajan. Suomi karkasi Hanno Möttölän tahdittamana pikavauhtia 20 pisteen taukojohtoon ja tyylitteli Freiburgissa vastaansanomattomat 60–89 (29–49)-loppulukemat. Karsintojen puolivälissä Suomi johtaa lohkoaan haettuaan neljä voittoa yhtä monesta ottelusta.

Hanno Möttölä oli ilmiömäinen Sveitsi-ottelun toisella jaksolla.

Freiburgin koriraudat olivat koetuksella tiistaina, tässä työnäyte Ville Kaunistolta.

Shawn Huff ja tappioton Susijengi jatkavat laukkaansa sunnuntaina Tiranassa. Kuvat: Ville Vuorinen.

Toisen jakson alkuminuuteille asti näytti siltä, että Sveitsi pystyisi asettelemaan toden teolla kapuloita Suomen rattaisiin. Sveitsi nakutteli pisteitä puolinopeista hyökkäyksistä ja pakotti puolustuksellaan Susijengin heittäjät pois mukavuusalueeltaan antamalla metreittäin tyhjää heittotilaa.

 

Kun toinen jakso oli ehtinyt vanheta kolmen minuutin verran, Sveitsi sinnitteli Suomen kannoilla lukemissa 25–27 ja päävalmentaja Henrik Dettmann joutui komentamaan miehistönsä aikalisälle. Tuumaustauon jälkeisen kymmenenminuuttisen Suomi vei näytöstyyliin 35-5.

 

– Kaksikymmentä vuotta sitten saatoin riehua vähän enemmän, nykyään olen aika rauhallinen. Sillä hetkellä en kuitenkaan ollut oikein tyytyväinen joukkueen peliin, joten minun piti vähän herätellä miehistöä. Urheilussa ei saavuta mitään ilman vaatimustasoa, ja kyseisellä hetkellä sitä oli nostettava, Dettmann paljasti toisen jakson käänteentekevän aikalisän antia.

 

Suomi johti ottelua parhaimmillaan pisteissä 60–29. Sveitsi vei ottelun viimeisen jakson pistein 23–22.

 

– Jokainen ottelu tässä urakassa on samanarvoinen. Voitto on voitto ja siihen ollaan tietenkin tyytyväisiä. On toki ymmärrettävää, että kun tässä rytmissä pelataan ja matkustetaan paljon, keskittyminen häviää välillä, jatkoi Dettmann.

 

Möttölältä huikea toinen jakso

 

Susijengiltä riitti Sveitsiltä karkaamiseen hyvä perussuoritus. Toisen jakson jälkimmäisen puoliskon ja koko kolmannen jakson aikana kentällä näytti siltä, kuin Sveitsi olisi yrittänyt hyökkäyspäässään porata tietään Kiinan muurin läpi. Sveitsi menettikin pallon peräti 26 kertaa.

 

Suomen kolmoset putosivat Fribourgissa vain 28,1% tarkkuudella, mutta kaukoheittouhkaa ei maanantaina kummemmin tarvittu: toisen jakson herätysaikalisän jälkeen Suomi sai korin alta pisteitä aina halutessaan.

 

Kentän vakuuttavimmasta suorituksesta vastasi Susijengin sotaratsu Hanno Möttölä, joka viimeisteli 17 pistettä runsaassa 15 peliminuutissa. Möttölä säkitti kaikki pisteensä avauspuoliskolla sekä kruunasi Susijengin toisen jakson ratkaisevan nykäisyn kaukaa lähteneellä kolmosella ja näyttävällä donkilla.

 

– Saatiin hyvä intensiteetti päälle sillä viisikolla. Eilen tuntui jo hyvältä, ja tässä iässä pelaaminen on suht helppoa niin kauan kuin kropassa on oikea fiilis, Möttölä hymyili.

 

– Alku oli vaikea, mutta keskimmäiset 25 minuuttia aika täydellistä dominointia. Nämä ottelut ovat vaikeita; kun vastustaja hyökkää hitaasti ja puolustuksessa heittotilaa löytyy, on vaikea löytää omaa rytmiään. Silti tosiasia on se, että 29 pisteen voitto vieraskentällä EM-karsinnoissa on aika kova juttu, jatkoi Möttölä.

Susijengin isosta kalustosta parhaalla pelipäällä Möttölän lisäksi oli Ville Kaunisto (11/4), joka oli terävimmillään kolmannella jaksolla sveitsiläispuolustuksen jallittelijana.

 

– Tavoite on edelleen sama, eli voittaa jokainen matsi. Olemme sillä polulla ja nyt yritämme pysyä sillä, Kaunisto kuittasi.

 

Petteri Koponen (15/3/3 syöttöä/3 riistoa) pelasi vain 22 minuuttia, mutta osoittautui lyhyessäkin ajassa sveitsiläisille täysin pitelemättömäksi.

 

Päävalmentaja Dettmann sai kaikkiaan jaettua rutkasti peliminuutteja kaikille Susijengin avainpelaajille, eikä yksikään vaihtomies jäänyt alle runsaan yhdentoista peliminuutin.

 

Susijengi suuntaa Albaniaan

 

EM-karsinnat ovat edenneet puoleenväliin, ja Suomi johtaa karsintalohko E:ta voitettuaan kaikki neljä otteluaan.

 

– Neljä matsia on takana ja se on saavutettu, mikä on saavutettavissa. Nyt pitää vain jatkaa eteenpäin, Susijengin apuvalmentaja Pekka Salminen tiivisti.

 

Suomen vanavedessä lohkossa jatkavat Belgia (3 voittoa/1 tappio), Puola (2/2), Sveitsi (1/3) sekä Albania (0/4). Suomen osalta karsinnat jatkuvat sunnuntaina, jolloin vastaan asettuu lohkojumbo Albania Tiranassa pelattavassa maaottelussa.

 

– Ekat neljä matsia ovat nyt takana. Tämä on ollut raskas rypistys ja lepo tulee hyvään väliin, Möttölä miettii.

 

– Nyt on palauduttava huolella ja pidettävä kropasta huolta, jotta ollaan valmiit pelaamaan Albaniaa vastaan.

 

Maanantai-illan suuryllätys nähtiin Chomutovissa, kun viime vuonna B-divisioonassa pelannut Tshekki jyräsi kotonaan kahden vuoden takaisen MM-hopeamitalisti Turkin 82–64 (35–30). Toisesta yllätyksestä vastasi Hollanti, joka puristi Georgiasta 91–88 (39–47)-kotivoiton. Lohko E:n toisessa ottelussa Belgia kukisti odotetusti Albanian 97–59 (52–22).

 

 

Sveitsi – Suomi 60–89 (19–26, 29–49, 37–67), miesten maaottelu (EM-karsintaa), Fribourg (Sveitsi) 27.8.2012

 

Suomi: Hanno Möttölä 17/3, Petteri Koponen 15/3/3 syöttöä/3 riistoa, Ville Kaunisto 11/4, Gerald Lee jr 11/2, Tuukka Kotti 7/6, Sasu Salin 7/4/4 syöttöä, Kimmo Muurinen 7/4, Shawn Huff 5/1, Mikko Koivisto 4/0, Antto Nikkarinen 3/1, Roope Ahonen 2/1, Matti Nuutinen 0/3.

Sveitsi:
Oliver Vogt 13/8/2 blokkia.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

14.8.2013 Maaottelu

16-vuotiaat pojat nousivat sillasta neljän parhaan joukkoon – voittoputki jo kuuden ottelun mittainen

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen voittoputki B-divisioonan EM-kisoissa Bosniassa kasvoi keskiviikkona kuuden voiton mittaan. Päävalmentaja Jyri Lohikosken sisukkaat sissit nousivat sillasta ja masensivat Englannin pistein 70–60 (30–31). Voitto merkitsi Suomelle myös paikkaa B-divisioonan neljän parhaan joukossa.

11.9.2012 Maaottelu

Kotiyleisö herätti Susijengin, Suomi päätti karsinnat kuudenteen voittoon

EM-karsintojen tiistai-illan päätösottelu Suomen ja Sveitsin välillä oli kotijoukkueelle kuuluisa ”vaikea päätöspeli”. Selkeänä altavastaajana peliin lähtenyt Sveitsi hallitsi paikoin kenttätapahtumia kolmannella jaksolla, kunnes kotiyleisönsä herättämä Susijengi kokosi viimeiset energiansa ja rynnisti Petteri Koposen ja Hanno Möttölän johdolla väkisin kuudenteen karsintavoittoonsa pistein 84–77 (41–40).

9.9.2012 Maaottelu

EM-kisapaikkansa varmistanut Suomi taipui Belgiassa

Ensi vuoden EM-lopputurnaukseen paikkansa jo varmistanut Susijengi kärsi kirvelevän 68-71 (38-44) –tappion katastrofia vältelleelle, pakkovoiton edessä olleelle Belgialle. Antwerpenissä kärsitystä tappiosta huolimatta Suomella on mahdollisuus pedata itselleen tiistaina Helsingin Jäähallissa Sveitsiä vastaan pelattavassa karsintojen päätösottelussa karsintalohkon paras sijoitus EM-kisalohkoarvontoja varten.

24.8.2012 Maaottelu

Suomi nuiji Belgian kanveesiin kärkiottelussa, Dettmannin juhlapelissä

Päävalmentaja Henrik Dettmannin 200. ottelu Suomen miesten maajoukkueen peräsimessä oli kuin unelma. ”Susijengi” pääsi kolmannen jakson alussa EM-karsintavieraansa Belgian pään sisään puolustuksellaan ja alkoi takoa isolla lekalla eroa taululle kolmen pisteen heitoillaan. Ottelun lopussa Helsingin Jäähallin yleisöä osoitti seisaaltaan suosiota, kun Suomi otti jättiharppauksen kohti Slovenian EM-kisoja 97–60 (37–32)-voitollaan.

22.8.2012 00:21 Maaottelu

Susijengi raatoi kahden pisteen voiton Puolasta EM-karsintojen vierasavauksessaan

Suomen Susijengi haki jälleen maailmanluokan vastustajan päänahan, ja tärkeimmässä mahdollisessa paikassa: NBA-jätti Marcin Gortatin johtama Puola nöyrtyi Suomelle kotonaan Koszalinissa myöhään tiistaina 79–81 (40–42). Läpi ottelun puolustustaan tiivistäneestä Suomesta kunnostautuivat huikeita otteitaan jatkanut Petteri Koponen sekä viime minuuttien ratkaisukoreista vastanneet Shawn Huff, Mikko Koivisto ja Gerald Lee jr.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

25.8.2011 Maaottelu

Koponen ja Rannikko heittivät Suomen karsintaykköseksi

Suomen koripallomaajoukkue jatkoi voittoputkeaan kukistamalla EM-karsintojen päätöspelissään Coimbrassa kotijoukkue Portugalin tuloksella 78-86 (45-30). Syvältä itsensä voittajaksi kaivanut Suomi vei EM-karsinnan nimiinsä puhtaalla pelillä. Viikon kuluttua Liettuassa käynnistyvässä EM-lopputurnauksessa Suomi pelaa karsintavoiton myötä ns. Balkanin lohkossa Alytuksessa yhdessä Bosnia-Hertsegovinan, Kreikan, Kroatian, Makedonian ja Montenegron kanssa.

21.8.2011 Maaottelu

Suomi läksytti Unkaria läksiäisissään

Suomen koripallomaajoukkue halusi järjestää runsaslukuisen kotiyleisönsä edessä voitokkaat läksiäiset ja järjesti myös sellaiset. Susipaidat kyykyttivät EM-kisamahdollisuutensa menettänyttä Unkaria loppuluvuin 87-65 (44-39). Helsingin Jäähalliin pakkautunut 6278-päinen yleisö lähetti Suomen kohti viimeistä EM-karsintaottelua (Portugalissa 24.8.) ja EM-kisoja seisaallaan hurraten.

15.8.2011 Maaottelu

Suomelle toinen EM-karsintavoitto, Portugali nurin Jäähallissa

Suomen koripallomaajoukkue on kutkuttavan lähellä ensimmäistä EM-kisapaikkaansa 16 vuoteen. Suomi nitisti EM-karsintojen kotiavauksessaan Helsingin Jäähallissa reilun 6100 katsojan edessä Portugalin 68-56 (31-22). Suomelle riittää EM-kisapaikan lunastamiseen käytännössä voitto jäljellä olevasta kotiottelusta Unkaria vastaan, joka pelataan ensi sunnuntaina Jäähallissa.

12.8.2011 Maaottelu

Suomi viime hetken voittoon Unkarin huutomyrskyssä

Suomen koripallomaajoukkue aloitti EM-karsinnat riemastuttavalla vierasvoitolla, kun Gerald Lee Junior nosti voittokorin Petteri Koposen upeasta syötöstä vajaat kolme sekuntia ennen loppusummeria. Kori hiljensi Szolnokissa kotijoukkuettaan huumaavalla huutomyrskyllä kannustaneen yleisön ja viimeisteli tulostaululle lukemat 73-75 (37-37). Maanantaina Suomi kohtaa Helsingin Jäähallissa Portugalin.

5.8.2011 22:40 Maaottelu

Suomi voitti MM-kävijä Saksan EM-karsintojen kenraalissaan

Suomen koripallomaajoukkue järjesti melkoisen jymypaukun ensi viikolla käynnistyvien EM-karsintojen kenraaliharjoituksessaan. Suomi voitti EM- ja MM-kisojen vakiokävijä Saksan sen kotikentällä Hagenissa tuloksella 74-79 (41-36).

4.8.2011 Maaottelu

Suomi väänsi ”miniotteluissa” voiton Saksasta

EM-karsintoihin valmistautuva Suomen koripallomaajoukkue väänsi voiton Saksasta Hagenissa pelatussa harjoitusmaaottelussa. Suomi pelasi nousujohteisesti suljetuin ovin pelatun, neljästä kymmenen minuutin ”miniottelusta” koostuneen taiston vieden otteluiden yhteistuloksen nimiinsä 65-62.

29.8.2010 Maaottelu

Varamiehinen Suomi taipui kokemattomuuttaan Latvialle

Suomen koripallomaajoukkueen taival EM-karsinnassa päättyi tällä erää kitkerään kotitappioon Latvialle. Ilman neljää aloitusviisikon tähteään pelannut Suomi menetti kahdeksan pisteen johtonsa viimeisen viiden minuutin aikana ja hävisi lukemin 90-93 (50-42). Suomen EM-kisahaaveet lepäävät nyt kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) syyskuussa tekemien päätöksien varassa.

26.8.2010 Maaottelu

Israel hyödynsi Suomen uinahduksen

Suomen koripallomaajoukkue pysyi tavoitteessaan kolmen jakson verran EM-karsintaottelussaan Israelia vastaan. Nokia Areenalle pakkautuneiden 11 000 israelilaisfanin riemuksi kotijoukkue kuitenkin hyödynsi vieraidensa nukahduksen kolmannella jaksolla, karkasi ja vei voiton lukemin 85-71 (32-33).

23.8.2010 Maaottelu

Suomi teki huiman nousun, kärsi sydäntä raastavan tappion Italialle

Suomen koripallomaajoukkue osoitti jälleen taistelutahtonsa, kun susi-paidat kaivoivat itsensä kuopasta villisti pelissä eläneen kotiyleisön avittamana ja sai loppuhetkillä vielä mahdollisuuden voittoheittoon. Lopputuloksena oli kuitenkin sydäntä raastava tappio Italialle lukemin 83-85 (30-48).

21.8.2010 Maaottelu

Fyysisempi Montenegro hallitsi korinalustaa ja peliä

Suomen koripallomaajoukkue ei pystynyt järjestämään jymy-yllätystä EM-karsintojen lohkokärki Montenegrolle. Vahvasti EM-kisoihin matkalla olevat montenegrolaiset hallitsivat ilmatilaa ja tekivät fyysisyydellään Suomen illasta tukalan. Montenegro voitti dramaattisen lopun saaneen ottelun 91-71 (52-37).

14.8.2010 Maaottelu

Varamiehinen Suomi ei pysynyt Latvian kyydissä luistelukisassa

Upeaan Israel-voittoon keskiviikkona käytännössä ilman aloitusviisikkoaan venynyt Suomen koripallomaajoukkue ei kyennyt uusimaan yllätystä lauantaina. Hurjassa heittovireessä ollut Latvia voitti Riiassa pelatun EM-karsintaottelun murskalukemin 87-67 (54-26). Pääroolin ottelussa otti latvialaisten iloisen hyökkäyspelin lisäksi olosuhteet.

11.8.2010 Maaottelu

Suomen kakkosketju lähetti Israelin kotimatkalle tappio niskassaan

Vastoinkäymisten koettelema Suomen koripallomaajoukkue teki huikean tempun keskiviikkona Espoon Barona Areenalla. Käytännössä ilman aloitusviisikkoaan pelanneen Suomen junioripitoinen kakkosketju nöyryytti Israelin NBA- ja Euroliiga-tähtiä kukistamalla huiman jännitysnäytelmän päätteeksi ja kotiyleisön riemuksi vieraansa lukemin 84-83 (44-48).

9.8.2010 Maaottelu

Suomen upea nousu jäi vajaaksi Italiassa

Suomen koripallomaajoukkue kaivoi itsensä kuoppaan EM-karsintaottelussa Barissa, nousi hienosti kaukaa takaa-ajoasemasta taistelemaan voitosta Italiaa vastaan, mutta joutui lopulta antautumaan. Italia avasi EM-karsintojen voittotilinsä kukistamalla Suomen 82-73 (47-34).

Näytä lisää vastaavia