Tarkkakätinen Kauha marraskuun pelaaja

1.12.2000 Suomen Koripalloliitto on valinnut uusikaupunkilaista Korihaita edustavan Pasi Kauhan SM-Koriksen marraskuun pelaajaksi. Ennen maaottelutaukoa tarkkakätinen takamies johdatti marraskuussa Korihait neljään voittoon.

Korihaille kirjattiin myös kaksi tappiota, mutta ne tulivat mestarisuosikeiksi nostettuja Namika Lahtea ja Honkaa vastaan. Uusikaupunkilaiset lukeutuvat SM-Koriksen alkukauden suuryllättäjiin. Joukkue on pelannut 12 ottelua voittaen niistä peräti kahdeksan. Sarjataulukossa Korihait on neljäntenä edellään vain Namika Lahti (10-2), Pyrbasket (10-2) ja Honka (9-1).

31-vuotiaan Pasi Kauhan osuus Korihaiden menestykseen on ilmeinen. Kauha on SM-Koriksen paras suomalaissyntyinen korintekijä 19,7 pisteen keskiarvollaan. Marraskuun otteluissa hän teki 20,0 pistettä pelattuaan ns. kuudennen miehen roolissa "ainoastaan" 25,5 minuuttia ottelua kohden. 190-senttinen Kauha tällä kaudella heittänyt kahden pisteen heittonsa hurjalla 75,0 prosentin tarkkuudella, jolla heltiää myös kyseisen tilaston ykkössija.

Kuluvalla kaudella SM-Koriksen ensimmäisen kuukauden (lokakuu) pelaajaksi valittiin Pussihukkien Kimi Klingberg.

Henkilöt

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia